ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΛΙΜΑ

Αναχώρηση από Ελλάδα μέσω ενδιάμεσου σταθμού με άφιξη αυθημερόν στη Λίμα, την «πόλη των βασιλέων», το απόγευμα. Συνάντηση με τον αντιπρόσωπό μας για τη μεταφορά στο ξενοδοχείο, όπου θα ξεκουραστούμε και θα διανυκτερεύσουμε.
ΜΕΡΑ 2

ΛΙΜΑ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΡΚΟ

Πρωινό και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε την επίσκεψη της παλιάς πόλης της Λίμα, μνημείο Παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Θα ξεκινήσουμε με το Μουσείο Λάρκο, που βρίσκεται στην παραδοσιακή συνοικία Πουέμπλο Λίμπρε και στεγάζεται σε ένα ανακαινισμένο αρχοντικό, χτισμένο πάνω σε μια προ-Κολομβιανή πυραμίδα. Το Μουσείο διαθέτει την πιο ολοκληρωμένη προ-ισπανική συλλογή χρυσών και ασημικών αντικειμένων στον κόσμο, καθώς και έργα ερωτικής τέχνης. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε το Κάσα Αλιάγα, ένα αποικιακό αρχοντικό του 1535 και θα συνεχίσουμε με περιήγηση στο αποικιακό κέντρο της πόλης, το οποίο ξεκινά και εκτείνεται από την κεντρική πλατεία. Εδώ θα θαυμάσουμε τη μεγαλοπρεπή αρχιτεκτονική της Ισπανικής Αυτοκρατορίας και θα εντυπωσιαστούμε από τον Καθεδρικό Ναό της Λίμα που χτίστηκε τον 16ο αιώνα και χρειάστηκε περισσότερα από 80 χρόνια για να ολοκληρωθεί. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος.

ΜΕΡΑ 3

ΛΙΜΑ - ΑΡΕΚΙΠΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την εσωτερική μας πτήση με προορισμό την Αρεκίπα ή «λευκή πόλη», που για την οικοδόμησή της χρησιμοποιήθηκε το sillar, ένα λευκό ηφαιστιογενές πέτρωμα. Η πόλη είναι η δεύτερη σε μέγεθος του Περού, χτισμένη σε υψόμετρο 2.360μ. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο για εγκατάσταση.
Μετά το μεσημέρι θα περιηγηθούμε πεζή. Θα ξεκινήσουμε από το γυναικείο μοναστήρι Santa Catalina, μια «πόλη μέσα στην πόλη», ένα μεγάλο συγκρότημα που χτίστηκε το 1580 και όπου μόναζαν οι κόρες των λευκών κατοίκων με τις υπηρέτριές τους. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Πλατεία των Όπλων με τον Καθεδρικό Ναό, τα αποικιακά κτίρια γύρω από την πλατεία, το ιησουιτικό μοναστήρι με τις αγιογραφίες του Κούσκο. Συνεχίζουμε με τις συνοικίες Yanahuara και Carmen Alto, όπου θα απολαύσουμε το ηφαίστειο που υψώνετε πάνω από την πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 4

ΑΡΕΚΙΠΑ - ΦΑΡΑΓΓΙ ΚΟΛΚΑ - ΤΣΙΒΑΪ

Πρωινό και αναχώρηση για μια ολοήμερη εκδρομή στο Φαράγγι Κόλκα, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο βαθιά φαράγγια στον κόσμο. Καθ’ οδόν, μέχρι να φτάσουμε στην Τσιβάι, όπου και θα διανυκτερεύσουμε, θα περάσουμε και θα σταματήσουμε σε αρκετά σημεία στην Pampa Canahuas. Πρόκειται για μια μεγάλη περιοχή-βιότοπο των vicunas, άγρια καμηλοειδή που συγγενεύουν με τα λάμα. Στάσεις για φωτογραφίες και παρατήρηση. Επίσης, θα περάσουμε και θα δούμε πολλά χωριά τυπικά των Άνδεων, όπου θα θαυμάσουμε τις μηχανικές ικανότητες των Collahuas και των Ιncas στην ύδρευση και άρδευση των χωριών τους. Αφού φτάσουμε στο Τσιβάι στάση για γεύμα και μετά θα επισκεφθούμε και τα θερμά λουτρά της La Calera. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 5

ΚΟΛΚΑ /ΤΣΙΒΑΪ - ΠΟΥΝΟ

Αρκετά νωρίς το πρωί, μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για το φαράγγι, όπου θα κατέβουμε πολύ χαμηλά και βαθιά στο Cruz Del Condor (Διάβαση του Κόνδορα) για να μπορέσουμε να παρατηρήσουμε τους μεγαλοπρεπείς κόνδορες να πετούν. Στάση για γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε σε τοπικό τουριστικό λεωφορείο για να κατευθυνθούμε, μέσα από όμορφες διαδρομές, στην παραλίμνια πόλη Πούνο, χτισμένη αμφιθεατρικά γύρω από τη Λίμνη Τιτικάκα σε υψόμετρο 3812μ., όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

ΜΕΡΑ 6

ΠΟΥΝΟ (ΛΙΜΝΗ ΤΙΤΙΚΑΚΑ - ΝΗΣΙΑ ΟΥΡΟΣ)

Πρωινό και σήμερα η μέρα είναι αφιερωμένη στη μεγαλύτερη πλωτή λίμνη, με εμβαδόν 8.372 τετραγωνικά χιλιόμετρα, στη Νότια Αμερική, αλλά και τη μεγαλύτερη στον κόσμο σε τέτοιο υψόμετρο. Τη Λίμνη Τιτικάκα «μοιράζονται» το Περού και η Βολιβία. Στη σημερινή μας ολοήμερη εκδρομή θα κάνουμε βαρκάδα ως το νησί της λίμνης, που κατοικείται από τους Quechua (Νοτιοαμερικανούς Ινδιάνους που μιλούν τη δεύτερη γλώσσα του Περoύ, την Quechua), πληθυσμό που έχει αναπτύξει μέσα από πολλές γενιές ένα αποτελεσματικό και πρωτότυπο κοινωνικό σύστημα, καθώς και μια από τις καλύτερες πλεκτικές τεχνικές παγκοσμίως. Θα επισκεφθούμε επίσης προς το μεσημέρι τα μοναδικά πλωτά νησιά που είναι φτιαγμένα από καλάμια τοτόρας και κατοικούνται αιώνες τώρα από τους Ινδιάνους Ούρος. Θα κατανοήσουμε τον τρόπο κατασκευής των νησιών τους, θα επισκεφθούμε τα σπιτάκια τους και θα δούμε τον τρόπο ζωής τους. Η εκδρομή περιλαμβάνει και γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Απόγευμα επιστροφή στο Πούνο, όπου μπορούμε να περιπλανηθούμε στις όμορφες πλατείες του. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 7

ΠΟΥΝΟ - ΚΟΥΣΚΟ

Πρωινό και αναχώρηση με τοπικό λεωφορείο για την πρωτεύουσα των Ίνκας, που βρίσκεται στην «καρδιά» των Άνδεων και θεωρείται η ομορφότερη πόλη στο Περού, με την περίτεχνη αποικιακή της αρχιτεκτονική. Στη διαδρομή θα σταματήσουμε στον αρχαιολογικό χώρο της Pikillacta και στο Μουσείο Pucara. Γεύμα στο χωρίο Sicuani και μετά θα συνεχίσουμε στο χωριό Andahuaylillas, όπου θα δούμε την αποικιακή εκκλησία με τις πανέμορφες αγιογραφίες. Γεύμα και αργά το απόγευμα θα φτάσουμε στο Κούσκο. Μεταφορά από το σταθμό των λεωφορείων στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 8

ΚΟΥΣΚΟ

Πρωινό και ημέρα ελεύθερη μέχρι το μεσημέρι. Έπειτα θα ξεκινήσουμε την εκδρομή μας στο Kούσκο και στα περίχωρά του. Η πρώτη μας στάση μέσα στο Κούσκο είναι ο Ναός Koricancha, ο επιβλητικός Καθεδρικός Ναός με το υπέροχο παρεκκλήσι Ελ Τριούνφο, με τους μπαρόκ βωμούς και τους πίνακες ζωγραφικής από τη σχολή Κούσκο. Συνεχίζουμε έξω από την πόλη στον επιβλητικό αρχαιολογικό χώρο Sacsayhuamana, στους λαβυρίνθους από τα ερείπια Puca Pucara και το αμφιθέατρο Kenko, όπως και τα λουτρά των Ίνκας (Tambomachay). Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 9

ΑΓΟΥΑΣ ΚΑΛΙΕΝΤΕΣ - ΜΑΤΣΟΥ ΠΙΤΣΟΥ - ΚΟΥΣΚΟ

Νωρίς το πρωί, μετά το πρωινό μας, αναχωρήσουμε για το σταθμό Ollanta όπου θα επιβιβαστούμε στο τρένο που ταξιδεύει παράλληλα με τον ποταμό για την Αguas Calientes (η πόλη του Μάτσου Πίτσου), 400μ. πιο χαμηλά από τον αρχαιολογικό χώρο του Μάτσου αναχωρούμε με τοπικό λεωφορείο για τα τελευταία μας χιλιόμετρα ως την πύλη του αρχαιολογικού χώρου Μάτσου Πίτσου, του «Γέρικου Bουνού», όπως μεταφράζεται στα ελληνικά. Ο συνδυασμός της τοπογραφίας του με την οργιώδη βλάστηση και την επιβλητική αρχιτεκτονική του εντυπωσιάζει πράγματι τον επισκέπτη. Θεωρείται ο κορυφαίος αρχαιολογικός χώρος στη Νότια Αμερική και περιλαμβάνει 150 κτίρια με λουτρά, οικίες, ναούς και βωμούς. Μνημεία που ξεχωρίζουν είναι ο Ναός του Ήλιου, ο Θάλαμος με τα τρία παράθυρα, ο Ναός του Κόνδορα και ο σκαλισμένος βράχος Ιντιχουατάνα (Intihuatana), που χρησίμευε ως ηλιακό ρολόι. Η ξενάγησή μας διαρκεί δυόμισι ώρες και στη συνέχεια είμαστε ελεύθεροι μέχρι τη συμπλήρωση των 4 ωρών που επιτρέπεται να βρίσκονται στο χώρο οι επισκέπτες. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Επιστρέφουμε στην Αγουάς Καλιέντες και έχουμε περιθώριο για μια τελευταία βόλτα στην πόλη. Μετάβαση με το τρένο στο Κούσκο μέσω μιας όμορφης διαδρομής για τη διανυκτέρευσή μας.

ΜΕΡΑ 10

ΚΟΥΣΚΟ - ΛΙΜΑ

Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο του Κούσκο για την πτήση στη Λίμα. Πτήση για Αθήνα.

ΜΕΡΑ 11

ΑΘΗΝΑ

Άφιξη στην Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

AEΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
AEΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 3*S & 4*
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 3*S & 4*
ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
4 ΓΕΥΜΑΤΑ
σε τοπικά εστιατόρια
4 ΓΕΥΜΑΤΑ
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟ/ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟ/ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΡΕΝΟΥ ΚΑΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΡΕΝΟΥ ΚΑΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
με αγγλόφωνο ξεναγό
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ
 
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το Περού προσφέρει ένα συνδυασμό αρχαίων πολιτισμών, μύθων και μυστηριακών μνημείων, που βρίσκονται διάσπαρτα ανάμεσα σε μερικά από τα πιο εκπληκτικά φυσικά τοπία του πλανήτη. Σίγουρα, δεν υπάρχει κανείς που να έμεινε ασυγκίνητος στη θέα του μεγαλοπρεπούς Μάτσου Πίτσου. Αλλά το Περού, από τις άγριες και δύσβατες οροσειρές των Άνδεων, τις αφιλόξενες ερήμους έως και τις τροπικές ζούγκλες του Αμαζονίου, διαθέτει έναν τεράστιο πλούτο πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς, που το κάνει τόσο ξεχωριστό και που πρέπει οπωσδήποτε να πρωταγωνιστεί στην ταξιδιωτική σας λίστα, όταν αποφασίσετε να το επισκεφθείτε.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με KLM μέσω Άμστερνταμ
 • Αεροπορικά εισιτήρια Λίμα - Αρεκίπα & Κούσκο - Λίμα με την Latam
 • 9 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3*S και 4*
 • Πρωινό καθημερινά
 • 4 γεύματα σε τοπικά εστιατόρια
 • Μεταφορές από/προς τα αεροδρόμια
 • Εισιτήρια τρένου και λεωφορείων βάσει προγράμματος
 • Όλες τις εισόδους Casa Aliaga, Cathedral and Larco Museum in Lima; Santa Catalina Monastery and Society of Jesus Church in Arequipa; Condor Cross in Valley & Colca Canyon; Uros and Taquile Islands in Puno; Pucara, Racchi and Andahuaylillas on route from Puno to Cusco; Coricancha, Cathedral, Sacsayhuaman, Qenqo, Puca Pucara and Tambomachay in Cusco; Machu Picchu on day 9 and Cusco Tourist Tax (BTC ticket)
 • Ιδιωτικές ξεναγήσεις με Αγγλόφωνους ξεναγούς και εισόδους βάσει προγράμματος
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες για τον προορισμό
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων, περίπου 390€/άτομο από Αθήνα
 • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα, προσωπικά έξοδα, γεύματα, ποτά
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

ΤΙΜΕΣ

Ημερομηνίες
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
-
Ενήλικες
+
-
Παιδιά
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ

 1. ΗΛΙΚΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ
ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ
Κόστος κατ' άτομο αεροπορικώς | Ιανουάριος - Νοέμβριος 2024

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 2-3 ΑΤΟΜΑ

Ξενοδοχεία 3*S

2880€

Ξενοδοχεία 4*

2970€


Η ροή των ημερήσιων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί, χωρίς να παραλείπεται τίποτα.
Οι τιμές είναι βασισμένες σε ειδικό οικονομικό αεροπορικό ναύλο.
Σε περίπτωση που κατά τη ζήτηση κράτησης δεν υπάρχει διαθεσιμότητα στο συγκεκριμένο ναύλο, θα υπάρχει αντίστοιχη επιβάρυνση με τον αμέσως επόμενο οικονομικό διαθέσιμο ναύλο.