ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ - ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

ΑΠΟ 595€

ΣΥΝΟΨΗ

05 ΜΕΡΕΣ
Lufthansa
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 24/10

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ

Άφιξη στο αεροδρόμιο του Μονάχου και άμεση αναχώρηση για την Φρανγκονία και την πρωτεύουσά της, την Νυρεμβέργη. Ξεκινάμε τη γνωριμία μας με μια από τις πιο ιστορικές πόλεις της Ευρώπης με την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, τους μεγαλοπρεπείς ναούς, το εμβληματικό Κάστρο και τον χώρο που λάμβαναν χώρα τα συνέδρια του ναζιστικού κόμματος (Reichsparteigelande). Το φωτογραφικό υλικό, με την βοήθεια των οπτικοακουστικών μέσων, καθώς και ό,τι έχει απομείνει από το επιβλητικό περιβάλλον καθηλώνουν. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση και χρόνος ελεύθερος. Το απόγευμα ραντεβού στο λόμπυ και ξεκινάει η δεύτερη ξενάγηση της ημέρας. Περιπατητική ξενάγηση στην Παλιά Πόλη της Νυρεμβέργης. Χρόνος ελεύθερος για δείπνο. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 2

ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ

Σήμερα θα επισκεφθούμε τον χώρο που έκανε την πόλη αρνητικά διάσημη παγκοσμίως, αλλά ταυτόχρονα πολύ ειρωνικά είναι ο ίδιος χώρος προσελκύει το ενδιαφέρον χιλιάδων των επισκεπτών πάρα την πάροδο άνω των 7 δεκαετιών από το τέλος και της τελευταίας δίκης. Το πολύ καλά διατηρημένο αναγεννησιακό κτίριο των δικαστηρίων, μαζί με τον πρόσφατα κατασκευασμένο μοντέρνο χώρο δίπλα του, θα μας δώσουν την ευκαιρία με την βοήθεια φωτογραφικού υλικού, ταινιών και πολλών αυθεντικών ντοκουμέντων να αναπλάσουμε τις μέχρι σήμερα αμφιλεγόμενης σημασίας δίκες. Με το τέλος της εκεί εμπειρίας θα συνεχίσουμε την την προσπάθεια αποκωδικοποιήσουμε κάθε γωνιάς και πτυχής του DNA της πόλης. Η Νυρεμβέργη εκτός όλων όσων συνδέονται με τις δίκες, είναι μια πόλη με πάρα πολλά μουσεία τα οποία είναι η «πύλη» για να ανακαλύψετε την μακραίωνη  πολιτιστική ιστορία της . Και μόνον το σπίτι του Ντύρερ, μας δίνει την ευκαιρία να ζήσουμε έστω για λίγο από κοντά τον τόπο όπου ανέπνεε και εργάσθηκε ο πολύ σπουδαίος αυτός άνθρωπος, χαράκτης, ζωγράφος, μαθηματικός, δάσκαλος της προοπτικής, αλλά και της σπουδής της ανατομίας των ζωών. Άλλη μια έξοχη πρόταση είναι η επίσκεψη στο μουσείο παιχνιδιών της πόλης ή μια από τις πολλές μπυραρίες, κλείνοντας έτσι μια γεμάτη από εμπειρίες μέρα. Χρόνος ελεύθερος για δείπνο. Διανυκτέρευση.  

ΜΕΡΑ 3

ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ: ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ - ΡΟΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ - ΝΤΙΝΓΚΕΣΜΠΙΛ

Πρωινό και παίρνουμε τον Ρομαντικό Δρόμο, μια από τις σπουδαιότερες τουριστικές διαδρομές τής Φρανγκονίας. Σε κοντινή απόσταση από την Νυρεμβέργη μας περιμένουν δυο εκπλήξεις, δυο μικρές πόλεις-κοσμήματα, το Ρότενμπουργκ και το Ντίνγκελσμπιλ, με τη χαρακτηριστική αρχιτεκτονική της περιοχής η οποία απλώνεται κατά μήκος του ποταμού Τάουμπερ. Αμφότερες μικρές σε έκταση, αλλά και πληθυσμό, περιβάλλονται από μεσαιωνικά τείχη κι έχουν καταφέρει να διατηρήσουν το σύνολο της αρχιτεκτονικής ομορφιάς τους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Νυρεμβέργη. Απόγευμα ελεύθερο για χαλάρωση και επισκέψεις.

ΜΕΡΑ 4

ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ - ΣΤΑΙΝ - ΒΑΜΒΕΡΓΗ

Πρωινό και αναχωρούμε για την πόλη Στάιν όπου βρίσκεται η παγκοσμίως γνωστή εταιρεία Faber Castell με το παλιό ορυχείο και το μοντέρνο εργοστάσιο παραγωγής των διεθνούς φήμης μολυβιών της εταιρείας. Τα πωλητήρια και ο πύργος της οικογένειας βρίσκονται στο κέντρο της πόλης και απασχολούν μεγάλο ποσοστό του εργατικού δυναμικού της. Συνεχίζουμε προς την Βαμβέργη, μια από τις αρχαιότερες πόλεις, αλλά και αρχιεπισκοπές της Γερμανίας, με έξοχα διατηρημένη την παλιά πόλη. Θα δούμε μερικούς από τους παλαιοτέρους καθεδρικούς της χωράς, το αυτοκρατορικό παλάτι (ιστορικό μουσείο), το επισκοπικό παλάτι (πινακοθήκη), τους χώρους του πανεπιστήμιου στο κέντρο της πόλης, το παλιό και νέο δημαρχείο, γραφικά γεφύρια, μοναστήρια, ιστορικά κτίρια και φυσικά τις πολλές όμορφες και  γραφικές μπυραρίες! Μετά την ξενάγηση χρόνος ελευθερος και αρκετός για να πάμε σε όλες. Επιστροφή στην Νυρεμβέργη. Χρόνος για μια τελευταία βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 5

ΝΤΑΧΑΟΥ - ΜΟΝΑΧΟ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό φορτώνουμε τις αποσκευές, κι αφήνουμε πίσω μας τη Νυρεμβέργη για το ιστορικό Νταχάου. Θα επισκεφθούμε το πρώτο πιλοτικό στρατόπεδο που κατασκεύασαν οι Ναζί κατά διαταγή του Χίμλερ το 1933. Εδώ «φιλοξενηθηκαν» αρχικά κομμουνιστές και άλλοι αντιφρονούντες, αργότερα άνθρωποι εβραϊκής καταγωγής και από το 1939 και μετά οι πρώτοι αιχμάλωτοι πολέμου. Οι περισσότεροι εργάζονταν στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της περιοχής, όπως γινόταν στα περισσότερα στρατόπεδα σε όλη την κατειλημμένη από τους Γερμανούς Ευρώπη. Στο αρχείο του στρατοπέδου λειτουργεί πληροφοριακό τμήμα και πωλητήριο βιβλίων. Συνεχίζουμε για το Μόναχο όπου θα περιηγηθούμε στην Marienplatz και άλλα ιστορικά αξιοθέατα της πόλης. Επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο και μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για τη πτήση επιστροφής μας.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΤΗΣΕΙΣ
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΤΗΣΕΙΣ
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 4 ΑΣΤΕΡΩΝ
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 4 ΑΣΤΕΡΩΝ
ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ-ΣΥΝΟΔΟΣ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ-ΣΥΝΟΔΟΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΠΟΥΛΜΑΝ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΠΟΥΛΜΑΝ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ & ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ & ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά εισιτήρια
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* στη Νυρεμβέργη με πρωινό
  • Πλήρες πρόγραμμα ξεναγήσεων
  • Μεταφορές από/προς το αεροδρόμιο εξωτερικού με πολυτελές πούλμαν
  • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός και τοπικός ξεναγός όπου απαιτείται
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων 150€
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων που πληρώνονται επί τόπου
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στα προσφερόμενα ή αναγράφεται προαιρετικό/προτεινόμενο

ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ LUFTHANSA
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ - ΜΟΝΑΧΟ LH 1757 06:00 07:35
ΜΟΝΑΧΟ - ΑΘΗΝΑ LH 1756 21:25 00:50