ΑΡΜΕΝΙΑ

ΑΠΟ 890€

ΣΥΝΟΨΗ

08 ΜΕΡΕΣ
aegean
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ 7/9
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΕΡΕΒΑΝ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας και πτήση για Ερεβάν. Άφιξη στο διεθνές αεροδρόμιο του Ερεβάν στις 3:30. Μετάβαση στο ξενοδοχείο και ξεκούραση.

ΜΕΡΑ 2

ΕΡΕΒΑΝ - ΓΚΑΡΝΙ - ΓΚΕΓΚΧΑΡΝΤ - ΤΣΑΓΚΑΖΟΡ

Μετά το πρωινό, θα ξεκινήσουμε για το ναό του Γκαρνί (Garni), ένα πραγματικό κόσμημα ελληνιστικής αρχιτεκτονικής, το μοναδικό δείγμα της ειδωλολατρικής περιόδου στην Αρμενία. Ο βασιλιάς Trdat I είχε παραγγείλει το χτίσιμο του ναού τον 1ο μ.Χ. αιώνα και τον αφιέρωσε στον θεό Ήλιο. Μετά την υιοθέτηση του Χριστιανισμού το 301μ.Χ., ο παγανιστικός ναός έχασε την σημασία του και το φρούριο Γκαρνί χρησιμοποιήθηκε ως θερινή κατοικία των βασιλιάδων. Πλέον τα ερείπια του παλατιού και τα λουτρά με το εκθαμβωτικό μωσαϊκό βρίσκονται κοντά στο ναό. Συνεχίζουμε για το μοναστήρι Γκεγκχάρντ (Geghard) που είναι ένα αριστούργημα της αρμένικης αρχιτεκτονικής του 13ου αιώνα, λαξεμένο σε βράχο. Το όνομά του σημαίνει λόγχη, λόγο του ότι για πολλούς αιώνες φυλασσόταν εκεί η λόγχη με την οποία είχε τρυπήσει ο ρωμαίος στρατιώτης το πλευρό του Ιησού Χριστού. Η κατασκευή του κτιρίου είναι τέτοια που το καθιστά ως ιδανικό μέρος για ακρόαση θρησκευτικής μουσικής.

Αφού γευματίσουμε σε ένα παραδοσιακό Αρμένικο σπίτι αναχωρούμε για το Τσαγκατζόρ που είναι ένα από τα καλύτερα θέρετρα αναψυχής της Αρμενίας τόσο το καλοκαίρι όσο και τον χειμώνα μιας και αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για σκι με πολύ καλές εγκαταστάσεις, τελεφερίκ και πίστες.

Βρίσκεται βόρεια της πρωτεύουσας Ερεβάν στην επαρχία Κοτάικ. Σύμφωνα με την απογραφή του 2016, η πόλη έχει πληθυσμό γύρω στους 900 κατοίκους.

Το όνομα Τσαγκατζόρ σημαίνει «η κοιλάδα των λουλουδιών» στην Αρμενική και συνδέεται με το όνομα των κοντινών βουνών Tsaghkunyats, που βρίσκονται στα δυτικά της πόλης.

Αφού απολαύσουμε την μαγική βόλτα με το τελεφερίκ θα επισκεφτούμε την Μονή Κεχαρίς που είναι ένα από τα πιο σημαντικά θρησκευτικά συγκροτήματα της Ανατολικής Αρμενίας και ένα από τα καλά διατηρημένα μεσαιωνικά αρχιτεκτονικά δείγματα της Ορεινής Αρμενίας. Ιδρύθηκε στις αρχές του 11ου αιώνα και αποτελείται από 4 ξεχωριστές παρακείμενες εκκλησίες. Η κύρια εκκλησία του συγκροτήματος είναι η εκκλησία του Αγίου Γρηγορίου που χτίστηκε το 1033. Η εκκλησία του Surp Nshan που χτίστηκε το 1051, βρίσκεται νότια από την εκκλησία του Αγίου Γρηγορίου. Η εκκλησία Katoghike που χτίστηκε στις αρχές του 13ου αιώνα, βρίσκεται νότια της εκκλησίας Surp Nshan. Η τέταρτη εκκλησία του συγκροτήματος είναι η εκκλησία του Surp Harutyun του 1220.

Επιστροφή στο Ερεβάν. Δείπνο σε εστιατόριο και διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 3

ΕΡΕΒΑΝ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΕΤΣΜΙΑΤΖΙΝ - ΖΒΑΡΤΝΟΤΣ

Πρωινό και αναχώρηση για το Ετσμιατζίν, το θρησκευτικό κέντρο της χώρας και έδρα του Αρμενικού Πατριαρχείου, το ''Βατικανό'' της Αρμενίας. Το όνομα Ετσμιατζίν στα αρμενικά σημαίνει "Η κάθοδος του Μονογενούς Υιού". Η μικρή αυτή αρχαία πόλη, που βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα μακριά από το Ερεβάν, απέκτησε ιδιαίτερη σημασία όταν η Αρμενία ανακήρυξε τον Χριστιανισμό επίσημη θρησκεία του κράτους, μετά από ένα όραμα του Αγίου Γρηγορίου του Φωτιστή που είδε τον Ιησού Χριστό να κατεβαίνει από τον ουρανό και να δείχνει το σημείο όπου το 301 θεμελιώθηκε η Αγία Έδρα (Mother Cathedral), στη θέση του ειδωλολατρικού ναού της πόλης Vagharshapat, αφού καταστράφηκε από τον βασιλιά Trdat. Ο καθεδρικός αυτός ναός είναι μία από τις παλαιότερες εκκλησίες στον κόσμο. Στην ίδια περιοχή θα επισκεφθούμε επίσης, τα ερείπια του καθεδρικού ναού Ζβάρτνοτς/Zvartnots του 7ου αιώνα, εξαιρετικής αρχιτεκτονικής αξίας, το ναό Αγ.Χριψίμε/St.Hripsime, έναν από τους παλαιότερους σωσμένους ναούς της Αρμενίας, το ναό Αγ.Γκαγιάν/St.Gayane, του 7ου αιώνα, ο οποίος το 2000 συμπεριλήφθηκε στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco.

Γεύμα σε παραδοσιακό αρμενικό εστιατόριο.

Συνεχίζουμε με την ξενάγησή μας στην πρωτεύουσα της Αρμενίας, το Ερεβάν. Η πόλη αποκαλείται από τους Αρμενίους Γερεβάν, δηλαδή "η ορατή", επειδή, σύμφωνα με το μύθο, ήταν η πρώτη τοποθεσία που είδε ο Νώε μετά τον Κατακλυσμό. Πόλη με αξιοσημείωτη ιστορική σπουδαιότητα, συνδεδεμένη με τις περιπέτειες του αρμενικού λαού. Μια πόλη με μοντέρνα ατμόσφαιρα και πανάρχαια ιστορία, με δεκάδες θέατρα, αίθουσες συναυλιών γκαλερί και κλαμπ με ζωντανή μουσική.

Θα δούμε επίσης την Πλατεία Δημοκρατίας, την Όπερα που φέρει το όνομα του μεγάλου συνθέτη Αλεξάντερ Σπεντιαριάν, το Κασκαντέ κ.ά. Τέλος, προαιρετικά για όσους το επιθυμούν, θα επισκεφθούμε το εργοστάσιο παραγωγής κονιάκ «Αραράτ» - το αρμενικό κονιάκ είναι γνωστό διεθνώς και ήταν το αγαπημένο ποτό του Ουίνστον Τσόρτσιλ. Δείπνο σε εστιατόριο και διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 4

ΣΕΒΑΝ - ΝΟΡΑΤΟΥΣ - ΝΤΑΝΤΙΒΑΝΚ - ΜΕΧΜΑΝΑ - ΓΚΑΝΤΖΑΣΑΡ - ΣΤΕΠΑΝΑΚΕΡΤ (ΝΑΚΓΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ)

Πρωινό και ξεκινάμε πολύ νωρίς μια πανέμορφη διαδρομή προς τη λίμνη Σεβάν, τη μεγαλύτερη της Αρμενίας (έκταση 940 km2, μήκος 80 km και μέγιστο πλάτος 30 km). Η Σεβάν βρίσκεται σε υψόμετρο 1.900μ. από την επιφάνεια της θάλασσας και αποτελεί έναν διάσημο παραθεριστικό προορισμό. Αφού θαυμάσουμε την θέα της λίμνης από το μοναστήρι Σεβαναβάνκ, που στα Αρμενικά σημαίνει μοναστήρι του Σεβάν, αναχωρούμε για το χωριό Νοράτους, που ιδρύθηκε το 1829, βρίσκεται σε υψόμετρο 1934μ και η ιστορία του φτάνει μέχρι την εποχή του χαλκού και του σιδήρου. Εδώ γεννήθηκε η τέχνη της Χατσκάρ( σταυρόπετρα) της Αρμενίας. Σύμφωνα με τον μύθο το Νοράτους ήταν η πόλη-φρούριο που ιδρύθηκε από τον Πατριάρχη Γκεγκαμόν Νααπέτ. Θα επισκεφτούμε το αρχαίο νεκροταφείο με τις αμέτρητες σταυρόπετρες και τους Ναούς της Παναγίας και του Αγίου Γρηγορίου.

Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο.

Περνάμε τα σύνορα και μετά τις τυπικές διαδικασίες μπαίνουμε στην «χώρα» του Νακγόρνο Καραμπάχ.

Η ξενάγηση ξεκινάει με την Μονή Νταντιβάνκ που είναι το μεγαλύτερο μοναστηριακό συγκρότημα στο Αρτσάχ ή Ναγκόρνο Καραμπάχ και ένα από τα πραγματικά αριστουργήματα της μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής της Αρμενίας.

Σύμφωνα με το μύθο, το μοναστήρι ιδρύθηκε στα τέλη του 1ου αιώνα μ.Χ. και πήρε το όνομά του από έναν από τους αποστόλους του Ιούδα, τον Άγιο Ντάδη, που μαρτύρησε για να κηρύξει τον Χριστιανισμό στην Ανατολική Επικράτεια της Αρμενίας.

Το μοναστηριακό συγκρότημα του Νταντιβάνκ ανεγέρθηκε το έτος 1214 από την βασίλισσα Arzou του Haterk και αποτελείται από τον καθεδρικό ναό, την εκκλησία της Παναγίας, το παρεκκλήσι, τον πύργο με την καμπάνα και διάφορα βοηθητικά κτίρια. Τα εσωτερικά τείχη του καθεδρικού ναού είναι πλούσια διακοσμημένα με τοιχογραφίες.

Συνεχίζουμε την πανέμορφη διαδρομή φτάνοντας στο Ελληνικό χωρίο Μέχμανά, όπου κάποτε κατοικούσαν χιλιάδες Έλληνες, αλλά μετά τον πόλεμο οι περισσότεροι φυγαδευτήκαν από τη Ελληνική κυβέρνηση και επαναπατρίστηκαν. Παρόλα αυτά κάποιες οικογένειες αρνήθηκαν να αφήσουν τον τόπο τους κι έτσι θα τους επισκεφτούμε και θα μάθουμε την Ιστορία των Ποντίων Ελλήνων του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ύστερα θα επισκεφτούμε το μοναστήρι Γκαντζασάρ που ιδρύθηκε το 13ο αιώνα. Βρίσκεται στην περιοχή Mardakert, κοντά στο χωριό Vank. Γκαντζασάρ σημαίνει βουνό θησαυρού στα Αρμενικά. Στην περιοχή βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή, που κτίστηκε μεταξύ 1216 και 1238. Το συγκρότημα προστατεύεται από ψηλά τοιχώματα, τα οποία έχουν εξαίρετα ανάγλυφα στα εξωτερικά τοιχώματα που απεικονίζουν τη Σταύρωση, τον Αδάμ και την Εύα και δύο υπουργούς που κρατούν μια μινιατούρα της εκκλησίας πάνω από τα κεφάλια τους ως προσφορά στον Θεό.

Είναι ένα από τα σημαντικότερα πνευματικά και εκπαιδευτικά κέντρα της μεσαιωνικής Αρμενίας. Σήμερα είναι το κύριο πνευματικό κέντρο και ο πιο διάσημος προορισμός της Δημοκρατίας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Αφού δειπνήσουμε σε ένα παραδοσιακό εστιατόριο της περιοχής θα συνεχίσουμε την διαδρομή μας για να φτάσουμε στο Στεπανακέρτ, την μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα της Δημοκρατίας του Αρτσάχ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 5

ΣΤΕΠΑΝΑΚΕΡΤ - ΣΟΥΣΑ - ΤΑΤΕΒ - ΕΡΕΒΑΝ

Αφού πάρουμε το πρωινό μας ξεκινάμε την ξενάγηση της πόλης. Θα δούμε το άγαλμα Τατίκ-Παπίκ(Γιαγιά-Παππούς). Το γλυπτό αυτό που ολοκληρώθηκε το 1968 από τον Σαργκίζ Βαγκντασαριάν θεωρείται το σύμβολο του Ναγκόρνο Καραμπάχ και είναι κατασκευασμένο από ηφαιστειακή τέφρα, απεικονίζει δε μια γιαγιά και έναν παππού.

Συνεχίζουμε την διαδρομή μας για να επισκεφτούμε την πόλη Σουσά, που θεωρείται η πολιτιστική πρωτεύουσα του Ναγκόρνο Καραμπάχ ή Αρτσάχ. Είναι ο τόπος όπου έγιναν οι περισσότερες και σφοδρότερες μάχες κατά την διάρκεια του πολέμου. Θα επισκεφτούμε τον καθεδρικό ναό Γκαζαντσετσότς ( Ghazanchetsots), ο Ναός Σωτήρος και είναι η έδρα της Επισκοπής του Αρτσάχ της Αρμενικής Αποστολικής Εκκλησίας. Η κατασκευή του Ναού ξεκίνησε το 1868 και ολοκληρώθηκε το 1887. Κατά την διάρκεια του πολέμου μεταξύ Αρμενίων και Αζεμπαϊτζανών ο καθεδρικός ναός αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως οπλοστάσιο και αργότερα πυρπολήθηκε 3 φορές από τους Αζερμπαϊτζανούς.

Ακολουθεί η επίσκεψη στο φαράγγι του Χανότ, ένα μαγικό τοπίο, το πιο όμορφο σε όλον τον Καύκασο. Στον πυθμένα του φαραγγιού ρέει ο ποταμός Καρκαρ.

Χρόνος ελεύθερος για να θαυμάσετε την φύση και να βγάλετε απίστευτες φωτογραφίες.

Το Ναγκόρνο Καραμπάχ καλύπτεται από πυκνά δάση με πλούσια χλωρίδα και πανίδα και έχει το πιο όμορφο τοπίο σε ολόκληρο τον Καύκασο. Είναι μια «χώρα» που αναγνωρίζεται από κανέναν. Ακόμη και το όνομα του είναι κάτι μυστήριο, που αποτελείται από λέξεις τριών διαφορετικών γλωσσών: το ναγκόρνο σημαίνει ορεινό στα ρωσικά, το καρα σημαίνει μαύρο στα τουρκικά και το μπαχ σημαίνει κήπος στην Περσική. Το όνομα "Ορεινός Μαύρος Κήπος" του δόθηκε λόγω των πολύ πυκνών δασών όπου είναι σχεδόν σκοτεινά μέσα. Για να μας μπερδέψουν περισσότερο, οι ντόπιοι αναφέρονται στην περιοχή τους ως Αρτσάχ, που είναι το αρχαίο αρμενικό όνομα της περιοχής με ιστορία πάνω από 5000 χρόνια. Ενώ υπάρχουν πολλά ερωτήματα σχετικά με το Ναγκόρνο Καραμπάχ και την πολιτική του κατάσταση, η ομορφιά και ο πολιτιστικός πλούτος αυτού του απομακρυσμένου ορεινού τοπίου είναι αναμφισβήτητα. Μέσα σε απόκρημνους βράχους, σε στενές κοιλάδες και κρυμμένα σε απομακρυσμένα δάση, υπάρχουν εκατοντάδες εκκλησίες και μοναστήρια καλύπτονται από βρύα, και ενώ οι περισσότερες εγκαταλείπονται, κάποιες ανακαινίζονται και ξανανοίγουν.

αν Η επόμενη στάση μας θα είναι στο μοναστήρι Τατέβ (9ος-13ος αι.), που θεωρείται το ομορφότερο της Αρμενίας. Χτισμένο σε μια απόκρημνη βραχώδη πλαγιά που ατενίζει το φαράγγι Βοροτάν, εναρμονίζεται τέλεια με το βραχώδες τοπίο γύρω του. Θα απολαύσουμε την μαγική διαδρομή με το τελεφερίκ που έχει το ρεκόρ για το μακρύτερο, χωρίς στάσεις, τελεφερίκ διπλής τροχιάς.

Ύστερα θα επισκεφτούμε το οινοποιείο Χιν Αρένι, όπου θα έχουμε για όποιον το επιθυμεί γευσιγνωσία 4 ειδών κρασιών

Τελειώνουμε την ημέρα με ένα παραδοσιακό αρμένικο δείπνο. Επιστροφή στο Ερεβάν. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 6

ΕΡΕΒΑΝ - ΚΟΡ ΒΙΡΑΠ - ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΡΜΕΝΙΚΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ

Πρωινό και ξεκινάμε για το μοναστηριακό συγκρότημα Κόρ Βιράπ (Khor Virap). Πρόκειται για το πιο διάσημο θρησκευτικού ενδιαφέροντος μνημείο στην Αρμενία, καθώς έχει άμεση σχέση με τον εκχριστιανισμό της περιοχής. Ως επίσημη θρησκεία ο Χριστιανισμός στην Αρμενία εγκρίθηκε το 301μ.Χ., λόγω των προσπαθειών του Αγίου Γρηγορίου του Φωτιστή, ο οποίος προηγουμένως φυλακίστηκε στο μπουντρούμι στη θέση του οποίου χτίστηκε αργότερα ο ναός του μοναστηριού Khor Virap τον 17ο αιώνα. Το μοναστήρι μας προσφέρει μια καταπληκτική θέα του βιβλικού όρους Αραράτ.

Γεύμα σε τοπικό παραδοσιακό εστιατόριο.

Ύστερα θα μεταβούμε στο Μνημείο της Αρμενικής Γενοκτονίας. Το Μνημείο βρίσκεται σε έναν από τους τρεις λόφους κατά μήκος του ποταμού Χραζντάν, που φέρει το όνομα Τσιτσερνακαμπέρντ, περιοχή που κάποτε φιλοξενούσε ένα παλιό φρούριο, ίχνη του οποίου ακόμα παρατηρούνται σήμερα.

Η κατασκευή του μνημείου ξεκίνησε το 1966, κατά τη σοβιετική εποχή, για την αντιμετώπιση των διαδηλώσεων που έγιναν εδώ το 1965, όπου ένα εκατομμύριο Αρμένιοι διαδήλωσαν για 24 ώρες για να γιορτάσουν την 50η επέτειο της Γενοκτονίας τους. Ολοκληρώθηκε το 1968.

Η υψηλή, 44 μέτρων, στήλη συμβολίζει την εθνική αναγέννηση των Αρμενίων. Δώδεκα πλάκες είναι τοποθετημένες σε έναν κύκλο που αντιπροσωπεύουν τις δώδεκα χαμένες επαρχίες στη σημερινή Τουρκία.

Στο κέντρο του κύκλου, σε βάθος 1,5 μέτρων, υπάρχει η αιώνια φλόγα.

Κατά μήκος του πάρκου στο χώρο του μνημείου, υπάρχει ένα τείχος εκατό μέτρων με τα ονόματα των πόλεων και των χωριών, όπου είναι γνωστό και τεκμηριωμένο ότι έγιναν ανελέητες σφαγές.

Στην πίσω πλευρά του τοίχου, βρίσκονται πλάκες με τα ονόματα των ατόμων που βοήθησαν με όποιο τρόπο μπόρεσαν, τα θύματα και τους συγγενείς τους: Johannes Lepsius, Franz Werfel, Armin Wegner, Henry Morgenthau Sr, Pope Benedict XV, Jakob Kunzler, Bodil Biorn. Ως μια ακόμα πράξη μνήμης των θυμάτων, φυτεύτηκε συμβολικά κι ένα δρομάκι με καλλωπιστικά δέντρα.

Το Μουσείο της Γενοκτονίας των Αρμενίων άνοιξε τις πύλες του το 1995, με σκοπό να τιμήσει την ογδοηκοστή επέτειο της Γενοκτονίας.

Η δομή και τα σχέδια του Μουσείου, έγιναν τους αρχιτέκτονες S. Kalashian, Α. Tarkhanyan και τον γλύπτη F. Araqelyan, κάνοντάς το πραγματικά ασύγκριτο σε έμπνευση και σχεδιασμό.

Από την ημερομηνία έναρξης της λειτουργίας του, το Μουσείο δέχτηκε και συνεχίζει πολλές χιλιάδες επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένων μαθητών, φοιτητών, απλών πολιτών, αλλά και ένα μεγάλο αριθμό τουριστών από το εξωτερικό, τους οποίους και ξεναγεί με τρόπο μοναδικό σε διάφορες γλώσσες.

Η θέα απ’ εκεί προς την κοιλάδα Αραράτ και το ομώνυμο όρος είναι όντως μαγευτική.

Δείπνο σε εστιατόριο και διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 7

ΜΕΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ - ΜΑΤΕΝΑΝΤΑΡΑΝ(ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)

Πρωινό και έχουμε την ημέρα μας ελεύθερη να εξερευνήσουμε την πρωτεύουσα της Αρμενίας. Υπάρχει δυνατότητα επίσκεψης στο Ματενανταράν(προαιρετικά), το κρατικό ινστιτούτο χειρογράφων που περιέχει 12.000 αρμένικα και 3.000 ξενόγλωσσα χειρόγραφα ανεκτίμητης ιστορικής αξίας, καθώς και το μνημείο της αρμενικής γενοκτονίας (1915).

Αποχαιρετιστήριο δείπνο σε εστιατόριο με ζωντανή μουσική.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 8

ΕΡΕΒΑΝ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό σε πακέτο και μετάβαση στο αεροδρόμιο του Ερεβάν, για να πάρουμε την πτήση επιστροφής. Άφιξη νωρίς το πρωί στην Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Πτήσεις με Aegean Airlines
Αεροπορικά Εισιτήρια
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4*
Διαμονή σε Ξενοδοχεία 4*
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
Πλούσιο Πρόγραμμα Ξεναγήσεων
ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ ΣΥΝΟΔΟΣ
Ελληνόφωνος Συνοδός
ΤΟΠΙΚΟΣ ΞΕΝΑΓΟΣ
Τοπικός Ξεναγός
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ & ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική ασφάλιση

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Αεροπορικό εισιτήριο με την Aegean Airlines
 • 1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4* στο Στεπανακέρτ
 • 6 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στο Ερεβάν
 • Ημιδιατροφή (5 βραδινά και 5 μεσημεριανά)
 • Μεταφορές και όλες οι προβλεπόμενες εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος
 • Περιεκτικές ξεναγήσεις, περιηγήσεις και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Ελληνόφωνος συνοδός και τοπικός ξεναγός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Φόροι αεροδρομίου και επίναυλοι καυσίμων 370€
 • Εxtra έξοδα στο ξενοδοχείο
 • Οινοπνευματώδη ποτά
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
 • Το διαβατήριο θα πρέπει να έχει ισχύ για τουλάχιστον 6 μήνες μετά, από τις ημερομηνίες πραγματοποίησης του ταξιδιού
 • Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με προσθήκη ράντζου
 • Το γραφείο διατηρεί δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος ανάλογα με τις συνθήκες που προκύπτουν
 • Για την έκδοση βίζας Αζερμπαϊτζάν απαιτούνται 5-8 εργάσιμες ημέρες και χρειάζονται: α. Διαβατήριο, β. 2 φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου και γ. Συμπληρωμένη αίτηση
 • Group κάτω των 12 ατόμων έχουν μόνο Ελληνόφωνο ξεναγό και όχι συνοδό
 • Επιβάρυνση για αναχώρηση από Θεσσαλονίκη +80€
8 ΜΕΡΕΣ | ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ AEGEAN AIRLINES
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ - ΓΕΡΕΒΑΝ A3896 23:45 03:20
ΓΕΡΕΒΑΝ - ΑΘΗΝΑ A3899 04:50 06:45
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
IMPERIAL PALACE HOTEL YEREVAN
ΓΕΡΕΒΑΝ
Imperial-Palace-Hotel-Yerevan
VALLEX GARDEN HOTEL
ΑΡΜΕΝΙΑ
Vallex-Garden