ΓΥΡΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ - ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΑΠΟ 695€

ΣΥΝΟΨΗ

09 ΜΕΡΕΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 22/10

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΠΑΤΡΑ

Αναχώρηση από Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη στην Πάτρα/Ηγουμενίτσα. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για Μπάρι ή Μπρίντιζι.

ΜΕΡΑ 2

ΜΠΑΡΙ - ΜΑΤΕΡΑ - ΡΗΓΙΟ

Πρωινό και αναχώρηση για τη Ματέρα, την «Καππαδοκία της Μεσογείου», η οποία κλείνει στους τοίχους και τις σπηλιές της ολόκληρη την ιστορία της ανθρώπινης ύπαρξης, με ευρήματα σ’ αυτήν που χρονολογούνται στην Παλαιολιθική Εποχή. Συνεχίζουμε για το Ρήγιο της Καλαβρίας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 3

ΡΗΓΙΟ - «ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΡΙΑΤΣΕ» - ΚΕΦΑΛΟΥ - ΜΟΝΡΕΑΛΕ - ΠΑΛΕΡΜΟ

Πρόγευμα και πρωινή επίσκεψη στο Εθνικό Μουσείο της Μεγάλης Ελλάδας, στο Ρέτζιο Ντι Καλάμπρια. Θα θαυμάσουμε τους «Πολεμιστές του Ριάτσε», δύο μοναδικά μπρούντζινα, αρχαία ελληνικά αγάλματα, τα οποία χρονολογούνται στα μέσα του 5ου αιώνα π.Χ. και βρέθηκαν στο βυθό της θάλασσας, ανοικτά του Ριάτσε. Συνεχίζουμε με τα θρυλικά στενά της Σκύλας και της Χάρυβδης. Ακολουθεί το Παλέρμο, διασχίζοντας τη βόρεια πλευρά του νησιού με ενδιάμεση στάση στην Κεφαλού, χτισμένη κάτω από έναν τεράστιο ασβεστολιθικό βράχο. Επίσκεψη στο Μονρεάλε με τον υπέροχο Καθεδρικό Ναό και τα ψηφιδωτά του. Άφιξη στο Παλέρμο. Μετά από μια πρώτη γνωριμία με την πόλη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 4

ΠΑΛΕΡΜΟ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Πρωινό και ξενάγηση της πόλης, που είναι χτισμένη στο μυχό ενός μεγάλου κόλπου, στους πρόποδες του όρους Πελεγκρίνο. Η περιήγησή μας θα αρχίσει από το Βασιλικό Παλάτι, έδρα των Νορμανδών βασιλέων της Σικελίας και σήμερα του Κοινοβουλίου της. Συνεχίζουμε με τον Καθεδρικό Ναό, την Πιάτσα Πρετόρια με το «Σιντριβάνι της Ντροπής» και το μέγαρο της Γερουσίας, την εκκλησία της Μαρτοράνα, το θέατρο Μάσιμο και την πλατεία με το Πολυθέαμα Γαριβάλδη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 5

ΠΑΛΕΡΜΟ - ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ - ΚΑΤΑΝΙΑ

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για τον Ακράγαντα όπου θα ξεναγηθούμε στην «Κοιλάδα των Ναών», το συγκρότημα των ναών της Ήρας, της Ομόνοιας, του Ολυμπίου Διός. Συνεχίζουμε για την ιστορική Κατάνια, όπου θα περιηγηθούμε στα σημαντικότερα αξιοθέατα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 6

ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ - ΤΑΟΡΜΙΝΑ - ΜΕΣΣΗΝΗ

Περιήγηση σε μία ακόμα σημαντική πόλη της Μεγάλης Ελλάδας τις Συρακούσες - αρχαίο θέατρο, σπηλιά του Κύκλωπα, νησί της Ορτυγίας. Επίσκεψη στην Ταορμίνα, μεσαιωνική πόλη με επιβλητική θέα του ηφαιστείου της Αίτνας. Καταλήγουμε στη Μεσσήνη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 7

ΜΕΣΣΗΝΗ - ΛΕΤΣΕ

Πρωινό και σύντομη περιήγηση στη Μεσσήνη, με το χαρακτηριστικό Αστρονομικό Ρολόι στο καμπαναριό του ανοικοδομημένου Ντουόμο. Συνεχίζουμε με το Λέτσε, ένα από τα κέντρα ανάπτυξης του Ελληνικού Πολιτισμού, όπου θα δούμε το Ρωμαϊκό αμφιθέατρο και τον Καθεδρικό Ναό. Τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 8

ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ - ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ - ΜΠΑΡΙ/ΜΠΡΙΝΤΙΖΙ

Πρωινό και αναχώρηση για τα Ελληνόφωνα χωριά. Θα κάνουμε στάση στα χωριά Στερνατία και Καλημέρα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Αλμπερομπέλο, γνωστό για τα στρογγυλά σπίτια με τις τρουλωτές σκεπές. Το απόγευμα άφιξη στο Μπάρι ή Μπρίντιζι, επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους.

ΜΕΡΑ 9

ΠΑΤΡΑ - ΑΘΗΝΑ

Άφιξη στο λιμάνι και με ενδιάμεσες στάσεις αναχώρηση για την Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΣΕ 4ΚΛΙΝΕΣ ΚΑΜΠΙΝΕΣ
ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΣΕ 4ΚΛΙΝΕΣ ΚΑΜΠΙΝΕΣ
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟ ΠΟΥΛΜΑΝ
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟ ΠΟΥΛΜΑΝ
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 3* & 4*
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 3* & 4*
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
ΤΟΠΙΚΟΣ ΞΕΝΑΓΟΣ ΣΤΟΝ ΑΚΡΑΓΑΝΤΑ & ΣΤΙΣ ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ
ΤΟΠΙΚΟΣ ΞΕΝΑΓΟΣ ΣΤΟΝ ΑΚΡΑΓΑΝΤΑ & ΣΤΙΣ ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΕ ΚΑΛΥΨΗ COVID-19 ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΕ ΚΑΛΥΨΗ COVID-19 ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πάτρα/Ηγουμενίτσα - Μπάρι/Μπρίντιζι - Πάτρα/Ηγουμενίτσα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες
 • Μεταφορές με πολυτελές πούλμαν της εταιρείας Panolympia
 • 6 διανυκτερεύσεις στη Σικελία σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* & 4* (1 Ρήγιο, 2 Παλέρμο, 1 Κατάνια, 1 Μεσσήνη, 1 Λέτσε)
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Εκδρομές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις βάσει προγράμματος
 • Εισιτήρια πλοίου από/προς Σικελία
 • Τοπικός ξεναγός στον Ακράγαντα και τις Συρακούσες
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση με κάλυψη Covid-19 έως 75 ετών

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Check point 35€/άτομο
 • Εισιτήρια εισόδων
 • Δημοτικός φόρος ξενοδοχείων 3-5€/άτομο/διανυκτέρευση (πληρωμή επί τόπου)
 • Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό

Γενικές σημειώσεις:

 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
 4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 6. Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες
 7. Για τις οδικές εκδρομές η επιβάρυνση κατ’ άτομο σε καμπίνα (με επιστροφή): ΑΒ2 +€65, Α2 +€80, Α4 +€25, ΑΒ3 +€30, Α3 +€35.
 8. Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.
 9. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής όπως αναφέρονται στο site μας www.smileacadimos.gr.