ΓΥΡΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ

ΑΠΟ 795€

ΣΥΝΟΨΗ

07 ΜΕΡΕΣ
ITA_-_Italia_Trasporto_Aereo_Logo.svg
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ 30/5
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΠΑΛΕΡΜΟ

Πτήση για την πρωτεύουσα της Σικελίας, το Παλέρμο. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε το μεγαλοπρεπή Καθεδρικό Ναό με τους τάφους των Νορμανδών Βασιλέων και το σκήνωμα της πολιούχου Αγίας Ροζαλίας. Θα δούμε τη γραφική Πιάτσα Πραιτόρια με το Δημαρχείο και το σιντριβάνι με τα αγάλματα, το λυρικό θέατρο Μάσιμο, την πλατεία με το θέατρο Πολυτεάμα, το επιβλητικό Παλάτσο Ντέι Νορμάνι, με το μοναδικό σε διακόσμηση παρεκκλήσι, τη Μαρτοράνα και την παραλιακή λεωφόρο. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και γεύμα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 2

ΠΑΛΕΡΜΟ - ΜΟΝΡΕΑΛΕ - ΤΣΕΦΑΛΟΥ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το περίφημο Μονρεάλε, με τον εντυπωσιακό Καθεδρικό Ναό. Το εσωτερικό του κοσμείται με ψηφιδωτά Βυζαντινών και Σικελών καλλιτεχνών. Ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το παραθαλάσσιο θέρετρο Τσεφαλού, όπου θα δούμε την πιάτσα Ντουόμο και τον Καθεδρικό Ναό του Ρογήρου του Νορμανδού, με τα βυζαντινά ψηφιδωτά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 3

ΠΑΛΕΡΜΟ - ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ

Πρωινό και αναχώρηση για την ιστορική «Κοιλάδα των Ναών» του Ακράγαντα. Θα γνωρίσουμε το εντυπωσιακότερο διασωθέν συγκρότημα αρχαίων Ελληνικών Ναών της Σικελίας και θα περιηγηθούμε πεζή στην Ιερά Οδό της αρχαίας πόλης. Θα θαυμάσουμε τους Ναούς της Ήρας, της Ομόνοιας, του Ηρακλή, των Διόσκουρων και του Ολυμπίου Διός. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 4

ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ - ΚΑΤΑΝΙΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Κατάνια, τη «Μαύρη Πόλη». Θα περιηγηθούμε πεζή στην παλιά πόλη και θα δούμε τις μπαρόκ πλατείες, τα ασπρόμαυρα μέγαρα, τον Καθεδρικό Ναό, το σιντριβάνι του ελέφαντα, τον κεντρικό εμπορικό δρόμο Βία Ετνέα (Via Etnea), το Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο, την όπερα Μάσιμο Μπελίνι κ.ά. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 5

ΚΑΤΑΝΙΑ - ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ - ΚΑΤΑΝΙΑ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για τις Συρακούσιες. Άφιξη και ξενάγηση στα σημαντικότερα μνημεία του αρχαιολογικού της πάρκου, όπως το αρχαίο Ελληνικό Θέατρο, το Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο και το «Αυτί του Διονύσου». Ακολουθεί το ιστορικό κέντρο, που βρίσκεται στο νησάκι Ορτυγίας. Θα δούμε το Ναό του Απόλλωνα, την πλατεία του Αρχιμήδη, την πηγή της Αρετούσας και την πλατεία Duomo με τον Καθεδρικό Ναό. Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε σε πλοίο και θα απολαύσουμε μια κρουαζιέρα. Θα περάσουμε δίπλα από γραφικά καρνάγια, βραχονησίδες, θαλάσσια σπήλαια, κανάλια, την πλευρά της εστέτ Ριβιέρας των Συρακουσών κ.ά. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στην Κατάνια. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 6

ΚΑΤΑΝΙΑ - ΑΙΤΝΑ - ΤΑΟΡΜΙΝΑ - ΚΑΤΑΝΙΑ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το μεγαλύτερο και υψηλότερο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης, την Αίτνα. Η ονομασία της προέρχεται πιθανόν από την ελληνική λέξη αίθω, που σημαίνει «καίγομαι». Θα μεταβούμε οδικώς μέχρι τους πρόποδες του βουνού και θα ανεβούμε με τελεφερίκ (έξοδα ατομικά) στην κορυφή, όπου με ειδικό όχημα (έξοδα ατομικά) θα δούμε από κοντά μικρούς ή μεγάλους κρατήρες, ενεργούς και μη. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Ταορμίνα, όπου θα θαυμάσουμε τα γραφικά δρομάκια της με τα νεοκλασικά αρχοντικά και το επιβλητικό αρχαιοελληνικό της θέατρο (Teatro Greco), με τη θέα στο Ιόνιο πέλαγος. Επιστροφή στην Κατάνια. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 7

ΚΑΤΑΝΙΑ - ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ ITA
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ ITA
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4*
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4*
ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
ΤΟΠΙΚΟΙ ΞΕΝΑΓΟΙ
ΤΟΠΙΚΟΙ ΞΕΝΑΓΟΙ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Ρώμη - Παλέρμο - Κατάνια - Ρώμη - Αθήνα με ITA
 • 6 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* (2 Παλέρμο Ibis Style President 4*, 1 Ακράγαντα Della Valle 4*, 3 Κατάνια Nettuno 4*)
 • Πρωινό καθημερινά
 • Εκδρομές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις βάσει προγράμματος
 • Τοπικοί ξεναγοί
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων 300€
 • Εισιτήρια εισόδων
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
 4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 6. Στα περισσότερα ξενοδοχεία του εξωτερικού ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση, το οποίο επιστρέφεται με το check out.
 7. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής, που μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ
7 ΗΜΕΡΕΣ | ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ITA
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ - ΡΩΜΗ AZ 717 06:05 07:10
ΡΩΜΗ - ΠΑΛΕΡΜΟ AZ 1777 08:15 09:25
ΚΑΤΑΝΙΑ - ΡΩΜΗ AZ 1724 12:00 13:20
ΡΩΜΗ - ΑΘΗΝΑ AZ 718 15:40 18:40
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
IBIS STYLES PALERMO PRESIDENT
ΠΑΛΕΡΜΟ
ibis Styles Palermo President
HOTEL DELLA VALLE
ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ
Hotel Della Valle
HOTEL NETTUNO
ΚΑΤΑΝΙΑ
Hotel Nettuno