ΜΕΞΙΚΟ

ΑΠΟ 1590€

ΣΥΝΟΨΗ

11 ΜΕΡΕΣ
Lufthansa
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 26/10
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ

Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Μέξικο Σίτι, την πρωτεύουσα της χώρας και μεγαλύτερο αστικό κέντρο, βρίσκεται στα 2.250μ. και κάποτε καλυπτόταν από τα νερά της λίμνης που σήμερα έχει αποξηραθεί. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 2

ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ - ΧΟΤΣΙΜΙΛΚΟ

Πρωινό και αναχώρηση για το Χοτσιμίλκο όπου θα απολαύσουμε μια βόλτα με καραβάκι ανάμεσα στα κανάλια θαυμάζοντας τους «πλωτούς κήπους» ό,τι απέμεινε από τη μεγαλοπρεπή «υδάτινη» πρωτεύουσα των Αζτέκων, το θρυλικό Τενοξτιτλάν. Στο Κογιοακάν θα επισκεφθούμε το σπίτι της διάσημης ζωγράφου Φρίντα Κάλο, το οποίο έγινε μουσείο τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατό της, το 1958. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μια παράσταση στο Palacio de Bellas Artes. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 3

ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ

Πρωινό και ξενάγηση της πόλης του Μεξικού. Θα θαυμάσουμε την κεντρική πλατεία Ζόκαλο, με τα εντυπωσιακά, ευρωπαϊκού ύφους, κυβερνητικά κτίρια. Η επίσημη ονομασία είναι «Plaza de la Constitución» (Πλατεία Συντάγματος) και αφορά το σύνταγμα του Κάντιθ της Ισπανίας του 1812. Συνεχίζουμε με τον Καθεδρικό Ναό, το Προεδρικό Μέγαρο με τις τοιχογραφίες του Ντιέγκο Ριβέρα και τα ερείπια της Τενοξτιτλάν, της παλιάς πρωτεύουσας των Αζτέκων και το μοναδικό Μουσείο Ανθρωπολογίας. Ακολουθεί το «Paseo de la Reforma», η εντυπωσιακή λεωφόρος με το χρυσό άγαλμα του Αγγέλου της Ανεξαρτησίας και τις προτομές των διάσημων προσωπικοτήτων της χώρας, η πλατεία των μουσικών «Μαριάτσι», ο πύργος «Torre Latinoamericana» και η περιοχή της «Zona Rosa». Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 4

ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ - ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΟΥΑΔΕΛΟΥΠΗΣ - ΤΕΟΤΙΧΟΥΑΚΑΝ - ΚΕΡΕΤΑΡΟ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για τα περίχωρα του Μέξικο Σίτι, με πρώτη στάση στην παγκοσμίως διάσημη εκκλησία της Παναγίας της Γουαδελούπης, το σημαντικότερο προσκύνημα του Καθολικού κόσμου της Αμερικανικής Ηπείρου. Συνεχίζουμε για τον αρχαιολογικό χώρο του Τεοτιχουακάν, ανάμεσα στα 150 π.Χ. και 500 μ.Χ., ένας άγνωστος πολιτισμός της Κεντρικής Αμερικής έχτισε σε αυτό το οροπέδιο των 22τ.χλμ., την εκθαμβωτική μητρόπολη. Θα θαυμάσουμε τις επιβλητικές πυραμίδες του Ήλιου και της Σελήνης, τη λεωφόρο των Νεκρών και τα κτερίσματα από οψιδιανό. Αναχώρηση για το αποικιακό Κερέταρο. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 5

ΚΕΡΕΤΑΡΟ - ΣΑΝ ΜΙΓΚΕΛ ΔΕ ΑΓΙΕΝΤΕ - ΓΚΟΥΑΝΑΧΟΥΑΤΟ

Πρωινό και ξενάγηση στο Κερέταρο, που διαθέτει μια αξιοσημείωτη αποικιακή αρχιτεκτονική με όμορφα παλιά σπίτια, ένα υδραγωγείο και δρομάκια γεμάτα ιστορία (UNESCO). Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Σαν Μιγκέλ δε Αγιέντε, με τα νεογοτθικά και νεοκλασικά στοιχεία. Θα θαυμάσουμε την εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου, το σπίτι του Αγιέντε, παρεκκλήσια και μοναστήρια. Συνεχίζουμε για το Γκουαναχουάτο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 6

ΓΚΟΥΑΝΑΧΟΥΑΤΟ - ΜΟΡΕΛΙΑ

Πρωινό και ξενάγηση στο γραφικό Γκουαναχουάτο, μια πόλη που γεννήθηκε λόγω του ασημιού. Θα δούμε ήσυχα στενά δρομάκια, καλοδιατηρημένες πλατείες και υπέροχα αποικιακά αρχοντικά. Θα περιηγηθούμε πεζή στην πόλη με τις γραφικές αποικιακές αλέες και θα θαυμάσουμε το Πανεπιστήμιο, το θέατρο Χουάρεζ και το σπίτι του Ντιέγκο Ριβέρα, συζύγου της ζωγράφου Φρίντα Κάλο. Στη συνέχεια αναχωρούμε για τη γραφική Μορέλια που ιδρύθηκε το 1541 και που κάποτε ονομαζόταν Βαγιαδολίδ (UNESCO). Θα διασχίσουμε την πλατεία Σόκαλο, με τον Καθεδρικό Ναό και επίσκεψη στο Palaco Claviejo, που έχει ανακηρυχτεί ως Εθνικό Μνημείο.

ΜΕΡΑ 7

ΜΟΡΕΛΙΑ - ΤΖΙΝΤΖΟΥΤΖΑΝ - ΧΑΝΙΤΣΙΟ

Η Γιορτή των Νεκρών ή Dia de los Muertos, είναι μια παράδοση που έχει τις ρίζες της στην ολοκλήρωση του ετήσιου κύκλου της καλλιέργειας του καλαμποκιού, από το οποίο οι Μεξικανοί εξαρτούσαν την ευημερία τους. Στο χωριό Τζιντζουντζάν οι τόποι αναπαύσεως, τα κοιμητήρια, οι βωμοί στο σπίτι, ζωντανεύουν μέσα από μνημόσυνα χαράς και γλεντιού. Με βάρκα θα αναχωρήσουμε για το νησί Χανίτζιο για να δούμε τους ψαράδες αλλά και την καθημερινότητα των παραλίμνιων χωριών. Στη συνέχεια επιστροφή στην Μορέλια για να παρακολουθήσουμε τους παραδοσιακούς εορτασμούς για την Ημέρα των Νεκρών. Οι θρησκευτικές τελετές διαρκούν όλη τη μέρα κι εμείς θα διαπιστώσουμε την αγάπη των ντόπιων για τους νεκρούς προγόνους τους.

ΜΕΡΑ 8

ΜΟΡΕΛΙΑ - ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το Μέξικο Σίτι. Σας προτείνουμε να περιηγηθείτε στην πλατεία Γκαριμπάλντι που κάθε βράδυ κατακλύζεται από τις περίφημες μπάντες των Μαριάτσι.
ΜΕΡΑ 9

ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ - ΚΟΥΕΡΝΑΒΑΚΑ - ΤΑΞΚΟ

Πρωινό και αναχώρηση για τη Κουερναβάκα ή πόλη των δένδρων όπως την αποκαλούσαν οι ιθαγενείς Ναχουάτι. Θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό που φιλοξένησε την πρώτη ιεραποστολή το 1552, ένα πραγματικό κόσμημα. Συνεχίζουμε για το Τάξκο, την πόλη του Ασημιού. Θα περιηγηθούμε πεζή στα πέτρινα σοκάκια της, στις αγορές, τα χαμηλά σπίτια με τα κεραμίδια και στην εκκλησία Σάντα Πρίσκα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 10

ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ - ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο του Μέξικο Σίτι για την πτήση επιστροφής στην Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
ΜΕΡΑ 11

ΑΘΗΝΑ

Άφιξη στην Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ LUFTHANSA
Αεροπορικά Εισιτήρια με Lufthansa
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4* & 5*
Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* & 5*
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
Ημιδιατροφή καθημερινά
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
Πλούσιο πρόγραμμα ξεναγήσεων
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ
Εμπειρος αρχηγός/συνοδός
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ
Ασφάλεια αστική ευθύνης έως 75 ετών

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Μέξικο Σίτι - Αθήνα με πτήσεις της Lufthansa
 • 9 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* & 5* (Barcelo 5* στο Μέξικο Σίτι)
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
 • Εισιτήρια εισόδων
 • Αχθοφορικά
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός
 • Ασφάλεια αστική ευθύνης έως 75 ετών

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων 890€
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
 4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 6. Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες
 7. Για τις οδικές εκδρομές η επιβάρυνση κατ’ άτομο σε καμπίνα (με επιστροφή): ΑΒ2 +€65, Α2 +€80, Α4 +€25, ΑΒ3 +€30, Α3 +€35.
 8. Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.
 9. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής όπως αναφέρονται στο site μας www.smileacadimos.gr.
11 ΜΕΡΕΣ | ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ LUFTHANSA
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ - ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ 06:55 09:00
ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ - ΜΕΞΙΚΟ 13:30 18:30
ΜΕΞΙΚΟ - ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ 21:00 14:40
ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ - ΑΘΗΝΑ 20:30 00:15
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
BARCELO MEXICO REFORMA
ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ
Barceló México Reforma