ΛΙΒΑΝΟΣ

ΑΠΟ 780€

ΣΥΝΟΨΗ

06 ΜΕΡΕΣ
Middle East Airlines
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 20/6

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΒΗΡΥΤΟΣ

Πτήση για τη Βηρυτό, την πόλη-μωσαϊκό πολιτισμών, που μέχρι τον εμφύλιο του 1975 ήταν γνωστή ως το «Παρίσι της Μέσης Ανατολής». Άφιξη και ξενάγηση κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και στη συνέχεια θα δούμε την περίφημη παραλιακή λεωφόρο Κορνίς με τους Βράχους των Περιστεριών, τα σουκς της παλιάς πόλης, την πεζοδρομημένη περιοχή του κέντρου με τα αναπαλαιωμένα κτίρια κ.ά. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 2

ΜΠΑΑΛΜΠΕΚ - ΚΟΙΛΑΔΑ ΜΠΕΚΑΑ - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΞΑΡΑ - ΒΗΡΥΤΟΣ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την εκδρομή μας στην ενδοχώρα του Λιβάνου. Θα επισκεφθούμε το Μπααλμπέκ, έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους (UNESCO). Θα δούμε τους Ναούς του Δία, του Βάκχου και της Αφροδίτης και θα συνεχίσουμε για τη χτισμένη σε ρωμαϊκά πολεοδομικά πρότυπα πόλη των Ομεϋαδών, την Ααντζάρ (Aanjar, 8ος αιώνας), που βρίσκεται στην Κοιλάδα Μπεκάα και υπήρξε στρατηγικής σημασίας εμπορικός κόμβος μεταξύ Συρίας και Μεσογείου (UNESCO). Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Ακολουθεί το οινοποιείο Ξαρά (Château Ksara), όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τα περίφημα κρασιά του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 3

ΣΙΔΩΝΑ - ΤΥΡΟΣ - ΒΗΡΥΤΟΣ

Πρωινό και αναχώρηση για τη Σιδώνα, στην πεδιάδα ανάμεσα στο Όρος Λίβανος και τη Μεσόγειο. Θα δούμε το παραθαλάσσιο κάστρο των Σταυροφόρων και τα παλιά σουκ. Συνεχίζουμε για την Τύρο, σημαντικό λιμάνι των Φοινίκων (UNESCO). Απαρτιζόταν από δύο πόλεις, την Παλαιά, χτισμένη στα παράλια της Φοινίκης και τη Νέα, στην απέναντι νησίδα. Θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο και θα περιηγηθούμε πεζή στην παραλία. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 4

ΤΡΙΠΟΛΗ - ΜΠΣΑΡΙ - ΒΗΡΥΤΟΣ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την Τρίπολη (Trablous), την «πρωτεύουσα των γλυκών», με το μεγαλύτερο κάστρο Σταυροφόρων του Λιβάνου. Θα απολαύσουμε τον καφέ μας στο λιμάνι Ελ Μίνα και θα συνεχίσουμε για να δούμε τους σεβαστούς εκπρόσωπους των Κέδρων του Λιβάνου. Βρίσκονται κοντά στην πόλη Μπσαρί (Bsharri ή Becharre), δίπλα στην «Ιερή Κοιλάδα» (Wadi Qadisha). Θα επισκεφθούμε το Μοναστήρι του Αγίου Αντώνιου, χτισμένο στο βουνό, με την εκπληκτική θέα του δάσους και της γύρω κοιλάδας και το Μουσείο του διάσημου συγγραφέα Χαλίλ Γκιμπράν (Khalil Gibran, εάν είναι ανοικτό). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 5

ΣΠΗΛΑΙΑ ΤΖΕΪΤΑ - ΒΥΒΛΟΣ - ΧΑΡΙΣΑ - ΒΗΡΥΤΟΣ

Πρωινό και αναχώρηση για τα σπήλαια Τζέιτα, τα ωραιότερα της Μέσης Ανατολής. Επόμενος σταθμός μας η παραθαλάσσια πόλη Βύβλος, η βιβλική Gebal, που κατοικείται εδώ και 7.000 χρόνια και υπήρξε σημαντικό λιμάνι των Φοινίκων (UNESCO). Ακολουθεί ο λόφος Χαρίσα, όπου θα θαυμάσουμε τη θέα του κόλπου Τζούνιε από το άγαλμα της Παναγίας του Λιβάνου. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και επιστροφή στη Βηρυτό. Απόγευμα ελεύθερο για να κάνετε τις αγορές σας. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 6

ΝΤΕΪΡ ΕΛ ΚΑΜΑΡ - ΠΑΛΑΤΙ ΜΠΕΪΤΕΝΤΙΝ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για το γραφικό χωριό Ντέιρ Ελ Καμάρ, το όνομα του οποίου σημαίνει «Μοναστήρι της Σελήνης», υπήρξε έδρα των κυβερνητών της χώρας από τον 16ο έως τον 18ο αιώνα. Θα δούμε την Εκκλησία Notre Dame και το Τζαμί Fakhreddine. Συνεχίζουμε για το παλάτι του Μπεϊτεντίν, στο μουσείο του οποίου εκτίθεται μια καταπληκτική συλλογή βυζαντινών ψηφιδωτών. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ MIDDLE EAST
Αεροπορικά εισιτήρια με Middle East
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 4*, 5*
Διαμονή σε ξενοδοχείο 4*, 5*
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
Ημιδιατροφή καθημερινά
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
Πλούσιο πρόγραμμα ξεναγήσεων
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΞΕΝΑΓΟΣ
Έμπειρος Έλληνας αρχηγός/ξεναγός
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ COVID-19 ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ
Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση Covid-19 έως 75 ετών

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Βηρυτός - Αθήνα με πτήσεις της Middle East
 • 5 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο επιλογής σας 4*, 5* (τοπικής κατηγοριοποίησης)
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Μεταφορές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις βάσει προγράμματος
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός/ξεναγός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση με κάλυψη Covid-19 έως 75 ετών

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων 330€
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
 4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 6. Στα περισσότερα ξενοδοχεία του εξωτερικού ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση, το οποίο επιστρέφεται με το check out.
 7. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής, που μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ
6 ΗΜΕΡΕΣ | ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ MIDDLE EAST
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ - ΒΗΡΥΤΟΣ ME 252 11:15 13:00
ΒΗΡΥΤΟΣ - ΑΘΗΝΑ ΜΕ 253 18:00 20:00