ΠΛΗΡΗΣ ΓΥΡΟΣ ΜΑΡΟΚΟΥ

ΑΠΟ 860€

ΣΥΝΟΨΗ

09 ΜΕΡΕΣ
Turkish
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Κάθε Πέμπτη (Μάιος - Σεπτέμβριος) & 11/8

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΜΑΡΑΚΕΣ

Πτήση για Μαρακές μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση. 

ΜΕΡΑ 2

ΜΑΡΑΚΕΣ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Φολκλορικό Show με ποτό στο «Chez-Ali»!

Πρόγευμα και ξενάγηση στο Μαρακές. Θα ξεκινήσουμε από το Τζαμί της Κουτούμπια, το οποίο βλεπουμε εξωτερικά και με το παλάτι Ελ Μπαχία, δηλαδή το παλάτι της ευνοούμενης, που έχει χτιστεί προς τα τέλη του 19ου αιώνα. Συνεχίζουμε με την πλατεία Τζεμαά Ελ Φνα ή αλλιώς «Πλατεία των Θαυμάτων», σύμβολο του Μαρακές. Θα επισκεφθούμε τους κήπους του Μαζορέλ, ένας «παράδεισος» που σήμερα αποτελεί ιδιοκτησία του Υves Saint Laurent. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε το φολκλορικό show «Fantasia». Διανυκτέρευση. 

ΜΕΡΑ 3

ΜΑΡΑΚΕΣ - ΟΥΑΡΖΑΖΑΤ - ΣΚΟΥΡΑ - ΜΠΟΥΛΜΑΝ - ΕΛ ΚΕΛΑΑ - ΚΟΙΛΑΔΑ ΝΤΑΝΤΕΣ

Πρωινό και αναχωρούμε για την Ουαρζαζάτ, η οποία αποτελούσε παλιά οχυρό των Γάλλων Λεγεωνάριων. Είναι το προπύργιο της ερήμου και διαθέτει δύο από τις ομορφότερες κάσμπες του Μαρόκου. Θα επισκεφθούμε την κάσμπα Ταουρίτ και την Άιτ Μπενχάντου. Στη διαδρομή μας θα θαυμάσουμε μοναδικά τοπία και οικισμούς μεταξύ των οποίων η Σκούρα, η Μπουλμάν και η πόλη Ελ Κελάα Μ’ Γκούνα ή αλλιώς «πόλη των ρόδων». Άφιξη στη κοιλάδα Ντάντες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 4

ΚΟΙΛΑΔΑ ΝΤΑΝΤΕΣ - ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΝΤΡΑ - ΤΙΝΕΡΧΙΡ - ΕΡΦΟΥΝΤ

Μετά το πρόγευμα μας θα αναχωρήσουμε για την Ερφούντ διασχίζοντας εντυπωσιακές οάσεις. Στάση στο Φαράγγι Τόντρα και στην πόλη Τινεχρίρ, που κατοικείται από Αμαζίνγκ, δηλαδή αυτόχθονες Βερβέρους. Άφιξη στην Ερφούντ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο. Διανυκτέρευση. 

ΜΕΡΑ 5

ΕΡΦΟΥΝΤ - ΣΑΦΑΡΙ ΣΤΗ ΜΕΡΖΟΥΓΚΑ ΜΕ 4X4 - ΕΡΑΣΙΝΤΙΑ - ΜΙΝΤΕΛΤ - ΦΕΖ

Πολύ πρωινό ξύπνημα και με ειδικά jeep 4x4, θα αναχωρήσουμε για τους αμμόλοφους της Μερζούγκα, από όπου θα απολαύσουμε την ανατολή του ηλίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, πρωινό και αναχώρηση για τη Φεζ. Στη διαδρομή μας θα σταματήσουμε στο Μιντέλτ, μεγάλο γεωργικό κέντρο και την Ερρασιντία. Με την άφιξή μας στη Φεζ θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

ΜΕΡΑ 6

ΦΕΖ

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για την ξενάγησή μας στην Μέκκα του Μαρόκου, την κατ' εξοχήν ιερή πόλη της χώρας. Ξεκινάμε από το ανάκτορο των Μερινιδών, το παλαιότερο ανάκτορο του Μαρόκου. Η επίσκεψη γίνεται μόνο εξωτερικά. Συνεχίζουμε με την Εβραϊκή συνοικία Μελλάχ, μια από τις πλουσιότερες της χώρας και καταλήγουμε στην Μεντίνα, που χρονολογείται από τον 11ο αιώνα. Θα δούμε εξωτερικά το τζαμί Καραουίν, έδρα του μουσουλμανικού Πανεπιστημίου της Φεζ, το μαυσωλείο του Μουλά Ιντρίς του 2ου (εξωτερικά) και την Μπου Ινανία. Στην Μεδίνα εφόσον υπάρχει χρόνος θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε και τα βυρσοδεψία, που λειτουργούν ακόμα με τον παλιό πατροπαράδοτο τρόπο. Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

ΜΕΡΑ 7

ΦΕΖ - ΜΕΚΝΕΣ - ΡΑΜΠΑΤ - ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε τη διαδρομή μας για την Καζαμπλάνκα. Πρώτη μας στάση η Μεκνές, μια από τις πρώην αυτοκρατορικές πρωτεύουσες της χώρας. Θα περάσουμε από την Πύλη της Πέμπτης, από την Εβραϊκή συνοικία και θα κάνουμε στάση στην ιστορική πλατεία Λα Χεντίμ, γνωστή και ως «πλατεία της καταστροφής». Στην άκρη της πλατείας δεσπόζει η μεγαλόπρεπη πύλη Μπάμπ ελ Μανσούρ, που οδηγούσε στο παλάτι του Μουλά Ισμαήλ. Λίγος ελεύθερος χρόνος για μια περιήγηση στην αγορά και θα αναχωρήσουμε για το Ραμπάτ. Θα επισκεφθούμε εξωτερικά το ανάκτορο του Βασιλιά Μωχάμετ του 6ου, το Μαυσωλείο του Μωχάμετ του 5ου, που είναι γνωστο και ως το Ταζ Μαχάλ του Μαρόκου, τον Πύργο του Χασάν και θα καταλήξουμε στην Κάσμπα Ουντάια. Αναχωρώντας, περνάμε από την περιοχή Σουίσυ με τις πρεσβείες και συνεχίζουμε για τον τελικό μας προορισμό την Καζαμπλάνκα. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

ΜΕΡΑ 8

ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ - ΜΑΡΑΚΕΣ - ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρόγευμα ξενάγηση στην Καζαμπλάνκα. Θα επισκεφθούμε την Κεντρική αγορά, την Πλατεία Μωχάμετ του 5ου, την πλατεία της πόλης με την Γαλλική Πρεσβεία, το Δημαρχείο και την Υπερνομαρχία. Συνεχίζουμε με την Πλατεία των Ηνωμένων Εθνών και θα απολαύσουμε τον καφέ μας στην παραλιακή λεωφόρο Κορνίς, με θέα τον Ατλαντικό ωκεανό. Θα θαυμάσουμε το Τζαμί του Χασάν του 2ου (εξωτερικά), ένα από τα μεγαλύτερα τζαμιά του Ισλαμικού κόσμου και θα τελειώσουμε με μια περιήγηση στην πλούσια συνοικία Άνφα, με τον ιππόδρομο και τα γήπεδα γκολφ. Αφού περάσουμε από την υπέροχη δεξαμενή Αγκντάλ και από τις σιταποθήκες του Μουλά Ισμαήλ, θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο της Καζαμπλάνκα όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής μας για την Αθήνα.

 

ΜΕΡΑ 9

ΑΘΗΝΑ

Νωρίς το πρωί άφιξη στην Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕΣΩ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕΣΩ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4*S & 5*
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4*S & 5*
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
ΤΟΠΙΚΟΣ ΞΕΝΑΓΟΣ
ΤΟΠΙΚΟΣ ΞΕΝΑΓΟΣ
ΕΙΣΟΔΟΙ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ/ΜΝΗΜΕΙΑ
ΕΙΣΟΔΟΙ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ/ΜΝΗΜΕΙΑ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ & ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ & ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια μέσω ενδιάμεσου σταθμού με Turkish Airlines
 • 7 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*S, 5* (2 Μαρακές, 1 Ντάντες, 1 Ερφούντ, 2 Φεζ, 1 Καζαμπλάνκα)
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Μεταφορές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις βάσει προγράμματος
 • Εισιτήρια εισόδων
 • Ελληνόφωνοι αρχηγοί/συνοδοί
 • Τοπικοί ξεναγοί και υπηρεσίες τοπικών αντιπροσώπων
 • Ταξιδιωτικά έντυπα/χάρτες
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση με κάλυψη Covid-19 έως 75 ετών

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων 535€
 • Ποτά και αναψυκτικά κατά τη διάρκεια των γευμάτων
 • Φιλοδωρήματα 20€ (πληρωτέα στον αρχηγό της εκδρομής)
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • Για να μπορέσετε να ταξιδέψετε στο Μαρόκο θα πρέπει να έχετε κάνει είτε τις 3 δόσεις του εμβολίου είτε τις 2 δόσεις όπου η δεύτερη δόση να έχει πραγματοποιηθεί το αργότερο εντός 4 μηνών πριν από την ημερομηνία του ταξιδιού σας
 • Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει
 • Η διανυκτέρευση στην κοιλάδα Ντάντες ενδέχεται να πραγματοποιηθεί στη περιοχή της Ουαρζαζάτ
 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
 4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 6. Στα περισσότερα ξενοδοχεία του εξωτερικού ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση, το οποίο επιστρέφεται με το check out.
 7. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής, που μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ TURKISH AIRLINES
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 15:40 17:15
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΜΑΡΑΚΕΣ 18:35 21:55
ΜΑΡΑΚΕΣ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 21:50 05:50
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ 07:40 09:05

ΤΙΜΕΣ

Ημερομηνίες
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ:

-
Ενήλικες
+
-
Παιδιά
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ

 1. ΗΛΙΚΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ
ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ
Κόστος κατ' άτομο αεροπορικώς

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ

2ΚΛΙΝΟ

1ΚΛΙΝΟ

Κάθε Πέμπτη (Μάιος - Σεπτέμβριος) & 11/8

9

860€

+260€