ΓΥΡΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ

ΑΠΟ 795€

ΣΥΝΟΨΗ

08 ΜΕΡΕΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 17, 31/7, 7, 14, 21, 28/8, 4/9

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΠΑΛΕΡΜΟ - ΜΟΝΡΕΑΛΕ

Πτήση για την πρωτεύουσα της Σικελίας, το Παλέρμο, τον Πάνορμο των αρχαίων Ελλήνων. Φθάνοντας θα αναχωρήσουμε για το Μονρεάλε, όπου θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό. Επιστροφή στο Παλέρμο και ξενάγηση στην πόλη. Θα επισκεφθούμε τον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό ναό με τους τάφους των Νορμανδών βασιλέων και το σκήνωμα της πολιούχου Αγίας Ροζαλίας. Συνεχίζουμε με την γραφική Πιάτσα Πραιτόρια με το Δημαρχείο και το σιντριβάνι με τα αγάλματα, το λυρικό θέατρο Μάσιμο, την μεγάλη πλατεία με το θέατρο Πολυτεάμα, το επιβλητικό Παλάτσο Ντέι Νορμάνι με το μοναδικό σε διακόσμηση παρεκκλήσι, την Μαρτοράνα και την παραλιακή λεωφόρο που σφύζει από ζωή. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 2

ΠΑΛΕΡΜΟ - ΚΕΦΑΛΟΥ - ΠΑΛΕΡΜΟ

Πρωινό και αναχώρηση για το παραθαλάσσιο θέρετρο Κεφαλού, όπου θα δούμε την Πιάτσα Ντουόμο και τον Καθεδρικό Ναό του Ρογήρου του Νορμανδού με τα βυζαντινά ψηφιδωτά. Επιστροφή στο Παλέρμο. Χρόνος ελεύθερος για εξερεύνηση της πόλης. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 3

ΠΑΛΕΡΜΟ - ΕΡΙΤΣΕ - ΣΕΓΕΣΤΗ - ΣΕΛΙΝΟΥΝΤΑΣ - ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την πυργούπολη Ερίτσε, χτισμένη σε έναν επιβλητικό βράχο ύψους 750 μέτρων, αγναντεύει τις αλυκές του Τράπανι και τα νησιά της Εγάδης. Ελεύθερος χρόνος για να περιηγηθούμε στα στενά σοκάκια της πόλης. Θα επισκεφθούμε το δωρικό ναό της Σεγέστης και τον Σελινούντα, μια ονομαστή πόλη της Μεγάλης Ελλάδας. Επίσκεψη στο αρχαιολογικό πάρκο με την Ακρόπολη και αναχώρηση για την ιστορική «Κοιλάδα των Ναών» του Ακράγαντα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 4

ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ - ΠΙΑΤΣΑ ΑΡΜΕΡΙΝΑ - ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ

Μετά το πρωινό ακολουθεί ξενάγηση στο συγκρότημα των αρχαίων ελληνικών ναών της Σικελίας. Θα περιηγηθούμε στην Ιερά Οδό της αρχαίας πόλης και θα θαυμάσουμε τους ναούς της Ήρας, της Ομόνοιας, του Ηρακλή, των Διόσκουρων και του Ολυμπίου Διός. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Πιάτσα Αρμερίνα, όπου θα επισκεφθούμε την περίφημη Ρωμαϊκή βίλα Casale (UNESCO). Συνεχίζουμε για την αρχαιοελληνική πόλη των Συρακουσών. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 5

ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ - ΟΡΤΥΓΙΑ

Πρωινό και ξενάγηση στις Συρακούσες. Θα επισκεφθούμε το αρχαίο Ελληνικό Θέατρο, το Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο και το «Αφτί του Διονύσου». Ακολουθεί επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο, στο νησάκι της Ορτυγίας, όπου θα δούμε το ναό του Απόλλωνα, την πλατεία του Αρχιμήδη, την πηγή της Αρετούσας και την πλατεία Duomo με το μοναδικό Καθεδρικό ναό ενσωματωμένο στον αρχαίο ναό της θεάς Αθηνάς. Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο και θα απολαύσουμε μια κρουαζιέρα διάρκειας περίπου μίας ώρας. Θα περάσουμε δίπλα από γραφικά καρνάγια, βραχονησίδες, θαλάσσια σπήλαια, κανάλια, την πλευρά της εστέτ Ριβιέρας των Συρακουσών κ.ά. Άφιξη στο ξενοδοχείο.
ΜΕΡΑ 6

ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ - ΑΙΤΝΑ - ΚΑΤΑΝΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση για το μεγαλύτερο και υψηλότερο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης, την Αίτνα. Θα μεταβούμε οδικώς μέχρι τους πρόποδες του βουνού και θα ανεβούμε με τελεφερίκ στην κορυφή, όπου με ειδικό όχημα θα δούμε από κοντά μικρούς ή μεγάλους κρατήρες, ενεργούς και μη (έξοδα ατομικά). Συνεχίζουμε για την Κατάνια, το «αντίπαλο δέος» του Παλέρμο, ένας γαστρονομικός παράδεισος, αλλά και η πόλη που θεωρείται ότι έχει την καλύτερη νυχτερινή ζωή σε ολόκληρο το νησί. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 7

ΚΑΤΑΝΙΑ

Πρωινό και ξενάγηση στην «Μαύρη Πόλη» όπως επονομάζεται η Κατάνια, καθώς η λάβα του ηφαιστείου αποτέλεσε υλικό δόμησης των κτιρίων της. Θα περιηγηθούμε πεζή στην παλιά πόλη και θα δούμε τις μπαρόκ πλατείες, τα ασπρόμαυρα μέγαρα, τον Καθεδρικό ναό, το σιντριβάνι του ελέφαντα, τον κεντρικό εμπορικό δρόμο Βία Ετνέα, το ρωμαϊκό αμφιθέατρο, την όπερα Μάσιμο Μπελίνι κ.ά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για εξερεύνηση της πόλης. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 8

ΚΑΤΑΝΙΑ - ΤΑΟΡΜΙΝΑ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την Ταορμίνα. Θα περιηγηθούμε πεζή στα γραφικά δρομάκια της με τα νεοκλασικά αρχοντικά και θα καταλήξουμε στο επιβλητικό αρχαιοελληνικό της θέατρο (Teatro Greco) με την εκπληκτική θέα στο Ιόνιο πέλαγος. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ AEGEAN AIRLINES
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ AEGEAN AIRLINES
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4*
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4*
ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ & ΕΚΔΡΟΜΕΣ
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ & ΕΚΔΡΟΜΕΣ
ΞΕΝΑΓΟΙ ΣΤΟ ΠΑΛΕΡΜΟ, ΑΚΡΑΝΑΝΤΑ, ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ, ΣΕΓΕΣΤΗ, ΕΡΙΤΣΕ, ΣΕΛΙΝΟΥΝΤΑ & ΠΙΑΤΣΑ ΑΡΜΕΡΙΝΑ
ΞΕΝΑΓΟΙ ΣΤΟ ΠΑΛΕΡΜΟ, ΑΚΡΑΝΑΝΤΑ, ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ, ΣΕΓΕΣΤΗ, ΕΡΙΤΣΕ, ΣΕΛΙΝΟΥΝΤΑ & ΠΙΑΤΣΑ ΑΡΜΕΡΙΝΑ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Παλέρμο - Κατάνια - Αθήνα με Aegean Airlines
 • 7 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* (2 Παλέρμο, Federico Central Palace II, 1 Ακράγαντα, Della Valle Wellness & Spa, 2 Συρακούσες, Centrale, 2 Κατάνια, Romano House)
 • Πρωινό καθημερινά
 • Μεταφορές, εκδρομές βάσει προγράμματος
 • Τοπικοί ξεναγοί σε Παλέρμο, Ακράγαντα, Συρακούσες, Σεγέστη, Έριτσε, Σελινούντα και Πιάτσα Αρμερίνα
 • Εισιτήριο κρουαζιέρας
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων 350€
 • Check points, φόροι πόλεων
 • Ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια COVID για ταξιδιώτες έως 75 ετών
 • Εισιτήρια εισόδων
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
 4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 6. Στα περισσότερα ξενοδοχεία του εξωτερικού ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση, το οποίο επιστρέφεται με το check out.
 7. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής, που μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ

ΤΙΜΕΣ

Ημερομηνίες
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ:

-
Ενήλικες
+
-
Παιδιά
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ

 1. ΗΛΙΚΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ
ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ
Κόστος κατ' άτομο

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ

2ΚΛΙΝΟ

1ΚΛΙΝΟ

ΠΑΙΔΙ

17, 31/7,
7, 14, 21, 28/8, 4/9

8

795€

+250€

595€