ΣΙΚΕΛΙΑ - ΟΔΙΚΩΣ

ΑΠΟ 645€

ΣΥΝΟΨΗ

09 ΜΕΡΕΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ 22/10

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΠΑΤΡΑ Η ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Αναχώρηση από Αθήνα με το πούλμαν για Πάτρα με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη στην Πάτρα, επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για Μπάρι ή Μπρίντιζι.

ΜΕΡΑ 2

ΜΠΑΡΙ - ΜΑΤΕΡΑ - ΡΗΓΙΟ

Από το ιταλικό λιμάνι ταξιδεύουμε για την πόλη Ματέρα, την «Καππαδοκία της Μεσογείου». Τον τόπο αυτόν διάλεξαν ο Μελ Γκίμπσον & ο Παζολίνι για να γυρίσουν τις μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές «Κατά Ματθαίον» και «Πάθη». Η Ματέρα κλείνει στους τοίχους και στις σπηλιές της ολόκληρη την ιστορία της ανθρώπινης ύπαρξης στη Γη, με ευρήματα σ’ αυτήν που χρονολογούνται στην Παλαιολιθική Εποχή. Συνεχίζουμε για το Ρήγιο της Καλαβρίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 3

ΡΗΓΙΟ - ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΡΙΑΤΣΕ - ΚΕΦΑΛΟΥ - ΜΟΝΡΕΑΛΕ - ΠΑΛΕΡΜΟ

Πρόγευμα και πρωινή επίσκεψη στο Εθνικό Μουσείο της Μεγάλης Ελλάδας στο Ρέτζιο Ντι Καλάμπρια, για να θαυμάσουμε του ‘’Πολεμιστές του Ριάτσε’’, δύο μοναδικά έργα αρχαίας ελληνικής τέχνης μπρούντζινα αγάλματα του αυστηρού ρυθμού τα οποία χρονολογούνται στα μέσα του 5ου αιώνα π.Χ. Bρέθηκαν στο βυθό της θάλασσας ανοικτά του Ριάτσε και φιλοξενούνται στο Εθνικό Μουσείο της Μεγάλης Ελλάδας στο Ρέτζιο Ντι Καλάμπρια, που έγιναν σήμα κατατεθέν της πόλης αυτής. Συνεχίζουμε για να διασχίσουμε τα θρυλικά στενά της Σκύλας και της Χάρυβδης. Βρισκόμαστε πλέον στη Σικελία με κατεύθυνση προς το Παλέρμο, διασχίζοντας την βόρεια πλευρά του νησιού με ενδιάμεση στάση στην χαρακτηριστική Κεφαλού, χτισμένη κάτω από έναν τεράστιο ασβεστολιθικό βράχο. Επισκεπτόμαστε το γειτονικό Μονρεάλε με τον υπέροχο καθεδρικό ναό και τα ψηφιδωτά του. Άφιξη στην πρωτεύουσα και πιο σημαντική πόλη της Σικελίας, το Παλέρμο. Μετά από μια πρώτη γνωριμία με την πόλη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 4

ΠΑΛΕΡΜΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε τη γνωριμία μας με την πρωτεύουσα της Σικελίας. Το Παλέρμο -ή Πάνορμος στην αρχαία Ελληνική- είναι παλιά αποικία των Καρχηδονίων, κατακτήθηκε από τους Ρωμαίους, τους Νορμανδούς, τους Γάλλους, τους Ισπανούς και τους Άραβες και όλοι άφησαν τα σημάδια τους στην πόλη. Είναι χτισμένο στο μυχό ενός μεγάλου κόλπου, στους πρόποδες του όρους Πελεγκρίνο. Η περιήγησή μας θα αρχίσει από το Βασιλικό Παλάτι, έδρα των Νορμανδών βασιλέων της Σικελίας και σήμερα του Κοινοβουλίου της, και θα συνεχιστεί με τον Καθεδρικό ναό, την Πιάτσα Πρετόρια με το «Σιντριβάνι της Ντροπής» και το μέγαρο της Γερουσίας, την εκκλησία της Μαρτοράνα, το θέατρο Μάσιμο και την πλατεία με το Πολυθέαμα Γαριβάλδη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 5

ΠΑΛΕΡΜΟ - ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ - ΚΑΤΑΝΙΑ

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για τον Ακράγαντα όπου θα ξεναγηθούμε στην ≪κοιλάδα των Ναών≫ -το συγκρότημα των ναών της Ήρας, της Ομόνοιας, του Ολυμπίου Διός. Η μέρα θα τελειώσει με περιήγηση της ιστορικής και ενδιαφέρουσας Κατάνιας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 6

ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ - ΤΑΟΡΜΙΝΑ - ΜΕΣΣΗΝΗ

Περιήγηση σε μία ακόμα σημαντική πόλη της Μεγάλης Ελλάδας τις Συρακούσες - αρχαίο θέατρο, σπηλιά του Κύκλωπα, νησί της Ορτυγίας. Επίσκεψη στην Ταορμίνα, μεσαιωνική πόλη με επιβλητική θέα του ηφαιστείου της Αίτνας. Καταλήγουμε στη Μεσσήνη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 7

ΜΕΣΣΗΝΗ - ΛΕΤΣΕ

Αναχώρηση από τη Μεσσήνη, όπου θα ρίξουμε μια σύντομη ματιά στην πόλη που πεισματικά διατηρείτε παρά τις καταστροφές πού έχει υποστεί στο πέρασμα των αιώνων, την γενέτειρα του Αντονέλλο ντα Μεσσήνα, με το χαρακτηριστικό αστρονομικό ρολόι στο καμπαναριό του ανοικοδομημένου Ντουόμο. Συνεχίζουμε με πορεία στο Λέτσε για να γνωρίσουμε ένα από τα κέντρα ανάπτυξης του Ελληνικού Πολιτισμού -θα δούμε ανάμεσα στα άλλα και το Ρωμαϊκό αμφιθέατρο και τον Καθεδρικό ναό. Τακτοποίηση στα δωμάτια μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 8

ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ - ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ - ΜΠΑΡΙ

Περιήγηση στο Ελληνόφωνο χωριό Στερνατία και περνάμε από το Καλημέρα. Στη συνέχεια επίσκεψη στο Αλμπερομπέλο, γνωστό για τα στρογγυλά σπίτια με τις τρουλωτές σκεπές. Το απόγευμα άφιξη στο Μπάρι ή Μπρίντιζι, επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους.

ΜΕΡΑ 9

ΠΑΤΡΑ Η ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΑΘΗΝΑ

Άφιξη στην Πάτρα, αναχώρηση για Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΣΕ 4ΚΛΙΝΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΚΑΜΠΙΝΕΣ
ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΣΕ 4ΚΛΙΝΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΚΑΜΠΙΝΕΣ
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟ ΠΟΥΛΜΑΝ
της εταιρείας Panolympia
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟ ΠΟΥΛΜΑΝ
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 3* / 4*
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 3* / 4*
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ - ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ
ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ - ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΛΟΙΟΥ ΑΠΟ / ΠΡΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΛΟΙΟΥ ΑΠΟ / ΠΡΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑ
ΤΟΠΙΚΟΣ ΞΕΝΑΓΟΣ ΣΤΟΝ ΑΚΡΑΓΑΝΤΑ & ΣΤΙΣ ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ
ΤΟΠΙΚΟΣ ΞΕΝΑΓΟΣ ΣΤΟΝ ΑΚΡΑΓΑΝΤΑ & ΣΤΙΣ ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ / ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ / ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ & ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ & ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πάτρα ή Ηγουμενίτσα - Μπάρι ή Μπρίντιζι - Πάτρα ή Ηγουμενίτσα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες
 • Μεταφορές, μετακινήσεις με πολυτελές πούλμαν της Panolympia
 • 6 διανυκτερεύσεις στη Σικελία σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*/4* (1 Ρήγιο, 2 Παλέρμο, 1 Κατάνια, 1 Μεσσήνη, 1 Λέτσε)
 • Ημιδιατροφή καθημερινά στα ξενοδοχεία
 • Εκδρομές, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα
 • Εισιτήρια πλοίου από/προς Σικελία
 • Τοπικός ξεναγός στον Ακράγαντα και τις Συρακούσες
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Checkpoint 25€ το άτομο
 • Είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους
 • Δημοτικός φόρος ξενοδοχείων 3-5€ κατ’ άτομο τη μέρα, πληρωμή επί τόπου.