ΠΕΚΙΝΟ - ΣΙΑΝ - ΣΑΝΓΚΑΗ

ΑΠΟ 2750€

ΣΥΝΟΨΗ

ΑΠΟ 10 ΜΕΡΕΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΠΕΚΙΝΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για την πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Άφιξη την επόμενη μέρα.

ΜΕΡΑ 2

ΠΕΚΙΝΟ

Προσγείωση στο διεθνές αεροδρόμιο «Capital» του Πεκίνου. Εκεί θα συναντηθούμε με τον τοπικό αντιπρόσωπο που θα μας συνοδεύσει στο ταξίδι μας και αφού ολοκληρώσουμε τα τυπικά θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο για να μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας. Η μέρα ανήκει σ’ εσάς μετά την πολύωρη πτήση, προκειμένου να ξεκουραστείτε και αν επιθυμείτε να κάνετε μερικές βόλτες γνωριμίας με την Κινεζική πρωτεύουσα, που προτείνουμε να περιλαμβάνουν ως προορισμό και τον πεζόδρομο Βανγκ Φούι Τσινγκ.

ΜΕΡΑ 3

ΠΕΚΙΝΟ - ΤΙΕΝ ΑΝ ΜΕΝ - ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΠΟΛΗ

Πλούσιο πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγησή μας στο Πεκίνο από την πλατεία Τιέν αν Μεν, που έχει μείνει γνωστή παγκοσμίως λόγω των τραγικών γεγονότων της 4ης Ιουνίου 1989, όταν μερικές χιλιάδες πολίτες σκοτώθηκαν στη διάρκεια διαμαρτυρίας μετά το θάνατο του πρώην ηγέτη του Κομμουνιστικού Κόμματος Χου Γιαομπάνγκ από τα πυρά Κινέζων στρατιωτών. Στην τεράστια πλατεία θα δούμε κτίρια-ορόσημα της πολιτικής και όχι μόνο ζωής της Κίνας, όπως το Εθνικό Μουσείο, το κτίριο της Γενικής Γραμματείας του Κομμουνιστικού Κόμματος, το Μαυσωλείο του Μάο Τσετούνγκ και βέβαια το μπαλκόνι από το οποίο ο κορυφαίος ηγέτης του 20ου αιώνα διακήρυξε την ίδρυση της ΛαÏκής Δημοκρατίας της Κίνας, την 01/01/1949.

Βρισκόμαστε κοντά στην πύλη που οδηγεί στην είσοδο της «Απαγορευμένης Πόλης». Πρόκειται για το μεγαλύτερο συγκρότημα ανακτόρων στον κόσμο, καθώς και την πιο καλοδιατηρημένη συλλογή ιστορικών κτιρίων, περικυκλωμένων από τείχος μήκους 3,5χλμ. και χρώματος κατακόκκινου. Ξεκινάμε με ελαφρύ και απλό γεύμα σε επιλεγμένο εστιατόριο κι έπειτα επισκεπτόμαστε τα Θερινά Ανάκτορα, ένα ακόμα σύμβολο της αυστηρής ζωής που επέβαλε το απολυταρχικό καθεστώς αλλά και συνέβαλε στην οικοδόμηση της σημερινής παντοδυναμίας. Απόγευμα ελεύθερο, δείπνο Δυτικού τύπου στο ξενοδοχείο.
ΜΕΡΑ 4

ΠΕΚΙΝΟ - ΣΙΝΙΚΟ ΤΕΙΧΟΣ

Πρωινό και η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη σε ξενάγηση στο «απόλυτο» αξιοθέατο του Πεκίνου, το Σινικό Τείχος. Απλώνεται και εξελίσσεται σχηματίζοντας μια κυματοειδή γραμμή ανάμεσα στους λόφους και τις κορυφές που περιβάλλουν την Κινεζική πρωτεύουσα. Αρκετά χαρακτηριστικά σημεία του είναι ορατά και προσβάσιμα από το Πεκίνο, αν και το Τείχος είναι επισκέψιμο και από άλλες βόρειες επαρχίες της Κίνας. Αυτός ο θρίαμβος της μηχανικής, που λόγω του τεράστιου μεγέθους και της κλίμακας της κατασκευής του είναι διακριτό ακόμα και από το διάστημα, εξυπηρετούσε αμυντικούς σκοπούς και, σύμφωνα με τον Μάο Τσε Τουνγκ, αποτελεί έναν προορισμό που όποιος δεν έχει επισκεφθεί, «δεν είναι πραγματικός άνθρωπος».

Το πρόγραμμα της ημέρας συνεχίζεται με επίσκεψη στην κοιλάδα των τάφων της Δυναστείας των Μινγκ. Πρόκειται για ένα κεφάλαιο της Κινεζικής ιστορίας με θαυμάσια πολιτιστική ανάπτυξη. Θα δούμε ακόμα την Ιερά οδό, στρωμένη με μάρμαρο και στολισμένη με αγάλματα ανθρώπων και ζώων στις δυο πλευρές της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, απόγευμα και βράδυ ελεύθερο.

ΜΕΡΑ 5

ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ - ΘΕΡΙΝΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ

Πρωινό και το ξεκίνημα της μέρας μάς βρίσκει στο νοτιοανατολικό Πεκίνο, για επίσκεψη στο αυτοκρατορικό συγκρότημα θρησκευτικών κτιρίων που είναι γνωστό με την ονομασία «Ναός του Ουρανού» (Temple of Heaven). Το χώρο επισκέπτονταν οι Αυτοκράτορες των δυναστειών Μινγκ και Τσινγκ για ετήσιες τελετές με προσευχές στον ουρανό για καλή σοδειά.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τα Θερινά Ανάκτορα, ένα συγκρότημα - αρχιτεκτονικό αριστούργημα, που περιλαμβάνει λίμνες, κήπους και παλάτια. Την εποχή της δυναστείας Τσινγκ ήταν αυτοκρατορικός κήπος. Βρίσκεται 12χλμ. βόρεια του Πεκίνου, στις όχθες της Λίμνης Κουνμίνγκ. Ο Μακρύς Περίπατος είναι ένας σκεπαστός διάδρομος 700 μέτρων κατά μήκος της βόρειας όχθης της λίμνης, με ξύλινες κολόνες και ζωγραφισμένη οροφή με μυθολογικές σκηνές. Στο νότιο μέρος του συγκροτήματος βρίσκεται η Γέφυρα της Μακροβιότητας, μήκους 150 μέτρων με 17 αψίδες, που καταλήγει στο νότιο νησάκι της λίμνης. Η περιοχή των Θερινών Ανακτόρων, χάρη και στη λίμνη, αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 6

ΠΕΚΙΝΟ - ΣΙΑΝ (BULLET ΤRAIN)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και μεταφορά στο Σταθμό για το τρένο προς το Σιάν. Μετά από 5 ώρες φτάνουμε στη σημαντική ιστορική Κινεζική πόλη που έχει πάνω από 3.000 χρόνια ιστορίας. Άμεση μεταφορά στο ξενοδοχείο για τακτοποίηση. To απόγευμα θα επισκεφθούμε το μουσουλμανικό κομμάτι της πόλης και θα ξεναγηθούμε στο Μεγάλο Τζαμί του Σιάν, το μεγαλύτερο και καλύτερα διατηρημένο τζαμί στην Κίνα. Είναι ένας μοναδικός συνδυασμός κινεζικού και ισλαμικού πολιτισμού κάτι, ένας ιερός θρησκευτικός χώρος, μια  εκπληκτικά ήσυχη γωνιά μακριά από τους πολυσύχναστους δρόμους. Θα συνεχίσουμε προς την μουσουλμανική συνοικία του Σιάν, ένας εμπορικός δρόμος όπου θα πάρουμε μέρος σε μια γαστρονομική περιπέτεια!

ΜΕΡΑ 7

ΣΙΑΝ - ΠΗΛΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

Πρωινό και ακολουθεί επίσκεψη στο Μαυσωλείο του Αυτοκράτορα και το Μουσείο με τους πασίγνωστους Πήλινους Στρατιώτες, που ανακαλύφθηκαν μόλις το 1974 από Κινέζους αγρότες που εκτελούσαν εκσκαφές για πηγάδι. Ο Πήλινος Στρατός αποτελείται από περίπου 8.000 αγάλματα στρατιωτών από τερακότα. Το 2016 Κινέζοι αρχαιολόγοι ανακοίνωσαν πως είναι πιθανό για την κατασκευή των στρατιωτών οι Κινέζοι να συνεργάστηκαν με Έλληνες γλύπτες και να εμπνεύστηκαν από την Ελληνική τέχνη ή να σχεδιάστηκαν κατευθείαν από Έλληνες γλύπτες.
Δύο ακόμα σπουδαία αξιοθέατα που θα γνωρίσουμε είναι το Μουσείο Shanxi Big Wild Goose Pagoda, με πάνω από 370.000 εκθέματα όπως τοιχογραφίες, πίνακες, νομίσματα, κεραμικά και άλλα χρυσά, χάλκινα και ασημένια αντικείμενα, καθώς και το παλαιό τείχος. Απόγευμα ελεύθερο.

ΜΕΡΑ 8

ΣΙΑΝ - ΣΑΝΓΚΑΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το αεροδρόμιο, όπου θα επιβιβασθούμε στην πτήση μας προς τη Σανγκάη. Σημαντική πόλη και λιμάνι της Κίνας, έχει να υπερηφανεύεται και για την εντυπωσιακή ανάπτυξη των τελευταίων δεκαετιών, που επέφεραν και τον τουριστικό εκσυγχρονισμό της. Πανύψηλοι ουρανοξύστες, κτίρια Αρτ Ντεκό, Καθεδρικοί ναοί, Συναγωγές και Βουδιστικοί τόποι λατρείας συνυπάρχουν σε αυτό το πραγματικό «μουσείο» αρχιτεκτονικής.

Αφού συναντήσουμε τον ξεναγό μας, θα μεταφερθούμε για τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. To απόγευμα, μαζί με τον ξεναγό μας, θα έχουμε μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Πρώτη μας στάση ο Ναός Jade Buddha του 1882, με δύο αγάλματα του Βούδα από νεφρίτη που εισήχθησαν στη Σαγκάη από τη Μιανμάρ, ένας καθιστός Βούδας (1,95μ. ύψος, 3 τόνοι) και ένας μικρότερος ξαπλωμένος Βούδας που αντιπροσώπευε το θάνατό του. Ο Ναός περιέχει επίσης έναν πολύ μεγαλύτερο ξαπλωμένο Βούδα από μάρμαρο, δωρεά από τη Σιγκαπούρη. Θα συνεχίσουμε την περιήγησή μας στο κτίριο Bund (γνωστό και ως Waitan), ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σύμβολα της Σανγκάης, ζωντανό μουσείο της αποικιακής ιστορίας του 1800. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

ΜΕΡΑ 9

ΣΑΝΓΚΑΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και η σημερινή μέρα ξεκινάει με ξενάγηση στον 400 ετών «κήπο της γαλήνης και της άνεσης», τον Yu Garden, στη βορειοανατολική πλευρά της πόλης. Χτίστηκε το 1559 κατά την περίοδο της Δυναστείας των Μινγκ, καταστράφηκε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα και τελικά αποκαταστάθηκε και ξαναδόθηκε στο κοινό το 1961. Από το 1982 και έπειτα έχει ανακηρυχθεί σε εθνικό μνημείο. Συνεχίζουμε στο Μουσείο της Σανγκάης όπου βρίσκονται πάνω από 120.000  εκθέματα. Έπειτα θα μεταφερθούμε στον ουρανοξύστη σύμβολο της πόλης, το Shanghai Tower για την καλύτερη θέα της πόλης. Σειρά έχει επίσκεψη στη συνοικία Zhang Υuan με 16 ιστορικά κτίρια, πρόσφατα ανακαινισμένα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση. 

ΜΕΡΑ 10

ΣΑΝΓΚΑΗ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Μετά το πρωινό μας μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστούμε στην πτήση μας για την Ελλάδα. Διανυκτέρευση στο αεροπλάνο και άφιξη την επόμενη μέρα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙA 4*
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙA 4*
ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
1 ΝΥΧΤΑ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΤΡΕΝΟ
1 ΝΥΧΤΑ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΤΡΕΝΟ
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Όλες οι μεταφορές από/προς αεροδρόμιο και στον σταθμό του τρένου
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
ΕΙΣΟΔΟΙ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
ΕΙΣΟΔΟΙ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
ΞΕΝΑΓΟΣ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ
Εκδρομές/ξεναγήσεις με Αγγλόφωνο οδηγό/ξεναγό
ΞΕΝΑΓΟΣ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Μια πόλη που διαρκώς επανεφευρίσκει τον εαυτό της, το Πεκίνο τρέχει με… χίλια προς το μέλλον, κρατώντας όμως σε περίοπτη θέση στη σφύζουσα καρδιά της το πλούσιο ιστορικό παρελθόν. Αξίζει να σκεφτεί κανείς ότι διαθέτει έξι θησαυρούς παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που προστατεύονται από την UNESCO.
Το ταξίδι μας περιλαμβάνει και επίσκεψη στο Σιάν, το τέρμα του Δρόμου του Μεταξιού με πλούσιο πολιτιστικό και ιστορικό παρελθόν και κορυφαία αξιοθέατα καθώς και στη Σανγκάη, μια από τις ελάχιστες πόλεις στον κόσμο που το όνομά της και μόνο εγείρει δέος για την ιστορία, έκπληξη για την υπερβολή, αγωνία για το μυστήριο και προσμονή για τα τόσα πολλά που υπόσχεται…

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την «Turkish» μέσω Κων/πόλης από Αθήνα & από Θεσ/νίκη
 • Αεροπορικά εισιτήρια για πτήση Σιάν - Σανγκάη (οικονομικής θέσης & με φόρους αεροδρομίων)
 • 8 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* με πρωινό μπουφέ (δυνατότητα αναβάθμισης σε 5*)
 • Εισιτήρια πρωινού γρήγορου τρένου Πεκίνο - Σιάν
 • Ιδιωτικές ξεναγήσεις με Αγγλόφωνο ξεναγό & υπηρεσία αντιπροσώπου
 • Ιδιωτικές μεταφορές από/προς κάθε αεροδρόμιο & σταθμό τρένου
 • Εισιτήρια εισόδου στα σημεία ξεναγήσεων βάσει προγράμματος

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων, περίπου 520€
 • Βίζα Κίνας
 • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα σε ξεναγούς & οδηγούς
 • Προσωπικά έξοδα, γεύματα, ποτά
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

ΤΙΜΕΣ

Ημερομηνίες
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
-
Ενήλικες
+
-
Παιδιά
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ

 1. ΗΛΙΚΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ
ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ
Κόστος κατ' άτομο αεροπορικώς | Νοέμβριος '23 - Οκτώβριος '24

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ 2-3 ΑΤΟΜΑ

Beijing: Hunan Ηotel 4* ή Howard Johnson Paragon Hotel 4*
Xi’an: Grand Noble Hotel 4*
Shanghai: Kingtown Hotel 4*

2750€


• Η σειρά του προγράμματος, τα ξενοδοχεία, μπορούν να τροποποιηθούν όπως ακριβώς επιθυμείτε.
• Οι τιμές είναι βασισμένες σε ειδικό οικονομικό αεροπορικό ναύλο.
Σε περίπτωση που κατά τη ζήτηση κράτησης δεν υπάρχει διαθεσιμότητα στον συγκεκριμένο ναύλο, θα υπάρχει αντίστοιχη επιβάρυνση με τον αμέσως επόμενο οικονομικό διαθέσιμο ναύλο.