ΜΕΞΙΚΟ

ΑΠΟ 1790€

ΣΥΝΟΨΗ

10 ΜΕΡΕΣ
British Airways
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 10/9, 1/10, 12/11
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ

Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Πόλη του Μεξικού. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 2

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ - ΜΟΡΕΛΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την αποικιακή πόλη Μορέλια, όπου το ιστορικό της κέντρο είναι ένα πραγματικό «υπαίθριο μουσείο» (UNESCO). Άφιξη και ξενάγηση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την Πλατεία των Όπλων, το Κυβερνητικό Μέγαρο, τον Κήπο και το Ωδείο των Ρόδων, το Παλάτι Κλαβιχέρο, την τοπική αγορά ζαχαρωτών, το παλιό Υδραγωγείο, την εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου και την πλατεία με το σιντριβάνι των γυναικών «Ταράσκο». Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Απόγευμα ελεύθερο για βόλτα. Δείπνο, διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 3

ΜΟΡΕΛΙΑ - ΠΑΤΣΚΟΥΑΡΟ - ΤΖΙΝΤΖΟΥΝΤΖΑΝ - ΜΟΡΕΛΙΑ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για τη γειτονική πόλη Πατσκουάρο (Pátzcuaro). Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα δούμε τη Βασιλική της Παναγίας της Υγείας, το Ναό και Κολλέγιο της Εταιρείας του Ιησού, το σπίτι με τα 11 πάτιος κ.ά. Θα περιηγηθούμε στις πλατείες Vasco de Quiroga και Gertrudis Bocanegra και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Τζιντζουντζάν (Tzintzuntzan), στις όχθες της λίμνης Πατσκουάρο. Υπήρξε η πιο σημαντική πόλη και αργότερα πρωτεύουσα του Βασιλείου Πουρέπετσα (Purépecha). Επιστροφή στη Μορέλια. Δείπνο, διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 4

ΜΟΡΕΛΙΑ - ΓΚΟΥΑΝΑΧΟΥΑΤΟ

Πρωινό και αναχώρηση για το Γκουαναχουάτο (UNESCO). Θα απολαύσουμε την πόλη από το μνημείο του Πίπιλα (El Pipila), με τα πολύχρωμα σπίτια και θα φτάσουμε στο κέντρο με το ιστορικό τραινάκι πλαγιάς. Θα δούμε το Πανεπιστήμιο, το σπίτι-μουσείο του ζωγράφου Ντιέγκο Ριβέρα, το θέατρο Χουάρες που την πρόσοψή του στολίζουν μούσες της ελληνικής μυθολογίας και θα γνωρίσουμε την τραγική ιστορία αγάπης ανάμεσα σε μια πλούσια κοπέλα και ένα φτωχό ανθρακωρύχο στο διάσημο στενάκι «Callejon de Beso». Θα θαυμάσουμε το επιβλητικό κτίριο «Alhondiga de Granaditas», από το οποίο ξεκίνησε η επανάσταση εναντίων των Ισπανών και σειρά έχει η κλειστή αγορά με τα παραδοσιακά προϊόντα. Δείπνο. Το βράδυ σας προτείνουμε να περιηγηθείτε στην κεντρική πλατεία για να απολαύσετε μουσικές των Μαριάτσι. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 5

ΓΚΟΥΑΝΑΧΟΥΑΤΟ - ΑΤΟΤΟΝΙΛΚΟ - ΣΑΝ ΜΙΓΚΕΛ ΝΤΕ ΑΓΙΕΝΤΕ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το Ατοτονίλκο (Atotonilco), όπου θα επισκεφθούμε την οχυρωμένη εκκλησία του 18ου αιώνα, γνωστή ως «Καπέλα Σιστίνα», λόγω της πλούσιας εσωτερικής διακόσμησης και τις υπέροχες τοιχογραφίες που απεικονίζουν τη ζωή, τα πάθη και την ανάσταση του Ιησού. Συνεχίζουμε για το Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε, τόπο κατοικίας καλλιτεχνών και διανοούμενων (UNESCO). Έχει αποτελέσει σκηνικό για πολλές ταινίες του Μεξικανικού και Αμερικανικού κινηματογράφου. Άφιξη και ξενάγηση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την μπαρόκ εκκλησία του Αρχάγγελου Μιχαήλ, ορόσημο της πόλης, τη μονή της Σύλληψης, την κατοικία του Ιγνάσιο Αγιέντε, ήρωα της επανάστασης, την εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου κ.ά. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Το βράδυ θα περιηγηθούμε στην πόλη. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 6

ΣΑΝ ΜΙΓΚΕΛ ΝΤΕ ΑΓΙΕΝΤΕ - ΚΕΡΕΤΑΡΟ - ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ

Πρωινό και αναχώρηση για το γραφικό Κερέταρο (Sandiago de Queretaro), με μπαρόκ εκκλησίες, ναούς, αρχοντικά με όμορφα μπαλκόνια και περίτεχνες προσόψεις και το υδραγωγείο μήκους 74χλμ., το οποίο κατασκευάστηκε στις αρχές του 1700 για να τροφοδοτήσει την πόλη με νερό. Θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο και θα δούμε το πρώην μοναστήρι του Σταυρού, το Δημαρχείο, το μοναστήρι του Αγίου Φραγκίσκου, την εκκλησία Σάντα Κλάρα με το χαρακτηριστικό σιντριβάνι του Ποσειδώνα, την πλατεία «De la Corregidora» και το Θέατρο της Δημοκρατίας. Επιστροφή στην Πόλη του Μεξικού. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 7

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ

Πρωινό και ακολουθεί περιήγηση στο παλιό ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, εκεί όπου χτυπά η «καρδιά» της πόλης, στην πλατεία Τσόκαλο (Zocalo), με τα κτίρια που καθρεπτίζουν το παρελθόν της. Θα δούμε το Προεδρικό Μέγαρο με τις περίφημες τοιχογραφίες του Nτιέγκο Pιβέρα, τον Καθεδρικό Ναό που θεμελίωσε ο Κορτέζ το 1525, το Ανάκτορο των Καλών Τεχνών, το Δημαρχείο, τις Λεωφόρους Χουάρεθ και Λα ρε Φορμόν κ.ά. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Εθνικό Ανθρωπολογικό Μουσείο, όπου στεγάζει τα σημαντικότερα ευρήματα των προκολομβιανών πολιτισμών της χώρας (Αζτέκοι, Μάγιας, Ζαποτέκοι, Ολμέκοι κλπ.). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 8

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΓΟΥΑΔΕΛΟΥΠΗΣ - ΤΕΟΤΙΧΟΥΑΚΑΝ - ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ

Πρωινό και αναχώρηση για την περίφημη Βασιλική της Γουαδελούπης, όπου βρίσκεται η εικόνα της Παναγίας που εμφανίστηκε στην κάπα του Ινδιάνου Χουάν Ντιέγκο το 1531. Θα επισκεφθούμε την παλιά (18ου αιώνα) και τη σύγχρονη (περίπου 30 ετών) εκκλησία της Παναγίας, προστάτιδας του Μεξικού. Συνεχίζουμε με τον Αρχαιολογικό χώρο της Τεοτιχουακάν. Ο «τόπος των θεών», που ήκμασε μεταξύ του 200 και του 650 μ.X., υπήρξε η αρχαία θρησκευτική πρωτεύουσα των Tεοτιχουακάνος και τόπος προσκυνήματος των Aζτέκων. H Λεωφόρος των Νεκρών που διασχίζει το κέντρο της πόλης έχει μήκος 5χλμ. και περιστοιχίζεται από θρησκευτικά και τελετουργικά συγκροτήματα, με εντυπωσιακότερα την Πυραμίδα του Ήλιου και την Πυραμίδα της Σελήνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 9

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ - ΣΟΤΣΙΜΙΛΚΟ - ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε το Μουσείο της Φρίντα Κάλο, το σπίτι όπου ζούσε με το σύζυγό της Ντιέγκο Ριβέρα. Θα θαυμάσουμε πίνακες και των δύο ζωγράφων, φωτογραφίες και προσωπικά τους αντικείμενα. Συνεχίζουμε με το Σοτσιμίλκο (Xochimilco), όπου θα κάνουμε βόλτα με παραδοσιακή βάρκα (trajineras) και θα δούμε το δίκτυο των καναλιών και τις υδατοκαλλιέργειες Chinampa (UNESCO). Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
ΜΕΡΑ 10

ΑΘΗΝΑ

Άφιξη στην Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ BRITISH AIRWAYS
Αεροπορικά εισιτήρια με British Airways
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4*, 5*
Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*, 5*
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
Ημιδιατροφή καθημερινά
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
Πλούσιο πρόγραμμα ξεναγήσεων
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΕΙΣΟΔΩΝ
Εισιτήρια εισόδων
ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ
Έλληνας αρχηγός/συνοδός
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ
Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Λονδίνο - Πόλη Μεξικού - Λονδίνο - Αθήνα με British Airways
 • 8 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*, 5* (4 Πόλη του Μεξικού Barcelo 5*, 2 Μορέλια, 1 Γκουαναχουάτο, 1 Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε)
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Μεταφορές από/προς τα αεροδρόμια του εξωτερικού
 • Μετακινήσεις, περιηγήσεις, επισκέψεις, εκδρομές βάσει προγράμματος
 • Εισιτήρια εισόδων
 • Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί
 • Έλληνας αρχηγός/συνοδός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων 880€
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων
 4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 6. Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες
 7. Για τις οδικές εκδρομές η επιβάρυνση κατ’ άτομο σε καμπίνα (με επιστροφή) : ΑΒ2 +€65, Α2 +€80, Α4 +€25, ΑΒ3 +€30, Α3 +€35.
 8. Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.
 9. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής όπως αναφέρονται στο site μας www.smileacadimos.gr
10 ΗΜΕΡΕΣ | ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ BRITISH AIRWAYS
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ - ΛΟΝΔΙΝΟ BA 631 08:05 10:00
ΛΟΝΔΙΝΟ - ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ BA 243 15:20 19:45
ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ - ΛΟΝΔΙΝΟ BA 242 22:00 15:30
ΛΟΝΔΙΝΟ - ΑΘΗΝΑ BA 634 20:20 01:55
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
BARCELO MEXICO REFORMA
ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ
Barceló México Reforma