ΠΕΡΟΥ - ΒΟΛΙΒΙΑ - ΧΙΛΗ

ΑΠΟ 5890€

ΣΥΝΟΨΗ

18 ΜΕΡΕΣ
Air France
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΕΟΡΤΩΝ 25/12

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΛΙΜΑ

Πτήση για Λίμα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη το απόγευμα στην «Πόλη των Βασιλέων», όπου ιδρύθηκε από τον Φρανσίσκο Πιζάρο στις 18 Ιανουαρίου του 1535. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 2

ΛΙΜΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Μετά το πρωινό ξεκινάμε ξενάγηση από τις συνοικίες του Μιραφλόρες και του Μπαράνκο δίπλα στις ακτές του ωκεανού. Συνεχίζουμε με το ιστορικό κέντρο όπου θα περιηγηθούμε στην πλατεία του ήρωα της επανάστασης Χοσέ ντε Σαν Μαρτίν, στον πεζόδρομο με τα ιστορικά κτίρια και θα καταλήξουμε στην Πλατεία των όπλων με το Προεδρικό Μέγαρο, το αποικιακό Δημαρχείο και τον Καθεδρικό Ναό, που στεγάζει και το παρεκκλήσιο με το μνήμα του Πιζάρο. Θα επισκεφθούμε το μοναστήρι του Αγίου Φραγκίσκου με τις κατακόμβες και το Μουσείο Χρυσού όπου φυλάσσονται μερικά από τα κορυφαία ευρήματα των Προκολομβιανών πολιτισμών της περιοχής. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 3

ΛΙΜΑ - ΚΟΥΣΚΟ

Πρωινό και αναχώρηση για το Κούσκο, τη «μυθική» πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Ίνκας, στην καρδιά των Άνδεων. Είναι η αρχαιότερη πρωτεύουσα της αμερικανικής ηπείρου, χτισμένο σε υψόμετρο 3.850μ. Άφιξη και ξενάγηση κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τη πλατεία των Όπλων με τον Καθεδρικό Ναό και το παρεκκλήσι του Ελ Τριούνφο με τις αγιογραφίες της Σχολής του Κούσκο. Συνεχίζουμε με το Ναό του Αγίου Δομίνικου, που χτίστηκε πάνω στον περίφημο Κορικάντσα και τον επιβλητικό αρχαιολογικό χώρο του Σακσαϊχουαμάν. Το απόγευμα άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο Κούσκο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 4

ΚΟΥΣΚΟ - ΜΑΤΣΟΥ ΠΙΤΣΟΥ

Πρωινό και αναχώρηση για το Μάτσου Πίτσου. Άφιξη στο Ολανταϋτάμπο όπου θα επιβιβαστούμε στο τραίνο που θα μας οδηγήσει στο Άγουας Καλιέντες. Με τοπικό λεωφορείο διανύουμε τα τελευταία χιλιόμετρα μέχρι την είσοδο του συμπλέγματος του Μάτσου Πίτσου, το «Γέρικο Βουνό» όπως είναι η μετάφραση, ανακαλύφθηκε το 1911. Το Μάτσου Πίτσου με τα περισσότερα από 150 κτίρια στα οποία συμπεριλαμβάνονται λουτρά, οικίες, ναοί και βωμοί, αποτελεί αναμφισβήτητα τον κορυφαίο αρχαιολογικό χώρο της Νοτίου Αμερικής. Ο μοναδικός συνδυασμός της εξαιρετικής τοπογραφίας της περιοχής, της οργιώδους βλάστησης (είναι κτισμένο σε περιοχή που οι ντόπιοι ονομάζουν «Φρύδι της Ζούγκλας») και της επιβλητικής αρχιτεκτονικής αποτελούν ένα σύνολο απαράμιλλο που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη. Θα θαυμάσουμε το Ναό του Ηλίου, το Θάλαμο με τα τρία παράθυρα, το Ναό του Κόνδορα και το σκαλισμένο βράχο Ιντιχουατάνα, που χρησίμευε ως ηλιακό ρολόι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 5

ΚΟΥΣΚΟ - ΠΟΥΝΟ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το Πούνο μέσω της «Άμπρα Λα Ράγια» σε υψόμετρο 4.338μ., αποτελεί το όριο μεταξύ των επαρχιών Πούνο και Κούσκο. Το απόγευμα άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 6

ΠΟΥΝΟ - ΛΙΜΝΗ ΤΙΤΙΚΑΚΑ

Πρωινό και η ολοήμερη ξενάγησή μας ξεκινάει με βαρκάδα στη λίμνη Τιτικάκα όπου θα επισκεφθούμε τα «πλωτά νησιά», φτιαγμένα από καλάμια που κατοικούνται εδώ και αιώνες από τους Ούρος. Η λίμνη Τιτικάκα με εμβαδόν 8.372 τ.χλμ. είναι η μεγαλύτερη λίμνη της Νότιας Αμερικής. Σ’ αυτή την περιοχή συναντάμε πληθυσμιακές ομάδες που μιλούν την τρίτη κατά σειρά επίσημη γλώσσα του Περού, την Αϊμαρά. Θα μάθουμε τον τρόπο κατασκευής των νησιών τους και θα δούμε τα σπίτια και τον τρόπο ζωής τους. Συνεχίζουμε για το Σιλουστάνι με τα περίφημα Τσούλπας, τους τάφους-πύργους που χρησιμοποιούνταν ως τελευταία κατοικία για τους πολίτες της ανώτατης τάξης της φυλής των Κόλια. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο με θέα στη διπλανή λίμνη Ουμάγιο, σε υψόμετρο πάνω από 4.000μ. Ακολουθεί βόλτα στο Πούνο. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 7

ΠΟΥΝΟ - ΛΑ ΠΑΖ

Μετά το πρωινό μας θα μεταφερθούμε στα σύνορα με τη Βολιβία. Θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Συγκρότημα Tiwanaku, αρχαία πόλη πριν από την Ίνκα, που βρίσκεται 72χλμ. από την πόλη Λα Παζ (UNESCO). Συνεχίζουμε με το Μουσείο Κεραμικών, την Πυραμίδα Akapana, το Ναό Kalasasaya, δίπλα στη διάσημη «Πύλη του Ήλιου» και το Ponce Monolith. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Ακολουθεί η Λα Παζ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.
ΜΕΡΑ 8

ΛΑ ΠΑΖ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Πρωινό και ξενάγηση στο ιστορικό κέντρου της Λα Παζ, όπου θα θαυμάσουμε την αγορά της Μάγισσας, την εκκλησία του Αγ. Φραγκίσκου, την πλατεία Murrillo, τον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό και το θέαμα Killi Killi Viewpoint. Στη συνέχεια θα απολαύσουμε πανοραμικά την πόλη με τελεφερίκ. Τέλος, θα επισκεφθούμε την κοιλάδα του Φεγγαριού, που βρίσκεται 10χλμ. από το κέντρο της πόλης και οφείλει το όνομα της στον Neil Armstrong. Πρόκειται για εντυπωσιακούς σχηματισμούς, που δημιουργήθηκαν από την επίμονη διάβρωση των βουνών από ισχυρούς ανέμους και βροχές της περιοχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 9

ΛΑ ΠΑΖ - ΣΟΥΚΡΕ

Πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Σούκρε. Θα επισκεφθούμε το μουσείο κλωστοϋφαντουργίας, με παραδοσιακά εκθέματα και τεχνικές της. Έχει στόχο την αναζωογόνηση των παραδοσιακών κλωστοϋφαντουργικών περιοχών Tarabuco και Jalq’a. Διαθέτει μια πολύτιμη συλλογή Tiahuanaco, καθώς και δύο αίθουσες μουσικής και χορού. Συνεχίζουμε με τον οίκο της Ελευθερίας, πρώην αίθουσα συνελεύσεων του Πανεπιστημίου των Ιησουιτών, στο οποίο υπογράφτηκε η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας της χώρας και υπάρχει ένα διάσημο πορτρέτο του Σιμόν Μπολιβάρ. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1621 ως μέρος του μοναστηριού των Ιησουιτών, αργότερα υπήρξε μέρος του Πανεπιστημίου και σήμερα θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά εθνικά ιστορικά μνημεία. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

ΜΕΡΑ 10

ΣΟΥΚΡΕ - ΠΟΤΟΣΙ

Πρωινό και αναχώρηση για το ιστορικό Ποτοσί, την πόλη του ασημιού, που τα ορυχεία του τροφοδότησαν για αιώνες την ισπανική αυτοκρατορία με το πολύτιμο μέταλλο. Βρίσκεται στα 4.125μ. πάνω από το επίπεδο της θάλασσας και είναι η πιο ψηλά χτισμένη πόλη. Στην περιήγησή μας θα δούμε αρχοντικά κτίρια που συνεχίζουν να διατηρούν τη λάμψη του παρελθόντος. Θα επισκεφθούμε την περίφημη Κάσα Δε λα Μονέδα και το Νομισματοκοπείο του Νέου Κόσμου.

ΜΕΡΑ 11

ΠΟΤΟΣΙ - ΟΥΓΙΟΥΝΙ

Πρωινό και αναχώρηση για το Salar de Uyuni, μια περιοχή με επιφάνεια από στρώμα αλατιού, έκτασης 10,500 τ.χλμ. Η γνωριμία μας ξεκινάει με την επίσκεψη στο νησί του Ινκακουάσι στη βόρεια πλευρά του Σαλάρ που εντυπωσιάζει με τα μοναδικά του πετρώματα και τους γιγαντιαίους κάκτους του. Θα διασχίσουμε την «Αλυκή». Συνεχίζουμε με το νεκροταφείο των τρένων. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

ΜΕΡΑ 12

ΟΥΓΙΟΥΝΙ - ΣΑΝ ΧΟΥΑΝ

Μετά το πρωινό θα διασχίσουμε το Σαλάρ με προορισμό την πόλη του Σαν Χουάν. Στη διαδρομή μας θα δούμε τα σπήλαια της Κοκέσα με τις μούμιες της προκολομβιανής εποχής. Το απόγευμα άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.
ΜΕΡΑ 13

ΣΑΝ ΧΟΥΑΝ - ΣΑΝ ΠΕΔΡΟ ΝΤΕ ΑΤΑΚΑΜΑ

Νωρίς το πρωί, ξεκινάμε για μια εντυπωσιακή διαδρομή όπου θα επισκεφθούμε τις περίφημες λίμνες του οροπεδίου των Άνδεων με σημαντικότερη την Laguna Colorada (χρωματιστή λίμνη), με το έντονο κεραμιδί της χρώμα λόγω των μικροοργανισμών που ζουν στα νερά της. Συνεχίζουμε με τα γκέιζερ της περιοχής του «Ανατέλλοντος Ηλίου», ένα μοναδικό θέαμα στα 4.850μ. από το επίπεδο της θάλασσας. Τέλος, διασχίζουμε την έρημο Ντάλι και περνάμε τα σύνορα με τη Χιλή. Άφιξη στο Σαν Πέδρο δε Ατακάμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
ΜΕΡΑ 14

ΣΑΝ ΠΕΔΡΟ ΝΤΕ ΑΤΑΚΑΜΑ

Μετά το πρωινό θα κατευθυνθούμε στην περιοχή του Ελ Τάτιο, εκεί που κάθε πρωί για αρκετή ώρα δραστηριοποιούνται τα πάνω από 100 γκέιζερ της περιοχής, δημιουργώντας μια από τις πιο ενεργές περιοχές θερμοπιδάκων παγκοσμίως. Θα επισκεφθούμε την περιοχής της «Κοιλάδας του θανάτου». Επιστροφή στο Σαν Πέδρο. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 15

ΣΑΝ ΠΕΔΡΟ ΝΤΕ ΑΤΑΚΑΜΑ - ΚΑΛΑΜΑ - ΣΑΝΤΙΑΓΟ

Μετά το πρωινό θα θαυμάσουμε το μαγευτικό χωριό Τοκονάο, κρυμμένο σε μια στενή χαράδρα των Άνδεων. Συνεχίζουμε με το Ουγιούνι δε Σαλαρ της Ερήμου Ατακάμα. Το απόγευμα από την πόλη του Καλαμά θα αναχωρήσουμε αεροπορικώς για το Σαντιάγο, την πρωτεύουσα της Χιλής. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

ΜΕΡΑ 16

ΣΑΝΤΙΑΓΟ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Μετά το πρωινό ακολουθεί γνωριμία με τη Χιλιανή πρωτεύουσα. Θα δούμε το προεδρικό Μέγαρο «Λα Μονέδα», την Πλατεία των όπλων, τον Καθεδρικό Ναό και το Ταχυδρομείο. Θα περιηγηθούμε πεζή στους εμπορικούς πεζόδρομους της πόλης και θα ανέβουμε στο λόφο Σάντα Λουτσία. Θα επισκεφθούμε την μποέμ συνοικία Μπέλα Βίστα και τα προάστια Βατικούρα, Λας Κόντες και Προβιντέντσια με τη μοντέρνα αρχιτεκτονική και τα μεγάλα εμπορικά κέντρα. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 17

ΣΑΝΤΙΑΓΟ - ΠΑΡΙΣΙ

Πρωινό και αναχώρηση για το αεροδρόμιο και την πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα μέσω Παρισιού.

ΜΕΡΑ 18

ΠΑΡΙΣΙ - ΑΘΗΝΑ

Άφιξη στο Παρίσι και βόλτα στην πόλη του φωτός. Το απόγευμα επιστροφή στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ ΑΙR FRANCE
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ ΑΙR FRANCE
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 3*, 4* & 5*
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 3*, 4* & 5*
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Λίμα - Σαντιάγο - Αθήνα με πτήσεις της Air France
 • 16 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*, 4* & 5*
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
 • Εισιτήρια εισόδων
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός
 • Ταξιδιωτικός φάκελος με χρήσιμες πληροφορίες
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων 990€
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
 4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 6. Στα περισσότερα ξενοδοχεία του εξωτερικού ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση, το οποίο επιστρέφεται με το check out.
 7. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής, που μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ
Απαραίτητο το διαβατήριό σας με 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από τη χώρα και μία έγχρωμη φωτοτυπία αυτού
ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΙR FRANCE
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ - ΠΑΡΙΣΙ 06:05 08:35
ΠΑΡΙΣΙ - ΛΙΜΑ 13:10 19:40
ΣΑΝΤΙΑΓΟ - ΠΑΡΙΣΙ 15:30 09:35
ΠΑΡΙΣΙ - ΑΘΗΝΑ 20:40 03:50

ΤΙΜΕΣ

Ημερομηνίες
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ:

-
Ενήλικες
+
-
Παιδιά
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ

 1. ΗΛΙΚΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ
ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ
Κόστος κατ' άτομο αεροπορικώς

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

2ΚΛΙΝΟ

1ΚΛΙΝΟ

25/12

5890 €

+1590€