ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ

ΑΠΟ 1145€

ΣΥΝΟΨΗ

08 ΜΕΡΕΣ
aegean
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΠΑΣΧΑ 4/5
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΝΟΙΞΗ 25/5
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΠΟΡΤΟ

Πτήση για Πόρτο, που αντιπροσωπεύει την παράδοση, τις ανθρώπινες αξίες, τη σκληρή δουλειά και τη δύναμη της ψυχής του Πορτογαλικού έθνους. Η πόλη έδωσε το όνομα της στο ομώνυμο κρασί «Πόρτο» που παράγεται από την καλλιέργεια ποικιλιών αμπελιού ύστερα από καθοδήγηση μιας βρετανικής κοινότητας που αναπτύχθηκε στο λιμάνι της πόλης. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 2

ΠΟΡΤΟ

Μετά το πρωινό θα ξεναγηθούμε στη μεσαιωνική πόλη που είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Douro και απλώνεται αρμονικά στους λόφους. Στην περιοχή Ριμπέιρα, κατά μήκος του ποταμού, εκτείνονται οι παλιές συνοικίες με τα πολλά παραδοσιακά καταστήματα και την ανοιχτή αγορά που βρίσκεται στην αποβάθρα, όπου παλαιότερα φόρτωναν στις βάρκες το ομώνυμο κρασί. Στην άνω πόλη θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό και το παλιό κτίριο των σιδηροδρόμων. Συνεχίζουμε με το χρυσοποίκιλτο Ναό του Άγιου Φραγκίσκου και το Παλάτι Μπόλσα, όπου στεγάζεται το Εμπορικό Επιμελητήριο και παλαιότερα το χρηματιστήριο. Τέλος θα επισκεφθούμε κάποιο παλιό οινοποιείο της πόλης, όπου για πολλά χρόνια ωριμάζει το περίφημο κρασί «Πόρτο» και θα γευθούμε σε ειδικά κατασκευασμένο ποτήρι «calice» την υπέροχη γεύση του και το πλούσιο άρωμά του. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 3

ΠΟΡΤΟ - ΜΠΡΑΓΚΑ - ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για μια ολοήμερη εκδρομή στην επαρχία του Μίνιου. Πρώτος σταθμός η Μπράγκα όπου θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό και το μπαρόκ ιερό του Ιησού. Θα επισκεφθούμε το Γκιμαράες, το λίκνο του Πορτογαλικού έθνους. Είναι η γενέτειρα πόλη της Πορτογαλικής εθνικότητας καθώς και η πόλη στην οποία γεννήθηκε ο πρώτος βασιλιάς της χώρας, ο «Αλφόνσο Α». Θα δούμε το κάστρο της περιοχής και το ιστορικό κέντρο (UNESCO). Επιστροφή στο Πόρτο. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 4

ΑΒΕΪΡΟ - ΜΠΟΥΣΑΚΟ - ΚΟΪΜΠΡΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την Κοΐμπρα. Πρώτη μας στάση στο Εθνικό δάσος Μπουσάκο, ένα από τα πλουσιότερα της Ευρώπης σε φυτά. Στη διαδρομή μας θα κάνουμε μια στάση στην πόλη των καναλιών, τη «Βενετία της Πορτογαλίας», το Αβέιρο. Συνεχίζουμε με την Κοΐμπρα, την πρώτη Πανεπιστημιούπολη της Πορτογαλίας και μια από τις πιο παλιές του κόσμου. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Σάντα Κλάρα Νόβα, το χώρο του Πανεπιστημίου και θα περιηγηθούμε στη πόλη. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 5

ΜΠΑΤΑΛΙΑ - ΝΑΖΑΡΕ - ΟΜΠΙΤΟΥΣ - ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για τη Λισσαβώνα. Πρώτος μας σταθμός ο Ναός της Μπατάλια (UNESCO). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το ψαροχώρι του ατλαντικού, τη Ναζαρέ όπου θα δοκιμάσουμε την τοπική κουζίνα. Συνεχίζουμε για το μεσαιωνικό χωριό των καλλιτεχνών, το Όμπιτους. Θα περιηγηθούμε πεζή στα στενά σοκάκια ανάμεσα σε λευκά σπίτια στολισμένα με πολύχρωμα λουλούδια και θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα από τα τείχη ύψους 13μ. που περιστοιχίζουν περιμετρικά το χωριό. Άφιξη αργά το απόγευμα στη Λισσαβώνα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 6

ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ

Μετά το πρωινό ακολουθεί ξενάγηση στη γραφική και φιλόξενη πόλη, που παρόλο τις συνεχόμενες επιδρομές των βαρβαρικών λαών για πολλούς αιώνες, διατηρεί έως και σήμερα το λατινικό ένδοξο χαρακτήρα της. Θα επισκεφθούμε το Μουσείο με τις Βασιλικές Άμαξες, όπου θα θαυμάσουμε μια μοναδική συλλογή που χρονολογείται ανάμεσα στον 17ο και 19ο αιώνα. Συνεχίζουμε για το μοναστήρι των Ιερωνυμιτών, που χτίστηκε το 1502 κατόπιν εντολής του βασιλιά Manuel I για να τιμήσει τη μνήμη του Vasco da Gama για την επιτυχή επιστροφή του από την Ινδία. Ακολουθεί το μνημείο των Ανακαλύψεων καθώς και ο χαρακτηριστικός Πύργος του Μπελέμ, απ’ όπου ξεκίνησαν οι Πορτογάλοι θαλασσοπόροι. Χτίστηκε το 1515 κοντά στις όχθες του ποταμού Tejo για να προστατεύσει τις εκβολές του (UNESCO). Το βράδυ σας προτείνουμε να απολαύσετε τα παραδοσιακά πορτογαλικά τραγούδια fado, που έγιναν γνωστά από τη φημισμένη τραγουδίστρια Amalia Rodriguez. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 7

ΣΙΝΤΡΑ - ΚΑΣΚΑΪΣ - ΕΣΤΟΡΙΛ

Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για μια εκδρομή στα περίχωρα της Λισσαβώνας. Πρώτη μας στάση η Σίντρα, θερινή κατοικία των βασιλέων. Το Παλάθιο Ρεάλ, δεσπόζει στην κορυφή ενός καταπράσινου βουνού. Στη συνέχεια θα περάσουμε από το Κασκάις, ένα παραδοσιακό ψαροχώρι, δίπλα στην πρωτεύουσα και το Εστορίλ, το θέρετρο όλων των εποχών, που παρέχει ποικίλες δραστηριότητες όπως γήπεδο γκολφ, αγωνιστική πίστα καθώς και ένα από τα μεγαλύτερα καζίνο. Τελευταία μας επίσκεψη, το δυτικότερο σημείο της Ευρώπης, το Cabo da Roca. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 8

ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ AEGEAN AIRLINES
Αεροπορικά Εισιτήρια με Aegean Airlines
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4*, 5*
Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*, 5*
ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
Πρωινό καθημερινά
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟ ΠΟΥΛΜΑΝ
Μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
Πλούσιο πρόγραμμα ξεναγήσεων
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ & ΕΙΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ COVID-19 ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ

Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ειδική ασφάλεια Covid-19 έως 75 ετών

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Πόρτο - Λισσαβώνα - Αθήνα με Aegean Airlines
 • 7 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*, 5* (3 Πόρτο Hotel Ipanema Park 5*, 1 Κοΐμπρα Tivoli Coimbra 4*, 3 Λισσαβώνα Hotel Fenix Lisboa 4*)
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
 • Μεταφορές από/προς αεροδρόμια/ξενοδοχεία εξωτερικού
 • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν βάσει προγράμματος
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
 • Ενημερωτικά έντυπα/χάρτες
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ειδική ασφάλεια Covid-19 έως 75 ετών

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων 145€
 • Εισιτήρια εισόδων
 • Ακουστικά
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο
 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
 4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 6. Στα περισσότερα ξενοδοχεία του εξωτερικού ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση, το οποίο επιστρέφεται με το check out.
 7. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής, που μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ
8 ΗΜΕΡΕΣ | ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ AEGEAN AIRLINES
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ - ΠΟΡΤΟ A3 724 21:30 23:40
ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ - ΑΘΗΝΑ A3 723 00:35 06:30
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
IPANEMA PORTO HOTEL
ΠΟΡΤΟ
ipanema-porto-hotel
TIVOLI COIMBRA
ΚΟΪΜΠΡΑ
tivoli-hotel-coibra

ΤΙΜΕΣ

Ημερομηνίες
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ:

-
Ενήλικες
+
-
Παιδιά
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ

 1. ΗΛΙΚΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ
ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ
Κόστος κατ' άτομο αεροπορικώς

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ

2ΚΛΙΝΟ

1ΚΛΙΝΟ

ΠΑΙΔΙ

4/5

8

1245€

+500€

1195€

25/5

1145€

+480€

1095€