ΜΟΝΑΧΟ

ΑΠΟ 645€

ΣΥΝΟΨΗ

05 ΜΕΡΕΣ
Lufthansa Sky Express
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 28/4
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ 2/6
bavaria munich map

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΜΟΝΑΧΟ

Πτήση για το Μόναχο. Άφιξη και ξενάγηση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το Πανεπιστήμιο, την Αψίδα του Θριάμβου, το Εθνικό Θέατρο κ.ά. Ακολουθεί βόλτα στην παλιά πόλη, με το ανάκτορο Ρέζιντεντς και περνώντας από την περιοχή με τις ιστορικές μπιραρίες θα καταλήξουμε στην πλατεία του Νεογοτθικού Δημαρχείου, με τη Στήλη της Παρθένου Μαρίας. Τα μνημειακά αξιοθέατα της πολύβουης Marienplatz συμπληρώνουν η στήλη με το χρυσό άγαλμα της Παναγίας (Marienschule), το εντυπωσιακό Παλαιό Δημαρχείο (Altes Rathaus) και η Peterskirche, η παλαιότερη εκκλησία του Μονάχου, με τα περίτεχνα αρχιτεκτονικά στολίδια της. Σας προτείνουμε μια βόλτα στον Καθεδρικό Ναό της Παρθένου Μαρίας (Frauenkirche), με τους εκπληκτικούς της τρούλους. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 2

ΜΟΝΑΧΟ - ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ

Πρωινό και αναχώρηση για τη Νυρεμβέργη. Θα θαυμάσουμε το επιβλητικό κάστρο, παραδοσιακά κτίρια, γοτθικούς ναούς και όμορφες γέφυρες του ποταμού Pegnitz. Αναγεννησιακές κατοικίες, πέτρινα τείχη, λιθόστρωτα σοκάκια, νεογοτθικές εκκλησίες, γραφικές πλατείες και σιντριβάνια συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό. Η πόλη υπέστη μεγάλες καταστροφές κατά τον Β’ πόλεμο, ξαναχτίστηκε αλλά εκείνο που δεν αποκαταστάθηκε ήταν το αμαυρωμένο από τη ναζιστική περίοδο όνομά της, η δε ύπαρξη του δικαστικού μεγάρου, όπου μετά τον πόλεμο πραγματοποιήθηκαν οι 13 δίκες, θα στιγματίζει αιώνια την πόλη του Ντύρερ. Ελεύθερος χρόνος όπου μπορείτε να επισκεφθείτε το σπίτι του και το Μουσείο Παιχνιδιών. Εναλλακτικά απολαύστε την τοπική μπίρα της Φραγγονίας Τούχερ. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο Μόναχο. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 3

ΛΙΜΝΗ ΚΙΜΖΕΕ - ΠΑΛΑΤΙ ΚΕΝΙΧΣΛΟΣ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε την περιοχή των λιμνών της νότιας Βαυαρίας. Αναχώρηση με μικρό βαποράκι από το λιμάνι Prien και μεταφορά στο νησί. Το Παλάτι Κένιχσλος, χτίστηκε τον 18ο αιώνα και είναι ένα από τα πολλά παλάτια του Λουδοβίκου Β’ των Βιτελσμπάχερ. Θα μας εντυπωσιάσουν τα δρομάκια μέσα στο πάρκο, τα αιωνόβια δέντρα, τα πολλά αγάλματα με την κρήνη μπροστά στην είσοδο και η θέα του αλπικού τοπίου. Θα θαυμάσουμε τα μπαρόκ δωμάτια, τα αυθεντικά έπιπλα εποχής, τους πίνακες και τη μοντέρνα για την εποχή κουζίνα. Επιστροφή στο Μόναχο και υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε με τη βοήθεια του ξεναγού μας κάποια από τις Πινακοθήκες, το Τεχνολογικό Μουσείο ή να κάνετε τις αγορές σας στην παλιά πόλη.

ΜΕΡΑ 4

ΡΕΓΚΕΝΣΜΠΟΥΡΓΚ - BΑΛΧΑΛΑ

Πρωινό και αναχώρηση για το Ρέγκενσμπουργκ, στην «καρδιά» της Βαυαρίας. Αποτελούσε από το Μεσαίωνα έως και την αρχή του 19ου αιώνα ένα σημαντικό πολιτικό και οικονομικό κέντρο της Γερμανίας. Στην παλιά πόλη υπάρχουν πολλά μεσαιωνικά κτίρια με χαρακτηριστικούς ψηλούς πύργους, ενώ η γραφικότητα της περιοχής είναι ονομαστή. Είναι σημαντικό πολιτιστικό, οικονομικό, επιστημονικό και εκπαιδευτικό κέντρο. Συνεχίζουμε για τη Βαλχάλα (εξωτερικά), την αρχιτεκτονικά πετυχημένη μεταφορά του Παρθενώνα στο Δούναβη από τον Λουδοβίκο Α’ της Βαυαρίας. Είναι εντυπωσιακά χτισμένη σε ένα λόφο ακριβώς πάνω από τον ποταμό. Επιστροφή στο Μόναχο. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 5

ΜΟΝΑΧΟ - ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό μας, θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ SKY EXPRESS/LUFTHANSA
Αεροπορικά Εισιτήρια με Sky Express/Lufthansa
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 4*
Διαμονή σε ξενοδοχείο 4*
ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
Πρωινό καθημερινά
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
Πλούσιο πρόγραμμα ξεναγήσεων
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ COVID-19 ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ
Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση Covid-19 έως 75 ετών

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Μόναχο - Αθήνα με Sky Express ή Lufthansa
 • 4 διανυκτερεύσεις στο Courtyard by Marriott Munich City Center 4* ή παρόμοιο
 • Πρωινό καθημερινά
 • Μεταφορές, περιηγήσεις με πολυτελές πούλμαν, βάσει προγράμματος
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση με κάλυψη Covid-19 έως 75 ετών

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων 235€
 • Εισιτήρια εισόδων
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο
 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
 4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 6. Στα περισσότερα ξενοδοχεία του εξωτερικού ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση, το οποίο επιστρέφεται με το check out.
 7. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής, που μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ
5 ΗΜΕΡΕΣ | ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ LUFTHANSA 2/6
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ - ΜΟΝΑΧΟ LH 1757 06:00 07:35
ΜΟΝΑΧΟ - ΑΘΗΝΑ LH 1756 19:20 22:45
5 ΗΜΕΡΕΣ | ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ SKY EXPRESS 28/4
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ - ΜΟΝΑΧΟ GQ 870 10:20 11:55
ΜΟΝΑΧΟ - ΑΘΗΝΑ GQ 871 12:55 16:30
ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ
Κόστος κατ' άτομο αεροπορικώς

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ

EARLY BOOKING*

EARLY BOOKING**

2ΚΛΙΝΟ

1ΚΛΙΝΟ

ΠΑΙΔΙ

28/4, 2/6

5

645€

695€

745€

+215€

595€

*Οι τιμές ισχύουν για κρατήσεις έως 60 ημέρες πριν και για περιορισμένο αριθμό θέσεων
**Οι τιμές ισχύουν για κρατήσεις έως 30 ημέρες πριν και για περιορισμένο αριθμό θέσεων