ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

ΑΠΟ 569€

ΣΥΝΟΨΗ

04 ή 05 ΜΕΡΕΣ
aegean
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΕΟΡΤΩΝ 23, 27, 30/12, 3/1
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Πτήση για Βουδαπέστη. Άφιξη, συνάντηση με τον ξεναγό μας και ξενάγηση στο Κοινοβούλιο, για να γνωρίσουμε τον πλούσιο εσωτερικό του διάκοσμο, την Αγία Κορώνα, το Σκήπτρο της Ουγγαρίας, το Σπαθί του Αγίου Στεφάνου και το Χρυσό Μήλο της Εξουσίας. Στη συνεχεία θα επισκεφθούμε την κλειστή αγορά, όπου μπορείτε να αγοράσετε ουγγαρέζικο σαλάμι και τοπικά ποτά. Επόμενος σταθμός η Κρατική Όπερα της Βουδαπέστης. Λειτουργεί από το 1884 και χτίστηκε με σκοπό να ανταγωνιστεί τις όπερες του Παρισιού, της Βιέννης και της Δρέσδης. Το εσωτερικό είναι διακοσμημένο με έργα Ούγγρων καλλιτεχνών, όπως των Στρομπλ και Λοτζ και το Βασιλικό Θεωρείο με γλυπτά που συμβολίζουν τις τέσσερις φωνές της όπερας, άλτο, σοπράνο, μπάσο, τενόρο. Στη συνέχεια μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα σας προτείνουμε να απολαύσετε μια βόλτα στην πλατεία Vörösmarty για να περιηγηθείτε στη Χριστουγεννιάτικη αγορά με τα χειροποίητα προϊόντα και τα τοπικά εδέσματα. Αξίζει να δοκιμάσετε σούπα γκούλας μέσα σε ψωμί, γεμιστό λάχανο, στρούντελ, λουκάνικα, κρέατα και μπισκότα. Για το βράδυ σας προτείνουμε να μας ακολουθήσετε στην προαιρετική μας κρουαζιέρα στο Δούναβη. Θα θαυμάσουμε τα αξιοθέατα κάτω από τα φώτα της πόλης. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 2

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Πρωινό και ξενάγηση της πόλης από την Πέστη, με την πλατεία των Ηρώων και το άγαλμα του αρχάγγελου Γαβριήλ. Θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Στεφάνου, τη μεγαλύτερη εκκλησία της Ουγγαρίας, με την εντυπωσιακή εσωτερική διακόσμηση καθώς και το παρεκκλήσι του. Συνεχίζουμε κατά μήκους του Δούναβη όπου θα θαυμάσουμε τις όμορφες γέφυρες μέχρι την πλευρά της Βούδας. Θα δούμε το Κάστρο, τον Πύργο των Ψαράδων και τον Ιστορικό Ναό του Αγ. Ματία, που δεσπόζει στο Βόρειο τμήμα της συνοικίας του Κάστρου. Υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο. Για το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων, σας προτείνουμε να μας ακολουθήσετε σε γνωστό εστιατόριο με τσιγγάνικα βιολιά, τοπική κουζίνα και «Αίμα του Ταύρου».

ΜΕΡΑ 3

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την όμορφη διαδρομή στην Καμπή του Δούναβη. Πρώτος μας σταθμός το χωριό των καλλιτεχνών, ο Άγιος Ανδρέας, με τα αμέτρητα μουσεία και τα γραφικά σοκάκια. Συνεχίζουμε για το Βίσεγκραντ, με το περίφημο βασιλικό ανάκτορο. Στη συνέχεια θα απολαύσουμε το εορταστικό μας γεύμα στο Αναγεννησιακό εστιατόριο «Renaissance». Ακολουθεί επίσκεψη στο Έστεργκομ. Θα διασχίσουμε τη γέφυρα που ενώνει τις δύο όχθες του Δούναβη, την Ουγγαρία με τη Σλοβακία για να περάσουμε στην πόλη Στούροβο, απ’ όπου θα θαυμάσουμε τον Άγιο Στέφανο φωτισμένο στον απέναντι λόφο. Επιστροφή το απόγευμα στη Βουδαπέστη. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 4

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΒΙΕΝΝΗ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)

Πρωινό και αναχώρηση για την προαιρετική εκδρομή μας στη Βιέννη. Άφιξη και ακολουθεί ξενάγηση, θα διασχίσουμε την περίφημη λεωφόρο με τα επιβλητικά μέγαρα του 19ου αιώνα, την Όπερα, τα Μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Ιστορίας της Τέχνης, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το Πανεπιστήμιο, το Μπελβεντέρε και το ανάκτορο Σενμπρούν. Θα καταλήξουμε στο κέντρο της πόλης, όπου βρίσκεται ο Μητροπολιτικός Ναός Άγιος Στέφανος. Θα περιηγηθούμε πεζή στην ιστορική Ελληνική παροικία με τον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας, το Ναό του Αγίου Γεωργίου και το σπίτι που έδρασε ο Ρήγας Φεραίος. Χρόνος ελεύθερος στο κέντρο της πόλης για καφέ, γεύμα και να θαυμάσετε τη μεγάλη Χριστουγεννιάτικη αγορά μπροστά στο επιβλητικό Δημαρχείο. Το απόγευμα επιστροφή στη Βουδαπέστη. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 5

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια, μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής για Αθήνα.

Το 4ήμερο πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει την 4η μέρα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ AEGEAN AIRLINES
Αεροπορικά Εισιτήρια με Aegean Airlines
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 4*
Διαμονή σε ξενοδοχείο 4*
ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
Πρωινό καθημερινά
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ RENAISSANCE
Εορταστικό γεύμα στο εστιατόριο Renaissance
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
Πλούσιο πρόγραμμα ξεναγήσεων
ΤΟΠΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ ΣΥΝΟΔΟΣ
Τοπικός Ελληνόφωνος συνοδός
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ
Ασφάλεια αστικής ευθύνης έως 75 ετών

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Βουδαπέστη - Αθήνα με πτήσεις της Aegean Airlines
 • 3, 4 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Mercure Korona Hotel 4*
 • Πρωινό καθημερινά
 • 1 γεύμα στο εστιατόριο Renaissance στις 25/12, 1/1
 • Μεταφορές από/προς το αεροδρόμιο στη Βουδαπέστη
 • Ξενάγηση στο Κοινοβούλιο, στη Βούδα & στην Πέστη με ελληνόφωνο ξεναγό
 • Εκδρομή στα Παραδουνάβια χωριά με ελληνόφωνο ξεναγό
 • Εσωτερική ξενάγηση στην Κρατική Όπερα
 • Εισιτήριο εισόδου στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, στο Κοινοβούλιο και στην Κρατική Όπερα
 • Τοπικός ελληνόφωνος συνοδός
 • Ενημερωτικά έντυπα, χάρτες
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης έως 75 ετών

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων 285€
 • Κόστος προαιρετικής κρουαζιέρας 30€/άτομο
 • Κόστος προαιρετικού δείπνου περίπου 55-65€/άτομο
 • Κόστος προαιρετικής εκδρομής στη Βιέννη περίπου 65-70€/άτομο
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

 • Στις αναχωρήσεις 27/12, 3/1 δεν περιλαμβάνεται το γεύμα στο εστιατόριο Renaissance
 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
 4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 6. Στα περισσότερα ξενοδοχεία του εξωτερικού ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση, το οποίο επιστρέφεται με το check out.
 7. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής, που μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ
4, 5 ΗΜΕΡΕΣ | ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ AEGEAN AIRLINES
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ 08:50 09:50
ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΑΘΗΝΑ 10:35 13:35
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
MERCURE BUDAPEST KORONA
ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
mercure-budapest-korona