ΚΥΠΡΟΣ

ΑΠΟ 420€

ΣΥΝΟΨΗ

04 ΜΕΡΕΣ
Sky Express aegean
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 25/2
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΛΑΡΝΑΚΑ - ΑΓ. ΛΑΖΑΡΟΣ - ΛΕΜΕΣΟΣ

Πτήση για τη Λάρνακα. Άφιξη και πρώτη γνωριμία με την πόλη. Ένας μεγάλος σεισμός το 77 μ.Χ. την κατέστρεψε και ξαναχτίστηκε από την αρχή. Από τα σημαντικότερα προσκυνήματα της Κύπρου αλλά και του Χριστιανισμού είναι ο Ιερός Ναός Αγίου Λαζάρου, όπου χτίστηκε τον 9ο αιώνα πάνω στον τάφο του. Σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση, αμέσως μετά την ανάστασή του από τον Ιησού, ο Λάζαρος, φοβούμενος για τη ζωή του, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Ιουδαία και εγκαταστάθηκε στην Κύπρο, όπου αργότερα, οι Απόστολοι Παύλος και Βαρνάβας, τον έχρισαν πρώτο επίσκοπο Κιτίου (σημερινή Λάρνακα). Πίσω από την εκκλησία, λειτουργεί το Εκκλησιαστικό Μουσείο με διάφορα θρησκευτικά κειμήλια και παλιές εικόνες. Στη συνέχεια μεταφορά στη Λεμεσό, όπου θα δούμε το όμορφο λιμάνι της. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και δείπνο. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 2

ΛΕΜΕΣΟΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

Μετά το πρωινό, χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε το καρναβάλι. Οι καρναβαλιστές εμπνέονται από μια ποικιλία θεμάτων, όπως ιστορικά γεγονότα, επίκαιρα και πολιτικά ζητήματα, ήρωες από τη μυθολογία και τα παραμύθια, κινηματογραφικές ταινίες και παραδόσεις ξένων χωρών. Οι παλαιότερες και πιο παραδοσιακές μεταμφιέσεις θεωρούνται οι «πελλόμασκες». Αποτελούν αυτοσχέδιες μεταμφιέσεις και παρουσιάζουν ένα ακατανόητο και φαιδρό συνονθύλευμα από αταίριαστα μεταξύ τους ρούχα. Δείπνο, διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 3

ΛΕΜΕΣΟΣ - ΤΡΟΟΔΟΣ - ΜΟΝΗ ΚΥΚΚΟΥ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)

Μετά το πρωινό, χρόνος ελεύθερος για κολύμπι ή αγορές. Σας προτείνουμε να μας ακολουθήσετε στην προαιρετική μας εκδρομή στην Τρόοδο. Θα αναχωρήσουμε για τα ορεινά γραφικά «κρασοχώρια» και θα δούμε την Ιερά Μονή Τροοδίτισσας, από τις παλαιότερες του νησιού, γνωστή για την ασημοσκέπαστη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας. Πιστεύεται ότι δίνει ελπίδα σε άτεκνα ζευγάρια. Ακολουθεί η Ιερά Μονή Κύκκου, από το 1100, αφιερωμένη στην Παναγία, στεγάζει μια από τις τρεις σωζόμενες εικόνες της που αποδίδονται στον Απόστολο Λουκά. Θα επισκεφθούμε τον τάφο του Αρχιεπίσκοπου Μακάριου, του πρώτου προέδρου της Κύπρου και θα καταλήξουμε στο παραδοσιακό χωριό Όμοδος, όπου βρίσκεται το Μοναστήρι του Τίμιου Σταυρού. Μπορείτε να δοκιμάσετε τοπικά εδέσματα όπως χαλούμι, σεφταλιές, κουπέπια, αφέλια, κολοκάσι, ραβιόλες κ.ά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 4

ΛΕΜΕΣΟΣ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για τη Λευκωσία, στην αρχαιότητα λεγόταν «Λήδρα» και αποτελούσε ένα από τα βασιλεία της Κύπρου. Θα επισκεφθούμε τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, στρατιωτικό κοιμητήριο, τις κεντρικές φυλακές με τους τάφους, τα κελιά των εννιά ηρώων και την αγχόνη των Άγγλων. Ακολουθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο με το άγαλμα της Αφροδίτης των Σολών, μια συλλογή χρυσών κοσμημάτων, κατάλοιπα από τους βασιλικούς τάφους της Σαλαμίνας κ.ά. Συνεχίζουμε με τον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη, την Πλατεία Ελευθερίας και τη Λαϊκή Γειτονιά, με κτίρια που χρονολογούνται από τον 18ο αιώνα. Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Λάρνακας για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ SKY EXPRESS
Αεροπορικά Εισιτήρια με Sky Express
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 4*S
Διαμονή σε ξενοδοχείο 4*S
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
Ημιδιατροφή καθημερινά
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
Πλούσιο πρόγραμμα ξεναγήσεων
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ
Ασφάλεια αστικής ευθύνης έως 75 ετών

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Λάρνακα - Αθήνα με πτήσεις της Sky Express
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων
 • 3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Poseidonia Beach Hotel 4* Sup στη Λεμεσό
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης έως 75 ετών

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Προαιρετική Εκδρομή στην Τρόοδο και στη Μονή Κύκκου 35€/άτομο (ελάχιστη συμμετοχή 20 άτομα)
 • Προαιρετική ασφάλεια Covid-19 της Interamerican 32€/άτομο
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο
 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
 4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας.
  Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 6. Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες.
 7. Για τις οδικές εκδρομές η επιβάρυνση κατ’ άτομο σε καμπίνα (με επιστροφή): ΑΒ2 +€65, Α2 +€80, Α4 +€25, ΑΒ3 +€30, Α3 +€35.
 8. Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.
 9. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής όπως αναφέρονται στο site μας www.smileacadimos.gr.
4 ΗΜΕΡΕΣ | ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ SKY EXPRESS
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ - ΛΑΡΝΑΚΑ GQ 600 07:45 09:25
ΛΑΡΝΑΚΑ - ΑΘΗΝΑ GQ 603 19:50 21:35
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
POSEIDONIA BEACH HOTEL
ΛΕΜΕΣΟΣ
poseidonia-beach-hotel