ΝΑΠΟΛΗ - ΑΜΑΛΦΙ

ΑΠΟ 895€

ΣΥΝΟΨΗ

10 ΜΕΡΕΣ
aegean
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 18/7, 1, 15, 29/8

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΝΑΠΟΛΗ - ΜΑΤΕΡΑ - ΤΑΡΑΝΤΑΣ - ΛΕΤΣΕ

Πτήση για Νάπολη. Φθάνοντας θα αναχωρήσουμε για την «Καππαδοκία της Ιταλίας», την Ματέρα. Υπόσκαφες εκκλησίες, αγιογραφίες στους βράχους, τρώγλες (τα λεγόμενα Σάσι), που από άγριες, σκοτεινές και υγρές σπηλιές, μετατράπηκαν σε πανέμορφα παραδοσιακά σπίτια. Θα επισκεφθούμε το Σάσο Μπαριζάνο και το Σάσο Καβεόζο. Χρόνος ελεύθερος και συνεχίζουμε για την Χερσόνησο του Σαλέντο, «το τακούνι της μπότας» της Ιταλικής χερσονήσου, με στάση και επίσκεψη στον Τάραντα. Η πόλη ιδρύθηκε το 706 π.Χ. από Λακεδαιμονίους, δίνοντάς της το όνομα του μυθικού ήρωα Τάραντα, γιου του Ποσειδώνα. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα δούμε το Μαρ Πίκολο, το Μαρ Γκράντε, το νησί της Τσιταντέλλας κ.ά. Τελικός προορισμός μας το Λέτσε. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 2

ΛΕΤΣΕ - ΚΑΛΗΜΕΡΑ - ΣΤΕΡΝΑΤΙΑ - ΛΕΤΣΕ

Πρωινό και ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο του Λέτσε. Θα δούμε την πλατεία Sant Oronzo, το ρωμαϊκό αμφιθέατρο, τον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό, το μεσαιωνικό κυβερνείο, την Σάντα Κρότσε κ.ά. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για να γνωρίσουμε κάποια από τα ελληνόφωνα χωριά του Σαλέντο. Θα επισκεφθούμε την Καλημέρα, την «πύλη της Γκρετσία», πνευματική και πολιτιστική πρωτεύουσα της περιοχής, που διακρίνεται για το υψηλό επίπεδο μόρφωσης των κατοίκων της και την έντονη ελληνική τους συνείδηση. Συνεχίζουμε για το χωριό Στερνατία, όπου διατηρούνται τα περισσότερα ελληνικά ήθη και έθιμα, καθώς και τα τοπωνύμια. Θα δούμε το φημισμένο υπόγειο ελαιοτριβείο, την πόρτα «Φιλία» και τον σύλλογο «Χώρα Μα» (Η Χώρα μας), όπου θα έχουμε την ευκαιρία να συναντήσουμε ηλικιωμένους γκρεκάνους και να μιλήσουμε μαζί τους. Επιστροφή στο Λέτσε. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 3

ΛΕΤΣΕ - ΚΑΛΛΙΠΟΛΗ - ΟΤΡΑΝΤΟ - ΛΕΤΣΕ

Πρωινό και αναχώρηση για την Καλλίπολη της Απουλίας. Θα περιηγηθούμε στα λιθόστρωτα δρομάκια, θα δούμε την ελληνική κρήνη, τα σπίτια με τα μπαλκόνια, τις σκάλες και τις στοές και θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου με τις εντυπωσιακές τοιχογραφίες του Giovanni Coppola. Συνεχίζουμε για το Οτράντο, την αρχαία ελληνική αποικία των Κρητών Υδρούντα. Θα θαυμάσουμε τον επιβλητικό Καθεδρικό ναό της Παναγίας των Μαρτύρων και τις κρύπτες των μαρτύρων. Επόμενος σταθμός μας το Κοριλιάνο Ντ' Οτράντο, ένα ακόμα από τα ελληνόφωνα χωριά του Σαλέντο, όπου θα επισκεφθούμε το κάστρο Ντέλι Μόντι, την πλατεία του Αγίου Νικολάου, την Κάτω (Νότια) Πύλη με την επιγραφή «INVIDIA INOPIA FA» (η ζηλοφθονία φέρνει δυστυχία) κ.ά. Επιστροφή στο Λέτσε. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 4

ΛΕΤΣΕ - ΟΥΣΤΟΥΝΗ - ΜΑΡΤΙΝΑ ΦΡΑΝΚΑ - ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ - ΛΕΤΣΕ

Μετά το πρωινό ακολουθεί ξενάγηση στη «Λευκή Πόλη» Ουστούνη, όπου βρίσκεται στην περιοχή της Απουλίας. Η πόλη αυτή είναι κτισμένη στην κορυφή ενός λόφου για προστασία από εισβολείς. Φθάνοντας θα περιηγηθούμε πεζή στον λαβύρινθο από σοκάκια, σκάλες και καμάρες, θα δούμε τα σπίτια και τους μικρούς κήπους, το Καθεδρικό ναό, το Δημαρχείο, την εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, τον οβελίσκο του άγιου Ορόντιου και θα απολαύσουμε τη θέα της γύρω περιοχής με φόντο την Αδριατική. Επόμενος σταθμός μας η Μαρτίνα Φράνκα. Φθάνοντας θα επισκεφθούμε το ιστορικό κέντρο της πόλης, ένας λαβύρινθος από στενά δρομάκια με ασβεστωμένα σπίτια που στέκονται δίπλα σε κτίρια μπαρόκ. Περνώντας από την πύλη του Αγίου θα δούμε το Palazzo Ducale του 1668 που σήμερα στεγάζει το Δημαρχείο, μία Βιβλιοθήκη και το Γραφείο τουριστικών πληροφοριών, την Βασιλική του Σαν Μαρτίνο, την εκκλησία του Αγίου Δομίνικου κ.ά. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το περίφημο χωριό των τρούλων, το Αλμπερομπέλο, με τα κατάλευκα ιδιόρρυθμα σπίτια και τις κωνικές τους στέγες να δημιουργούν ένα σκηνικό παραμυθιού. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο Λέτσε. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 5

ΛΕΤΣΕ - ΑΡΧΑΙΑ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ (ΠΕΣΤΟΥΜ) - ΠΟΜΠΗΙΑ - ΝΑΠΟΛΗ

Πρωινό και αναχώρηση για το Πέστουμ, την αρχαία Ποσειδωνία, που από τα ερείπιά της και τους επιβλητικούς ναούς της αναδύεται η ένδοξη ιστορία της Μεγάλης Ελλάδας. Ο ναός Basilica αποτελεί το αρχαιότερο οικοδόμημα του δυτικού πολιτισμού στην περιοχή και είναι αφιερωμένος στην Ήρα. Εδώ βρίσκονται οι ναοί του Ποσειδώνα και της Αθηνάς. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την Πομπηία, έναν από τους σημαντικότερους υπαίθριους αρχαιολογικούς χώρους του κόσμου (UNESCO). Θα ξεναγηθούμε στα ερείπια της πόλης που θάφτηκε κάτω από την πυρακτωμένη λάβα και τις στάχτες του Βεζούβιου το 79 μ.Χ. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Καμπανίας, τη Νάπολη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 6

ΝΑΠΟΛΗ

Μετά το πρωινό ακολουθεί ξενάγηση στη Νάπολη. Θα περπατήσουμε στο ιστορικό της κέντρο, ένα υπαίθριο μουσείο (UNESCO). Θα θαυμάσουμε τα γραφικά σοκάκια, τις μεγαλόπρεπες εκκλησίες, τα μαγαζιά και τις πιτσαρίες και θα επισκεφθούμε ένα από τα πιο σημαντικά μουσεία της χώρας, το Εθνικό Αρχαιολογικό μουσείο, με τις τοιχογραφίες και τα ψηφιδωτά της Πομπηίας. Χρόνος ελεύθερος για εξερεύνηση της πόλης. Σας προτείνομε να δοκιμάσετε την κλασική πίτσα ναπολιτάνα στον τόπο της και να πιείτε ένα ποτήρι κρασί «Λάκριμα Κρίστι» (Δάκρυα του Χριστού). Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 7

ΝΑΠΟΛΗ - ΣΟΡΕΝΤΟ - ΝΑΠΟΛΗ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το Σορέντο, όπου κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα περιηγηθούμε πεζή στην κεντρική Piazza Tasso και στα στενά εμπορικά δρομάκια της παλιάς πόλης για να καταλήξουμε στο μπαλκόνι της Villa Comunale με την υπέροχη θέα στον κόλπο της Νάπολης. Επιστροφή στη Νάπολη και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 8

ΝΑΠΟΛΗ - ΚΑΠΡΙ - ΝΑΠΟΛΗ

Πρωινό και μεταφορά στο λιμάνι απ' όπου θα επιβιβαστούμε σε ταχύπλοο (καιρού επιτρέποντος, έξοδα ατομικά) με προορισμό το νησί Κάπρι. Φθάνοντας στη Marina Grande θα ανέβουμε με τελεφερίκ στον οικισμό του κοσμοπολίτικου Κάπρι, τη Χώρα, όπου θα επισκεφθούμε τους διάσημους κήπους του Αυγούστου και θα θαυμάσουμε τους επιβλητικούς βράχους Faraglioni. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και ψώνια. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το Ανακάπρι (Άνω Κάπρι), όπου βρίσκεται η Villa San Michele και να ανεβείτε με τελεφερίκ στην κορυφή του Monte Solaro. Συγκέντρωση στη Marina Grande, επιβίβαση στο ταχύπλοο για το Σαλέρνο και επιστροφή στη Νάπολη. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 9

ΝΑΠΟΛΗ - ΚΟΣΤΙΕΡΑ ΑΜΑΛΦΙΤΑΝΑ - ΠΟΖΙΤΑΝΟ - ΑΜΑΛΦΙ (ΡΑΒΕΛΛΟ) - ΝΑΠΟΛΗ

Πρωινή αναχώρηση για το λιμάνι του Σαλέρνο, απ' όπου θα αναχωρήσουμε με καραβάκι (καιρού επιτρέποντος, έξοδα ατομικά) για το κουκλίστικο Ποζιτάνο. Περπατώντας στα στενά καλντερίμια με τα ολάνθιστα μπαλκόνια θα νιώσουμε τον κοσμοπολίτικο αέρα της εποχής του ’60. Φεύγοντας από το Ποζιτάνο και πάλι με καραβάκι, θα φθάσουμε στην «μητρόπολη της ακτής», το γραφικό Αμάλφι, που χάρισε το όνομά του στα 50 χιλιόμετρα της ακτογραμμής. Ελεύθερος χρόνος. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Ανδρέα, να περπατήστε στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης, να επισκεφθείτε με πούλμαν το σκαρφαλωμένο στα 305 μέτρα χωριό Ραβέλλο και να δείτε την βίλα Ρούφολο με τον πύργο και τους κήπους της (έξοδα ατομικά). Επιστροφή στο Αμάλφι και αναχώρηση για τη Νάπολη. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 10

ΝΑΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ

Χρόνος ελεύθερος το πρωί μέχρι την ώρα της αναχώρησης για το αεροδρόμιο και την επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ AEGEAN AIRLINES
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ AEGEAN AIRLINES
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4*
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4*
ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ & ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ & ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
ΞΕΝΑΓΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΜΠΗΙΑ, ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ, ΜΑΤΕΡΑ, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΝΑΠΟΛΗΣ
ΞΕΝΑΓΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΜΠΗΙΑ, ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ, ΜΑΤΕΡΑ, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΝΑΠΟΛΗΣ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Νάπολη - Αθήνα με Aegean Airlines
 • 9 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* (8PIU 4*, Λέτσε, NH PANORAMA 4*, Νάπολη)
 • Πρωινό καθημερινά
 • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις βάσει προγράμματος
 • Ξεναγός στην Πομπηία, Ποσειδωνία, Ματέρα, Αρχαιολογικό μουσείο της Νάπολης
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων 450€
 • Check points, φόροι πόλεων
 • Εισιτήρια εισόδων
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
 4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 6. Στα περισσότερα ξενοδοχεία του εξωτερικού ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση, το οποίο επιστρέφεται με το check out.
 7. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής, που μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ
10 ΗΜΕΡΕΣ | ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ AEGEAN
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ - ΝΑΠΟΛΗ Α3 680 08:10 08:55
ΝΑΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ Α3 681 15:50 18:30