ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ

ΑΠΟ 895€

ΣΥΝΟΨΗ

08 ΜΕΡΕΣ
aegean
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 13, 20/9, 14/10, 11, 18/11
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ - ΦΑΤΙΜΑ - ΚΟΪΜΠΡΑ

Πτήση για τη Λισσαβώνα. Άφιξη και αναχώρηση οδικώς για την Κοΐμπρα, την πρώτη Πανεπιστημιούπολη της Πορτογαλίας και μια από τις πιο παλιές του κόσμου. Πρώτη μας στάση στη Φάτιμα, που βρίσκεται 142χλμ. βόρεια της Λισσαβώνας. Οφείλει το όνομά της στην εμφάνιση της Παρθένου Μαρίας το 1917 σε τρία παιδιά αγροτών στην κοιλάδα «Cova Da Iria» και από τότε αναδείχθηκε ως η τοποθεσία με τη μεγαλύτερη προσέλευση προσκυνήματος. Άφιξη στην Κοΐμπρα όπου θα περιηγηθούμε στο χώρο του Πανεπιστημίου και στους δρόμους της πόλης των ποιητών με το πολυτραγουδισμένο της ποτάμι Μοντέγκο. Θα επισκεφθούμε τον προαύλιο χώρο της εκκλησίας της Σάντα Κλάρα Λα Νόβα όπου θα έχουμε πανοραμική θέα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 2

ΚΟΪΜΠΡΑ - ΜΠΟΥΣΑΚΟ - ΑΒΕΪΡΟ - ΠΟΡΤΟ

Πρωινό και αναχώρηση για το Πόρτο. Πρώτη μας στάση στο Εθνικό δάσος Μπουσάκο, ένα από τα πλουσιότερα της Ευρώπης σε φυτά. Στη διαδρομή μας θα κάνουμε μια στάση στη πόλη των καναλιών, τη «Βενετία της Πορτογαλίας», το Αβέιρο. Άφιξη στο Πόρτο, που αντιπροσωπεύει την παράδοση, τις ανθρώπινες αξίες, τη σκληρή δουλειά και τη δύναμη της ψυχής του Πορτογαλικού έθνους. Η πόλη έδωσε το όνομα της στο ομώνυμο κρασί «Πόρτο» που παράγεται από την καλλιέργεια ποικιλιών αμπελιού ύστερα από καθοδήγηση μιας βρετανικής κοινότητας που αναπτύχθηκε στο λιμάνι της πόλης. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 3

ΠΟΡΤΟ

Μετά το πρωινό θα ξεναγηθούμε στη μεσαιωνική πόλη που είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Douro και απλώνεται αρμονικά στους λόφους. Στην περιοχή Ριμπέιρα, κατά μήκος του ποταμού, εκτείνονται οι παλιές συνοικίες με τα πολλά παραδοσιακά καταστήματα και την ανοιχτή αγορά που βρίσκεται στην αποβάθρα, όπου παλαιότερα φόρτωναν στις βάρκες το ομώνυμο κρασί. Στην άνω πόλη θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό και το παλιό κτίριο των σιδηροδρόμων. Συνεχίζουμε με το χρυσοποίκιλτο Ναό του Άγιου Φραγκίσκου και το Παλάτι Μπόλσα, όπου στεγάζεται το Εμπορικό Επιμελητήριο και παλαιότερα το χρηματιστήριο. Τέλος θα επισκεφθούμε κάποιο παλιό οινοποιείο της πόλης, όπου για πολλά χρόνια ωριμάζει το περίφημο κρασί «Πόρτο» και θα γευθούμε σε ειδικά κατασκευασμένο ποτήρι «calice» την υπέροχη γεύση του και το πλούσιο άρωμά του. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 4

ΠΟΡΤΟ - ΜΠΡΑΓΚΑ - ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για μια ολοήμερη εκδρομή στην επαρχία του Μίνιου. Πρώτος σταθμός η Μπράγκα όπου θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό και το μπαρόκ ιερό του Ιησού. Θα επισκεφθούμε το Γκιμαράες, το λίκνο του Πορτογαλικού έθνους. Είναι η γενέτειρα πόλη της Πορτογαλικής εθνικότητας καθώς και η πόλη στην οποία γεννήθηκε ο πρώτος βασιλιάς της χώρας, ο «Αλφόνσο Α». Θα δούμε το κάστρο της περιοχής και το ιστορικό κέντρο (UNESCO). Επιστροφή στο Πόρτο. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 5

ΠΟΡΤΟ - ΜΠΑΤΑΛΙΑ - ΝΑΖΑΡΕ - ΟΜΠΙΤΟΥΣ - ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για τη Λισσαβώνα. Πρώτος μας σταθμός ο Ναός της Μπατάλια (UNESCO). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το ψαροχώρι του ατλαντικού, τη Ναζαρέ όπου θα δοκιμάσουμε την τοπική κουζίνα. Συνεχίζουμε για το μεσαιωνικό χωριό των καλλιτεχνών, το Όμπιτους. Θα περιηγηθούμε πεζή στα στενά σοκάκια ανάμεσα σε λευκά σπίτια στολισμένα με πολύχρωμα λουλούδια και θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα από τα τείχη ύψους 13μ. που περιστοιχίζουν περιμετρικά το χωριό. Άφιξη αργά το απόγευμα στη Λισσαβώνα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 6

ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ

Μετά το πρωινό ακολουθεί ξενάγηση στη γραφική και φιλόξενη πόλη, που παρόλο τις συνεχόμενες επιδρομές των βαρβαρικών λαών για πολλούς αιώνες, διατηρεί έως και σήμερα το λατινικό ένδοξο χαρακτήρα της. Θα επισκεφθούμε το Μουσείο με τις Βασιλικές Άμαξες, όπου θα θαυμάσουμε μια μοναδική συλλογή που χρονολογείται ανάμεσα στον 17ο και 19ο αιώνα. Συνεχίζουμε για το μοναστήρι των Ιερωνυμιτών, που χτίστηκε το 1502 κατόπιν εντολής του βασιλιά Manuel I για να τιμήσει τη μνήμη του Vasco da Gama για την επιτυχή επιστροφή του από την Ινδία. Ακολουθεί το μνημείο των Ανακαλύψεων καθώς και ο χαρακτηριστικός Πύργος του Μπελέμ, απ’ όπου ξεκίνησαν οι Πορτογάλοι θαλασσοπόροι. Χτίστηκε το 1515 κοντά στις όχθες του ποταμού Tejo για να προστατεύσει τις εκβολές του (UNESCO). Το βράδυ σας προτείνουμε να απολαύσετε τα παραδοσιακά πορτογαλικά τραγούδια fado, που έγιναν γνωστά από τη φημισμένη τραγουδίστρια Amalia Rodriguez. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 7

ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ - ΣΙΝΤΡΑ - ΚΑΣΚΑΪΣ - ΕΣΤΟΡΙΛ - ΚΑΜΠΟ ΝΤΑ ΡΟΚΑ - ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για μια εκδρομή στα περίχωρα της Λισσαβώνας. Θα επισκεφθούμε τη Σίντρα, θερινή κατοικία των βασιλέων, το Κασκάις, το όμορφο ψαροχώρι, το Εστορίλ και το Κάμπο Ντα Ρόκα, το δυτικότερο σημείο της Ευρωπαϊκής ηπείρου και της Πορτογαλίας στον Ατλαντικό Ωκεανό. Επιστροφή στη Λισσαβώνα και επίσκεψη στο Πάρκο των Εθνών που κατασκευάστηκε για τη Διεθνή Έκθεση EXPO 1998, απ’ όπου θα θαυμάσουμε μεταξύ άλλων τη γέφυρα Vasco Da Gama και το ενυδρείο Oceanario. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 8

ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ AEGEAN AIRLINES
 
Αεροπορικά Εισιτήρια με Aegean Airlines
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4*
Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*
ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
Πρωινό καθημερινά
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟ ΠΟΥΛΜΑΝ
Μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
Πλούσιο πρόγραμμα ξεναγήσεων
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ COVID-19 ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ

Ασφάλεια αστικής ευθύνης και Ειδική ασφάλεια COVID-19 έως 75 ετών

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Λισσαβώνα - Αθήνα με πτήσεις της Aegean Airlines
 • 7 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* (1 Κοΐμπρα Hotel Tivoli Coimbra 4*, 3 Πόρτο Turim Oporto Hotel 4*, 3 Λισσαβώνα Hotel Lisboa Plaza Liberdade 4*)
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
 • 3 γεύματα (για τις αναχωρήσεις 11, 18/11)
 • Μεταφορές από/προς αεροδρόμια/ξενοδοχεία εξωτερικού
 • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν βάσει προγράμματος
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
 • Ενημερωτικά έντυπα/χάρτες
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ειδική ασφάλεια Covid-19 έως 75 ετών

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων 145€
 • Δημοτικοί φόροι σε όλες τις πόλεις 13€/άτομο
 • Εισιτήρια εισόδων
 • Ακουστικά
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

 • Στις αναχωρήσεις 13, 20/9 οι διανυκτερεύσεις θα πραγματοποιηθούν 1 Κοΐμπρα Hotel Tivoli Coimbra 4*, 3 Πόρτο Acta The Avenue 4* για την αναχώρηση 20/9 & Ipanema Porto 4* για την αναχώρηση 13/9, 3 Λισσαβώνα Hotel Pestana Vintage 4*
 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
 4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 6. Στα περισσότερα ξενοδοχεία του εξωτερικού ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση, το οποίο επιστρέφεται με το check out.
 7. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής, που μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ
8 ΗΜΕΡΕΣ | ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ AEGEAN AIRLINES
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ - ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ Α3 720 08:30 11:00
ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ - ΑΘΗΝΑ Α3 721 11:50 17:45
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
TIVOLI COIMBRA
ΚΟΪΜΠΡΑ
tivoli-hotel-coibra
TURIM OPORTO HOTEL
ΠΟΡΤΟ
Turim Oporto Hotel
LISBOA PLAZA LIBERDADE
ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ
lisboa-plaza-liberdade

ΤΙΜΕΣ

Ημερομηνίες
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ:

-
Ενήλικες
+
-
Παιδιά
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ

 1. ΗΛΙΚΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ
ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ
Κόστος κατ' άτομο αεροπορικώς

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ

2ΚΛΙΝΟ

1ΚΛΙΝΟ

ΠΑΙΔΙ

13, 20/9

8

1195€

+420€

1145€

14/10

1195€

+460€

1145€

11, 18/11

895€

+360€

855€