ΕΛΒΕΤΙΑ - ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΑΠΟ 690€

ΣΥΝΟΨΗ

08 ΜΕΡΕΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 31/7, 10/8, 4/9

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΠΑΤΡΑ

Αναχώρηση για Πάτρα. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Ανκόνα. Διανυκτέρευση εν πλω.

ΜΕΡΑ 2

ΑΝΚΟΝΑ - ΜΙΛΑΝΟ

Άφιξη στην Ανκόνα και άμεση αναχώρηση για Μιλάνο. Στην περιήγηση μας στο ιστορικό κέντρο της πόλης θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό Duomo Γοτθικού ρυθμού, την ιστορική Galleria Vittorio Emmanuelle με τα διάσημα πολυκαταστήματα, τη «Σκάλα», την Όπερα του Μιλάνο, καθώς και το Κάστρο Σφόρτσα. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 3

ΜΙΛΑΝΟ - ΛΟΥΓΚΑΝΟ - ΛΟΥΚΕΡΝΗ - ΖΥΡΙΧΗ

Πρωινό και αναχώρηση για το Λουγκάνο, την ιταλική πόλη της Ελβετίας με την ομώνυμη λίμνη. Θα έχουμε χρόνο για φωτογραφίες και βόλτα στις όχθες της με τα γαλαζοπράσινα νερά. Συνεχίζουμε για τη Λουκέρνη. Θα θαυμάσουμε τη ξύλινη σκεπαστή γέφυρα Καπελμπρίκε, που χρονολογείται από τον Μεσαίωνα και απεικονίζει την ιστορία της πόλης σε πίνακες ζωγραφικής, και τη παλιά πόλη με τα σπίτια του 17ου αιώνα, με τις ζωγραφισμένες προσόψεις και τα πλακόστρωτα δρομάκια. Άφιξη στη Ζυρίχη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 4

ΖΥΡΙΧΗ - ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΡΗΝΟΥ - ΒΕΡΝΗ - ΓΕΝΕΥΗ

Πρωινό και περιήγηση στην πόλη. Θα δούμε το Ναό του Αγ. Πέτρου, στην Παλιά Πόλη με τον μεγαλύτερο δίσκο ρολογιού στην Ευρώπη, το οποίο έχει διάμετρο 8,7μ., τον Καθεδρικό Ναό Φραουμίνστερ, το Δημαρχείο, ένα διώροφο μπαρόκ κτίριο του 17ου αιώνα, το οποίο κοσμείται στην πρόσοψη του από περίτεχνες ζωφόρους. Στη συνέχεια αναχώρηση για τους καταρράκτες του Ρήνου, τους μεγαλύτερους της Ευρώπης. Επόμενος μας σταθμός η γραφική Βέρνη. Θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο με τα μεσαιωνικά κτίρια (Unesco), και θα δούμε τον Πύργο του Ρολογιού, τον Καθεδρικό Ναό, το Κοινοβούλιο, και το σπίτι όπου έμενε ο Αϊνστάιν. Αναχώρηση για τη Γενεύη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 5

ΓΕΝΕΥΗ - ΛΩΖΑΝΗ - ΒΕΒΕ - ΜΟΝΤΡΕ - ΕΒΙΑΝ - ΓΕΝΕΥΗ

Μετά το πρωινό θα πραγματοποιήσουμε το γύρο της Λίμνης Λεμάν. Θα επισκεφθούμε τη Λωζάνη, όπου θα δούμε το Μουσείο των Ολυμπιακών αγώνων, τον Καθεδρικό Ναό, την παλιά αγορά και την πλατεία Πάλι. Συνεχίζουμε με το Βεβέ, με το κτίριο της Nestlé και το Μοντρέ. Θα διασχίσουμε την Ελβετική Ριβιέρα για να φθάσουμε στο Εβιάν. Στην διαδρομή θα δούμε τον Πύργο Σιγιόν, όπου ο λόρδος Βύρων έγραψε το Φυλακισμένο της Σιγιόν. Άφιξη στη Γενεύη, έδρα Διεθνών Οργανισμών. Στην περιήγηση μας θα δούμε τον Ναό του Άγιου Πέτρου, το Πανεπιστήμιο, το Μέγαρο των Ηνωμένων Εθνών και τον πασίγνωστο πίδακα των 140μ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 6

ΓΕΝΕΥΗ - ΣΑΜΟΝΙ - ΜΠΟΛΟΝΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση για το Σαμονί όπου θα έχουμε χρόνο για μια βόλτα. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Εμίλια Ρομάνα, την Μπολόνια. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 7

ΜΠΟΛΟΝΙΑ - ΑΝΚΟΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνα. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για την Ελλάδα.
ΜΕΡΑ 8

ΠΑΤΡΑ - ΑΘΗΝΑ

Άφιξη και αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΣΕ 4ΚΛΙΝΕΣ ΚΑΜΠΙΝΕΣ
ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΣΕ 4ΚΛΙΝΕΣ ΚΑΜΠΙΝΕΣ
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟ ΠΟΥΛΜΑΝ
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟ ΠΟΥΛΜΑΝ
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 3* & 4*
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 3* & 4*
2 ΔΕΙΠΝΑ
2 ΔΕΙΠΝΑ
ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πάτρα - Ανκόνα - Πάτρα σε 4κλινες καμπίνες
 • Μεταφορές, μετακινήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
 • 5 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3* & 4* (1 Μιλάνο, 1 Ζυρίχη, 2 Γενεύη, 1 Μπολόνια)
 • Πρωινό καθημερινά
 • 2 δείπνα
 • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Check point, είσοδοι πόλεων, δημοτικοί φόροι 60€
 • Εισιτήρια εισόδων
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
 4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 6. Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες
 7. Για τις οδικές εκδρομές η επιβάρυνση κατ’ άτομο σε καμπίνα (με επιστροφή): ΑΒ2 +€65, Α2 +€80, Α4 +€25, ΑΒ3 +€30, Α3 +€35.
 8. Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.
 9. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής όπως αναφέρονται στο site μας www.smileacadimos.gr