ΝΕΠΑΛ - ΒΟΡΕΙΑ ΙΝΔΙΑ

ΑΠΟ 1390€

ΣΥΝΟΨΗ

14 ΜΕΡΕΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 18/11

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ

Πτήση για το Κατμαντού μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

ΜΕΡΑ 2

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ

Άφιξη στο Κατμαντού. Στις παρυφές των Ιμαλαΐων συναντώνται δύο κόσμοι, οι Χιντού με τα φυλετικά χαρακτηριστικά της υποηπείρου και οι Βουδιστές της Σινομογγολικής φυλής. Γνωριμία με την πόλη κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την ιερή στούπα Μποντνάθ, ορόσημο της και κέντρο του Θιβετιανού Βουδισμού, το ιερό κέντρο του Λαμαϊσμού στο Νεπάλ και το Πασουπατινάθ αφιερωμένο στο Σίβα και ιερότερο τέμπλο στο Νεπάλ με το θέαμα της καύσης των νεκρών που λαμβάνει χώρα στα γειτονικά του γκατς.

ΜΕΡΑ 3

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Πρωινό και ξενάγηση στο Κατμαντού. Θα επισκεφθούμε την πλατεία Ντουρμπάρ, με τους εκπληκτικής αρχιτεκτονικής ναούς και κτίρια-κοσμήματα με τα περίτεχνα ξυλόγλυπτα (UNESCO). Στη νότια πλευρά της πλατείας βρίσκεται το Kumari Chowk, όπου σε ένα επιχρυσωμένο κλωβό κάθεται η Raj Kumari, ένα νεαρό κορίτσι που επιλέχθηκε, μέσω μιας αρχαίας και μυστικιστικής διαδικασίας για να γίνει η ανθρώπινη ενσάρκωση της θεάς Durba. Συνεχίζουμε με τη στούπα Σουαγιαμπουνάθ του 5ου αιώνα, στολισμένη με πολύχρωμες σημαίες προσευχής και τα ζωγραφισμένα μάτια του Βούδα, στην κορυφή ενός λόφου με θέα στην κοιλάδα και την πόλη του Κατμαντού. Ο θρύλος λέει ότι ένα πεφωτισμένο oν αποστράγγισε την αρχαία λίμνη και τη θέση της πήρε η κοιλάδα, όπου φύτρωσε ένα λουλούδι λωτού, που με τη σειρά του μεταμορφώθηκε στο λόφο, ενώ από ένα υπέρλαμπρο φως που ξεχύθηκε ξεπετάχτηκε η στούπα (UNESCO). Ακολουθεί το πρώτο από τα τρία Βασίλεια του παλιού Νεπάλ, το Πατάν ή Λαλιτπούρ, η «Ωραία Πόλη», η οποία φιλοξενεί τους τεχνίτες επεξεργασίας κεριού, με το οποίο κατασκευάζουν γλυπτά. Στο Πατάν θα περιηγηθούμε πεζή στα γραφικά στενά δρομάκια με τα γοητευτικά σπίτια χτισμένα από τούβλα, τους ινδουιστικούς ναούς και τα βουδιστικά μοναστήρια.

ΜΕΡΑ 4

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ - ΜΠΑΚΤΑΠΟΥΡ

Πρωινό και αναχώρηση για την ιστορική πόλη Μπακταπούρ, την «Πόλη των Αφοσιωμένων». Έχει καταφέρει να διατηρήσει τους γραφικούς πλακόστρωτους δρόμους της και τα γοητευτικά σπίτια, φτιαγμένα από κόκκινο τούβλο σχεδόν ανέπαφα, φημίζεται για την αγγειοπλαστική και την ξυλογλυπτική, δείγματα των οποίων εκθέτονται στην πλατεία και κοσμούν τα παράθυρα των σπιτιών. Τελειώνουμε την ξενάγησή μας με επίσκεψη στο γραφικό χωριό Ναγκαρκότ, με την εκπληκτική θέα από τις 8 γνωστότερες οροσειρές των Ιμαλαΐων. Επιστροφή στο Κατμαντού για δείπνο και διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 5

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ - ΒΑΡΑΝΑΣΙ

Μετά το πρωινό μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για την πτήση μας στο Βαρανάσι ή Μπενάρες, το θρησκευτικό και πνευματικό κέντρο των ινδουιστών, γνωστή για τα ghats, τα μεγάλα πέτρινα σκαλοπάτια στις όχθες του Γάγγη, όπου γίνονται οι αποτεφρώσεις των νεκρών. Σύμφωνα με την ινδουιστική παράδοση, όποιος αποτεφρώνεται στο Βαρανάσι και σκορπίζεται η στάχτη του στον ποταμό, απελευθερώνεται από τον αέναο κύκλο των μετενσαρκώσεων. Θα απολαύσουμε μια βόλτα με παραδοσιακά δίκυκλα ρίκσο στο ιστορικό της κέντρο. Στις όχθες του Γάγγη θα παρακολουθήσουμε την τελετή της μεγάλης προσευχής. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 6

ΒΑΡΑΝΑΣΙ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Μετά το πρωινό ακολουθεί βαρκάδα στον ιερό ποταμό της πόλης. Πιστοί πλένονται στα βρώμικα αλλά ιερά νερά του Γάγγη, γκουρού κάνουν διαλογισμό και φτάνουν μετά από σκληρή δοκιμασία στη λύτρωση, ενώ η μυρωδιά από τα καμένα πτώματα είναι διάχυτη στον αέρα. Στην περιοχή του Sarnath, o Gautama Buddha, εκφώνησε το πρώτο του κήρυγμα το 528 π.Χ. και «έθεσε σε κίνηση τον τροχό του Dharma», γι’ αυτό θεωρείται ένα από τα τέσσερα ιερά σημεία προσκυνήματος των βουδιστών. Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο, όπου δεσπόζει η μεγάλη στούπα και επίσκεψη στο μουσείο για να θαυμάσουμε, ανάμεσα στα άλλα εκθέματά του, την περίφημη Στήλη του Ashoka.
ΜΕΡΑ 7

ΒΑΡΑΝΑΣΙ - ΚΑΤΖΟΥΡΑΧΟ

Μετά το πρωινό μας μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση το μεσημέρι για το Κατζουράχο, με τους εντυπωσιακούς ναούς, στολισμένους με ερωτικά και αισθησιακά γλυπτά (UNESCO). Η μικρή πόλη είναι εξαιρετικό παράδειγμα της Ινδικής αρχιτεκτονικής και κουλτούρας που φτάνει στις μέρες μας από την εποχή του μεσαίωνα, ενώ οι εικόνες των ινδουιστικών ναών περιγράφουν την ιερή αθωότητα του έρωτα με τα ανάγλυφα στους τοίχους να αποδίδουν αυτόν τον ερωτισμό με τον πιο αισθαντικό τρόπο. 
ΜΕΡΑ 8

ΚΑΤΖΟΥΡΑΧΟ - ΟΡΤΣΑ - ΤΖΑΝΣΙ - ΑΓΚΡΑ

Πρωινό και ξενάγηση στους ναούς του Κατζουράχο. Ο αρχαιολογικός χώρος αποτελείται από 25 σωζόμενους ναούς, από τους 84 που αριθμούσε η περιοχή την περίοδο των Chandela μεταξύ του 9ου και 11ου αιώνα, χωρίζονται σε δύο ομάδες, τους δυτικούς (ταντρικοί - ινδουιστικοί) και τους ανατολικούς (Τζαινιστικοί). Συνεχίζουμε με την Όρτσα, βόρεια περιοχή του κρατιδίου Madya Pradesh, με κάστρα, ινδουιστικούς ναούς, κήπους και δεξαμενές. Θα ξεναγηθούμε στο κάστρο-παλάτι Jahangir Mahal, το ανάκτορο Raj Mahal και θα θαυμάσουμε το Sheesh Mahal, τμήμα του οποίου λειτουργεί ως ξενοδοχείο. Μεταφορά στο σιδηροδρομικό σταθμό Τζάνσι και μετάβαση στην Άγκρα, όπου φτάνουμε αργά το απόγευμα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 9

ΑΓΚΡΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Πρωινό και ξενάγηση στο μαυσωλείο Ταζ Μαχάλ, χτισμένο από το Σουλτάνο Σαχ Τζαχάν, στη μνήμη της γυναίκας του Μουμτάζ Μαχάλ. Χιλιάδες τεχνίτες εργάστηκαν για 22 χρόνια ώστε να ολοκληρώσουν αυτό το μνημείο αγάπης. Επίσκεψη στο φρούριο της Άγκρα, όπου δεσπόζει το εντυπωσιακό συγκρότημα παλατιών που στέγασε τους αυτοκράτορες Άκμπαρ, Τζαχανγκίρ και Σαχ Τζαχάν. Περιβάλλεται από διπλά τείχη με τάφρο και αποτελείται από παλάτια, κήπους και εσωτερικές αυλές δημιουργώντας μια καστροπολιτεία. Συνεχίζουμε με την ανατολική πλευρά του ποταμού Γιαμούνα και το μαυσωλείο Itmad Ud Daulah, δημιουργημένο από τη Nur Jahan, προς τιμή του πατέρα της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση. 
ΜΕΡΑ 10

ΑΓΚΡΑ - ΤΖΑΪΠΟΥΡ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε οδικώς για την Τζαϊπούρ. Επίσκεψη στη Φατεχπούρ Σικρί, την κόκκινη πόλη με τα υπέροχα παλάτια που εγκαταλείφθηκε 14 χρόνια μετά την ίδρυσή της. Θα θαυμάσουμε το Μαυσωλείο του Salim, κατασκευασμένο από λευκό μάρμαρο, ξύλο και φίλντισι. Ακολουθεί το χωριό Αμπανέρι, στην περιοχή της Dausa. Θα δούμε μια δεξαμενή νερού Chand Baori του 11ου αιώνα. Αποτελείται από 13 επίπεδα, 3.500 σκαλοπάτια, τα οποία έδιναν τη δυνατότητα σε μεγάλο αριθμό κατοίκων να μαζεύουν συγχρόνως νερό από τη δεξαμενή, ενώ με 30μ. βάθος είναι η μεγαλύτερη και βαθύτερη της ινδικής υποηπείρου. Αργά το απόγευμα φτάνουμε στη ροζ πόλη, την Τζαϊπούρ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση. 
ΜΕΡΑ 11

ΤΖΑΪΠΟΥΡ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Πρωινό και ξενάγηση στο Φρούριο Άμπερ, 11χλμ. βόρεια από το κέντρο της πόλης, χτισμένο από τον Raja Man Singh, δεσπόζει πάνω στο λόφο. Ανηφορίζουμε στο κάστρο με ελέφαντες και θα δούμε την πύλη της Ανατολής, την αίθουσα των δημοσίων και των ιδιωτικών ακροάσεων, το Sheesh Mahal, και τα διαμερίσματα των γυναικών και παλλακίδων του μαχαραγιά. Θα θαυμάσουμε το Jal Mahal, παλάτι της λίμνης και θα περιηγηθούμε στο συγκρότημα του παλατιού της πόλης, το οποίο κατασκευάστηκε από τον Jai Singh II to 1729. Το πενταόροφο κτίριο Hawa Mahal (Παλάτι των Ανέμων), χτίστηκε το 1799 για τις γυναίκες της βασιλικής οικογένειας με σκοπό να παρακολουθούν τις εορταστικές πομπές στην αγορά μέσα από τα μικρά παραθυράκια και να μην γίνονται ορατές. Ακολουθεί επίσκεψη στο αστεροσκοπείο Jantar Mantar. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 12

ΤΖΑΪΠΟΥΡ - ΔΕΛΧΙ

Πρωινό και αναχώρηση για το Δελχί. Άφιξη νωρίς το απόγευμα και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Θα επισκεφθούμε το Ναό Αξαρντάμ, που σημαίνει «κατοικία του Θεού» και αποτελεί έναν αιώνιο τόπο αφοσίωσης, αγνότητας και ειρήνης. Είναι ένα εντυπωσιακό ινδουιστικό σπίτι λατρείας και μια πνευματική και πολιτιστική πανεπιστημιούπολη.
ΜΕΡΑ 13

ΔΕΛΧΙ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Πρωινό και ξενάγηση της πόλης. Στο παλιό Δελχί θα περιηγηθούμε με ποδήλατα ρίκσο στο Chandni Chowk, την αγορά της πόλης, το μεγάλο Τζαμί, έδρα της μουσουλμανικής κοινότητας, το οποίο δεσπόζει στο λόφο της περιοχής και ξεχωρίζει για το μέγεθός του καθώς μπορεί να φιλοξενήσει έως και 25.000 άτομα. Συνεχίζουμε με το Κόκκινο Φρούριο, όπου πρωταγωνιστεί η Πύλη της Λαχόρης, όπου στις 15/08/1947 υψώθηκε η σημαία της ανεξάρτητης Ινδίας και κάθε χρόνο την ίδια μέρα ο πρωθυπουργός της χώρας εκφωνεί τον καθιερωμένο λόγο. Απέναντι από το παλαιό Δημαρχείο, δεσπόζει ο Ναός των Σιχ, της μονοθεϊστικής θρησκείας που ξεκίνησε τον 15ο αιώνα με επιρροές κυρίως από τον Ινδουισμό και το Ισλάμ. Ακολουθεί το Νέο Δελχί, όπου θα θαυμάσουμε το Προεδρικό Μέγαρο, το Κοινοβούλιο, τις λεωφόρους των Πρεσβειών, και την Πύλη της Ινδίας, χτισμένη προς τιμήν των Ινδών στρατιωτών του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Θα ξεναγηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο, όπου δεσπόζει ο μιναρές Κουτούμπ και θα επισκεφθούμε τον τύμβο του Χουμαγιούν, του 2ου στη σειρά ηγέτη της δυναστείας των Μουγκάλ. Ολοκληρώνουμε την ξενάγησή μας με το Rajghat, σημείο όπου καίει η άσβεστη φλόγα στη μνήμη του Μαχάτμα Γκάντι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 14

ΔΕΛΧΙ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση νωρίς το πρωί για το αεροδρόμιο. Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 5*
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 5*
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
Ημιδιατροφή καθημερινά
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Κατμαντού - Δελχί - Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού
 • 13 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 5*
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
 • Εισιτήρια εισόδων
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
 • Ταξιδιωτικός φάκελος με χρήσιμες πληροφορίες
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων 890€
 • Βίζα Ινδίας 35€/άτομο
 • Βίζα Νεπάλ περίπου 30€/άτομο
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
 4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 6. Στα περισσότερα ξενοδοχεία του εξωτερικού ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση, το οποίο επιστρέφεται με το check out.
 7. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής, που μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ
 • Διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα προορισμού.
 • Ηλεκτρονική μορφή (έγχρωμο αρχείο pdf, μεγέθους 10-300Κb) του διαβατηρίου σας, που θα αποστείλετε στο γραφείο μας είκοσι (20) τουλάχιστον ημέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού.
 • Μία (1) πρόσφατη έγχρωμη φωτογραφία σε λευκό φόντο, σε ηλεκτρονική μορφή (αρχείο jpg μεγέθους 10Kb-1Mb) διαστάσεων 350 pxls Χ 350 pxls, τουλάχιστον είκοσι (20) ημέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού.
 • Μία πρόσφατη έγχρωμη φωτογραφία διαστάσεων διαβατηρίου, που θα έχετε μαζί σας στο ταξίδι.