ΣΑΡΔΗΝΙΑ - ΚΟΡΣΙΚΗ

ΑΠΟ 745€

ΣΥΝΟΨΗ

06 ΜΕΡΕΣ
aegean
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΠΑΣΧΑ 17/4

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ (ΚΑΛΙΑΡΙ - ΜΠΑΡΟΥΜΙΝΙ - ΟΡΙΣΤΑΝΟ) - ΝΟΥΟΡΟ

Άφιξη με απευθείας πρωινή πτήση της Aegean στο Κάλιαρι από όπου ξεκινάει το οδοιπορικό μας στην Σαρδηνία. Το Κάλιαρι στο οποίο θα ξεναγηθούμε, στην τοπική διάλεκτο σημαίνει «κάστρο», είναι η μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα της Σαρδηνίας. Μεταξύ του 1324 και 1848 υπήρξε η πρωτεύουσα του βασιλείου της Σαρδηνίας. Ο μνημειακός της πλούτος με Art Nouneau οικοδομήματα την κάνει να φέρει επάξια όχι μόνο τον τίτλο της πρωτεύουσας αλλά και της πολιτιστικής και πνευματικής πόλης της Σαρδηνίας. Ρωμαϊκά και βυζαντινά μνημεία της πόλης, αλλά και οι μεσαιωνικές οχυρώσεις της, θα μας ταξιδέψουν στο πλούσιο παρελθόν της. Αναχωρώντας από το Κάλιαρι, ο επόμενος σταθμός μας θα είναι στον αρχαιολογικό χώρο Σου Νουράξι, στην περιοχή του Μπαρουμίνι που το 1997 περιλήφθηκε στον κατάλογο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.Η αρχαιολογική σκαπάνη στην περιοχή αυτή έφερε στο φως εργαλεία, κεραμικά αγγεία και πέτρινα σκεύη που αποτέλεσαν κορυφαία ευρήματα στη μελέτη της προϊστορικής περιόδου του νησιού. Πέτρινοι πύργοι με οικισμούς μιας περιόδου που ξεκινάει τον 17ο π.Χ. αιώνα και φτάνει μέχρι τον 6ο π.Χ. αιώνα, επιβεβαιώνει την ύπαρξη του πολιτισμού Νουγάγκι. Κωνικές κατοικίες, διαφόρων χρήσεων, λατρευτικά αντικείμενα και οικίσκοι που φιλοξένησαν πολιτικούς ηγέτες πρώιμων κοινωνικών δομών, επιβίωσαν στο νησί για πάνω από 10 αιώνες μέχρι οι Καρχηδόνιοι να κατακτήσουν την περιοχή και να την παραδώσουν στους τελευταίους προχριστιανικούς αιώνες στην ρωμαϊκή επέλαση. Συνεχίζοντας βορειότερα φθάνουμε, μέσω του Οριστάνο, το απόγευμα στο Νουόρο, όπου και διανυκτερεύουμε. Εγκατάσταση στα δωμάτια και ξεκούραση.

 

ΜΕΡΑ 2

ΝΟΥΟΡΟ (ΟΡΓΚΟΣΟΛΟ - ΜΠΟΖΑ) ΑΛΓΚΕΡΟ

Πρωινή επίσκεψη στο Λαογραφικό μουσείο στο Νουόρο για να θαυμάσουμε την εξαιρετική συλλογή με τις παραδοσιακές φορεσιές που καλύπτουν μια περίοδο από τα τέλη του της δεκαετίας του 1800 έως και το 1950. Συνεχίζοντας θα διασχίσουμε την περιοχή της Μπαρμπαριάς, την περιοχή που την λυμαίνονταν οι «κλέφτες με την προβιά» όπως έλεγαν οι Ρωμαίοι και που ο Κικέρωνας της έδωσε το όνομα BARBARIA, από την ελληνική λέξη «Βάρβαρος». Πρόκειται για μία ορεινή περιοχή όπου δεσπόζει το όρος Γκεναρκέτου και είναι μία από τις πιο αραιοκατοικημένες περιοχές της Ευρώπης. Αυτό φυσικά το χαρακτηριστικό έδωσε και την ευκαιρία στην περιοχή να διατηρήσει σημαντικά στοιχεία των τοπικών διαλέκτων ακόμα και σήμερα, και να κρατήσει αναλλοίωτα πολιτιστικά και λαογραφικά στοιχεία της Σαρδηνίας. Εμείς θα σταθούμε στο χωριό Οργκοσόλο, που φημίζεται για τις τοιχογραφίες του με πολιτικό κυρίως, αλλά και όχι μόνο περιεχόμενο. Επόμενη μας στάση στην Μπόζα για να φθάσουμε νωρίς το απόγευμα στο Αλγκέρο. Στενά δρομάκια, το παλιό λιμάνι, ο Καθεδρικός Ναός και η ενετική αρχιτεκτονική της παλιάς πόλης θα είναι σίγουρα μια ευχάριστη αποκάλυψη στην περιπατητική περιήγηση που ακολουθεί. Η πόλη ιδρύθηκε στις αρχές του 12ου αιώνα από την πλούσια γενοβέζικη οικογένεια των Ντόρια. Η ιστορία της πλούσια σε κατακτητές όπως οι Αραγώνες και οι Καταλανοί που την οδήγησαν σε μεγάλη οικονομική άνθιση, αλλά και οι Αμψβούργοι και άρχοντες της Σαβοΐας που την οδήγησαν σε οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό. Και παρά το πλήγμα που δέχτηκε από τους βομβαρδισμούς κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, κατάφερε να ορθοποδήσει και να αποτελεί πια στις μέρες μας έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στη Μεσόγειο.

ΜΕΡΑ 3

ΑΛΓΚΕΡΟ (ΚΑΣΤΕΛΣΑΡΝΤΟ) - ΚΟΣΤΑ ΣΜΕΡΑΛΝΤΑ

Το οδοιπορικό μας στην Σαρδηνία συνεχίζει με επίσκεψη στο γραφικό Καστελ Σάρντο για βόλτα στη μαρίνα και στο μεσαιωνικό κάστρο χτισμένο πάνω στον βράχο από την δυναστεία Dorias. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το ξεχωριστό μουσείο της πόλης (Museo dell’ Intreccio Mediterraneo) αφιερωμένο αποκλειστικά στην λαϊκή τέχνη πλεξίματος καλαθιών με μία μεγάλη συλλογή από εκθέματα όχι μόνο της περιοχής της Μεσογείου αλλά και από διάφορες περιοχές του πλανήτη. Διασχίζοντας το βόρειο κομμάτι του νησιού με κατεύθυνση δυτική φθάνουμε στην κοσμοπολίτικη περιοχή της Σμαραγδένιας ακτής (Costa Smeralda), η οποία και αποτελεί τον κύριο τουριστικό πόλο της Σαρδηνίας. Θα απολαύσουμε την διαδρομή μας από το Παλάου μέχρι το Πόρτο Τσέρβο και θα έχουμε σύντομες στάσεις για βόλτα ή καφέ. Άφιξη αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στην ευρύτερη περιοχή όπου θα διανυκτερεύσουμε..

 

ΜΕΡΑ 4

ΚΟΣΤΑ ΣΜΕΡΑΛΝΤΑ - ΜΠΟΝΙΦΑΤΣΙΟ (ΠΟΡΤΟ ΒΕΚΙΟ)

Πρωινή αναχώρηση για την Σάντα Τερέζα ντε Γκαλούρα και επιβίβαση στο φέρρυ μποτ για να διασχίσουμε τα στενά του Μπονιφάτσιο και να φτάσουμε στην απέναντι ακτή στο νησί της Κορσικής. H στρατηγική θέση της καστροπολιτείας είναι πραγματικά μοναδική. Το Μπονιφάτσιο είναι χτισμένο σε μια υδάτινη εσοχή-φιορδ με την τραχιά μορφολογία του εδάφους να σε αφήνει μετέωρο μεταξύ του απέραντου γαλάζιου και του εξίσου γαλανού ορίζοντα. Κάστρα και τείχη οριοθετούν το τοπίο κι ανοίγουν παράθυρα στη φαντασία πίσω από τις ερμητικά κλειστές πόρτες των σπιτιών. Συνδέεται με το έπος της Οδύσσειας καθώς εικάζεται από πολλούς ότι είναι η περιοχή που κατοικούσαν οι Λαιστρυγόνες Κύκλωπες. Η πρωινή μας γνωριμία με την πόλη ξεκινάει με την εντυπωσιακή Σιταντέλα που σήμερα αποτελεί το ιστορικό κέντρο της περίφημης Άνω Πόλης και την οποία θα προσεγγίσουμε με ειδικό τουριστικό τρενάκι. Τα μεσαιωνικά γραφικά στενά, οι επιβλητικοί προμαχώνες, η διάσημη κεντρική οδός των Δύο Αυτοκρατόρων, μιας και κατά μήκος της βρίσκονται τα παλάτια που φιλοξένησαν το Κάρολο το 5ο και τον Μέγα Ναπολέοντα, ο Γοτθικός Ναός του Αγίου Δομίνικου, μεγαλύτερη εκκλησία όλης της Κορσικής, τα περίφημα σκαλοπάτια του Βασιλιά Αραγόν και φυσικά η Εσπλανάντα του Αγίου Φρανσουά με την απρόσκοπτη θέα ως τη Σαρδηνία απέναντι αποτελούν τα βασικά σημεία της περιήγησής μας. Εγκατάσταση στα δωμάτια για λίγη ξεκούραση και βόλτα το απόγευμα στο γραφικό παραθαλάσσιο Πόρτο Βέκιο, που κατακλύζεται από τουρίστες ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες του καλοκαιριού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Μπονιφάτσιο.

 

ΜΕΡΑ 5

ΜΠΟΝΙΦΑΤΣΙΟ (ΣΑΡΤΕΝΕ ΠΡΟΠΡΙΑΝΟ) ΑΙΑΚΕΙΟ Η ΑΖΑΞΙΟ

Αφήνουμε το Μπονιφάτσιο και ακολουθώντας βορειοδυτική κατεύθυνση θα φθάσουμε νωρίς το απόγευμα στο Αιάκειο. Καθοδόν θα έχουμε σύντομη στάση στο Σάρτενε που είναι αμφιθεατρικά χτισμένο στη κοιλάδα Ριζανές, με γρανιτένια πετρόχτιστα σπίτια και γραφική ατμόσφαιρα. Ακολουθεί το παραθαλάσσιο Προπριάνο, παραθεριστικό θέρετρο των Κορσικανών, όπου θα σταθούμε για καφέ και μια βόλτα στην μαρίνα του. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στο Αιάκειο. Το Αιάκειο είναι η μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα της Κορσικής. Η ετυμολογία του ονόματος δεν είναι γνωστή και μπορεί να προέρχεται από το μυθικό ήρωα Αίαντα. Σε βυζαντινές πηγές του 600 μ.Χ. αναφέρεται ως Αγιάτιο, δείχνοντας ότι ίσως προέρχεται από ελληνική λέξη. Εκεί τo 1769 γεννήθηκε ο Ναπολέων Βοναπάρτης και φυσικά το σπίτι του, η Κάσα Μπουόναπαρτε αποτελεί και το κορυφαίο αξιοθέατο της. Η ξενάγησή μας θα επικεντρωθεί στο ιστορικό κέντρο της πόλης, όπου σχεδόν κάθε βήμα μας θυμίζει την εμβληματική αυτή προσωπικότητα της παγκόσμιας ιστορίας. Οι εντυπωσιακές πλατείες Φος και ντε Γκόλ, ο κεντρικός δρόμος με τα σπουδαία δημόσια κτίρια και τα εντυπωσιακά παλάτια των ευγενών, ο περίφημος Καθεδρικός Ναός της Πόλης και φυσικά η πλατεία Λετίσια, εδώ που βρίσκεται το σπίτι που γεννήθηκε ο Μέγας Ναπολέων και που σήμερα έχει μετατραπεί σε μουσείο αφιερωμένο σε αυτόν και τη ζωή του, θα μας κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον.

 

ΜΕΡΑ 6

ΑΙΑΚΕΙΟ (ΚΟΡΤΕ - ΚΑΡΓΚΕΖΕ) - ΑΘΗΝΑ

Η τελευταία μας μέρα στην εντυπωσιακή Κορσική είναι γεμάτη εκπλήξεις και υπέροχες επισκέψεις. Πρώτα το γραφικό παραθαλάσσιο Καργκέζε, που ιδρύθηκε το δεύτερο ήμισυ του 17ου αιώνα από περήφανους Μανιάτες πρόσφυγες, που εγκαταστάθηκαν εδώ για να γλυτώσουν από την Οθωμανική επέκταση στη Μάνη μετά τη κατάκτηση της Κρήτης το 1669. Σήμερα είναι ένα γραφικό χωριό, αμφιθεατρικά χτισμένο, με θαυμάσιες εκκλησίες και εξαίρετο αρχιτεκτονικά ιστορικό κέντρο. Στη συνέχεια μας περιμένει η τραχιά ενδοχώρα της Κορσικής, με την ορεινή και «απροσπέλαστη» υφή, που διαμόρφωσε τον ανυπόταχτο, περήφανο χαρακτήρα νησιού και κατοίκων του ανά τους αιώνες. Εδώ μας περιμένει το ορεινό αστικό σύμπλεγμα του Κορτέ, μια αετοφωλιά με απαράμιλλη ομορφιά που συναρπάζει τον επισκέπτη. Τα ανηφορικά σοκάκια, οι καταπληκτικές φωτογενείς «κρυμμένες» γωνιές του, η κεντρική πλατεία Γκαφορί, η επιβλητική Σιταντέλα θα μας γητεύσουν, ενώ την εμπειρία μας θα ολοκληρώσει η βόλτα μας με το τουριστικό τραινάκι που διατρέχει τα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης. Η τελευταία μέρα μας είναι σίγουρο ότι αποτελεί μια αυθεντική Κορσικανική εμπειρία, από αυτές που μείνουν βαθιάς χαραγμένες στη μνήμη του ταξιδιώτη. Αργά το βράδυ, πλήρεις εντυπώσεων κατευθυνόμαστε στο Διεθνές αεροδρόμιο του Αιάκειο για την απευθείας πτήση επιστροφής μας.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ ΠΤΗΣΕΙΣ AEGEAN AIRLINES
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ ΠΤΗΣΕΙΣ AEGEAN AIRLINES
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 3* SUP / 4*
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 3* SUP / 4*
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΩΙΝΟ ΣΕ ΜΠΟΥΦΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΩΙΝΟ ΣΕ ΜΠΟΥΦΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ - ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ
ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ - ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΛΟΙΟΥ ΣΑΝΤΑ ΤΕΡΕΖΑ - ΜΠΟΝΙΦΑΤΣΙΟ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΛΟΙΟΥ ΣΑΝΤΑ ΤΕΡΕΖΑ - ΜΠΟΝΙΦΑΤΣΙΟ
ΕΙΣΟΔΟΙ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΣΟΥ ΝΟΥΡΑΞΙ
και στο μουσείο κοστουμιών στο Νουόρο

 

ΕΙΣΟΔΟΙ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΣΟΥ ΝΟΥΡΑΞΙ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα Κάλιαρι // Αιάκειο Αθήνα με ναυλωμένη πτήση Aegean Airlines
 • Διαμονή σε επιλεγμένα 4*/3*s ξενοδοχεία με πρωινό μπουφέ καθημερινά
 • Μετακινήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
 • Εισιτήρια πλοίου Σάντα Τερεζα - Μπονιφάτσιο
 • Εισιτήρια τουριστικών τραίνων σε Μπονιφάτσιο και Κορτέ
 • Είσοδοι στον αρχαιολογικό χώρο Σου Νουράξι και στο μουσείο κοστουμιών στο Νουόρο
 • Έμπειρο αρχηγό/συνοδό σε όλη την διάρκεια του ταξιδιού
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης έως 75 ετών
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων και check points 250€
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους εκτός από αυτούς που αναφέρονται στα προσφερόμενα
 • Αχθοφορικά σε ξενοδοχεία / Φιλοδωρήματα
 • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο
 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
 4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 6. Στα περισσότερα ξενοδοχεία του εξωτερικού ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση, το οποίο επιστρέφεται με το check out.
 7. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής, που μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ
6 ΗΜΕΡΕΣ | ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ AEGEAN AIRLINES
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ - ΚΑΛΙΑΡΙ 07:00 08:15
ΑΙΑΚΕΙΟ - ΑΘΗΝΑ 23:05 02:05