ΕΛΣΙΝΚΙ - ΡΟΥΚΑ

ΑΠΟ 1750€

ΣΥΝΟΨΗ

07 ΜΕΡΕΣ
aegean Turkish
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΕΟΡΤΩΝ 17/12
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΕΛΣΙΝΚΙ

Πτήση για την πρωτεύουσα της Φινλανδίας, το Ελσίνκι. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε κάποιο από τα μουσεία της και τα εμπορικά της κέντρα. Το βράδυ διασκεδάστε στο τζαζ κλαμπ Storyville ή κάποιο από τα μπαρ και ντίσκο. Διανυκτέρευση. 
ΜΕΡΑ 2

ΕΛΣΙΝΚΙ

Πρωινή περιήγηση στην «κόρη της Βαλτικής», το Ελσίνκι, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων τα παγοθραυστικά του φινλανδικού στόλου, το Προεδρικό Μέγαρο, την υπαίθρια αγορά στο λιμάνι, τον Ορθόδοξο Ναό Ουσπένσκι (Uspenski) και την πλατεία της Γερουσίας με τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου. Συνεχίζουμε με το Ολυμπιακό Στάδιο, το κτίριο της Όπερας, τα ναυπηγεία, το μνημείο του μεγάλου συνθέτη της Φινλανδίας Σιμπέλιους (Sibelius) και την περίφημη Εκκλησία των Βράχων. Το απόγευμα σας προτείνουμε να περιηγηθείτε στους πεζόδρομους της πόλης και να απολαύσετε τον καφέ σας στο Esplanade. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 3

ΕΛΣΙΝΚΙ - ΚΟΥΟΥΣΑΜΟ - ΡΟΥΚΑ

Πρωινή αναχώρηση για το Κούουσαμο (Κuusamo) και τη Ρούκα, μέσω μιας πανέμορφης διαδρομής, όπου θα θαυμάσουμε παγωμένες λίμνες, χιονισμένα τοπία, ταράνδους και γραφικά αγροτόσπιτα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 4

ΡΟΥΚΑ - ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΡΑΝΟΥΑ - ΒΟΡΕΙΟ ΣΕΛΑΣ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το βορειότερο Ζωολογικό Κήπο της Ευρώπης, τη Ράνουα. Θα γνωρίσουμε τα ζώα που ζουν σε Αρκτικές συνθήκες, όπως πολικές αρκούδες, λευκούς αετούς, λύκους, τάρανδους, λευκές κουκουβάγιες, σκιουράκια κ.ά. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το πρατήριο με τα γλυκίσματα Fazer, καθώς και το κάστρο Murr-Murr, ο πύργος του οποίου είναι το σπίτι των συνοδών του Άγιου Βασίλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και στη συνέχεια ο οδηγός μας θα μας μεταφέρει στα καλύτερα σημεία για να απολαύσουμε το Βόρειο Σέλας, αν είμαστε τυχεροί. 
ΜΕΡΑ 5

ΡΟΥΚΑ - SNOWMOBILES - ΦΑΡΜΑ ΤΑΡΑΝΔΩΝ - «ΣΑΦΑΡΙ» ΜΕ ΧΑΣΚΙΣ

Σήμερα αφού φορέσουμε τις ειδικές στολές μας, θα απολαύσουμε ένα «σαφάρι» με Snowmobiles, πάνω από παγωμένες λίμνες, ποτάμια και μέσα στο δάσος. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα σταματήσουμε για ψάρεμα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την τοπική φάρμα με τάρανδους, όπου θα μάθουμε να οδηγάμε το έλκηθρο τους και θα αποκτήσουμε το απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης. Ακολουθεί η φάρμα με τα πανέμορφα σκυλιά χάσκις και η βόλτα μαζί τους (750μ.). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση. 
ΜΕΡΑ 6

ΡΟΥΚΑ - ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ - ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗ

Πρωινή αναχώρηση για το Ροβανιέμι. Θα επισκεφθούμε τον Αρκτικό Κύκλο όπου βρίσκεται το σπίτι του Άγιου Βασίλη, τον οποίο θα συναντήσουμε και θα φωτογραφηθούμε μαζί του. Μπορείτε να περιηγηθείτε στο Arctic Circle Shopping Gallery για αγορές. Επίσκεψη στο Snowman World με τα γλυπτά από πάγο και χιόνι. Συνεχίζουμε με το Santa Park, την Disneyland της Λαπωνίας, χτισμένο στο εσωτερικό μιας σπηλιάς. Ακολουθεί το Igloo Restaurant - Snowland, το οποίο κατασκευάζεται κάθε χρόνο σε απόσταση 3χλμ. έξω από το Ροβανιέμι, όπου θα θαυμάσουμε τον τρόπο κατασκευής του από κομμάτια πάγου. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 7

ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΚΤΙΚΟΥΜ - ΑΘΗΝΑ

Σήμερα θα επισκεφθούμε το Μουσείο Άρκτικουμ, όπου θα γνωρίσουμε την ιστορία, τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής των Λαπόνων. Σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε ένα ντοκιμαντέρ για το Βόρειο Σέλας και τον Ήλιο του Μεσονυχτίου στο αμφιθέατρο του μουσείου. Στη συνέχεια, μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ TURKISH/AEGEAN
Αεροπορικά εισιτήρια με Turkish/Aegean
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4*
Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*
4 ΔΕΙΠΝΑ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
4 δείπνα στα ξενοδοχεία
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
Πλούσιο πρόγραμμα ξεναγήσεων
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΕΙΣΟΔΩΝ
Εισιτήρια εισόδων
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΦΑΡΜΑ ΤΑΡΑΝΔΩΝ & ΦΑΡΜΑ ΧΑΣΚΙΣ
Επίσκεψη σε φάρμα ταράνδων & φάρμα χάσκις
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ, ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ COVID-19 ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ
Ασφάλεια αστικής ευθύνης, ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια Covid-19 για ταξιδιώτες έως 75 ετών

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Ελσίνκι μέσω ενδιάμεσου σταθμού με Turkish Airlines και Ροβανιέμι - Αθήνα με πτήση της Aegean Airlines
 • Φόροι αεροδρομίων
 • 6 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*(2 Ελσίνκι Original Sokos Hotel Albert 4*/ή Scandic Park Helsinki 4*, 3 Ρούκα Scandic Rukahovi 4*, 1 Ροβανιέμι Santa's Hotel Santa Claus 4*)
 • 4 δείπνα στο ξενοδοχείο
 • Χρήση σάουνας και πισίνας σε όλα τα ξενοδοχεία
 • Μεταφορές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις βάσει προγράμματος
 • Επίσκεψη στο χωριό του Άι Βασίλη
 • Είσοδος στο Μουσείο Άρκτικουμ
 • Είσοδος στο Snowman World
 • Είσοδος στην Snowland
 • Είσοδος στο Ζωολογικό Κήπο στη Ρανούα
 • Εκδρομή με Snowmobiles
 • Επίσκεψη σε φάρμα ταράνδων, βόλτα με έλκηθρα και δίπλωμα οδήγησης
 • Επίσκεψη σε φάρμα χάσκις και βόλτα με έλκηθρα
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης, ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια Covid-19 για ταξιδιώτες έως 75 ετών

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Τιμή εισόδου στο Santa Park 42€/ενήλικας, 36€/παιδί
 • Ποτά
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
 4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 6. Στα περισσότερα ξενοδοχεία του εξωτερικού ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση, το οποίο επιστρέφεται με το check out.
 7. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής, που μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ

7 ΗΜΕΡΕΣ | ΠΤΗΣΗ ΜΕ AEGEAN AIRLINES
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ - ΑΘΗΝΑ A3 4091 14:30 18:40
7 ΗΜΕΡΕΣ | ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ TURKISH AIRLINES
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ TK 1846 10:05 12:40
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΕΛΣΙΝΚΙ TK 1763 15:05 17:35
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
SCANDIC RUKAHOVI
ΡΟΥΚΑ
Scandic Rukahovi
SCANDIC PARK HELSINKI
ΕΛΣΙΝΚΙ
Scandic Park Helsinki
ORIGINAL SOKOS HOTEL ALBERT
ΕΛΣΙΝΚΙ
Original-Sokos-Hotel-Albert