ΣΙΚΕΛΙΑ

ΑΠΟ 695€

ΣΥΝΟΨΗ

06 ΜΕΡΕΣ
aegean
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 20/7, 3, 17/8
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΚΑΤΑΝΙΑ - ΑΙΤΝΑ - ΤΑΟΡΜΙΝΑ - ΚΑΤΑΝΙΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σικελίας, την Κατάνια. Άφιξη και αναχώρηση με προορισμό την Αίτνα - το μεγαλύτερο ενεργό ηφαίστειο στην Ευρώπη, όπου θα ανέβουμε σε υψόμετρο 1.800μ. Εκεί θα δούμε τους κρατήρες Silvestri και θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα στο Ιόνιο Πέλαγος. Συνεχίζουμε για την πανέμορφη και κοσμοπολίτικη Ταορμίνα (Ταυρομένιον), χτισμένη επίσης σε πανοραμική θέση. Τόπος καλλιτεχνών, μποέμ και συγγραφέων, η αρχαία αποικία των Ναξίων εντυπωσιάζει τον επισκέπτη. Περνώντας την Πόρτα Μεσσίνα θα δούμε το Παλάτσο Κορβάια, που αποτέλεσε έδρα του πρώτου Σικελικού Κοινοβουλίου (1410), το αρχαίο Ελληνικό θέατρο και δια μέσου της Κόρσο Ουμπέρτο θα καταλήξουμε στην κεντρική Πιάτσα Νόβε Απρίλε με τον Πύργο του Ρολογιού. Επιστρέφουμε στην Κατάνια για ξενάγηση στην ιστορική πόλη, που είναι χτισμένη στους πρόποδες της Αίτνας. Ήταν αποικία που ιδρύθηκε από Χαλκιδείς από τη Νάξο της Σικελίας. Η πόλη είναι γνωστή για τον Μπαρόκ ρυθμό των κτιρίων της και για τη μαύρη πέτρα της Αίτνας που χρησιμοποιούν για την κατασκευή τους. Περπατώντας στην παλιά πόλη κατά μήκος της Οδού Ετνέα θα δούμε την Πλατεία Ντουόμο με τον Καθεδρικό ναό και το άγαλμα του ελέφαντα (Liotru), σύμβολο της πόλης, το Ρωμαϊκό αμφιθέατρο, το κτίριο της όπερας, το πανεπιστήμιο και το ανάκτορο των Μπισκάρι. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 2

ΚΑΤΑΝΙΑ - ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ - NΟΤΟ - ΚΑΤΑΝΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την αρχαία Ελληνική πόλη των Συρακουσών. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας στον αρχαιολογικό χώρο θα δούμε το αρχαίο Ελληνικό Θέατρο, το Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο και το «Αυτί του Διονύσου» στα Λατομεία του Παραδείσου, το μεγαλειώδη βωμό του Ιέρωνα του Β’ κ.ά. Ακολουθεί επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο της πόλης, που βρίσκεται πάνω στο νησάκι Ορτυγία, όπου θα θαυμάσουμε τον Ναό του Απόλλωνα, την Πλατεία Αρχιμήδη με την Κρήνη της Αρτέμιδος, τον Καθεδρικό Ναό - μετατροπή του αρχαίου Ναού της Αθηνάς σε Χριστιανική εκκλησία και θα καταλήξουμε στην Πηγή της Αρέθουσας με τους πάπυρους μέσα στο νερό. Χρόνος ελεύθερος. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την πόλη Νότο στους πρόποδες των Υβλαίων Ορέων. Μια πόλη που συγκαταλέγεται στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και το Μπαρόκ, εκεί, είναι στην αποθέωσή του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Κατάνια και απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 3

ΚΑΤΑΝΙΑ - ΠΙΑΤΣΑ ΑΡΜΕΡΙΝΑ (VILLA DEL CASALE) - ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την Piazza Armerina προκειμένου να επισκεφθούμε τη μοναδική Ρωμαϊκή βίλα Casale. Θα θαυμάσουμε τα εκπληκτικά ψηφιδωτά με σκηνές από την καθημερινή ζωή της εποχής, μυθολογικά και ιστορικά θέματα. Ακόμα θα δούμε τις θέρμες, το περιστύλιο, το μεγαλειώδες κτίριο σε ρυθμό βασιλικής και όλους τους υπόλοιπους χώρους της επαύλεως. Αμέσως μετά κατευθυνόμαστε στην πόλη του Ακράγαντα, όπου είναι και η φημισμένη κοιλάδα των Ναών. Στον εκπληκτικό αρχαιολογικό του χώρο κατά τη ξενάγησή μας θαυμάζουμε τους αρχαίους Ελληνικούς ναούς, ορισμένοι από τους οποίους βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Θα δούμε τον Ναό της Ήρας, τον Ναό της Ομόνοιας, ο οποίος, χάρη στη μετατροπή του σε πρωτοχριστιανικό ναό, σώζεται σήμερα σχεδόν ακέραιος, του Ηρακλή, τον τεράστιο ναό του Δία, τον Ναό των Διόσκουρων (του Κάστορα και του Πολυδεύκη) - από τα ωραιότερα δείγματα της αρχαίας Ελληνικής τέχνης κ.ά. Απόγευμα ελεύθερο για επίσκεψη στο κέντρο της πόλης ή στο μουσείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 4

ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ - ΣΕΛΙΝΟΥΝΤΑΣ - ΕΡΙΤΣΕ - ΠΑΛΕΡΜΟ

Σήμερα το πρωί αφήνουμε τον Ακράγαντα με προορισμό μία από τις επιφανέστερες πόλεις της Μεγάλης Ελλάδας, τον Σελινούντα. Άφιξη και ξενάγηση στον εκπληκτικό αρχαιολογικό του χώρο, που θεωρείται ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη, με τους αρχαίους Ελληνικούς ναούς, ορισμένοι από τους οποίους βρίσκονται σε άριστη κατάσταση. Κατευθυνόμαστε δυτικά μέσα από μια όμορφη παραλιακή διαδρομή και κοντά στο Τράπανι θα επισκεφθούμε τη γραφική Μεσαιωνική Ερίτσε, με τα τείχη, τα κάστρα και τα στενά δρομάκια. Άφιξη αργά το απόγευμα στο Παλέρμο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 5

ΠΑΛΕΡΜΟ - ΚΕΦΑΛΟΥ - ΠΑΛΕΡΜΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε τη γνωριμία μας με την πρωτεύουσα της Σικελίας. Το Παλέρμο -ή Πάνορμος στην αρχαία Ελληνική- είναι παλιά αποικία των Καρχηδονίων, κατακτήθηκε από τους Ρωμαίους, τους Νορμανδούς, τους Γάλλους, τους Ισπανούς και τους Άραβες και όλοι άφησαν τα σημάδια τους στην πόλη. Είναι χτισμένο στο μυχό ενός μεγάλου κόλπου, στους πρόποδες του όρους Πελεγκρίνο. Η περιήγησή μας θα αρχίσει από το Βασιλικό Παλάτι, έδρα των Νορμανδών βασιλέων της Σικελίας και σήμερα του Κοινοβουλίου της, και θα συνεχιστεί με τον Καθεδρικό ναό, την Πιάτσα Πρετόρια με το «Σιντριβάνι της Ντροπής» και το μέγαρο της Γερουσίας, την εκκλησία της Μαρτοράνα, το θέατρο Μάσιμο και την πλατεία με το Πολυθέαμα Γαριβάλδη. Χρόνος ελεύθερος και το απόγευμα διασχίζοντας τη βόρεια πλευρά του νησιού θα επισκεφθούμε την Κεφαλού για να δούμε την Πιάτσα Ντουόμο, τον Καθεδρικό ναό (12ος-15ος αι.) με τα Βυζαντινά ψηφιδωτά και τα στενά δρομάκια της γραφικής αυτής πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 6

ΠΑΛΕΡΜΟ - ΜΟΝΡΕΑΛΕ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το λόφο του Μονρεάλε, όπου δεσπόζει ο επιβλητικός Καθεδρικός ναός με τα θαυμάσια ψηφιδωτά Βυζαντινής τέχνης. Αφού επισκεφθούμε το ναό κατευθυνόμαστε προς το αεροδρόμιο της πόλης. Άφιξη στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση της επιστροφής.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Απευθείας πτήσεις με Aegean Airlines
Αεροπορικά Εισιτήρια
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4*
Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
ΠΡΩΙΝΟ
Πρωινό
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ
στην Κατάνια και στον Ακράγαντα
Ημιδιατροφή
ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ
Πλήρες πρόγραμμα ξεναγήσεων - Χωρίς προαιρετικά
Ξεναγήσεις
ΑΡΧΗΓΟΣ / ΣΥΝΟΔΟΣ
Αρχηγός / Συνοδός
ΤΟΠΙΚΟΣ ΞΕΝΑΓΟΣ
στον Ακράγαντα και τις Συρακούσες
Τοπικός Ξεναγός
ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών
Ασφάλιση

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Αεροπορικά εισιτήρια με Απευθείας πτήσεις της Aegean Airlines
 • 5 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* (2 Κατάνια, 1 Ακράγαντας, 2 Παλέρμο)
 • Πρωινό καθημερινά
 • Ημιδιατροφή μόνο στην Κατάνια και στον Ακράγαντα
 • Μεταφορές, εκδρομές βάσει προγράμματος
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
 • Επίσημος τοπικός ξεναγός στον Ακράγαντα και τις Συρακούσες
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Φόροι αεροδρόμιου και επίναυλος καυσίμων 140€
 • Checkpoint 20€ (πληρωτέα Αθήνα)
 • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων, ποτά / αναψυκτικά κατά την διάρκεια των δείπνων
 • Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό
6 ΜΕΡΕΣ | ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ AEGEAN AIRLINES
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ - ΚΑΤΑΝΙΑ Α3 672 08:20 09:00
ΠΑΛΕΡΜΟ - ΑΘΗΝΑ Α3 677 15:40 18:35
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
NH CATANIA
ΚΑΤΑΝΙΑ
NH-Bucharest
IH HOTELS AGRIGENTO KAOS
ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ
ibis-sibiu
MERCURE PALERMO
ΠΑΛΕΡΜΟ
Mazayen-Rum-Camp