ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ

ΑΠΟ 880€

ΣΥΝΟΨΗ

08 ΜΕΡΕΣ
Royal Jordanian
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΕΟΡΤΩΝ 24, 31/12

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΑΜΜΑΝ

Πτήση για την πρωτεύουσα της Ιορδανίας. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 2

ΑΜΜΑΝ - ΓΕΡΑΣΑ - ΚΑΣΤΡΟ ΑΤΖΛΟΥΝ

Μετά το πρωινό μας ακολουθεί περιήγηση στο Αμμάν. Η ξενάγησή μας θα αρχίσει από την Ακρόπολη, όπου θα δούμε τα ερείπια του Ναού του Ηρακλή, Βυζαντινές εκκλησίες και το Ανάκτορο των Ομμαγιαδών. Συνεχίζουμε με το κέντρο, όπου θα επισκεφθούμε το Ρωμαϊκό Θέατρο, το Οντεόν και το τζαμί του Βασιλιά Αμπντουλάχ (εξωτερικά). Ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε το ιστορικό κέντρο και το παζάρι της πόλης. Αναχώρηση για τη Γέρασα ή αλλιώς «Πομπηία της Ανατολής», η πιο καλοδιατηρημένη ελληνορωμαϊκή πόλη της Δεκάπολης. Θα θαυμάσουμε τον ιππόδρομο, την οβάλ πλατεία, την οδό με την κιονοστοιχία, το νότιο και το βόρειο θέατρο, το νυμφαίο, το Ναό της Αρτέμιδος, αλλά και τρεις από τις βυζαντινές της εκκλησίες. Θα ολοκληρώσουμε με το Κάστρο του Ατζλούν, το οποίο χτίστηκε τον 12ο αιώνα από τους Αγιουβίδες. Επιστροφή στο Αμμάν. Δείπνο, διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 3

ΜΑΝΤΑΜΠΑ - ΟΡΟΣ ΝΕΜΠΟ - ΒΗΘΑΝΙΑ - ΠΕΤΡΑ

Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για την Πέτρα. Πρώτη στάση στη Μάνταμπα, πασίγνωστη για τα ψηφιδωτά της. Στην ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου σώζεται ο πρώτος χάρτης των Αγίων Τόπων που χρονολογείται από το 560 μ.Χ. και έχει σαν κέντρο του την Ιερουσαλήμ. Συνεχίζουμε για το όρος Νέμπο, από όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τη θέα προς την κοιλάδα του Ιορδάνη και τη Νεκρά Θάλασσα. Ακολουθεί η Βηθανία, ο τόπος που βαπτίστηκε ο Ιησούς. Άφιξη στην Πέτρα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 4

ΠΕΤΡΑ - ΜΙΚΡΗ ΠΕΤΡΑ - ΟΥΑΝΤΙ ΡΑΜ

Πρωινό και αναχώρηση για τον αρχαιολογικό χώρο της Πέτρας. Ρεκέμ (η πολύχρωμη), Σέλα (βράχος) και Πέτρα είναι τα ονόματα που είχε η πόλη στο πέρασμα της ιστορίας. Θα περιηγηθούμε πεζή μέσα στο φαράγγι (Σικ) που περνάει από ψηλούς βράχους που φτάνουν σε ύψος τα 100μ., για να βρεθούμε στο τέλος του μπροστά από το εντυπωσιακό Θησαυροφυλάκιο (Χαζνέ). Συνεχίζουμε τον περίπατό μας στο εσωτερικό Σικ και το δρόμο των προσόψεων, το θέατρο, τους Βασιλικούς τάφους, τη Βασιλική και το Βυζαντινό Καθεδρικό Ναό. Τελειώνουμε με τη ρωμαϊκή πλευρά της πόλης. Ακολουθεί ξενάγηση στη «Μικρή Πέτρα» με τα εντυπωσιακά κτίρια, αποθήκες, τάφους, κανάλια νερού και δεξαμενές. Τελικός μας προορισμός η έρημος Λόρενς της Αραβίας, στο Ουάντι Ραμ. Η διαμονή μας θα γίνει σε παραδοσιακό καταυλισμό Βεδουίνων, σε ειδικά διαμορφωμένες σκηνές όπου θα απολαύσουμε παραδοσιακό δείπνο. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 5

ΟΥΑΝΤΙ ΡΑΜ - «ΣΑΦΑΡΙ» ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ - ΑΚΑΜΠΑ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση με ειδικά διαμορφωμένα Jeep 4x4 για το εσωτερικό του Ουάντι. Στους βράχους του θα δούμε κωδικοποιημένα μηνύματα, γραμμένα στα Ναβαταϊκά ή στη γραφή των Θαμουδένων. Αναχώρηση για την Άκαμπα, το μοναδικό λιμάνι της Ιορδανίας στην Ερυθρά Θάλασσα. Κατοικείται από την 5η χιλιετία π.Χ. και αναφέρεται στην Παλαιά Διαθήκη ως ναυτική βάση του Βασιλιά Σολομώντα. Ο μεγαλύτερος πόλος έλξης της είναι οι κοραλλιογενείς ύφαλοι που βρίσκονται ανοικτά από τις ακτές της. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Δείπνο, διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 6

ΑΚΑΜΠΑ - ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ

Πρωινό και αναχώρηση για τη Νεκρά Θάλασσα. Η ονομασία της οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητα αλατιού που έχει σαν αποτέλεσμα την παντελή έλλειψη ζωής και στα «βαριά κύματα» που δύσκολα δημιουργούνται. Περιέχει αλάτι σε ποσοστό 24%, δηλαδή μέχρι και δέκα φορές περισσότερο από το νερό της θάλασσας. Εκεί θα έχετε τη δυνατότητα να κολυμπήσετε. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 7

ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ

Πρωινό και ελεύθερη μέρα. Σας προτείνουμε να απολαύσετε τις ιαματικές ιδιότητες της θάλασσας. Εναλλακτικά χαλαρώστε στο χαμάμ ή στο spa του ξενοδοχείου. Δείπνο, διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 8

ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ - ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο του Αμμάν για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ ROYAL JORDANIAN
Αεροπορικά εισιτήρια με Royal Jordanian
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 5*
Διαμονή σε ξενοδοχεία 5*
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
Ημιδιατροφή καθημερινά
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
Πλούσιο πρόγραμμα ξεναγήσεων
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΕΙΣΟΔΩΝ
Εισιτήρια εισόδων
ΤΟΠΙΚΟΣ ΞΕΝΑΓΟΣ
Τοπικός ξεναγός
ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ
Έλληνας αρχηγός/συνοδός
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ COVID-19 ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ
Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση Covid-19 έως 75 ετών

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Αμμάν - Αθήνα με πτήσεις της Royal Jordanian
 • 7 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 5* (2 Αμμάν, 1 Πέτρα, 1 Ουάντι Ραμ, 1 Άκαμπα, 2 Νεκρά Θάλασσα)
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Μεταφορές από/προς τα αεροδρόμια εξωτερικού
 • Εκδρομές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις βάσει προγράμματος
 • Εισιτήρια εισόδων
 • Βίζα Ιορδανίας
 • Ενημερωτικά έντυπα
 • Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου
 • Τοπικός ξεναγός
 • Έλληνας αρχηγός/συνοδός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση με κάλυψη Covid-19 έως 75 ετών

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων 480€
 • Φιλοδωρήματα 25€/άτομο, πληρωτέα τοπικά
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • Τα φιλοδωρήματα καταβάλλονται υποχρεωτικά κατά την άφιξη.
 • Φόροι και επίναυλοι καυσίμων καθώς και όποιες επιβαρύνσεις λόγω διαφοροποίησης συναλλαγματικής ισοτιμίας οριστικοποιούνται έως 15 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
 4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 6. Στα περισσότερα ξενοδοχεία του εξωτερικού ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση, το οποίο επιστρέφεται με το check out.
 7. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής, που μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ
8 ΗΜΕΡΕΣ | ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ROYAL JORDANIAN
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ - ΑΜΜΑΝ 12:35 14:45
ΑΜΜΑΝ - ΑΘΗΝΑ 10:20 11:50