ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΒΙΕΝΝΗ - ΠΡΑΓΑ

ΑΠΟ 735€

ΣΥΝΟΨΗ

08 ΜΕΡΕΣ
aegean
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΝΟΙΞΗ 13/3
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Πτήση για Βουδαπέστη. Άφιξη και ξεκινάμε με την ξενάγησή μας στην Πέστη, θα θαυμάσουμε την πλατεία των Ηρώων με τα αγάλματα των Ούγγρων βασιλέων. Συνεχίζουμε με το κτίριο της Όπερας και μέσω της οδού Αντράσι θα καταλήξουμε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, ο τρούλος του οποίου φαίνεται από όλες τις γωνιές της πόλης. Ακολουθεί το Κοινοβούλιο και η ξενάγησή μας ολοκληρώνεται με την πλευρά της Βούδας για να δούμε την εκκλησία του Αγ. Ματθαίου και τον Πύργο των Ψαράδων, όπου θα απολαύσουμε τη θέα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για να περιηγηθείτε στην πόλη και διανυκτέρευση. 
ΜΕΡΑ 2

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την όμορφη διαδρομή στην Καμπή του Δούναβη. Πρώτος μας σταθμός το χωριό των καλλιτεχνών, ο Άγιος Ανδρέας, με τα αμέτρητα μουσεία και τα γραφικά σοκάκια. Ακολουθεί το Βίσεγκραντ, με το περίφημο βασιλικό ανάκτορο. Επιστροφή στη Βουδαπέστη και βράδυ ελεύθερο. Σας προτείνουμε δείπνο σε παραδοσιακή ταβέρνα με τσιγγάνικα βιολιά και το «αίμα του ταύρου». Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 3

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ - ΒΙΕΝΝΕΖΙΚΑ ΔΑΣΗ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Μπρατισλάβα, πρωτεύουσα της Σλοβακίας όπου θα έχουμε την ευκαιρία για μια πανοραμική ξενάγηση. Θα δούμε το κάστρο να δεσπόζει στο λόφο και θα περιηγηθούμε στην παλιά πόλη, με τον Καθεδρικό του Αγίου Μαρίνου, το Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο, το Εθνικό Μουσείο, το Εθνικό Θέατρο και την Εθνική Πινακοθήκη. Χρόνος ελεύθερος για καφέ ή γεύμα. Στη συνέχεια αναχωρούμε για τα περίφημα Βιεννέζικα Δάση. Θα επισκεφθούμε το μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού, το Χάιλιγκενκροϊτς. Στο Mάγιερλινγκ, θα θαυμάσουμε το κυνηγετικό περίπτερο των Αψβούργων, γνωστό από τη θλιβερή ιστορία του πρίγκιπα Ροδόλφου και της Mαρίας Bετσέρα. Τέλος ακολουθεί η λουτρόπολη Mπάντεν. Χρόνος ελεύθερος και μεταφορά στη Βιέννη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα περιηγηθούμε πεζή στο ιστορικό κέντρο. Διανυκτέρευση. 
ΜΕΡΑ 4

ΒΙΕΝΝΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Πρωινό και ξενάγηση της πόλης. Θα διασχίσουμε την Ring Strasse με τα επιβλητικά μέγαρα του 19ου αιώνα, τη μεγαλοπρεπή Όπερα, τα Μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Ιστορίας της Τέχνης, το ελληνιστικού ρυθμού Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το Πανεπιστήμιο, την κατοικία του Έλληνα ευεργέτη Σίμωνα Σίνα και το Musikverein. Συνεχίζουμε με το παλάτι της Σίσσυ, το περίφημο Schönbrunn, όπου θα ξεναγηθούμε στο εσωτερικό των ανακτόρων. Το παλάτι οφείλει τη σημερινή του μορφή στη Μαρία Θηρεσία. Θα καταλήξουμε στο κέντρο της πόλης, όπου βρίσκεται ο Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Στεφάνου. Θα περιηγηθούμε πεζή στην ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας, όπου βρίσκεται ο Καθεδρικός Ναός της Αγίας Τριάδας, ο Άγιος Γεώργιος και το σπίτι που έδρασε ο Ρήγας Φεραίος. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο. Το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε ένα Βιεννέζικο κονσέρτο.
ΜΕΡΑ 5

ΒΙΕΝΝΗ - ΤΣΕΣΚΙ ΚΡΟΥΜΛΟΒ - ΠΡΑΓΑ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το Τσέσκι Κρουμλόβ με τους χειμάρρους του ποταμού Βολτάβα, τη Μεσαιωνική ατμόσφαιρα, τα καλοδιατηρημένα Γοτθικού και Αναγεννησιακού ρυθμού κτίρια, τις εκκλησίες και τα στενά δρομάκια (UNESCO). Θα θαυμάσουμε τη «κρυφή γέφυρα», ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και πολιτισμικής αξίας και το κάστρο της πόλης με την πανοραμική θέα. Νωρίς το απόγευμα αναχωρούμε για τη Πράγα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 6

ΠΡΑΓΑ - ΚΑΣΤΡΟΥΠΟΛΗ

Μετά το πρωινό η ξενάγησή μας αρχίζει με το μοναστήρι του Στράχοβ και το Λορέτο. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στην Καστρούπολη, όπου απλώνεται πάνω στο λόφο της Μάλα Στράνα και καταλήγουμε στον εντυπωσιακό Γοτθικό Nαό του Αγίου Βίτου και στη «βασιλική» του Αγίου Γεωργίου. Θα συνεχίσουμε με τη Μάλα Στράνα. Θα περιηγηθούμε πεζή από τη γραφική Γοτθική Γέφυρα του Καρόλου μέσα από τα μεσαιωνικά δρομάκια της «Βασιλικής οδού» ως την πλατεία της παλιάς πόλης. Θα δούμε το Δημαρχείο, το Αστρονομικό Ρολόι, την «παρέλαση των Αποστόλων» και την πλατεία του ιστορικού κέντρου. Ελεύθερος χρόνος. Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μια παράσταση «Μαύρου Θεάτρου». Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 7

ΠΡΑΓΑ - ΚΑΡΛΟΒΙ ΒΑΡΙ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για τη λουτρόπολη Κάρλοβι Βάρι, στη Δυτική Βοημία, γνωστή χάρης στις ιαματικές πηγές της. Τον 14ο αιώνα ονομάστηκε «Βασιλική Πόλη» από τον αυτοκράτορα Κάρολο τον 4ο και έκτοτε καθιερώθηκε σαν τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής. Θα διασχίσουμε τον κεντρικό πεζόδρομο δίπλα στον ποταμό Τέπλα. Αναχώρηση για την Πράγα. Το βράδυ σας προτείνουμε να διασκεδάσετε σε τυπικές Τσέχικες μπιραρίες ή στα φημισμένα τζαζ κλαμπ της πόλης.
ΜΕΡΑ 8

ΠΡΑΓΑ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος. Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής. 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ AEGEAN AIRLINES
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ AEGEAN AIRLINES
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4*
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4*
ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ ΞΕΝΑΓΟΣ
ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ ΞΕΝΑΓΟΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΕ ΚΑΛΥΨΗ COVID-19 ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΕ ΚΑΛΥΨΗ COVID-19 ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Βουδαπέστη - Πράγα - Αθήνα με Aegean Airlines
 • 7 διανυκτερεύσεις (2 Βουδαπέστη Mercure Korona 4*, 2 Βιέννη Amedia Wien 4*, 3 Πράγα Hotel 987 4* ή παρόμοια)
 • Πρωινό καθημερινά
 • Μεταφορές από/προς αεροδρόμια
 • Εκδρομές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις βάσει προγράμματος
 • Ελληνόφωνος ξεναγός  
 • Ενημερωτικά έντυπα
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση με κάλυψη Covid-19 έως 75 ετών

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:                                        

 • Φόροι αεροδρομίων 200€
 • Εισιτήρια εισόδων
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
 4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 6. Στα περισσότερα ξενοδοχεία του εξωτερικού ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση, το οποίο επιστρέφεται με το check out.
 7. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής, που μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ
8 ΜΕΡΕΣ | ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ AEGEAN AIRLINES
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ Α3 876 08:50 09:50
ΠΡΑΓΑ - ΑΘΗΝΑ A3 867 16:50 20:30
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
987 DESIGN PRAGUE HOTEL
ΠΡΑΓΑ
987-Design-Prague-Hotel
BEST WESTERN PLUS AMEDIA WIEN
ΒΙΕΝΝΗ
best-western-plus-amedia-wien
MERCURE BUDAPEST KORONA
ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
mercure-budapest-korona