ΡΩΜΗ - ΒΑΤΙΚΑΝΟ

ΑΠΟ 595€

ΣΥΝΟΨΗ

05 ΜΕΡΕΣ
Sky Express
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ 3/6
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΡΩΜΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Πτήση για Ρώμη. Άφιξη, συνάντηση με τον ξεναγό μας και μεταφορά στην «Αιώνια Πόλη», όπου θα περιηγηθούμε πεζή. Θα δούμε το επιβλητικό Κολοσσαίο (εξωτερικά), την πλατεία της Βενετίας με το μνημείο του Βιττόριο Εμμανουέλε και το Παλάτσο Βενέτσια. Ακολουθεί το Καπιτώλιο, η Ρωμαϊκή αγορά, η Φοντάνα ντι Τρέβι, το Πάνθεον και η Πιάτσα Ναβόνα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 2

ΜΟΥΣΕΙΑ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ & ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥ

Πρωινό και ξενάγηση στα Μουσεία του Βατικανού. Θα θαυμάσουμε τεράστιες συλλογές ανεκτίμητων έργων τέχνης και γλυπτικής με αποκορύφωμα την περίφημη Καπέλα Σιξτίνα. Πρόκειται για το παρεκκλήσι του Αποστολικού Παλατιού, όπου η διακόσμησή του αποτελεί αναφορά στο Ναό της Παλαιάς Διαθήκης και είναι ένα πελώριο έκθεμα με αριστουργήματα. Ακολουθεί ξενάγηση στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, όπου θα δούμε τη μαρμάρινη σύνθεση του Μιχαήλ Αγγέλου, την περίφημη Πιετά και τον μπρούτζινο άμβωνα του Μπερνίνι. Το απόγευμα ελεύθερο. Μπορείτε να περιηγηθείτε στους κήπους της Βίλας Μποργκέζε, στη Βία Βένετο, την Πιάτσα ντι Σπάνια και τους εμπορικούς δρόμους Κοντότι και Φρατίνα. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 3

ΡΩΜΗ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)

Πρωινό και ελεύθερη μέρα. Σας προτείνουμε να μας ακολουθήσετε στην προαιρετική μας εκδρομή στην πρωτεύουσα της Τοσκάνης, τη Φλωρεντία (απαιτείται ελάχιστη συμμετοχή). Στην πλουσιότερη σε καλλιτεχνικούς θησαυρούς πόλη της Αναγέννησης, θα θαυμάσουμε το Βαπτιστήριο, με την περίφημη Πόρτα του Παραδείσου, τον Καθεδρικό Ναό με το καμπαναριό του Τζιόττο, το Παλάτσο Βέκκιο στην Πιάτσα ντέλα Σινιορία, το Πόντε Βέκιο, την Εκκλησία Σάντα Κρότσε κ.ά. Επιστροφή το βράδυ στη Ρώμη. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 4

ΡΩΜΗ (ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΡΑ)

Πρωινό και ημέρα ελεύθερη. Σας προτείνουμε να περιηγηθείτε πεζή στους εμπορικούς δρόμους Βία Κοντότι και Φρατίνα και να επισκεφθείτε το Πάνθεον και την Πιάτσα ντι Σπάνια. Για το βράδυ απολαύστε μια βόλτα στο γραφικό Τραστέβερε, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε τοπικά εδέσματα σε κάποιο από τα εστιατόρια της περιοχής. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 5

ΡΩΜΗ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ SKY EXPRESS
Αεροπορικά εισιτήρια με Sky Express
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 4*
Διαμονή σε ξενοδοχείο 4*
ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
Πρωινό καθημερινά
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
Πλούσιο πρόγραμμα ξεναγήσεων
ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ ΞΕΝΑΓΟΣ
Ελληνόφωνος ξεναγός
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ COVID-19 ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ
Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση Covid-19 έως 75 ετών

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με Αθήνα - Ρώμη - Αθήνα με πτήσεις της Sky Express
 • 4 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* (Alpi Hotel 4*, Exe International Hotel 4* ή παρόμοιο)
 • Πρωινό καθημερινά
 • Μεταφορές από/προς το αεροδρόμιο
 • Μεταφορά στα Μουσεία του Βατικανού
 • Ελληνόφωνη πεζή ξενάγηση πόλης με υποχρεωτική χρήση ακουστικών
 • Ελληνόφωνη ξενάγηση στα Μουσεία Βατικανού και τη Βασιλική του Αγ. Πέτρου
 • Δημοτικός φόρος Ρώμης 6€/ξενοδοχεία 4*/ημέρα/άτομο
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση με κάλυψη Covid-19 έως 75 ετών

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόροι αεροδρομίων 240€
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
 • Εισιτήρια εισόδων
 • Εκδρομή στη Φλωρεντία από 100€/άτομο
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • Με την εγγραφή σας απαιτείται η δήλωση συμμετοχής στα Μουσεία του Βατικανού (τουλάχιστον 15 μέρες πριν την αναχώρηση βάση διαθεσιμότητας) με κόστος εισόδου 40€/ενήλικας, 30€/παιδί 6-18 ετών/φοιτητής έως 25 ετών (πληρωτέα απευθείας στον ξεναγό)
 • Η ροή των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα ωράρια πτήσεων και λειτουργίας χώρων και μουσείων
 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
 4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 6. Στα περισσότερα ξενοδοχεία του εξωτερικού ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση, το οποίο επιστρέφεται με το check out.
 7. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής, που μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ
5 ΗΜΕΡΕΣ | ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ SKY EXPRESS
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ - ΡΩΜΗ GQ 820 10:55 12:00
ΡΩΜΗ - ΑΘΗΝΑ GQ 821 13:00 15:55
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
ALPI HOTEL
ΡΩΜΗ
Alpi Hotel
EXE INTERNATIONAL HOTEL
ΡΩΜΗ
Exe International Hotel