ΣΙΚΕΛΙΑ

ΑΠΟ 895€

ΣΥΝΟΨΗ

08 ΜΕΡΕΣ
aegean
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 28/7, 4, 11, 18, 25/8
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΚΑΤΑΝΙΑ - ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ

Πτήση για την Κατάνια. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για την αρχαιοελληνική πόλη των Συρακουσών. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 2

ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ - ΟΡΤΥΓΙΑ

Πρωινό και ξενάγηση στις Συρακούσες. Θα επισκεφθούμε το αρχαίο Ελληνικό Θέατρο, το Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο και το «Αυτί του Διονύσου». Συνεχίζουμε με το ιστορικό κέντρο, που βρίσκεται στο νησάκι Ορτυγίας. Θα δούμε το Ναό του Απόλλωνα, την πλατεία του Αρχιμήδη, την πηγή της Αρετούσας και την πλατεία Duomo με τον Καθεδρικό Ναό. Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε στο πλοίο και θα απολαύσουμε μια κρουαζιέρα δίπλα από γραφικά καρνάγια, βραχονησίδες, θαλάσσια σπήλαια, κανάλια, την πλευρά της εστέτ Ριβιέρας των Συρακουσών κ.ά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 3

ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ - ΠΙΑΤΣΑ ΑΡΜΕΡΙΝΑ - ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την Πιάτσα Αρμερίνα, όπου θα επισκεφθούμε την Villa Romana del Casale, 3ου-4ου μ.X. αιώνα, με τα υπέροχα ψηφιδωτά (UNESCO). Συνεχίζουμε για την ιστορική «Κοιλάδα των Ναών» του Ακράγαντα, όπου θα γνωρίσουμε το εντυπωσιακότερο διασωθέν συγκρότημα αρχαίων ελληνικών ναών της Σικελίας. Θα περιηγηθούμε πεζή στην Ιερά Οδό της αρχαίας πόλης και θα δούμε τους Ναούς της Ήρας, της Ομόνοιας, του Ηρακλή, των Διόσκουρων και του Ολυμπίου Διός. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 4

ΣΕΛΙΝΟΥΝΤΑΣ - ΕΡΙΤΣΕ - ΠΑΛΕΡΜΟ

Πρωινό και αναχώρηση για το Σελινούντα. Θα επισκεφθούμε το αρχαιολογικό πάρκο με την Ακρόπολη και συνεχίζουμε για την Πυργούπολη Έριτσε, χτισμένη σε έναν επιβλητικό βράχο ύψους 750μ. Ελεύθερος χρόνος για να περιηγηθείτε στα στενά, γεμάτα λουλούδια, σοκάκια της πόλης και ακολουθεί το Παλέρμο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 5

ΠΑΛΕΡΜΟ - ΜΟΝΡΕΑΛΕ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το Μονρεάλε. Θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό, ένα από τα πιο εντυπωσιακά μνημεία της Νορμανδικής Σικελίας. Το εσωτερικό του κοσμείται με ψηφιδωτά βυζαντινών και σικελών καλλιτεχνών. Επιστροφή στο Παλέρμο και ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε το μεγαλοπρεπή Καθεδρικό Ναό με τους τάφους των Νορμανδών Βασιλέων και το σκήνωμα της πολιούχου Αγίας Ροζαλίας. Θα δούμε τη γραφική Πιάτσα Πραιτόρια με το Δημαρχείο και το σιντριβάνι με τα αγάλματα, το λυρικό Θέατρο Μάσιμο, την πλατεία με το Θέατρο Πολυτεάμα, το επιβλητικό Παλάτσο Ντέι Νορμάνι, με το μοναδικό σε διακόσμηση παρεκκλήσι και τη Μαρτοράνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 6

ΠΑΛΕΡΜΟ - ΚΕΦΑΛΟΥ - ΜΕΣΣΗΝΗ - ΚΑΤΑΝΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση για το παραθαλάσσιο θέρετρο Κεφαλού, όπου θα δούμε την πιάτσα Ντουόμο και τον Καθεδρικό Ναό του Ρογήρου του Νορμανδού με τα βυζαντινά ψηφιδωτά. Ακολουθεί η Μεσσήνη, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Σικελίας και πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας. Ιδρύθηκε από Έλληνες αποίκους ως Ζάγκλη και λίγο αργότερα πήρε το σημερινό της όνομα, προς τιμήν της πελοποννησιακής Μεσσήνης. Συνεχίζουμε για την Κατάνια, τη δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Σικελίας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 7

ΚΑΤΑΝΙΑ - ΤΑΟΡΜΙΝΑ - ΚΑΤΑΝΙΑ

Μετά το πρωινό ακολουθεί ξενάγηση στην Κατάνια. Θα περιηγηθούμε πεζή στην παλιά πόλη και θα δούμε τις μπαρόκ πλατείες, τα ασπρόμαυρα μέγαρα, τον Καθεδρικό Ναό, το σιντριβάνι του ελέφαντα, τον κεντρικό εμπορικό δρόμο Βία Ετνέα (Via Etnea), το Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο, την όπερα Μάσιμο Μπελίνι κ.ά. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Ταορμίνα, όπου θα θαυμάσουμε τα γραφικά δρομάκια της με τα νεοκλασικά αρχοντικά και το επιβλητικό Αρχαιοελληνικό της Θέατρο (Teatro Greco), με τη θέα στο Ιόνιο πέλαγος. Επιστροφή στην Κατάνια. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 8

ΚΑΤΑΝΙΑ - ΑΙΤΝΑ - ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το μεγαλύτερο και υψηλότερο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης, την Αίτνα. Η ονομασία της προέρχεται πιθανόν από την ελληνική λέξη αίθω, που σημαίνει «καίγομαι». Θα μεταβούμε οδικώς μέχρι τους πρόποδες του βουνού και θα ανεβούμε με τελεφερίκ στην κορυφή (έξοδα ατομικά), όπου με ειδικό όχημα (έξοδα ατομικά) θα δούμε από κοντά μικρούς ή μεγάλους κρατήρες, ενεργούς και μη. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ AEGEAN AIRLINES
Αεροπορικά εισιτήρια με Aegean Airlines
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4*
Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*
ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
Πρωινό καθημερινά
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
Πλούσιο πρόγραμμα ξεναγήσεων
ΤΟΠΙΚΟΙ ΞΕΝΑΓΟΙ
Τοπικοί ξεναγοί
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ COVID-19 ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ
Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση Covid-19 έως 75 ετών

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Κατάνια - Αθήνα με Aegean Airlines
 • 7 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* (2 Συρακούσες Una Hotel One Siracusa 4*, 1 Ακράγαντα Della Valle 4*, 2 Παλέρμο Federico Central Palace II 4*, 2 Κατάνια Romano House 4*)
 • Πρωινό καθημερινά
 • Εκδρομές, περιηγήσεις, επισκέψεις βάσει προγράμματος
 • Εισιτήριο για την κρουαζιέρα
 • Τοπικοί ξεναγοί
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών με κάλυψη Covid-19 έως 75 ετών

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων 400€
 • Επιβάρυνση από Θεσσαλονίκη 100€ και από άλλες πόλεις 200€ με την Aegean
 • Εισιτήρια εισόδων
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, ποτά
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
 4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 6. Στα περισσότερα ξενοδοχεία του εξωτερικού ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση, το οποίο επιστρέφεται με το check out.
 7. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής, που μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ
8 ΗΜΕΡΕΣ | ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ AEGEAN AIRLINES
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ - ΚΑΤΑΝΙΑ A3 672 18:50 19:35
ΚΑΤΑΝΙΑ - ΑΘΗΝΑ A3 673 20:30 23:00
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
UNA HOTEL ONE SIRACUSA
ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ
Una Hotel One Siracusa
HOTEL DELLA VALLE
ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ
Hotel Della Valle
FEDERICO CENTRAL PALACE II
ΠΑΛΕΡΜΟ
Federico Central Palace II
ROMANO HOUSE
ΚΑΤΑΝΙΑ
Romano House

ΤΙΜΕΣ

Ημερομηνίες
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ:

-
Ενήλικες
+
-
Παιδιά
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ

 1. ΗΛΙΚΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ
ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ
Κόστος κατ' άτομο αεροπορικώς

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ

2ΚΛΙΝΟ

1ΚΛΙΝΟ

ΠΑΙΔΙ

28/7, 4, 11, 18, 25/8

8

895€

+350€

795€

 

Τα τρίκλινα δωμάτια σε όλα τα ξενοδοχεία είναι δίκλινα με επιπλέον κρεβάτι. Συνήθως δεν είναι ιδιαίτερα άνετα και το επιπλέον κρεβάτι μπορεί να είναι μικρότερο από τα κανονικά ή καναπές ή πτυσσόμενο.