ΠΟΛΩΝΙΑ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

ΑΠΟ 995€

ΣΥΝΟΨΗ

10 ΜΕΡΕΣ
aegean
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 27/6, 18, 25/7, 1, 8, 15, 29/8, 19/9
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΚΡΑΚΟΒΙΑ

Πρωινή αναχώρηση για την όμορφη Κρακοβία. Στην ξενάγηση που ακολουθεί θα επισκεφθούμε την Εβραϊκή γειτονιά, Κάζιμιερτς, με τις επτά συναγωγές, θα δούμε το εντυπωσιακό Βασιλικό Κάστρο στο λόφο του Βάβελ, τον Καθεδρικό Ναό με τους Βασιλικούς τάφους και την Καμπάνα, το Πανεπιστήμιο Γιαγκελονιάν και την μεγαλύτερη μεσαιωνική πλατεία της Ευρώπης με την Εκκλησία Μαριάτσκι. Αφιερωμένη στην Παναγία, είναι ο ναός όπου ο -αγιοποιηθείς πλέον- Πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ διετέλεσε επί μακρόν εφημέριος πριν γίνει επίσκοπος της πόλης και αργότερα καρδινάλιος. Από το καμπαναριό της επιβλητικής εκκλησίας, κάθε μία ώρα, ειδικά επιφορτισμένος για το σκοπό αυτό τρομπετίστας παίζει μια μελωδία που απλώνεται σε όλη την πλατεία. Το αναγεννησιακού ρυθμού κτίριο Σουκιένιτσε, στο κέντρο της πλατείας, το κέντρο του εμπορίου των υφασμάτων για αιώνες, θα κεντρίσει το ενδιαφέρον μας.
Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Το απόγευμα προτείνουμε να περιπλανηθείτε στα στενά δρομάκια της πόλης, και να απολαύσετε ποτό η φαγητό στα δεκάδες μπαράκια και εστιατόρια που κατακλύζουν την κεντρική πλατεία της.
ΜΕΡΑ 2

ΚΡΑΚΟΒΙΑ - ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΑ ΒΙΕΛΙΤΣΚΑ

Πρωινή επίσκεψη στο περίφημο Αλατωρυχείο στο προάστιο Βιελίτσκα που έχει ιστορία 700 ετών και περισσότερα από 300 χιλιόμετρα στοών, αν και μόνο ένα μικρό μέρος τους είναι ανοιχτό στο κοινό. Εκεί θα κατηφορίσουμε στα βάθη της γης σαν τους παλιούς αλατωρύχους και θα θαυμάσουμε τα αριστουργήματα που λαξευτήκαν στα έγκατά της, πάνω στο ορυκτό αλάτι. Θα φτάσουμε έως τα 135 μέτρα, περνώντας από υπόγειες στοές, ράμπες, διαδρόμους με ξύλινα υποστηλώματα - αριστουργήματα στατικής, που έχουν πετρώσει πια με τα χρόνια. Θα θαυμάσουμε τα υπέροχα γλυπτά από αλάτι, καθώς και ένα παρεκκλήσι προς τιμήν του Ευλογημένου Κινγκ, προστάτη αγίου των εργαζομένων στα ορυχεία. Η «αλατόγλυπτη» εκκλησιά που λαμπυρίζει εντυπωσιακά στα βάθη του Αλατωρυχείου είναι σήμερα χώρος κοντσέρτων, εφόσον λέγεται ότι έχει την καλύτερη ακουστική της Ευρώπης. Δεν είναι τυχαία ο τόπος που μαγνητίζει επισκέπτες από όλον τον κόσμο τόσα πολλά χρονιά!
Επιστροφή στην Κρακοβία όπου η ζωή συνεχίζεται με τους ρυθμούς της σύγχρονης πόλης που όμως μοιάζει σα να βγαίνει από παλιό καρτ πόσταλ. Το απόγευμα περιπλανηθείτε στα στενά δρομάκια της παλιάς πόλης, κάντε βόλτες, ανακατευθείτε με τους ντόπιους στα μαγαζιά της κεντρικής πλατείας και δοκιμάστε τοπικές γεύσεις.

ΜΕΡΑ 3

ΚΡΑΚΟΒΙΑ - ΒΡΟΤΣΛΑΒ

Στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς

Αναχώρηση για το ιστορικό Άουσβιτς/Μπίρκεναου, από τα μεγαλύτερα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, μουσειακό χώρο πια. Εκεί θα ξεναγηθούμε, κάνοντας ένα συγκινητικό, σοκαριστικό πέρασμα σε μια από τις πιο μαύρες σελίδες της Σύγχρονης Ιστορίας μας, στον τόπο μαρτυρίου 2 εκατ. ανθρώπων. Διδακτική επίσκεψη στο εξαιρετικά οργανωμένο μουσείο που λειτουργεί σαν μια σοβαρή προειδοποίηση να μην ξεχάσουμε την ιστορία.
Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας με κατεύθυνση βορειοδυτικά, στην πρωτεύουσα του διαμερίσματος της κάτω Σιλεσίας και τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το γραφικότατο Βρότσλαβ, που κάποτε οι Γερμανοί έλεγαν Μπρεσλάου και σήμερα πολλοί την αποκαλούν Βενετία του Βορρά. Είναι χτισμένο πάνω σε 12 νησιά, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους με 112 γέφυρες. Ξεκινάμε την ξενάγησή μας από το Aston Tumski, το νησί του Καθεδρικού ναού του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή, με έντονο το θρησκευτικό στοιχείο και τους πολλούς μεσαιωνικούς ναούς, του Σταυρού, της Παναγιάς της Άμμου.
Θα περάσουμε την πολυφωτογραφημένη γέφυρα Tumski με τα εκατοντάδες λουκέτα «αγάπης». Θα φωτογραφίσουμε, όσους καταφέρουμε να ανακαλύψουμε, από τους 250 περίπου νάνους (μικρά μπρούτζινα αγαλματίδια, διάσπαρτα παντού) που σχετίζονται με τα μέρη που είναι τοποθετημένα και αποτελούν σήμα κατατεθέν της πόλης. Θα θαυμάσουμε τα κτίρια με την υπέροχη αρχιτεκτονική, τις γέφυρες, τα πολύχρωμα κτίρια των συντεχνιών στην κεντρική πλατεία Remek που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη της Πολωνίας και μια από τις πιο όμορφες καθώς και το καλύτερο σημείο για περιπλάνηση. Θα δούμε το τεράστιο Δημαρχείο που χρειάστηκαν 200 χρόνια για να χτιστεί, το οποίο περιλαμβάνει τρεις εσωτερικούς δρόμους και στεγάζει σήμερα ένα μουσείο τέχνης και ένα θησαυροφυλάκιο. Ο Ναός της Αγίας Ελισάβετ με τον γοτθικό πύργο που φθάνει τα 92 μ. έχει την ομορφότερη θέα από ψηλά. Θα φωτογραφήσουμε το περίφημο Halo Silesia έργο του διάσημου αρχιτέκτονα Μαξ Μπεργκ. Για ψώνια δύο είναι οι κύριες αγορές: η Galleria Dominiskansa που βρίσκεται στην πλατεία Ντομινικανοί και το PASAL Grunwaldski που βρίσκεται στην πλατεία Γκρουνβάλτζκι. Στην βραδινή μας βόλτα θα θαυμάσουμε μια πόλη που αντικατοπτρίζεται στα νερά του ποταμού Όντες και μοιάζει παραμυθένια. Δείπνο στο ξενοδοχείο.

ΜΕΡΑ 4

ΒΡΟΤΣΛΑΒ - ΚΣΙΑΖ, ΥΠΟΓΕΙΑ ΠΟΛΗ ΟΣΟΒΚΑ, ΣΒΙΝΤΝΙΤΣΑ

Νότια Σιλεσία
Αναχώρηση το πρωί για να απολαύσουμε τα αξιοθέατα της Κάτω Σιλεσίας. Ξεκινάμε την επίσκεψή μας από το κάστρο Κσιαζ, ένα υπέροχο κάστρο-παλάτι με δυτικού τύπου μεγάλους κήπους και βασιλικά έπιπλα! Μια επίσκεψη που θα μας μεταφέρει σε άλλες εποχές! Είναι όμορφο τόσο από άποψη κατασκευής αλλά και θέσης, που εικάζεται ότι ο ίδιος ο Χίτλερ σχεδίαζε να το κάνει κατοικία του. Ξεκίνησε να χτίζεται τον 13ο αιώνα και αφού καταστράφηκε και ξαναχτίστηκε δύο φορές ανά τους αιώνες, φιλοξένησε πολλούς Δούκες της Σιλεσίας όταν ακόμα ήταν γνωστό με το όνομα Φύρστενσταιν. Πέρασε στα χέρια των Ναζί το 1944 και στου Κόκκινου Στρατού των Σοβιετικών το 1945, όπου επί εποχής τους χάθηκαν και πολλά έργα τέχνης.
Στη συνέχεια μας περιμένει η υπόγεια πόλη της Οσόβκα που αποτέλεσε μέρος του περίφημου αμυντικού και Σχεδίου Ράισε που εκπονήσαν μυστικά οι Ναζί στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο από το 1943 και μετά για να ανακόψουν την επικείμενη προέλαση των Συμμάχων προς το Βερολίνο.
Τέλος θα επισκεφθούμε την περίφημη εκκλησία της Ειρήνης στη Σβιτνίτσα που χτίστηκε αμέσως μετά το τέλος του Τριαντακονταετούς Πολέμου και την Συνθήκη Ειρήνης της Βεστφαλίας το 1648 και αποτελεί την πρώτη Λουθηρανική εκκλησία που χτίστηκε στην μέχρι τότε καθολική Σιλεσία και ανήκει πλέον στη Λίστα Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. Επιστροφή στο Βρότσλαβ το απόγευμα.
ΜΕΡΑ 5

ΒΡΟΤΣΛΑΒ - ΠΟΖΝΑΝ

Πρωινή αναχώρηση για την ιστορική πόλη Πόζναν, πρώτη πρωτεύουσα της χώρας μέχρι το 1039. Η γραφικότατη αυτή πόλη ξεκίνησε να χτίζεται σαν οχυρό τον 9ο αιώνα, πάνω στο νησάκι Sorrow Tomsky του ποταμού Βάρα και πέρασε από τα χεριά Σουηδών, Πρώσων, Ρώσων, Γερμανών μέχρι το 1918 που εντάσσεται στην Πολωνία. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η πόλη ξαναχτίστηκε από την αρχή όπως ακριβώς ήταν, αφού μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου οι Γερμανοί την είχαν καταστρέψει σχεδόν ολοσχερώς.
Θα επισκεφτούμε το νησάκι Sorrow Tomsky επάνω στο οποίο είναι ο καθεδρικός ναός των Αγίων Πέτρου και Παύλου σε γοτθικό και μπαρόκ ρυθμό καθώς και η Εκκλησιά της Παναγίας, το πιο ανέγγιχτο γοτθικό κτίριο της πόλης. Θα περάσουμε πάνω από τον ποταμό Βαρά και θα βρεθούμε στην πλατεία της Πάλιας Αγοράς με τα Αναγεννησιακού ρυθμού κτίρια. Η χρωματιστή Παλιά Πόλη θα μας εντυπωσιάσει. Θα δούμε το Δημαρχείο με την πράσινη στέγη και το ιδιόμορφο ρολόι που κάθε μεσημέρι στις 12 δίνει μια περίεργη παράσταση. Δύο τράγοι βγαίνουν από δύο μικρές πόρτες και χτυπάνε τα κέρατα τους 12 φορές, σε ανάμνηση παλιού μύθου όπου τράβηξαν έτσι την προσοχή σε φωτιά που είχε ξεσπάσει στο κτίριο. Δείπνο στο ξενοδοχείο.

ΜΕΡΑ 6

ΠΟΖΝΑΝ - ΓΚΝΤΑΝΣΚ

Τορούν, Μάλμποργκ κάστρο

Το οδοιπορικό μας στην Πολωνία συνεχίζεται με το μεσαιωνικό Τορούν, μια από τις παλιότερες πόλεις της Πολωνίας, χτισμένη επάνω στον ποταμό Βιστούλα με εμφανή ακόμα τα τείχη της οχύρωσής της. Θα περιδιαβούμε τα πεζοδρομημένα στενά της μεσαιωνικής παλιάς πόλης, θα θαυμάσουμε τα γοτθικά κτίρια με το κόκκινο τούβλο, το Δημαρχείο, τις εκκλησίες, τα διάσημα παλιά σπίτια, κάποια από τον 16ο αιώνα ακόμα, όπως το «Σπίτι κάτω από το Άστρο», που έχουν μείνει άθικτα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ένα από αυτά του 15ου αιώνα, θεωρείται ότι είναι το σπίτι που γεννήθηκε ο Πολωνός Αστροφυσικός της Αναγέννησης, Νικόλαος Κοπέρνικος, το άγαλμα του οποίου δεσπόζει στην κεντρική πλατεία. Η παλιά πόλη ανήκει από το 1997 στην λίστα της UNESCO και από το 2007 προστέθηκε στη λίστα με τα 7 Θαύματα της Πολωνίας και είναι από μόνη της ένα ταξίδι στην Ιστορία.
Επόμενη στάση στο μεσαιωνικό κάστρο του Μάλμποργκ, από τα κορυφαία δείγματα αμυντικής μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής σε παγκόσμιο επίπεδο. Συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, είναι η μεγαλύτερη γοτθική οχύρωση στην Ευρώπη και από το 1309 ως το 1457 και αποτέλεσε το στρατηγείο των Τεκτόνων Ιπποτών με το ιστορικό όνομα Μαρίενμποργκ.
Άφιξη το απόγευμα στο ξεχωριστό Γκντανσκ. Δείπνο στο ξενοδοχείο και προτείνουμε στην συνέχεια μια πρώτη βόλτα στην πόλη που θα γνωρίσουμε εκτενέστερα στην αυριανή μας ξενάγηση.

ΜΕΡΑ 7

ΓΚΝΤΑΝΣΚ - ΓΚΝΤΙΝΙΑ - ΣΟΠΟΤ

Στην πρωινή ξενάγηση της πόλης θα περπατήσουμε στην Παλιά Πόλη που φιλοξενεί μερικά από τα πιο αξιόλογα μνημεία όπως το Παλαιό Δημαρχείο, τον Μεγάλο Μύλο, το μεγαλύτερο στην μεσαιωνική Ευρώπη, και την εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης, την παλαιότερη ενοριακή εκκλησία της πόλης, η οποία χρονολογείται από τον 13ο αιώνα. Στην οδό Πίνα θα αντικρίσουμε την μνημειώδη εκκλησία της Ευλογημένης Παρθένου, (St Mary;s Basilica), την μεγαλύτερη εκκλησία από τούβλο στην Ευρώπη. Θα περπατήσουμε παράλληλα με την οδό Πίνα, στην πολύβουη πεζοδρομημένη οδό Νταλούκα (Druga street) και θα εντυπωσιαστούμε από τις περίτεχνες προσόψεις σπιτιών και την εντελώς διαφορετική ατμόσφαιρα της πόλης που τίποτα δεν θα μας θυμίσει τις άλλες πόλεις της χώρας.
Θα καταλήξουμε στο αποκορύφωμα του χανσεατικού Γκντανσκ, στην πλατεία Ντλουγκι (Dlugi Targ), κατά πολλούς η πιο καλαίσθητη πλατεία σε ολόκληρη την Πολωνία, με το φλαμανδικού αναγεννησιακού ρυθμού Δημαρχείο με το χρυσό άγαλμα του βασιλιά Σιγκμόντι Β’ Αυγούστου στην κορυφή του πύργου του. Θα δούμε το γοτθικού ρυθμού Μέγαρο του Αρθούρου (Aratus Count) και θα καταλήξουμε στο εμβληματικό «Σιντριβάνι του Ποσειδώνα» (Neptune’s Fountain) δημοφιλές σημείο συνάντησης για τους κάτοικους της πόλης.  
Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τις γειτονικές πόλεις Γκντίνια (Gdynia) και Σοπότ (Sopot) που μαζί με το Γκντανσκ απαρτίζουν την περίφημη Trinity (τριπλή πόλη-«Τρίπολη»). Οι πόλεις σήμερα λειτουργούν κυρίως σαν θέρετρα για τους ντόπιους. Επιστροφή το απόγευμα στο Γκντάνσκ και χρόνος ελεύθερος. Χαθείτε στα ρομαντικά δρομάκια που σας πάνε σε άλλες εποχές, δοκιμάστε τοπικές γεύσεις, ανακατευτείτε με τους ντόπιους. Αν σας αρέσει το κεχριμπάρι, το πιο διάσημο προϊόν του Γκντανσκ, εδώ είναι το μέρος για να το ψωνίσετε.

ΜΕΡΑ 8

ΓΚΝΤΑΝΣΚ - ΒΑΡΣΟΒΙΑ

Κρουαζιέρα στο κανάλι Έλμπλαγκ, Ζελάσοβα Βόλα

Αφήνουμε σήμερα το Γκντανσκ για να κατευθυνθούμε στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, την Βαρσοβία, με δύο ενδιάμεσες επισκέψεις. Αρχικά θα δούμε ένα από τα επτά θαύματα τις Πολωνίας, το τεχνολογικό μνημείο, που συνδέει τις δυτικές λίμνες της Μαζουρίας με την λιμνοθάλασσα του Βιστούλα ποταμού. Σχεδιάστηκε από τον μηχανικό Jacob Georg Serene στις αρχές του 19ου αιώνα εδραιώνοντας έτσι ένα εμπορικό δρόμο μεταξύ της Ανατολικής Πρωσίας και της Βαλτικής. Ξεκίνησε το 1844 και ολοκληρώθηκε το 1881. Η μοναδικότητα αυτού του καναλιού, μέρος του οποίου θα διαπνεύσουμε σήμερα, έγκειται στο ότι ξεπερνάει την διαφορά ύψους των δεξαμενών νερού με ένα σύστημα από ράγες πάνω στις οποίες προσαρμόζεται το πλοίο καθώς βγαίνει από το νερό και γίνεται ένα είδος «τρένου» μέχρι να φθάσει στο επόμενο υψηλότερο ή χαμηλότερο επίπεδο της δεξαμενής νερού και να βυθιστεί πάλι. Μια ιδιαίτερη κρουαζιέρα λοιπόν σε καταπράσινο περιβάλλον μα ταυτόχρονα μια μοναδική εμπειρία με καράβι και στο νερό και στην «ξηρά».  
Συνεχίζοντας θα σταθούμε στην Ζελάσοβα Βόλα, την γενέτειρα του σπουδαίου μουσουργού Σοπέν, όπου θα επισκεφθούμε το  σπίτι-μουσείο που γεννήθηκε και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μια σύντομη βόλτα στην πόλη. Άφιξη αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στην Βαρσοβία.

ΜΕΡΑ 9

ΒΑΡΣΟΒΙΑ

Η γνωριμία μας με την πόλη ξεκινά με το Πάρκο Lazienski. Σχεδιασμένος τον 17ο αιώνα, ο μεγαλύτερος πνεύμονας πρασίνου της πόλης, έχει συνολική έκταση 760 στρέμματα και περιέχει ανθισμένους κήπους, μνημεία αφιερωμένα σε θεούς και καλλιτέχνες (ξεχωρίζει το μνημείο του Σοπέν, γύρω από το οποίο οργανώνονται μουσικές εκδηλώσεις), σιντριβάνια, λίμνες, αμφιθέατρα, μονοπάτια και γέφυρες. Συνεχίζουμε με την παλιά πόλη της Βαρσοβίας όπου θα δούμε την πλατεία της Αγοράς, το Βασιλικό Ανάκτορο, την πλατεία του Κάστρου Plac Zamkowy, από τα λίγα σημεία που σώθηκαν από τη ναζιστική λαίλαπα, το μνημειώδες Παλάτι Πολιτισμού και Επιστημών, δώρο του Στάλιν στη Βαρσοβία, καθώς επίσης και το Θέατρο Βιέλκι, που στεγάζει την Όπερα και το Μπαλέτο. Επόμενη στάση μας στο Εβραϊκό Γκέτο, με το μνημείο των Μαρτύρων της Ναζιστικής θηριωδίας και το νέο υπερσύγχρονο μουσείο Εβραϊκής Ιστορίας.
Διατρέχοντας μια σειρά από μεγάλες λεωφόρους και περνώντας από το μετα-σταλινικό σύγχρονο κέντρο της πόλης, φτάνουμε στην πλατεία του Κάστρου. Πρόκειται για μια απολαυστική διαδρομή γνωστή ως «μίλι», που θα μας φέρει μπροστά στα πιο σπουδαία μνημεία και τα πλέον όμορφα κτίρια της Βαρσοβίας. Ξεχωρίζουν η Εκκλησία της Αγίας Άννας και του Τιμίου Σταυρού, ο Ναός των Καρμελιτών, το Προεδρικό Ανάκτορο, το Παλάτι Kazimierz, το ιστορικό και πολυτελέστατο ξενοδοχείο Μπρίστολ, η Εθνική Βιβλιοθήκη, το εντυπωσιακό κτίριο του Πανεπιστημίου και το Κάστρο της Βαρσοβίας, ενώ λίγο πιο πέρα θα προσεγγίσουμε το σπίτι της τιμημένης με Νόμπελ, Μαρίας Κοζλόφκα Κιουρί.
Στο ελεύθερο απόγευμα που ακολουθεί, προτείνουμε έναν περίπατο στα πεζοδρομημένα τμήματα της παλιάς πόλης, μια επίσκεψη στο υπερσύγχρονο εμπορικό κέντρο Centrum.

ΜΕΡΑ 10

ΒΑΡΣΟΒΙΑ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό ελεύθερο. Περπατώντας κανείς στην όμορφη Παλιά Πόλη (Stare Impasto) θα δυσκολευτεί να πιστέψει ότι η πόλη είχε μετατραπεί σε ένα σωρό ερειπίων κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αποκαταστάθηκε με απολυτό σεβασμό στην Ιστορία μέσα από παλιές φωτογραφίες και αρχεία σύμφωνα με σχέδια του 18ου αιώνα, με την Παλιά Πόλη να μοιάζει τουλάχιστον 200 ετών ενώ στην πραγματικότητα μετρά μόλις μερικές δεκαετίες ζωής. Πριν από 75 χρόνια δεν υπήρχε καν στον χάρτη, γιατί ο αρχηγός των SS, Χάινριχ Χίμλερ, διέταξε τον Ιανουάριο του 1945 να εκτελεστούν όλοι οι κάτοικοι και να ισοπεδωθεί η πόλη. Σήμερα ανήκει στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομίας της UNESCO. Η πόλη σήμερα έχει μετατραπεί σε μια δυναμική πρωτεύουσα με καλλιτεχνικές ανησυχίες, εκθέσεις, φεστιβάλ κινηματογράφου, ατμοσφαιρικά καφέ και γοητευτικά μπιστρό. Σύγχρονο design από την μια ενώ από την άλλη, κτίρια με ρομαντικές προσόψεις και άρωμα παλιάς εποχής, μπαρόκ ναοί, παλιομοδίτικες άμαξες με άλογα. Μεταφορά το απόγευμα στο αεροδρόμιο για την επιστροφή μας στην Ελλάδα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΜΕ ΑΕGEAN AIRLINES
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
9 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ
σε επιλεγμένα, κεντρικά ξενοδοχεία  5* & 4*Sup 
9 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ
ΠΡΩΙΝΟ ΜΠΟΥΦΕ
ΠΡΩΙΝΟ ΜΠΟΥΦΕ
3 ΔΕΙΠΝΑ
στο Γκντανσκ, Βρότσλαβ & Πόζναν
3 ΔΕΙΠΝΑ
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ, ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ, ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΕΙΣΟΔΟΙ
σε Άουσβιτς, Αλατωρυχεία, Κάστρο Κσιάζ, Εκκλησία Ειρήνης, κάστρο Μάλμποργκ, Υπόγεια πόλη Οσόβκα, Βασιλική Παναγίας
ΕΙΣΟΔΟΙ
ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ
στο κανάλι Ελμπλαγκ 
ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών 
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Περιλαμβάνονται:

 • Πτήσεις με Aegean Airlines Αθήνα - Κρακοβία και Βαρσοβία - Αθήνα
 • Διαμονή σε επιλεγμένα 5* & 4*sup κεντρικά ξενοδοχεία ή παρόμοια: Κρακοβία Holiday Inn 5* (Andels Vienna House 4*sup στις αναχ 27/6 & 19/9), Βρότσλαβ Radisson Blu 5*, Βαρσοβία Intercontinental 5*, Γκντάνσκ Sadova 4*sup, Πόζναν Andersia 4*sup
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά & 3 δείπνα (σετ μενού) σε Γκντανσκ / Βρότσλαβ / Πόζναν
 • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
 • Εισόδους σε Άουσβιτς, Αλατωρυχεία, Κάστρο Κσιαζ, Εκκλησία Ειρήνης, κάστρο Μάλμποργκ, Υπόγεια πόλη Οσόβκα, Βασιλική Παναγίας Κρακοβία
 • Κόστος κρουαζιέρας στο κανάλι Ελμπλαγκ
 • Φιλοδωρήματα / δημοτικοί φόροι πόλεων
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών
 • Έμπειρο Αρχηγό/Συνοδό του ταξιδιού

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φόροι αεροδρομίου και επίναυλος καυσίμων 370€
 • Τέλη εισόδων: Εκτός από αυτά που αναφέρονται στα προσφερόμενα.
 • Ποτά/αναψυκτικά κατά την διάρκεια των γευμάτων/δείπνων.
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο
Σημείωση: 

Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, χωρίς να παραλείπεται τίποτα.

 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
 4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 6. Στα περισσότερα ξενοδοχεία του εξωτερικού ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση, το οποίο επιστρέφεται με το check out.
 7. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής, που μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ | 27/6, 18, 25/7, 1, 8, 15, 29/8, 19/9 | ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ AEGEAN
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ - ΚΡΑΚΟΒΙΑ 08:05 09:25
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ | ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΕGEAN
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΒΑΡΣΟΒΙΑ - ΑΘΗΝΑ 18:10 21:45
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
INTERCONTINENTAL WARSZAWA
ΒΑΡΣΟΒΙΑ
HOLIDAY INN KRAKOW CITY CENTRE
ΚΡΑΚΟΒΙΑ