ΜΟΝΑΧΟ - ΒΑΥΑΡΙΑ

ΑΠΟ 495€

ΣΥΝΟΨΗ

05 ΜΕΡΕΣ
Lufthansa
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 21, 22, 23, 27/4
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
bavaria munich map

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΜΟΝΑΧΟ

Πρωινή πτήση για το Μόναχο. Άφιξη στη Γερμανική μητρόπολη του νότου, που αναδεικνύεται σε  προορισμό με  άπειρες επιλογές για κάθε επισκέπτη και γίνεται συνώνυμο της υψηλής ποιότητας ζωής. Πεζόδρομοι για ατελείωτες βόλτες, πανέμορφα πάρκα, δρόμοι πλημμυρισμένοι από ποδήλατα, πινακοθήκες και μουσεία, αλλά και οι άρτιες υποδομές του, συνθέτουν την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του Μονάχου, που καταφέρνει να συγκινεί και να μαγεύει, καταλαμβάνοντας μία θέση στους πιο δημοφιλείς προορισμούς του κόσμου. Στην περιήγηση πόλης, θα δούμε το Πανεπιστήμιο, την Αψίδα του Θριάμβου, το Εθνικό Θέατρο κ.ά.
Ακολουθεί βόλτα στην παλιά πόλη, όπου θα δούμε το ανάκτορο Ρέζιντεντς και περνώντας από την περιοχή με τις ιστορικές μπιραρίες θα καταλήξουμε στην πλατεία του νεογοτθικού δημαρχείου, με τη Στήλη της Παρθένου Μαρίας. Τα μνημειακά αξιοθέατα της πολύβουης Marienplatz συμπληρώνουν η στήλη με το χρυσό άγαλμα της Παναγίας (Marienschule), το εντυπωσιακό Παλαιό Δημαρχείο (Altes Rathaus) και η Peterskirche, η παλαιότερη εκκλησία του Μονάχου, με τα περίτεχνα αρχιτεκτονικά στολίδια της. Περάστε μια βόλτα από τον καθεδρικό ναό της Παρθένου Μαρίας (Frauenkirche), με τους εκπληκτικούς της τρούλους να γίνονται σημείο αναφοράς της βαυαρικής πρωτεύουσας.  Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος.

ΜΕΡΑ 2

ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ

Πρωινό και άμεση αναχώρηση για την Νυρεμβέργη. Η πρωτεύουσα της Φραγγονίας υπήρξε μια από τις  σημαντικότερες πόλεις της αυτοκρατορίας, με εμπορική και πολιτισμική επιρροή, ενώ την εποχή της βιομηχανοποίησης συγκαταλεγόταν στις σπουδαιότερες Ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις. Χωρίζεται από τον ποταμό Πέγκνιτς στο νότο - γειτονιά του Αγίου Λορέντσου και το βόρειο τμήμα - γειτονιά του Αγίου Ζέμπαλτ και οι δύο ναοί είναι σπουδαία πολιτιστικά κειμήλια της πόλης με πλήθος κτερισμάτων. Όλη η παλιά πόλη είναι μια χρονομηχανή από μόνη της. Το επιβλητικό κάστρο, τα παραδοσιακά κτίρια, οι γοτθικοί ναοί και οι όμορφες γέφυρες του ποταμού Pegnitz μεταφέρουν τον επισκέπτη αιώνες πίσω, όταν η Νυρεμβέργη ήταν η «ανεπίσημη πρωτεύουσα» της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας του γερμανικού έθνους. Αναγεννησιακές κατοικίες, πέτρινα τείχη, λιθόστρωτα σοκάκια, νεογοτθικές εκκλησίες, γραφικές πλατείες και σιντριβάνια συνθέτουν ένα παραμυθένιο σκηνικό! Η πόλη υπέστη μεγάλες καταστροφές κατά τον Β’ πόλεμο, ξαναχτίστηκε αλλά εκείνο που δεν αποκαταστάθηκε ήταν το αμαυρωμένο από την ναζιστική περίοδο όνομά της, η δε ύπαρξη του δικαστικού μεγάρου, όπου μετά τον πόλεμο πραγματοποιήθηκαν οι 13 δίκες, θα στιγματίζει αιώνια την πόλη του Ντύρερ. Το σπίτι του και το σπουδαίο μουσείο παιχνιδιών βρίσκονται μέσα στην παλιά πόλη, θα μπορούσατε αν θέλετε να τα επισκεφθείτε μετά το τέλος της ξενάγησης. Σε μια από τις πολλές μπιραρίες θα δοκιμάσετε την τοπική μπίρα της Φραγγονίας Τούχερ. Αναχώρηση αργά το απόγευμα για το Μόναχο, διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 3

ΛΙΜΝΗ ΚΙΕΜΖΕΕ - ΠΑΛΑΤΙ ΚΕΝΙΧΣΛΟΣ

Σήμερα θα επισκεφθούμε την περιοχή των λιμνών της νότιας Βαυαρίας. Από το μικρό λιμανάκι Πριν (Prien) θα πάρουμε το μικρό βαποράκι, για να μεταφερθούμε στο νησί, το οποίο παλαιότερα το κατοικούσαν μοναχοί και πάνω στο οποίο χτίστηκε τον 18ο αιώνα, ένα από τα πολλά παλάτια του Λουδοβίκου Β’ των Βιτελσμπάχερ, το μόνο που κατοικήθηκε από τον ίδιο, πριν από τον βίαιο θάνατο του. Τα δρομάκια μέσα στο πάρκο που οδηγούν προς το παλάτι, τα αιωνόβια δένδρα, τα πολλά αγάλματα με την κρήνη μπροστά στην είσοδο, αλλά και η καταπληκτική θέα του αλπικού τοπίου εντυπωσιάζουν. Τα περίτεχνα διακοσμημένα, σύμφωνα με τις προσταγές του Μπαρόκ δωμάτια, τα αυθεντικά έπιπλα εποχής , η πληθώρα των πινάκων, η μοντέρνα για την εποχή κουζίνα, είναι μερικά μόνο από τα πράγματα που θα τραβήξουν την προσοχή μας. Με τον ίδιο τρόπο θα επιστρέψουμε στο Μόναχο. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο, για να επισκεφθείτε με την βοήθεια και τις υποδείξεις του ξεναγού σας κάποια από τις Πινακοθήκες, το ονομαστό Τεχνολογικό Μουσείο και να κάνετε τις αγορές σας στην εκτεταμένη αγορά της παλιάς πόλης.

ΜΕΡΑ 4

ΡΕΓΚΕΝΣΜΠΟΥΡΓΚ - BΑΛΧΑΛΑ

Πρόγευμα και αναχώρηση για το Ρέγκενσμπουργκ, που βρίσκεται στην καρδιά της Βαυαρίας, στο βορειότερο σημείο του Δούναβη και στην άκρη του Βαυαρικού δάσους. Η πόλη, η οποία ιδρύθηκε από τους Ρωμαίους, αποτελούσε από το Μεσαίωνα έως και την αρχή του 19ου αιώνα ένα σημαντικό πολιτικό και οικονομικό κέντρο της Γερμανίας. Στην παλιά πόλη υπάρχουν πολλά μεσαιωνικά κτίρια με χαρακτηριστικούς ψηλούς πύργους, ενώ η γραφικότητα της περιοχής είναι ονομαστή. Πανέμορφα τοπία, ειδυλλιακά ποτάμια και καταπράσινη φύση συνθέτουν το σκηνικό μιας σύγχρονης πόλης που όμως δεν έχει χάσει τον ιστορικό της χαρακτήρα. Παρά το πλούσιο ιστορικό παρελθόν και έναν μεγάλο αριθμό αξιοθέατων, το σύγχρονο Ρέγκενσμπουργκ παραμένει ένα ήσυχο και ήρεμο μέρος, το οποίο φιλοξενεί περίπου 160 χιλιάδες άτομα. Ταυτόχρονα, είναι η τέταρτη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη στη Βαυαρία και δέχεται ετησίως περίπου 2 εκατομμύρια τουρίστες που θέλουν να δουν τα θρυλικά της κτίρια όχι μόνο στη φωτογραφία του Ρέγκενσμπουργκ, αλλά και ζωντανά. Είναι επίσης ένα σημαντικό πολιτιστικό, οικονομικό, επιστημονικό και εκπαιδευτικό κέντρο που έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της περιοχής του. Συνεχίζουμε για τη Βαλχάλα (εξωτερικά), την αρχιτεκτονικά πετυχημένη μεταφορά του Παρθενώνα στον Δούναβη από τον Λουδοβίκο Α της Βαυαρίας. Η περιοχή είναι εντυπωσιακά χτισμένη σε έναν λόφο ακριβώς πάνω από τον ποταμό Δούναβη. Επιστροφή στο Μόναχο.
ΜΕΡΑ 5

ΜΟΝΑΧΟ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος μέχρι την μεταφορά μας στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στη Θεσσαλονίκη.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
απευθείας πτήσεις με Lufthansa
Αεροπορικά Εισιτήρια
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 4* ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ
Διαμονή σε κεντρικό ξενοδοχείο 4* στο Μόναχο
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΩΙΝΟ ΣΕ ΜΠΟΥΦΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
Πλούσιο πρωινό σε μπουφέ καθημερινά
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
Πλούσιο πρόγραμμα ξεναγήσεων
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ & ΕΙΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ COVID-19 ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ
Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ειδική ασφάλεια Covid-19 έως 75 ετών

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Αεροπορικά εισιτήρια Θεσσαλονίκη - Μόναχο - Θεσσαλονίκη με Lufthansa
 • 4 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Holiday Inn Munich City Center 4* ή παρόμοιο
 • Πρόγευμα μπουφέ καθημερινά
 • Μεταφορές, μετακινήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις βάσει προγράμματος
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ειδική ασφάλεια Covid-19 έως 75 ετών
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Φόροι αεροδρομίου και επίναυλος καυσίμων 165€
 • Είσοδοι σε μουσεία, επισκέψιμους χώρους, κάστρα
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο
 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
 4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 6. Στα περισσότερα ξενοδοχεία του εξωτερικού ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση, το οποίο επιστρέφεται με το check out.
 7. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής, που μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ LUFTHANSA | 21/4
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΜΟΝΑΧΟ LH 1775 11:30 12:40
ΜΟΝΑΧΟ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ LH 1774 14:35 17:35
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
HOLIDAY INN MUNICH CITY CENTER
ΜΟΝΑΧΟ
holiday-inn-munich-city-centre2