ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ & ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΠΩΝΙΑ

ΑΠΟ 3650€

ΣΥΝΟΨΗ

12 ΜΕΡΕΣ
Turkish Scandinavian Airlines
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΕΟΡΤΩΝ 22/12
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΕΛΣΙΝΚΙ

Πτήση με ενδιάμεσο σταθμό για την πρωτεύουσα της Φινλανδίας, το Ελσίνκι . Άφιξη και περιήγηση στη «κόρη της Βαλτικής», κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την κεντρική πλατεία της Γερουσίας, τον Ορθόδοξο Ναό Ουσπένσκι, το Προεδρικό Μέγαρο, την Εθνική Βιβλιοθήκη Oodi, το όνομα της οποίας προέρχεται από την ελληνική λέξη ωδή, τον εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής Σιδηροδρομικό Σταθμό, τη Βουλή, το Εθνικό Μουσείο, το πάρκο του μεγάλου μουσουργού της Φινλανδίας Σιμπέλιους κ.ά. Στη συνέχεια θα απολαύσουμε τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στις παραδοσιακές υπαίθριες αγορές της πόλης και θα δοκιμάσουμε τοπικές γεύσεις στην κλειστή αγορά τροφίμων. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 2

ΕΛΣΙΝΚΙ - ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ - ΒΟΡΕΙΟ ΣΕΛΑΣ

Πρωινό, μεταφορά στο σιδηροδρομικό σταθμό και επιβίβαση στο τραίνο για το Ροβανιέμι, την πρωτεύουσα της Φινλανδικής Λαπωνίας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ακολουθεί το περίφημο Northern Lights Hunting (Κυνήγι του Βόρειου Σέλαος). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 3

ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ - ΦΑΡΜΑ ΤΑΡΑΝΔΩΝ - ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε μια παραδοσιακή Λαπωνική φάρμα ταράνδων και θα μάθουμε πως οδηγείται ένα έλκηθρο με τάρανδους μέσα από μια διαδρομή στα χιονισμένα δάση. Συνεχίζουμε με το χωριό του Άγιου Βασίλη όπου θα γνωρίσουμε τον ίδιο και τα ξωτικά του. Θα μας δοθούν πληροφορίες σχετικά με τον Αρκτικό Κύκλο (ή Βόρειο Πολικό Κύκλο), το βορειότερο από τους πέντε νοητούς παραλλήλους της γης και θα παραλάβουμε το γνήσιο δίπλωμα της διάσχισής του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 4

ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ - ΡΑΝΟΥΑ - ΠΑΡΚΟ ΑΓΡΙΑΣ ΖΩΗΣ - «ΣΑΦΑΡΙ» ΜΕ ΧΑΣΚΙΣ

Πρωινό και αναχώρηση για το Πάρκο Άγριας Ζωής, στη Ράνουα, το βορειότερο του είδους. Φιλοξενεί 50 διαφορετικά είδη ζώων, όπως λύγκες, αρκούδες, λύκους, άλκες, ελάφια κ.ά. Στη συνέχεια θα μεταβούμε σε ένα αγρόκτημα χάσκις, θα ενημερωθούμε για τη ζωή τους και τη φύση της περιοχής. Ακολουθεί το «σαφάρι με χάσκις», σε μια διαδρομή 3χλμ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 5

ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ - ΛΙΜΝΗ ΙΝΑΡΙ - ΙΒΑΛΟ - ΚΙΡΚΕΝΕΣ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για τη λίμνη Ίναρι, με τα εκατοντάδες νησάκια. Θα επισκεφθούμε το κέντρο των Σάμι στο Ίβαλο (Sámi Center). Συνεχίζουμε με προορισμό τη Νορβηγία και τη μικρή πόλη Κίρκενες, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, περίπου 400χλμ. βόρεια του Αρκτικού Κύκλου και 15χλμ. από τα ρωσικά σύνορα. Φθάνοντας θα επισκεφθούμε το ξενοδοχείο πάγου του Κίρκενες όπου θα απολαύσουμε το ποτό μας. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 6

ΚΙΡΚΕΝΕΣ - ΚΑΡΑΣΙΟΚ

Μετά το πρωινό θα συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε το αρκτικό τοπίο κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας προς το Καρασιόκ (Karasjok), στα σύνορα της Νορβηγίας με τη Φινλανδία. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 7

ΚΑΡΑΣΙΟΚ - ΧΟΝΙΝΓΚΣΒΟΓΚ

Πρωινό και αναχώρηση για το Χόνινγκσβογκ (Honningsvåg), την πρωτεύουσα του νησιού Μαγκερέια. Στο βορειότερο σημείο του νησιού, βρίσκεται το Βόρειο Ακρωτήριο, το οποίο υψώνεται 308μ. από τη θάλασσα του Μπάρεντς και θεωρείται το βορειότερο σημείο της ηπειρωτικής Ευρώπης. Θα επισκεφθούμε το North Cape Hall, όπου θα δούμε ένα εντυπωσιακό πανοραμικό φιλμ 180° σχετικό με την περιοχή. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 8

ΧΟΝΙΝΓΚΣΒΟΓΚ - ΑΛΤΑ - «ΣΑΦΑΡΙ» ΜΕ SNOWMOBILES

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την Άλτα. Φθάνοντας θα επισκεφθούμε τον εκπληκτικής αρχιτεκτονικής Καθεδρικό Ναό (Cathedral Of The Northern Lights). Στη συνέχεια, φορώντας ειδικές στολές, θα ξεκινήσουμε το σαφάρι μας με τα snowmobiles. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 9

ΑΛΤΑ - ΤΡΟΜΣΟ

Πρωινό και αναχώρηση για το Τρόμσο, τη μεγαλύτερη πόλη της Βόρειας Νορβηγίας. Ήταν η βάση εξερευνητών της Αρκτικής κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα. Εδώ οι Ρώσοι, οι Βρετανοί, οι Δανοί και οι Γερμανοί έκαναν τελευταία στάση με τα πλοία τους λίγο πριν κατευθυνθούν προς τον Αρκτικό Κύκλο για τις αποστολές τους. Φθάνοντας θα ανεβούμε με το τελεφερίκ στο βουνό Στόρστεϊνεν, 420μ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, απ’ όπου θα απολαύσουμε την εκπληκτική πανοραμική θέα της πόλης. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 10

ΤΡΟΜΣΟ

Μετά το πρωινό ακολουθεί πανοραμική περιήγηση στο Τρόμσο. Θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό, ορόσημο της πόλης (Arctic Cathedral), μια σύγχρονη εκκλησία που κατασκευάστηκε το 1965. Αργά το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για την κρουαζιέρα στο μαγευτικό Βόρειο Σέλας, απολαμβάνοντας το δείπνο της Παραμονής Πρωτοχρονιάς εν πλω. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 11

ΤΡΟΜΣΟ - ΟΣΛΟ

Πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την πρωτεύουσα της Νορβηγίας, το Όσλο, στο μυχό του ομώνυμου φιόρδ. Από το 1624 έως το 1924 η πόλη ονομαζόταν Χριστιανία (Christiania ή Kristiania) προς τιμήν του βασιλιά Χριστιανού Δ’. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το Κοινοβούλιο, το Νεοκλασικού Ρυθμού Παλάτι, το Δημαρχείο, τον Γοτθικό Καθεδρικό Ναό, την Όπερα, το πάρκο Φρόγκνερ με τα περίφημα γλυπτά του Βίγκελαντ από γρανίτη και σφυρηλατημένο σίδερο κ.ά. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 12

ΟΣΛΟ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ TURKISH & SCANDINAVIA
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ TURKISH & SCANDINAVIA
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 3* & 4*
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 3* & 4*
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΜΕ ΔΕΙΠΝΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ
ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΜΕ ΔΕΙΠΝΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ
ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΕΛΚΗΘΡΑ ΤΑΡΑΝΔΩΝ, ΣΑΦΑΡΙ ΜΕ ΧΑΣΚΙΣ ΚΑΙ ΜΕ SNOWMOBILES
ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΕΛΚΗΘΡΑ ΤΑΡΑΝΔΩΝ, ΣΑΦΑΡΙ ΜΕ ΧΑΣΚΙΣ ΚΑΙ ΜΕ SNOWMOBILES
ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
ΝΟRTHERN LIGHTS HUNTING
ΝΟRTHERN LIGHTS HUNTING
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Ελσίνκι, Όσλο - Αθήνα με Turkish Airlines & Τρόμσο - Όσλο με Scandinavia
 • 11 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* & 4* (1 Ελσίνκι Scandic Grand Marina 4*, 3 Ροβανιέμι Scandic Rovaniemi 4*, 1 Κίρκενες Thon Kirkenes 3*, 1 Καρασιόκ Scandic Karasjok 3*, 1 Χόνινγκσβαγκ Scandic Nordkapp 3*, 1 Άλτα Thon Alta 3*, 2 Τρόμσο Clarion The Edge 4*, 1 Όσλο Clarion The Hub 4*)
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, εκδρομές βάσει προγράμματος
 • Βόλτα με έλκηθρα ταράνδων, σαφάρι με χάσκις και με snowmobiles
 • Northern Lights Hunting (Κυνήγι Βόρειου Σέλαος)
 • Επίσκεψη στο χωριό του Άγιου Βασίλη
 • Πιστοποιητικό Αρκτικού Κύκλου
 • Επίσκεψη στο Πάρκο Άγριας Ζωής της Ράνουα και στο Μουσείο Arktikum στο Ροβανιέμι
 • Κρουαζιέρα με δείπνο την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων 300€
 • Check points, φόροι πόλεων
 • Ποτά κατά τη διάρκεια των γευμάτων
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
 • Ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια COVID-19 για ταξιδιώτες έως 75 ετών
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
 4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 6. Στα περισσότερα ξενοδοχεία του εξωτερικού ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση, το οποίο επιστρέφεται με το check out.
 7. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής, που μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ
ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ TURKISH AIRLINES
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΚ 1846 10:05 12:40
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΕΛΣΙΝΚΙ TK 1763 15:05 17:35
ΟΣΛΟ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ TK 1752 11:35 17:30
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ TK 1843 19:45 20:10
ΠΤΗΣH ΜΕ SCANDINAVIAN
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΤΡΟΜΣΟ - ΟΣΛΟ SK 4419 12:45 14:40
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
SCANDIC KARASJOK
ΚΑΡΑΣΙΟΚ
scandic-karasjok
SCANDIC NORDKAPP
ΧΟΝΝΙΝΓΚΣΒΟΓΚ
scandic-nordkapp
THON HOTEL ALTA
ΑΛΤΑ
thon-hotel-alta
CLARION HOTEL THE EDGE
ΤΡΟΜΣΟ
clarion-hotel-the-edge
THON HOTEL KIRKENES
ΚΙΡΚΕΝΕΣ
thon-hotel-kirkenes
SCANDIC ROVANIEMI CITY
ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ
scandic-rovaniemi-city
CLARION HOTEL THE HUB
ΟΣΛΟ
Clarion-Hotel-The-Hub
SCANDIC GRAND MARINA
ΕΛΣΙΝΚΙ
Scandic-Grand-Marina