ΓΥΡΟΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΑΠΟ 598€

ΣΥΝΟΨΗ

06 ΜΕΡΕΣ
Sky Express
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 14/4
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: ΑΘΗΝΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ - ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ - ΕΛΟΥΝΤΑ

Πτήση για το Ηράκλειο. Άφιξη και αναχώρηση για το Οροπέδιο του Λασιθίου που σύμφωνα με τη μυθολογία, εδώ γεννήθηκε ο Δίας στο Δίκταιον Άντρον. Επίσκεψη στο σπήλαιο και συνεχίζουμε για τον Άγιο Νικόλαο, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα. Επόμενος σταθμός μας η Σπιναλόγκα, όπου θα μεταβούμε με πλοιάριο για να περιηγηθούμε στο κάστρο και να δούμε τον παλαιό οικισμό. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ELOUNDA VILLAGE 5*, στην Ελούντα. Ακολουθεί δείπνο με νηστίσιμα και μη εδέσματα και παρακολούθηση της Ακολουθίας του Επιταφίου. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 2

Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ: ΣΗΤΕΙΑ - ΜΟΝΗ ΤΟΠΛΟΥ - ΒΑΪ

Πρόγευμα και αναχώρηση για τη Σητεία, πατρίδα του Βιτσέντζου Κορνάρου και του Ερωτόκριτου, με το Βενετσιάνικο φρούριο Καζάρμα και τα ερείπια του Μινωικού πολιτισμού. Προσκύνημα στη σταυροπηγιακή Μονή Τοπλού, μια από τις πλουσιότερες του νησιού, με το χαρακτηριστικό αναγεννησιακό κωδωνοστάσιο. Συνεχίζουμε για το φοινικόδασος του Βάι, μια από τις πιο όμορφες και ιδιαίτερες τοποθεσίες με χιλιάδες φοίνικες που καταλήγουν στην αμμουδιά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Δείπνο με παραδοσιακή μαγειρίτσα και τοπικά εδέσματα και στη συνέχεια θα μεταβούμε σε κοντινή εκκλησία για την παρακολούθηση της Αναστάσιμης Ακολουθίας.

ΜΕΡΑ 3

ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΣΧΑ: ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΓΕΥΜΑ - ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος για να χαλαρώσετε στο ξενοδοχείο. Το ψήσιμο του οβελία έχει αρχίσει ενώ μεζέδες και ρακί προσφέρονται δίπλα στην πισίνα. Ακολουθεί παραδοσιακό Πασχαλινό γεύμα με χορό και γλέντι. Το απόγευμα θα μεταβούμε στο γραφικό λιμανάκι του Αγίου Νικολάου για περίπατο. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 4

ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΣΧΑ: ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΚΝΩΣΟΣ - ΑΡΧΑΝΕΣ - ΡΕΘΥΜΝΟ

Πρόγευμα και αναχώρηση για το κέντρο του Μινωικού πολιτισμού, τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού. Ελεύθερος χρόνος για καφέ στο παραδοσιακό χωριό Αρχάνες και στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στην πόλη του Ηρακλείου. Θα δούμε τον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη στον προμαχώνα Μαρτινέγκο, την παραλιακή με το Ενετικό κάστρο, την Κρήνη του Μοροζίνι κ.α. Συνεχίζουμε για το Ρέθυμνο, άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο AQUILA RITHYMNA BEACH 5*, στον Αδελιανό Κάμπο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 5

ΤΡΙΤΗ: ΜΟΝΗ ΑΡΚΑΔΙΟΥ - ΡΕΘΥΜΝΟ - ΦΟΡΤΕΤΖΑ

Πρόγευμα και η μέρα μας αρχίζει με προσκύνημα στην ιστορική Μονή Αρκαδίου. Θα γνωρίσουμε την ιστορία της και θα θαυμάσουμε την Τράπεζα, τα Κελαρικά, την Πυριτιδαποθήκη, το Μουσείο και την Πινακοθήκη της Μονής. Συνεχίζουμε για περιήγηση στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, βενετσιάνικης και οθωμανικής αρχιτεκτονικής και καταλήγουμε στο Ενετικό λιμάνι με τη Φορτέτζα του 1573. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 6

ΤΕΤΑΡΤΗ: ΛΙΜΝΗ ΚΟΥΡΝΑ - ΜΟΥΡΝΙΕΣ - ΧΑΝΙΑ - ΤΑΦΟΙ ΒΕΝΙΖΕΛΩΝ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για τη Λίμνη Κουρνά, τη μεγαλύτερη φυσική λίμνη της Κρήτης, στις δυτικές πλαγιές των Λευκών Ορέων. Συνεχίζουμε για το χωριό Μουρνιές όπου θα δούμε (εξωτερικά) το σπίτι που γεννήθηκε ο Ελ. Βενιζέλος. Θα περιηγηθούμε στην παλιά πόλη των Χανίων, στη Δημοτική αγορά του 1913, την εκκλησία της Τριμάρτυρης και το βενετσιάνικο λιμάνι με τα πολλά αρχοντικά και τα γραφικά καφέ. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και ακολουθεί ανάβαση μέσω της συνοικίας Χαλέπα, στο άλσος του Προφήτη Ηλία, με την πανοραμική θέα, τους περίφημους Τάφους των Βενιζέλων και το άγαλμα της Ελευθερίας. Μεταφορά στο αεροδρόμιο των Χανίων για την πτήση επιστροφής για την Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ SKY EXPRESS
Αεροπορικά εισιτήρια με Sky Express
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 5*
Aquila Elounda Village 5* & Aquila Rithymna Beach 5*
Διαμονή σε ξενοδοχεία 5*
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
Ημιδιατροφή καθημερινά
ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟ ΔΕΙΠΝΟ
στη θέση της ημιδιατροφής
Αναστάσιμο δείπνο
ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΓΕΥΜΑ
στη θέση της ημιδιατροφής
Πασχαλινό γεύμα
ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ
Αρχηγός/συνοδός
ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΝΩΣΟ
από επίσημο ξεναγό
Ξενάγηση στην Κνωσό
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Ηράκλειο - Χανιά - Αθήνα οικονομικής θέσης με Sky Express 
 • 1 αποσκευή 20kg & 1 χειραποσκευή 8kg/άτομο
 • Μεταφορές, περιηγήσεις όπου αναφέρονται με πολυτελές πούλμαν
 • 3 διανυκτερεύσεις στο Aquila Elounda Village 5*, στην Ελούντα
 • 2 διανυκτερεύσεις στο Aquila Rithymna Beach 5*, στον Αδελιανό Κάμπο Ρεθύμνου
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Αναστάσιμο δείπνο πριν την Ανάσταση 
 • Πασχαλινό γεύμα με μουσική στη θέση της ημιδιατροφής
 • Αρχηγός/συνοδός
 • Διπλωματούχος ξεναγός στην Κνωσό
 • Λαμπάδα για την Ανάσταση
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης  

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Φόροι αεροδρομίων 78€/άτομο.
Τα γεύματα εκτός ξενοδοχείου.
Η είσοδος στους επισκέψιμους χώρους.
Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.
Ο ειδικός φόρος διαμονής.

ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ SKY EXPRESS
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ 07:30 08:20
ΧΑΝΙΑ - ΑΘΗΝΑ 18:30 19:30
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
AQUILA ELOUNDA VILLAGE
ΕΛΟΥΝΤΑ
elounda-village
AQUILA RITHYMNA BEACH
ΡΕΘΥΜΝΟ
AQUILA-RITHYMNA-BEACH-DELUXE-JUNIOR-VILLA