ΝΑΠΟΛΗ - ΡΩΜΗ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

ΑΠΟ 595€

ΣΥΝΟΨΗ

07 ΜΕΡΕΣ
aegean
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΠΑΣΧΑ 17/4

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΝΑΠΟΛΗ - ΠΟΜΠΗΙΑ - ΝΑΠΟΛΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη όμορφη Νάπολη, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ιταλίας μετά τη Ρώμη και το Μιλάνο, και τη μεγαλύτερη της Νότιας Ιταλίας και σημαντικό λιμάνι της Καμπανίας, πατρίδα της pizza και του espresso! Άφιξη, παραλαβή αποσκευών και αναχώρηση για την περιήγηση της πόλης. Το παλάτσο Ρεάλε, το Τεάτρο Σαν Κάρλο, η καλύτερη Όπερα στην Ιταλία μετά του Μιλάνο, το Πάνθεον, η Γκαλέρια Ουμπέρτο, το παλιό και το νέο Κάστρο, και βέβαια η παραλία Σάντα Λουτσία, είναι κάποια από τα αξιοθέατα της πόλης που θα δούμε. Κατόπιν αναχώρηση για τη νεκρόπολη της Πομπηίας που αφανίστηκε το 79 μ.χ μετά απο μια φοβερή έκρηξη του Βεζούβιου, όπου θα δούμε το περιμετρικό τείχος, το φόρουμ, την Πόρτα Μαρίνα, τις επαύλεις των εμπόρων και τα δημόσια λουτρά, τον Ναό του Απόλλωνα, την αρχαία αγορά, το θέατρο της Πομπηίας και τις χαρακτηριστικές τοιχογραφίες του 1ου αιώνα π.Χ. Στη συνέχεια επιστροφή στη Νάπολη, χρόνος ελεύθερος. Το απόγευμα μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

 

ΜΕΡΑ 2

ΝΑΠΟΛΗ - ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΜΑΛΦΙ & ΠΟΖΙΤΑΝΟ

Πρωινό και αναχώρηση για ολοήμερη εκδρομή σε Αμάλφι & Ποζιτάνο. Μεταφορά στο λιμάνι του Σαλέρνο και επιβίβαση σε τοπικό πλοίο (έξοδα εισιτηρίου ατομικά) που θα μας μεταφέρει στο γραφικό Ποζιτάνο, την πιο ακριβή και γραφική περιοχή της ακτής Αμάλφι, μια πόλη με αμέτρητα σκαλιά και στενά δρομάκια, ένας οικισμός-βεράντα στο απέραντο γαλάζιο. Επόμενος μας προορισμός το Αμάλφι. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς τόσο της Καμπανίας, όσο και ολόκληρης της Ιταλίας. Είναι γνωστή για το ονομαστό τοπικό λικέρ από λεμόνι, το "λιμοντσέλο" (limoncello), καθώς επίσης και για το χειροποίητο χαρτί της, που χρησιμοποιείται για προσκλητήρια γάμων, ευχετήριες κάρτες κ.ά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση

ΜΕΡΑ 3

ΝΑΠΟΛΗ - ΡΩΜΗ

Πρωινό και αναχώρηση για την «Αιώνια Πόλη», τη Ρώμη. Άφιξη νωρίς το μεσημέρι και ακολουθεί η ξενάγηση μας, κατά την οποία θα δούμε μεταξύ άλλων, την πλατεία της Βενετίας με το μνημείο του Βιττόριο Εμμανουέλε και το Παλάτσο Βενέτσια, το Καπιτώλιο, την Ρωμαϊκή αγορά, το επιβλητικό Κολοσσαίο, το Πάνθεον, την Πιάτσα ντι Σπάνια, την Φοντάνα ντι Τρέβι, κ.α. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα - καφέ (έξοδα ατομικά) και κατόπιν σας προτείνουμε να περπατήσετε στους εμπορικούς δρόμους Βία Κοντότι και Φραττίνα. Μεταφορά & τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

ΜΕΡΑ 4

ΡΩΜΗ - ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ)

Πρωινό και ακολουθεί επίσκεψη στην δυτική πλευρά της Ρώμης όπου να βρεθούμε και θα γνωρίσουμε το ανεξάρτητο κράτος του Βατικανού, πνευματικό και διοικητικό κέντρο της Καθολικής Εκκλησίας. Προαιρετική ξενάγηση (έξοδα εισιτηρίου ατομικά) στα μουσεία του, με τους μοναδικούς θησαυρούς τέχνης και την περίφημη Καπέλα Σιξτίνα, το ιδιαίτερο παρεκκλήσι του Πάπα διακοσμημένο με τις ανεπανάληπτες τοιχογραφίες του Μικελάντζελο, αλλά και άλλων μεγάλων ζωγράφων της Αναγέννησης. Συνεχίζουμε με τα αριστουργήματα του Μπαρόκ που θα θαυμάσουμε στην επιβλητικότατη Βασιλική του Άγιου Πέτρου, τον μεγαλύτερο Ναό του Χριστιανικού κόσμου. Χρόνος ελεύθερος για μια βόλτα μέχρι το κοντινό Castel SantAngelo (Κάστρο του Αγίου Αγγέλου), ένα από τα πλέον επιβλητικά κτίρια της Ρώμης, στις όχθες του ποταμού Τίβερη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

ΜΕΡΑ 5

ΡΩΜΗ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την Φλωρεντία,. Άφιξη και ακολουθεί η ξενάγηση της πόλης. Μεταξύ άλλων θα θαυμάσουμε την Πόντε Βέκιο, την παλαιότερη γέφυρα στον ποταμό Άρνο, τον Καθεδρικό Ναό Ντουόμο, την πιάτσα ντε λα Σινιορία με το Παλάτσο Βέκιο, το Βαπτιστήριο, το Καμπανίλε του Τζιότο, την εκκλησία Σάντα Κρότσε κ.ά. Χρόνος ελεύθερος για περαιτέρω γνωριμία με την πόλη. Μεταφορά & τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

ΜΕΡΑ 6

ΒΕΝΕΤΙΑ - ΜΠΟΛΟΝΙΑ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την Μπολόνια, πρωτεύουσα της επαρχίας Εμίλια-Ρομάνια. Κατά τη διάρκεια του χρόνου, η Μπολόνια έχει αποκτήσει πολλά παρωνύμια: το "Η Μορφωμένη" (La Dotta) είναι μια αναφορά στο πανεπιστήμιο της, ενώ το "Η Παχιά" (La Grassa) σχετίζεται με την ιδιαίτερα πλούσια κουζίνα της. Τέλος το "Η Κόκκινη" (La Rossa) αρχικά παρέπεμπε στο χρώμα των στεγών του ιστορικού της κέντρου, στην πορεία όμως συνδέθηκε με την πολιτική κατάσταση στην πόλη η οποία και θεωρείται ιστορικό προπύργιο της Αριστεράς. Άφιξη και περιήγηση της πόλης της Μπολόνιας που είναι ένα σημαντικό σταυροδρόμι, γνωστή και για τις στοές της (portici) που εκτείνονται για αρκετά χιλιόμετρα στο ιστορικό κέντρο. Σημαντικό πολιτιστικό και καλλιτεχνικό κέντρο, η σπουδαιότητα των μνημείων και της τέχνης της βασίζεται σε ένα ομογενές σύνολο μνημείων και αρχιτεκτονικών έργων: οι μεσαιωνικοί πύργοι, τα κτίρια εποχής, οι ναοί και φυσικά το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Ευρώπης... Ξεκινώντας από την κεντρική Piazza Maggiore θα θαυμάσουμε το Παλάτσο Κομουνάλε (ή Παλάτσο ντ'Ακκούρσιο), χτισμένο τον 13ο-15ο αιώνα και το Παλάτσο ντελ Ποντεστά (Palazzo del Podestà), εκτενώς ανακαινισμένο το 1485. Δίπλα βρίσκεται το παλάτι του βασιλιά Έντσο (Palazzo Re Enzo) το οποίο χρονολογείται από το 1244 και το σκηνικό συμπληρώνουν το συντριβάνι του Ποσειδώνα και ο επιβλητικός καθεδρικός ναός του Αγίου Πετρωνίου. Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Μπολόνια για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

 

ΜΕΡΑ 6

ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ - ΒΕΝΕΤΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την μαγευτική Βενετία. Άφιξη νωρίς το μεσημέρι και ακολουθεί η ξενάγηση της πόλης. Μεταφορά με το βαπορέττο στο ιστορικό κέντρο της Γαληνοτάτης, που αποτελείται από 118 νησάκια τα οποία συνδέονται μεταξύ τους με περίπου 400 γέφυρες. Θα επισκεφθούμε την Ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και το Ελληνικό Ινστιτούτο και έπειτα την πλατεία του Αγίου Μάρκου που έχει χαρακτηριστεί από τον Ναπολέοντα ως «το ωραιότερο σαλόνι του κόσμου». Εδώ θα δούμε τα ‘παλαιά’ και ‘νέα κυβερνεία’ και την ‘Ναπολεόντεια πτέρυγα’, τον πύργο του ρολογιού, φημισμένο για τους Μόρι (τα μπρούτζινα αγάλματα που χτυπούν τις ώρες), την έξοχη βυζαντινή βασιλική του Αγίου Μάρκου, και δίπλα το εντυπωσιακό παλάτι των δόγηδων με την περίφημη γέφυρα των στεναγμών. Χρόνος ελεύθερος. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ ΠΤΗΣΕΙΣ AEGEAN AIRLINES
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ ΠΤΗΣΕΙΣ AEGEAN AIRLINES
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 4*
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 4*
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΙΤΑΛΟΦΩΝΟΣ ΣΥΝΟΔΟΣ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΙΤΑΛΟΦΩΝΟΣ ΣΥΝΟΔΟΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ & ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ & ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Νάπολη & Μπολόνια - Αθήνα με Aegean Airlines
 • 6 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* με πρωινό
 • Μεταφορές, περιηγήσεις σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα με σύγχρονο τουριστικό λεωφορείο
 • Έμπειρος Ιταλόφωνος συνοδός του γραφείου
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμου 165€ σύνολο ανά άτομο

 

Ιδιωτικό βαπορέττο στη Βενετία 15€ ανά άτομο (πληρωτέα τοπικά)

Checkpoint - τουριστικοί είσοδοι πόλεων 35€ σύνολο ανά άτομο (πληρωτέα τοπικά)

Είσοδοι μουσείων, ιστορικών και αρχαιολογικών χώρων

Δημοτικοί φόροι πόλεων (καταβάλλονται επί τόπου στα ξενοδοχεία)

Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο

 

 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
 4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 6. Στα περισσότερα ξενοδοχεία του εξωτερικού ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση, το οποίο επιστρέφεται με το check out.
 7. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής, που μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ
7 ΗΜΕΡΕΣ | ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ AEGEAN AIRLINES
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ - ΝΑΠΟΛΗ Α3 680 08:25 09:10
ΜΠΟΛΟΝΙΑ - ΑΘΗΝΑ Α3 683 15:45 18:50