ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΛΙΜΑ

Αναχώρηση από Ελλάδα μέσω ενδιάμεσου σταθμού με άφιξη αυθημερόν στην Λίμα, την «πόλη των βασιλέων», το απόγευμα. Συνάντηση με τον αντιπρόσωπό μας για τη μεταφορά στο ξενοδοχείο, όπου θα ξεκουραστούμε και θα διανυκτερεύσουμε.
ΜΕΡΑ 2

ΛΙΜΑ - ΑΡΕΚΙΠΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την εσωτερική μας πτήση με προορισμό την Αρεκίπα ή «λευκή πόλη», που για την οικοδόμησή της χρησιμοποιήθηκε το sillar, ένα λευκό ηφαιστιογενές πέτρωμα. Η πόλη είναι η δεύτερη σε μέγεθος του Περού, χτισμένη σε υψόμετρο 2.360 μέτρων. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο για εγκατάσταση. Μετά το μεσημέρι θα περιηγηθούμε πεζή. Θα ξεκινήσουμε από το γυναικείο μοναστήρι Santa Catalina, μια «πόλη μέσα στην πόλη», ένα μεγάλο συγκρότημα που χτίστηκε το 1580 και όπου μόναζαν οι κόρες των λευκών κατοίκων με τις υπηρέτριές τους. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Πλατεία των Όπλων με τον Καθεδρικό ναό, τα αποικιακά κτίρια γύρω από την πλατεία, το ιησουιτικό μοναστήρι με τις αγιογραφίες του Κούσκο. Θα καταλήξουμε στο μουσείο Santuarios Andinos, στο οποίο εκτίθενται μούμιες που βρέθηκαν στις Άνδεις, με το πιο γνωστό έκθεμα τη Μούμια Juanita. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 3

ΑΡΕΚΙΠΑ - ΦΑΡΑΓΓΙ ΚΟΛΚΑ - ΤΣΙΒΑΙ

Πρωινό και αναχώρηση για μια ολοήμερη εκδρομή στο Φαράγγι Κόλκα, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο βαθιά φαράγγια στον κόσμο. Καθ’ οδόν, μέχρι να φτάσουμε στην Τσιβάι, όπου και θα διανυκτερεύσουμε, θα περάσουμε και θα σταματήσουμε σε αρκετά σημεία στην Pampa Canahuas. Πρόκειται για μια μεγάλη περιοχή-βιότοπο των vicunas, άγριων ζώων που συγγενεύουν με τα λάμα. Στάσεις για φωτογραφίες και παρατήρηση. Επίσης, θα περάσουμε και θα δούμε πολλά χωριά τυπικά των Άνδεων, όπου θα θαυμάσουμε τις μηχανικές ικανότητες των Collahuas και των Ιncas στην ύδρευση και άρδευση των χωριών τους. Αφού φτάσουμε στο Τσιβάι το απόγευμα θα επισκεφθούμε και τα θερμά λουτρά της La Calera. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 4

ΚΟΛΚΑ /ΤΣΙΒΑΙ - ΠΟΥΝΟ

Αρκετά νωρίς το πρωί, μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για το φαράγγι, όπου θα κατέβουμε πολύ χαμηλά και βαθιά στο Cruz Del Condor για να μπορέσουμε να παρατηρήσουμε τους μεγαλοπρεπείς κόνδορες να πετούν. Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε σε τοπικό τουριστικό λεωφορείο για να κατευθυνθούμε, μέσα από όμορφες διαδρομές, στην παραλίμνια πόλη Πούνο, χτισμένη αμφιθεατρικά γύρω από τη Λίμνη Τιτικάκα σε υψόμετρο 3812μ., όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

ΜΕΡΑ 5

ΠΟΥΝΟ (ΛΙΜΝΗ ΤΙΤΙΚΑΚΑ - ΝΗΣΙΑ ΟΥΡΟΣ)

Πρωινό και σήμερα η μέρα είναι αφιερωμένη στη μεγαλύτερη πλωτή λίμνη, με εμβαδόν 8.372 τετραγωνικά χιλιόμετρα, στη Νότια Αμερική, αλλά και τη μεγαλύτερη στον κόσμο σε τέτοιο υψόμετρο. Τη Λίμνη Τιτικάκα «μοιράζονται» το Περού και η Βολιβία. Στη σημερινή μας ολοήμερη εκδρομή θα κάνουμε βαρκάδα ως το νησί της λίμνης, που κατοικείται από τους Quechua (Νοτιοαμερικανούς Ινδιάνους που μιλούν τη δεύτερη γλώσσα του Περoύ, την Quechua), πληθυσμό που έχει αναπτύξει μέσα από πολλές γενιές ένα αποτελεσματικό και πρωτότυπο κοινωνικό σύστημα, καθώς και μία από τις καλύτερες πλεκτικές τεχνικές παγκοσμίως.
Θα επισκεφθούμε επίσης προς το μεσημέρι τα μοναδικά πλωτά νησιά που είναι φτιαγμένα από καλάμια τοτόρας και κατοικούνται αιώνες τώρα από τους Ινδιάνους Ούρος. Θα κατανοήσουμε τον τρόπο κατασκευής των νησιών τους, θα επισκεφθούμε τα σπιτάκια τους και θα δούμε τον τρόπο ζωής τους. Η εκδρομή περιλαμβάνει και γεύμα. Απόγευμα επιστροφή στο Πούνο, όπου μπορούμε να περιπλανηθούμε στις όμορφες πλατείες του. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 6

ΠΟΥΝΟ - ΚΟΥΣΚΟ

Πρωινό και αναχώρηση με τοπικό λεωφορείο για την πρωτεύουσα των Ίνκας, που βρίσκεται στην «καρδιά» των Άνδεων και θεωρείται η ομορφότερη πόλη στο Περού, με την περίτεχνη αποικιακή της αρχιτεκτονική. Στη διαδρομή θα σταματήσουμε στον αρχαιολογικό χώρο της Pikillacta αλλά και στο χωριό Andahuaylillas, όπου θα δούμε την αποικιακή εκκλησία με τις πανέμορφες αγιογραφίες. Γεύμα και αργά το απόγευμα θα φτάσουμε στο Κούσκο. Μεταφορά από το σταθμό των λεωφορείων στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 7

ΚΟΥΣΚΟ

Πρωινό και ημέρα ελεύθερη μέχρι το μεσημέρι. Έπειτα θα ξεκινήσουμε την εκδρομή μας στο Kούσκο και στα περίχωρά του. Η πρώτη μας στάση μέσα στο Κούσκο είναι ο ναός Koricancha, ο επιβλητικός Καθεδρικός ναός με το υπέροχο παρεκκλήσι Ελ Τριούνφο, με τους μπαρόκ βωμούς και τους πίνακες ζωγραφικής από τη σχολή Κούσκο. Συνεχίζουμε έξω από την πόλη στον επιβλητικό αρχαιολογικό χώρο Sacsayhuamana, στους λαβυρίνθους από τα ερείπια Puca Pucara και το αμφιθέατρο Kenko, όπως και τα λουτρά των Ίνκας (Tambomachay). Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 8

ΚΟΥΣΚΟ - ΙΕΡΗ ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΙΝΚΑΣ - ΑΓΟΥΑΣ ΚΑΛΙΕΝΤΕΣ (AGUAS CALIENTES)

Πρωινό και ολοήμερη εκδρομή στην ιερή και απίστευτα εύφορη κοιλάδα των Ίνκας, λόγω του ποταμού Ουρουμπάμπα (Urubamba) που τη διασχίζει και τα νερά του φτάνουν στον Ατλαντικό Ωκεανό μέσω του Αμαζονίου. Θα επισκεφθούμε το Πίσακ, με τη μεγάλη και δημοφιλή αγορά, που μαζί με το χωριό Chinchero ήταν το σημείο συνάντησης και ανταλλαγής προϊόντων των κατοίκων, γνωστό για τα παραδοσιακά υφαντά.
Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και συνεχίζουμε για το χωριό Ollantaytambo, μεγάλης στρατηγικής σημασίας για τους Ίνκας, λόγω του ότι ήταν πύλη εισόδου στην ιερή κοιλάδα από την πλευρά των δασών του Αμαζονίου. Το χωριό είναι πανέμορφο, χτισμένο διπλά στον ποταμό και τα κτίριά του έχουν θεμέλια από τον προκολομβιανή εποχή. Επίσης, εξαιτίας της μεγάλης σπουδαιότητάς του οι Ίνκας φρόντισαν να εφοδιάσουν μεγάλες αποθήκες δημητριακών με όχημα κάποιες τεράστιες μονολιθικές κατασκευές που ζυγίζουν πολλούς τόνους. Η διαδικασία μεταφοράς τους εκεί θεωρήθηκε ένα τεράστιο μηχανολογικό επίτευγμα της εποχής.
Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε με τρένο που ταξιδεύει παράλληλα με τον ποταμό για την Αguas Calientes, 400 μέτρα πιο χαμηλά από τον αρχαιολογικό χώρο του Μάτσου Πίτσου, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.
ΜΕΡΑ 9

ΑΓΟΥΑΣ ΚΑΛΙΕΝΤΕΣ - ΜΑΤΣΟΥ ΠΙΤΣΟΥ - ΚΟΥΣΚΟ

Νωρίς το πρωί, αφού φάμε το πρόγευμά μας, αναχωρούμε με τοπικό λεωφορείο για τα τελευταία μας χιλιόμετρα ως την πύλη του αρχαιολογικού χώρου Μάτσου Πίτσου, του «Γέρικου Bουνού», όπως μεταφράζεται στα ελληνικά. Ο συνδυασμός της τοπογραφίας του με την οργιώδη βλάστηση και την επιβλητική αρχιτεκτονική του εντυπωσιάζει πράγματι τον επισκέπτη. Θεωρείται ο κορυφαίος αρχαιολογικός χώρος στη Νότια Αμερική και περιλαμβάνει 150 κτίρια με λουτρά, οικίες, ναούς και βωμούς. Μνημεία που ξεχωρίζουν είναι ο Ναός του Ήλιου, ο Θάλαμος με τα τρία παράθυρα, ο Ναός του Κόνδορα και ο σκαλισμένος βράχος Ιντιχουατάνα (Intihuatana), που χρησίμευε ως ηλιακό ρολόι. Η ξενάγησή μας διαρκεί δυόμισι ώρες και στη συνέχεια είμαστε ελεύθεροι μέχρι τη συμπλήρωση των 4 ωρών που επιτρέπεται να βρίσκονται στο χώρο οι επισκέπτες. Επιστρέφουμε στην Αγουάς Καλιέντες και έχουμε περιθώριο για μια τελευταία βόλτα στην πόλη. Μετάβαση με το τρένο στο Κούσκο μέσω μιας όμορφης διαδρομής για τη διανυκτέρευσή μας.
ΜΕΡΑ 10

ΚΟΥΣΚΟ - ΛΙΜΑ

Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση στην Λίμα.
ΜΕΡΑ 11

ΛΙΜΑ - ΑΘΗΝΑ

Άφιξη στην Λίμα. Για όσους θέλουν πριν την αναχώρησή μας για την Ελλάδα θα προτείναμε μια ξενάγηση στην αποικιακή και μοντέρνα Λίμα, όπως και στο Μουσείο Λάρκο. Πτήση για Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

AEΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
AEΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΑΜΟΝΗ
σε ξενοδοχεία 3*, 3*S, 4*
ΔΙΑΜΟΝΗ
ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
3 ΓΕΥΜΑΤΑ
σε τοπικά εστιατόρια
3 ΓΕΥΜΑΤΑ
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟ/ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟ/ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΕΙΣΟΔΩΝ
στους επισκεπτόμενους χώρους
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΕΙΣΟΔΩΝ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΡΕΝΟΥ ΚΑΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΡΕΝΟΥ ΚΑΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
με αγγλόφωνο ξεναγό
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης μέσω ενδιάμεσου σταθμού
 • 9 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3*, 3*S και 4*
 • Πρωινό καθημερινά
 • 3 γεύματα σε τοπικά εστιατόρια
 • Μεταφορές από/προς το αεροδρόμιο
 • Εισιτήρια τρένου και λεωφορείου βάσει προγράμματος
 • Ξεναγήσεις με αγγλόφωνους ξεναγούς βάσει προγράμματος
 • Ταξιδιωτικός φάκελος με χρήσιμες πληροφορίες για τον προορισμό
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων, περίπου 450 € - 580 € από Αθήνα
 • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα, προσωπικά έξοδα, γεύματα, ποτά
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

ΤΙΜΕΣ

Ημερομηνίες
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
-
Ενήλικες
+
-
Παιδιά
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ

 1. ΗΛΙΚΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ