ΒΕΣΤΦΑΛΙΑ - ΒΟΡΕΙΑ ΡΗΝΑΝΙΑ

ΑΠΟ 695€

ΣΥΝΟΨΗ

06 ΜΕΡΕΣ
Lufthansa
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 18/7, 24/7, 30/7, 5/8, 13/8
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ - ΒΟΝΝΗ - ΚΟΛΩΝΙΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Φρανκφούρτη. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Κολωνία. Πρώτη στάση θα πραγματοποιήσουμε στη Βόννη, που υπήρξε στο παρελθόν η διοικητική πρωτεύουσα της Δυτικής Γερμανίας πριν την ενοποίηση της με την Ανατολική. Μια ιστορία 2000 ετών και πάνω έχει δώσει στην Βόννη ποικίλες όψεις, γραφικές εντυπώσεις κατά μήκος του ρομαντικού Ρήνου. Στην ξενάγησή μας θα δούμε τα ιστορικά μνημεία, έργα τέχνης που μπορεί να θαυμάσει κανείς σε διάφορα σημεία του Μουσειακού Μιλίου της Βόννης, θα δούμε τα κυβερνητικά κτίρια, την όπερα και το σπίτι του μεγάλου μουσουργού Μπετόβεν, το οποίο στον ελεύθερο χρόνο μας θα έχουμε την ευκαιρία να το επισκεφθούμε. Πορεία για τη Κολωνία, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και πρώτη γνωριμία με τη πόλη. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 2

ΚΟΛΩΝΙΑ - ΒΟΝΝΗ

Πρωινό και ξεκινάμε την περιήγηση μας στη τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας με ιδιαίτερα γραφική και ζωντανή παλιά πόλη, με τις πλατείες, τους πεζόδρομους και τα παραδοσιακά χρωματιστά σπίτια. Θα δούμε το Σύμβολο και ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης τον Καθεδρικό ναό, το μουσείο σοκολάτας με όψη καραβιού και ιστορία για τη παρασκευή της λαχταριστής αυτής λιχουδιάς. Ολοκληρώνουμε την περιήγηση μας με τη σιδηροδρομική γέφυρα της πόλης. Τέλος, χρόνος ελεύθερος για να επισκεφθούμε τις έξι συνολικά υπαίθριες αγορές που απλώνονται σε όλη την πόλη. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Μπρυλ όπου θα ξεναγηθούμε στο κάστρο μέσα στη θερινή αρχιεπισκοπική κατοικία του Αουγκούστουσμπουργκ και στη συνέχεια θα περπατήσουμε στους μπαρόκ κήπους και το μεγάλο πάρκο με το τοπίο αγγλικού στιλ. Επιστροφή στη Κολωνία και διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 3

ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ

Πρωινο και αναχωρούμε για το Ντίσελντορφ. Η Ευρωπαϊκή αυτή μητρόπολη είναι ένα από τα σημαντικότερα βιομηχανικά και πολιτιστικά κέντρα της κοιλάδας του Ρήνου. Φθάνοντας, θα επισκεφθούμε την Παλιά Πόλη του Ντίσελντορφ (Altstadt), που περιγράφεται ως “το μεγαλύτερο μπαρ του κόσμου” (Längste Theke der Welt), διότι εδώ βρίσκονται στη σειρά πάνω από 300 μπαρ και μπυραρίες, τα οποία δεν συναντά κανείς σε καμία άλλη πόλη του κόσμου. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα δούμε το υστερο-γοτθικής περιόδου Δημαρχείο, το έφιππο άγαλμα του δούκα Γιαν Βέλεμ, που έζησε εδώ στο διάστημα 1690-1716 και στον οποίο η πόλη χρωστάει πολλά, την Κένιγκσαλεε, τη “Λεωφόρο των Βασιλέων”, που συχνά αναφέρεται ως Kö και η οποία βρίσκεται στη θέση των παλιών τειχών και της τάφρου της πόλης και είναι ένας από τους πιο κομψούς εμπορικούς δρόμους της Ευρώπης, γεμάτη ακριβά καταστήματα, την Κορνέλιουσπλατς με την κρήνη του Τρίτωνα. Συνεχίζουμε για το όμορφο πάρκο Χόφγκάρτεν, τον Πύργο του Ρήνου με την υπέροχη θέα, τα φουτουριστικά κτίρια του λιμανιού κ.ά. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στη Κολωνία.

ΜΕΡΑ 4

ΚΟΛΩΝΙΑ - ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ - ΑΑΧΕΝ

Πρωινό και αναχώρηση για το Μάαστριχτ ή αλλιώς το πέρασμα του ποταμού Μάας (το παλαιότερο ποτάμι του κόσμου). Διασχίζοντας το ιστορικό κέντρο της πόλης συναντάμε την πλατεία Vrijthof, όπου βρίσκεται ο καθεδρικός ναός του Αγίου Σερβατίου (αρχαιότερος της Ολλανδίας, 6ος αιώνας) και ο ναός του Αγίου Ιωάννη με τον χαρακτηριστικό κόκκινο πύργο. Τέλος θα περάσουμε την παλαιότερη γέφυρα της Ολλανδίας, την γέφυρα του Αγίου Σερβατίου. Ελεύθερος χρόνος και αναχωρούμε για το Άαχεν. Άφιξη και θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας με τον επιβλητικό καθεδρικό ναό του Άααχεν, το ναό που έχτισε και είναι θαμένος ο Καρλομάγνος, το δημαρχείο που χτίστηκε τον 14ου αιώνα, την Μητρόπολη, τα Ιαματικά Λουτρά «Καρόλους Τέρμεν». Χρόνος ελεύθερος πριν την επιστροφή μας στη Κολωνία.

ΜΕΡΑ 5

ΚΟΛΩΝΙΑ - ΚΟΥΡΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΡΗΝΟ - ΒΙΣΜΠΑΝΤΕΝ - ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

Πρωινό και αναχωρούμε για τη Φρανκφούρτη. Καθοδόν θα πραγματοποιήσουμε κρουαζιέρα σε ένα από τα ωραιότερα σημεία του ποταμού Ρήνου, ονόμαστό τόσο για τα ποιοτικά κρασιά αλλά και τα πολύ καλοδιατηρημένα κάστρα του. Θα επιβιβαστούμε στο ποταμόπλοιο από το κουκλίστικο λιμανάκι του Σαιντ Γκορ και περνώντας από τον βράχο του παραμυθιού της Λορελέι, όνομα το οποίο χάνεται στα βάθη της Κέλτικης φιλολογίας και απολαμβάνοντας τον καφέ μας με το απίθανό θέαμα που προσφερουν οι συνεχείς εναλλαγές μεσαιωνικών κάστρων και αμπελώνων καταλήγουμε στη γνωστή λουτρόπολη του Βίσμπάντεν για σύντομη γνωριμία με την πόλη. Το Βισμπάντεν είναι μια πόλη στο κρατίδιο της Έσσης. Ο πληθυσμός της ανέρχεται στους 274.000 κατοίκους. Η πόλη είναι μέρος της μητροπολιτικής περιοχής της Φρανκφούρτης. Οι πρωτεύουσες των δύο κρατίδιων Έσση με το Βισμπάντεν και Ρηνανία - Παλατινάτο με το Μάιντς, είναι στις δύο πλευρές του ποταμού Ρήνου και συνδέονται με μια γέφυρα. Το Βισμπάντεν είναι διάσημο για τις θερμές πηγές και τα SPA του. Οι θερμές πηγές χρησιμοποιήθηκαν ήδη από την εποχή του Νέρωνα. Αργά το απόγευμα άφιξη στη Φρανκφούρτη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 6

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για το Ντάρμσταντ, την πόλη όπου η μόρφωση και η τέχνη δίνουν το ρυθμό. Η ίδρυση της αποικίας καλλιτεχνών Mathildenhöhe πριν από έναν αιώνα περίπου, βοήθησε το Darmstadt να κατακτήσει αυτή την ιδιαίτερη θέση. Οι μεγαλοπρεπείς art nouveau κατοικίες χαρίζουν έναν ασύγκριτο χαρακτήρα μέχρι σήμερα σε αυτό τον εμπνευσμένο λόφο. Μετά το 1949, μετά τα χρόνια που σφράγισαν το πλήρως κατεστραμμένο Darmstadt με κακουχίες και ανάγκη για στέγη, ακολούθησε μια δεύτερη πολιτιστική έκρηξη, η οποία οδήγησε στη δημιουργία πρωτοποριακών εγκαταστάσεων, όπως τα σπίτια των αρχιτεκτόνων της περιοχής, διασημότερο μεταξύ των οποίων αυτό του Hundertwasser. Επιστροφή στη Φρανκφούρτη για τη περιήγηση της πόλης. Θα περπατήσουμε στο παλιό κομμάτι της πατρίδας του Γκαίτε, όπου θα δούμε το σιντριβάνι, την εκκλησία του Αγ. Νικολάου, τα κουκλίστικα σπίτια της Romerberg κ.ά. Θα καταλήξουμε στον ποταμό Μάιν, που θα μας επιτρέψει να απολαύσουμε το θέαμα των ουρανοξυστών του οικονομικού κέντρου της Ευρώπης, το λεγόμενο «Μάινχαταν». Ελεύθερος χρόνος στη μεγαλύτερη αγορά της Γερμανίας μέχρι την ώρα της μεταφοράς στο αεροδρόμιο για τη πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Απευθείας πτήσεις με Lufthansa
Αεροπορικά Εισιτήρια
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4*
Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
ΠΡΩΙΝΟ
Πρωινό
ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ
Πλήρες πρόγραμμα ξεναγήσεων - Χωρίς προαιρετικά
Ξεναγήσεις
ΑΡΧΗΓΟΣ / ΣΥΝΟΔΟΣ
Αρχηγός / Συνοδός
ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών
Ασφάλιση

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Φρανκφούρτη - Αθήνα με τη Lufthansa
  • 5 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* (4 Κολωνία, 1 Φρανκφούρτη)
  • Πρωινό καθημερινά
  • Μεταφορές όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
  • Έμπειρο συνοδό του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτικής ασφάλιση έως 75 ετών
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων 150€
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα, κρουζιέρα στο Ρήνο και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο
6 ΜΕΡΕΣ | ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ LUFTHANSA
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ - ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ LH 1285 06:10 08:15
ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ - ΑΘΗΝΑ LH 1284 20:45 00:25
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
NOVOTEL COLOGNE CITY
ΚΟΛΩΝΙΑ
nh-louise-brussels-hotel
HOLIDAY INN FRANKFURT - ALTE OPER
ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ
Holiday-Inn-Frankfurt-Alte-Oper-room2