ΡΩΜΗ - ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΑΠΟ 1€

ΣΥΝΟΨΗ

09 ΜΕΡΕΣ
ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΠΑΤΡΑ

Συγκέντρωση και αναχώρηση για Πάτρα. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Ανκόνα. Διανυκτέρευση εν πλω.
ΜΕΡΑ 2

ΑΝΚΟΝΑ - ΡΩΜΗ

Άφιξη στο λιμάνι της Ανκόνα και αναχώρηση για την «αιώνια πόλη». Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση. 
ΜΕΡΑ 3

ΡΩΜΗ

Μετά το πρωινό ακολουθεί ξενάγηση της πόλης. Θα δούμε τη Βίλα Μποργκέζε, το Αυρηλιανό τείχος, την πιάτσα Μπαρμπερίνι, τη στήλη του Τραϊανού, το Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο Ρωμαϊκό κτίσμα του κόσμου, το λόφο του Καπιτωλίου, την αρχαία αγορά και την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Συνεχίζουμε με την πιάτσα Βενέτσια, όπου δεσπόζει το μνημείο του Βίκτορα Εμμανουήλ, το λόφο Παλατινό, το Τίβερη ποταμό με το νησί Τιβερίνα, καθώς και το Ναό του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό όπου θα θαυμάσουμε και την αποκαθήλωση του Μιχαήλ Αγγέλου. Σας προτείνουμε να απολαύσετε τον καφέ σας σε κάποια από τις περίφημες πλατείες όπως την Πιάτσα Ναβόνα, την Πιάτσα Ντι Σπάνια και την Πιάτσα ντελ Πόπολο. Διανυκτέρευση. 
ΜΕΡΑ 4

ΡΩΜΗ - ΣΙΕΝΑ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση για μια θαυμάσια διαδρομή στην Τοσκάνικη ύπαιθρο. Θα θαυμάσουμε το μεσαιωνικό Σαν Τζιμινιάνο με τους Πύργους και τη Σιένα (UNESCO). Θα δούμε την Πιάτσα ντελ Κάμπο, με τον τυπικό πύργο του Δημαρχείου και θα περιηγηθούμε πεζή μέχρι την πλατεία του Ντουόμο. Ακολουθεί η Φλωρεντία. Θα γνωρίσουμε την Πιάτσα ντε λα Σινιορία, την εκκλησία Σάντα Κρότσε με τους τάφους του Δάντη και του Γαλιλαίου, το Πόντε Βέκιο και την πλατεία του Καθεδρικού Ναού με το καμπαναριό, την Παναγία των Λουλουδιών και το Βαπτιστήριο. Στη συνέχεια μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

ΜΕΡΑ 5

ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ - ΒΕΝΕΤΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση για τη Βενετία, την «πόλη των Δόγηδων», που είναι χτισμένη πάνω σε 119 νησιά, τα οποία περιτριγυρίζονται από γραφικά κανάλια και ενώνονται με μικρές γέφυρες. Θα θαυμάσουμε την πλατεία του Αγ. Μάρκου με την ομώνυμη εκκλησία, το μεγαλοπρεπές καμπαναριό, τον πύργο των Μαυριτανών, το παλάτι των Δόγηδων και τη γέφυρα των Στεναγμών. Θα επισκεφθούμε ένα από τα εναπομείναντα εργαστήρια κατασκευής του διάσημου γυαλιού Μουράνο. Ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, στην περιοχή Μέστρε. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 6

ΒΕΝΕΤΙΑ - ΤΕΡΓΕΣΤΗ - ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΟΣΤΟΪΝΑ - ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Τεργέστη. Θα θαυμάσουμε το Ρωμαϊκό θέατρο και την περίφημη Αυστριακή γειτονιά του Κάστρου και του Μητροπολιτικού Ναού του Σαν Τζιούστο, πολιούχου της πόλης. Θα επισκεφθούμε το σπήλαιο Ποστόινα, όπου θα περιηγηθούμε προαιρετικά με ηλεκτρικό τρένο και θα μεταφερθούμε σε μια διαδρομή περίπου 3,5χλμ. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα Λιουμπλιάνα. Θα δούμε τον ποταμό Λιουμπλιάνιτσα, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου, τη γέφυρα των Δράκων και τις τρεις γέφυρες, την αγορά, την πλατεία Presernov, το παλάτι του επισκόπου με τη βιβλιοθήκη και το κάστρο. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 7

ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ - ΖΑΓΚΡΕΜΠ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για το Ζάγκρεμπ, όπου θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό Γοτθικού ρυθμού του Αγίου Στεφάνου. Συνεχίζουμε με την Πέτρινη Πύλη, στην είσοδο της Άνω Πόλης, με τη ζωγραφιά της Παναγίας, το προεδρικό Παλάτι και το Κοινοβούλιο. Ακολουθεί το Βελιγράδι, όπου κατά την περιήγησή μας θα δούμε το φρούριο Καλέμεγκνταν με τους πύργους, τις πολεμίστρες και τα οχυρώματα από την εποχή της Αναγέννησης. Σειρά έχει το ιστορικό κέντρο με τα εντυπωσιακά κτίρια του 19ου αιώνα όπως το Εθνικό Μουσείο, ενώ κατά μήκος της λεωφόρου των Επαναστάσεων θα δούμε το Κοινοβούλιο, κλασικό δείγμα Βαλκανικής αρχιτεκτονικής. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 8

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρωινό και αναχώρηση για τη Θεσσαλονίκη. Άφιξη νωρίς το απόγευμα και περιήγηση στο κέντρο της πόλης. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 9

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΠΟΥΛΜΑΝ
Μεταφορές με πολυτελές πούλμαν
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 3*, 4*
Διαμονή σε ξενοδοχεία 3*, 4*
ΠΡΩΙΝΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρωινό στη Θεσσαλονίκη
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
Ημιδιατροφή καθημερινά
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
Πλούσιο πρόγραμμα ξεναγήσεων
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ
Ασφάλεια αστικής ευθύνης έως 75 ετών

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

  1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
  2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
  3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
  4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
  5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
  6. Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες
  7. Για τις οδικές εκδρομές η επιβάρυνση κατ’ άτομο σε καμπίνα (με επιστροφή): ΑΒ2 +€65, Α2 +€80, Α4 +€25, ΑΒ3 +€30, Α3 +€35.
  8. Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.
  9. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής όπως αναφέρονται στο site μας www.smileacadimos.gr.