ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ

ΑΠΟ 339€

ΣΥΝΟΨΗ

04 ή 05 ΜΕΡΕΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΕΟΡΤΩΝ 22, 23, 29, 30/12 | Ώρα αναχώρησης: 06:30
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΒΕΡΓΙΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρωινή αναχώρηση για Θεσσαλονίκη με ενδιάμεσες στάσεις. Ξενάγηση από διπλωματούχο ξεναγό στο Μουσείο της Βεργίνας, όπου θα θαυμάσουμε ευρήματα ανεκτίμητης αξίας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο PORTO PALACE 5*. Δείπνο.

ΜΕΡΑ 2

ΑΜΦΙΠΟΛΗ - ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΓΓΙΤΗ - «ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ» ΔΡΑΜΑΣ

Πρωινό και αναχώρηση μέσω της Εγνατίας για την Αμφίπολη, όπου θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο και θα αγναντέψουμε από απόσταση τον Τύμβο της Αμφίπολης (Καστά). Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς το μοναδικής ομορφιάς σπήλαιο Αγγίτη, θεωρείται το μεγαλύτερο στην Ελλάδα με μήκος 15χλμ. εκ των οποίων τα 12χλμ. έχουν χαρτογραφηθεί. Η ιδιαιτερότητά του έγκειται στο γεγονός, ότι στο δάπεδο κυλάει ο ποταμός Αγγίτης και είναι εντυπωσιακή η έξοδος του ποταμού μέσα από το βουνό. Πολύ κοντά μας είναι η Δράμα, όπου θα θαυμάσουμε τη μεγάλη Χριστουγεννιάτικη γιορτή «Ονειρούπολη», ένα πραγματικό «χωριό του Άι Βασίλη»! Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

ΜΕΡΑ 3

ΟΧΥΡΟ ΡΟΥΠΕΛ - ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ - ΑΝΩ ΠΟΡΟΪΑ

Πρωινό και επίσκεψη στην ιστορική γραμμή Οχυρών Μεταξά-Ιστίμπεη, ακολουθώντας τη διαδρομή προς Προμαχώνα-Ρούπελ. Θα ξεναγηθούμε στο Στρατιωτικό Μουσείο και σε τμήματα οχυρών, στο μεγαλύτερο οχυρωματικό συγκρότημα κατά μήκος των Ελληνοβουλγαρικών συνόρων. Συνεχίζουμε προς τη Λίμνη Κερκίνη, έναν από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Ευρώπης, με είδη σπάνιας χλωρίδας και πανίδας. Ενημέρωση από την ειδική ομάδα και χρόνος για γεύμα σε τοπική ταβέρνα. Σας προτείνουμε μια βαρκάδα κοντά στις όχθες της λίμνης (προαιρετικά). Τελευταίος σταθμός μας είναι τα Άνω Πορόια, κατάφυτο, γραφικό χωριό, με τρεχούμενα νερά, όπου θα απολαύσουμε τον καφέ μας αγναντεύοντας τη λίμνη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

ΜΕΡΑ 4

ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ - ΕΔΕΣΣΑ - ΠΑΛΑΙΟΣ ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρωινό και εξόρμηση στα ξακουστά Λουτρά Πόζαρ, στους πρόποδες του Όρους Καϊμακτσαλάν, όπου θα έχουμε την ευκαιρία για ευεργετικό λουτρό, αλλά και για καφέ δίπλα στις πηγές. Συνεχίζουμε για την Έδεσσα, όπου θα θαυμάσουμε το μεγάλο καταρράκτη «Κάρανο», το Υπαίθριο Μουσείο Νερού και το Ενυδρείο-Ερπετάριο που στεγάζεται σε αναστηλωμένο νερόμυλο και παρουσιάζει μια ποικιλία από ενδημικά ψάρια λίμνης και ερπετά ξηράς. Θα περιηγηθούμε πεζή μέχρι την παραδοσιακή συνοικία Βαρόσι. Τελευταίος σταθμός ο παραδοσιακός οικισμός Παλαιός Άγιος Αθανάσιος (καιρού επιτρέποντος), στους πρόποδες του Καϊμακτσαλάν, ο οποίος χτίστηκε στα τέλη του 15ου αιώνα, αναπαλαιώθηκε τη δεκαετία του 1990 και έχει μετατραπεί σ' ένα από τα πιο κοσμικά ορεινά χωριά με έντονο παραδοσιακό χρώμα. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και γεύμα στα παραδοσιακά ταβερνάκια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

ΜΕΡΑ 5

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και ξενάγηση από επίσημο ξεναγό στην πόλη: Λευκός Πύργος, Παραλιακή, Άγιος Δημήτριος, Πάνω Πόλη, Ρωμαϊ­κά Τείχη, Επταπύργιο. Πορεία επιστροφής στην Αθήνα.

Συνοπτικό 4ήμερης: Δεν περιλαμβάνεται η 3η μέρα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ & ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΠΟΥΛΜΑΝ
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ & ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΠΟΥΛΜΑΝ
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PORTO PALACE 5*
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PORTO PALACE 5*
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΡΕΒΕΓΙΟΝ
στις 24, 31/12
*στη θέση της ημιδιατροφής
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΡΕΒΕΓΙΟΝ
ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΞΕΝΑΓΟ
ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΞΕΝΑΓΟ
ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Μεταφορές, περιηγήσεις όπου αναφέρονται με πολυτελές πούλμαν της εταιρείας Panolympia
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο Porto Palace 5*, στη Θεσσαλονίκη
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Εορταστικό ρεβεγιόν 24 & 31/12 στη θέση της ημιδιατροφής
  • Αρχηγός/συνοδός
  • Ξενάγηση από διπλωματούχο ξεναγό
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Τα γεύματα εκτός ξενοδοχείου.
Η είσοδος στους επισκέψιμους χώρους.
Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.
Ο ειδικός φόρος διαμονής.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
PORTO PALACE HOTEL & CONFERENCE CENTER
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
πρόσοψη στο ξενοδοχείο Porto Palace στη Θεσσαλονίκη