ΑΛΣΑΤΙΑ - ΜΕΛΑΣ ΔΡΥΜΟΣ

ΑΠΟ 445€

ΣΥΝΟΨΗ

04 ή 05 ΜΕΡΕΣ
Lufthansa
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΠΑΣΧΑ 16/4, 17/4, 18/4
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΝΟΙΞΗΣ 22/4
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ 4/6, 5/6
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ - ΧΑΪΔΕΛΒΕΡΓΗ - ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Πτήση για τη Φρανκφούρτη. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τη Χαϊδελβέργη, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στο πεζοδρομημένο ιστορικό κέντρο με τις όμορφες πλατείες και τις υπαίθριες αγορές, τις εκκλησίες των Ιησουϊτών και του Αγίου Πνεύματος, τα Μπαρόκ κτίρια. Συνεχίζουμε για το Στρασβούργο. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

 

ΜΕΡΑ 2

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Στρασβούργο - Μπάντεν Μπάντεν (Ισχύει για το 4ήμερο πρόγραμμα)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και πανοραμική περιήγηση στην πρωτεύουσα του Ευρωκοινοβουλίου. Θα επισκεφθούμε το ιστορικό κέντρο, όπου δεσπόζει ο Καθεδρικός ναός ύψους 142μ. με το Αστρονομικό Ρολόι. Θα περιπλανηθούμε, επίσης, στη «μικρή Γαλλία», με τα ξύλινα σπιτάκια, τα αμέτρητα γεφύρια και τα λουλουδιασμένα μπαλκόνια. Απόγευμα ελεύθερο.

 

ΜΕΡΑ 3

ΕΓΚΙΣΕΜ - ΚΟΛΜΑΡ - ΡΙΚΒΙΡ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αμέσως αναχωρούμε για το γραφικό χωριό Έγκισεμ (Eguisheim), στη βορειο-ανατολική Γαλλία, «απλωμένο» γύρω από ένα φρούριο του 8ου αιώνα. Οχυρώθηκε για πρώτη φορά το 1257 και το 16ο αιώνα κατασκευάστηκαν στενά πέτρινα σοκάκια σε κύκλους, δίνοντας στο Eguisheim μοναδικό χαρακτήρα. Το κλίμα της περιοχής είναι ιδανικό για αμπελοκαλλιέργεια, έτσι οι περισσότεροι κάτοικοί του είναι αμπελουργοί. Συνεχίζουμε για το Κολμάρ, το «στολίδι της Αλσατίας». Θα περιηγηθούμε στο ιστορικό του κέντρο, θα δούμε το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό Αγίου Μαρτίνου, τις πλατείες, τις υπαίθριες αγορές. Ελεύθερος χρόνος στη «Μικρή Βενετία», που κυριαρχείται από κανάλια, περίτεχνες γέφυρες, αριστοκρατικά καφέ και εστιατόρια. Μην παραλείψετε να φωτογραφηθείτε με φόντο την Οικία Πφίστερ, δείγμα Γερμανικής Αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής. Επόμενος σταθμός μας το χωριό Ρίκβιρ, με τη σπουδαία αρχιτεκτονική και τα τείχη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

ΜΕΡΑ 4

ΤΡΙΜΠΕΡΓΚ - ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ - ΛΙΜΝΗ ΤΙΤΙ

Τρίμπεργκ - Φράιμπουργκ - Φρανκφούρτη - Αθήνα (Ισχύει για το 4ήμερο πρόγραμμα)

Πρωινό και αναχώρηση για το Τρίμπεργκ, ένα από τα χωριά των ωρολογοποιών, που διαθέτει το πολύ ενδιαφέρον Μουσείο του Μέλανα Δρυμού. Εδώ εκτίθενται παραδοσιακές φορεσιές, αστικά ρούχα των αρχών του 20ού αιώνα, γεωργικά εργαλεία, χειροτεχνήματα, παλιά παιχνίδια, πετρώματα από το Μαύρο Δάσος. Στο χωριό πρωταγωνιστούν οι… κούκοι! Σχεδόν όλα τα κτίρια έχουν έναν, θυμίζοντας τα γνωστά παλιά ρολόγια. Θα συνεχίσουμε για τους διάσημους καταρράκτες του Τρίμπεργκ, που έχουν μετατραπεί σε ένα εξαιρετικά δημοφιλές πάρκο, κι έπειτα για το Φράιμπουργκ. Στην πανοραμική περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης θα δούμε τον εντυπωσιακό Καθεδρικό Ναό και το ιστορικό Κάουφχαους του 16ου αιώνα. Η βόλτα θα ολοκληρωθεί στο Δημαρχείο, απ’ όπου ξεκινά ένα μοναδικό σύμπλεγμα καναλιών και στενών πλακόστρωτων οδών με παραδοσιακά εστιατόρια και μπιραρίες. Τελευταίος σταθμός μας η Λίμνη Τίτι (Titisee). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Στρασβούργο.

 

ΜΕΡΑ 5

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ - ΜΠΑΝΤΕΝ ΜΠΑΝΤΕΝ - ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ - ΑΘΗΝΑ

(Δεν περιλαμβάνεται στο 4ήμερο πρόγραμμα)

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το Μπάντεν Μπάντεν, που βρίσκεται επίσης στον Μέλανα Δρυμό και είναι ένα από τα πιο πολυτελή κέντρα λουτροθεραπείας της Ευρώπης. Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης και πτήση για την Αθήνα.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ LUFTHANSA
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ LUFTHANSA
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
ΠΡΩΙΝΟ ΣΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΜΠΟΥΦΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΠΡΩΙΝΟ ΣΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΜΠΟΥΦΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ - ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ
ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ - ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ & ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ & ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ & ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ & ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Φρανκφούρτη - Αθήνα με την «Lufthansa»
 • 4 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Mercure Strasbourg Centre 4* ή παρόμοιο
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
 • Μεταφορές και μετακινήσεις βάσει προγράμματος
 • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα
 • Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων 150 €
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 4ΗΜΕΡΗΣ:

1η ΜΕΡΑ
ΑΘΗΝΑ - ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ - ΧΑΪΔΕΛΒΕΡΓΗ - ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ
2η ΜΕΡΑ
ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ - ΜΠΑΝΤΕΝ ΜΠΑΝΤΕΝ
3η ΜΕΡΑ
ΕΓΚΙΣΕΜ - ΚΟΛΜΑΡ - ΡΙΚΒΙΡ
4η ΜΕΡΑ
ΤΡΙΜΠΕΡΓΚ - ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ - ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ - ΑΘΗΝΑ

 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
 4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 6. Στα περισσότερα ξενοδοχεία του εξωτερικού ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση, το οποίο επιστρέφεται με το check out.
 7. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής, που μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ
4 & 5 ΗΜΕΡΕΣ | ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ LUFTHANSA
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ - ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ LH 1285 06:55 08:55
ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ - ΑΘΗΝΑ LH 1284 20:30 00:15
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
MERCURE STRASBOURG CENTRE GARE
ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ
mercure-strasbourg-centre-gare