ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΑΠΟ 255€

ΣΥΝΟΨΗ

03 ή 04 ΜΕΡΕΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 26, 27/10 Ώρα αναχώρησης: 07:00
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΜΕΤΣΟΒΟ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αναχώρηση από Αθήνα μέσω Λαμίας - Δομοκού - Καλαμπάκας για το γραφικό Μέτσοβο, γενέτειρα σπουδαίων εθνικών ευεργετών. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής με τα μοναδικά ξυλόγλυπτα και την Πινακοθήκη Τοσίτσα. Χρόνος για βόλτα και αγορές στα παραδοσιακά καταστήματα. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τοπικά εδέσματα συνοδευόμενα από ντόπιο κρασί. Συνεχίζουμε μέσω εντυπωσιακής διαδρομής και άφιξη στα Γιάννενα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας GRAND SERAI CONGRESS & SPA 5*. Δείπνο.

ΜΕΡΑ 2

ΚΟΝΙΤΣΑ - ΜΟΝΗ ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΗΣ - ΚΑΛΠΑΚΙ

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε τις ανέσεις του ξενοδοχείου. Νωρίς το μεσημέρι, αναχωρούμε για την Κόνιτσα. Επίσκεψη στο μονότοξο πέτρινο γεφύρι και στο σπίτι που μεγάλωσε ο Άγιος Παΐσιος, με τα πολλά κειμήλια. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση και γεύμα στην όμορφη κεντρική πλατεία. Επόμενος σταθμός μας η ιστορική Μονή της Παναγίας της Μολυβδοσκέπαστης, στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, σε κοντινή απόσταση από την ένωση του Βοϊδομάτη και του Αώου. Το απόγευμα άφιξη στην περιοχή του Καλπακίου, εκεί όπου το 1940 έλαβαν χώρα οι πρώτες μάχες του Ελληνοϊταλικού πολέμου. Θα παρακολουθήσουμε τις επετειακές εκδηλώσεις και την αναπαράσταση της μάχης από το μνημείο του μαχητή (ύψωμα με 500 περίπου σκαλιά). Το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο.

ΜΕΡΑ 3

ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ - ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΠΙΓΚΟ - ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ - ΚΗΠΟΙ

Πρωινό και επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο στο Καλπάκι, όπου θα ενημερωθούμε με προβολή σλάιντς και θα θαυμάσουμε τα μοναδικά εκθέματα από την εποχή του 1940. Συνεχίζουμε για τα Ζαγοροχώρια. Μέσω Αρίστης ανάβαση προς το Μικρό και το Μεγάλο Πάπιγκο, έναν από τους ομορφότερους παραδοσιακούς οικισμούς, με καλοδιατηρημένα λιθόκτιστα σπίτια και κτίρια. Χρόνος για καφέ και περιήγηση στα καλντερίμια που οδηγούν σε ξωκλήσια και βρύσες. Σειρά έχει το κεφαλοχώρι Μονοδένδρι, όπου από τη Μονή της Αγίας Παρασκευής θα δούμε από ψηλά το φαράγγι του Βίκου. Θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα δρομάκια, θα θαυμάσουμε αρχοντικά, το βιωματικό σχολείο και άλλα παραδοσιακά Ηπειρώτικα κτίρια. Χρόνος για γεύμα και αναχώρηση για τους Κήπους, με τα γεφύρια του Κόκκορη και το τρίτοξο του Καλογήρου. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Δείπνο.
ΜΕΡΑ 4

ΝΗΣΙ - ΚΑΣΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - ΑΘΗΝΑ

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για το μώλο, όπου θα επιβιβαστούμε στα βαρκάκια για το Νησί της Κυρά Φροσύνης (έξοδα ατομικά). Επίσκεψη στο σπίτι/μουσείο του Αλή Πασά, όπου θα μάθουμε για την επαναστατική περίοδο, θα δούμε τον οντά με τις τρύπες των πυροβόλων όπλων που σκότωσαν τον Αλή και θα θαυμάσουμε αυθεντικά αντικείμενα και φορεσιές αλλά και έργα τέχνης της Ηπειρώτικης ασημουργίας (έξοδα ατομικά). Επιστροφή στα Γιάννενα και επίσκεψη στο κάστρο, που χτίστηκε στα χρόνια του Ιουστινιανού και κατά την εποχή του Αλή Πασά επεκτάθηκε και αποτέλεσε το διοικητικό κέντρο όλης της περιφέρειας. Θα θαυμάσουμε το Σουφαρί Σαράι, την Ιππική Σχολή, το Ασλάν Πασά Τζαμί (σήμερα Εθνογραφικό Μουσείο), τα μαγειρεία στην ακρόπολη του Ιτς Καλέ, το Βυζαντινό Μουσείο και το Μουσείο Αργυροτεχνίας. Επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Το 3ήμερο πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει τη 2η μέρα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ & ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΠΟΥΛΜΑΝ
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ & ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΠΟΥΛΜΑΝ
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ GRAND SERAI 5*
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ GRAND SERAI 5*
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ
ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο Grand Serai Congress & Spa 5*, στα Γιάννενα
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Αρχηγός/συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Τα γεύματα εκτός ξενοδοχείου.
Η είσοδος στους επισκέψιμους χώρους.
Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.
Ο ειδικός φόρος διαμονής.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
GRAND SERAI CONGRESS & SPA
ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΝΟΜΟΣ
δωμάτιο στο ξενοδοχείο Grand Serai στα Ιωάννινα