ΕΚΟΥΑΔΟΡ

ΑΠΟ 1590€

ΣΥΝΟΨΗ

10 ΜΕΡΕΣ
KLM
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 26/10

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΚΙΤΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Κίτο, την πρωτεύουσα του Εκουαδόρ, βρίσκεται σε υψόμετρο 2.850μ. Άφιξη το απόγευμα και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 2

ΚΙΤΟ - ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΚΟΤΟΠΑΞΙ

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση της πόλης με την αποικιακή αρχιτεκτονική, τα μέγαρα και τις αγορές (UNESCO). Θα δούμε εκκλησίες, την πλατεία ανεξαρτησίας, το άγαλμα της Παναγίας El Panecillo και θα περιηγηθούμε πεζή στα σοκάκια της La Ronda. Θα θαυμάσουμε το Κυβερνητικό Μέγαρο που χτίστηκε τον 17ο αιώνα και την εκκλησία του Αγ. Φραγκίσκου του 1537, με το διάκοσμο έργων σπουδαίων καλλιτεχνών της «Escuela Quitena». Συνεχίζουμε προς το νότο, με προορισμό τους πρόποδες του ηφαιστείου Κοτοπάξι, μέρος του ομώνυμου Εθνικού Πάρκου με πλούσια και ιδιαίτερη πανίδα και χλωρίδα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 3

ΚΙΤΟ - ΟΤΑΒΑΛΟ - ΜΝΗΜΕΙΟ ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΥ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την κοινότητα των Οταβαλένιος και την περίφημη αγορά τους. Άντρες και γυναίκες ντυμένοι με τις παραδοσιακές τους φορεσιές συναθροίζονται στην Plaza de Ponchos του Οταβάλο πουλώντας είδη χειροτεχνίας. Συνεχίζουμε με το Μνημείο του Ισημερινού, εκεί που η γήινη σφαίρα χωρίζεται στα δύο. Το απόγευμα επιστροφή στο Κίτο.

ΜΕΡΑ 4

ΚΙΤΟ - ΠΟΤΑΜΟΣ ΝΑΠΟ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε οδικώς για την περιοχή της Αμαζονίας και συγκεκριμένα το λιμάνι της Punta Ahuano. Εκεί θα επιβιβαστούμε σε μικρές παραδοσιακές πιρόγες για να μας μεταφέρουν στις όχθες του ποταμού Νάπο, μήκους 1.075χλμ. Πηγάζει στον Ισημερινό ανάμεσα σε τρία ηφαίστεια των ανατολικών Άνδεων, τα Αντισάνα, Σιντσουλάγουα και Κοτοπάξι και τροφοδοτεί τον Αμαζόνιο με 6.976 κυβικά μέτρα ανά δευτερόλεπτο. Άφιξη στο ξενοδοχείο όπου θα απολαύσουμε ένα κοκτέιλ υποδοχής. Το απόγευμα θα περιηγηθούμε στο δάσος της βροχής όπου θα θαυμάσουμε την τοπική πανίδα και χλωρίδα, θα διατρέξουμε με zipline και θα επισκεφθούμε τους ιθαγενείς στον οικισμό της περιοχής.
Κίτο - Punta Ahuano 230χλμ.

ΜΕΡΑ 5

ΠΟΤΑΜΟΣ ΝΑΠΟ - ΜΠΑΝΙΟΣ

Για τη σημερινή μέρα σας προτείνουμε πολύ πρωινό ξύπνημα για να απολαύσετε την ανατολή στην καρδιά του Αμαζονίου. Μετά το πρωινό θα διατρέξουμε τις υδάτινες αρτηρίες θαυμάζοντας τα κρωξίματα των ζώων και τα πρωινά κελαηδίσματα των πουλιών κρυμμένα στα μανγκρόβια φυτά στις όχθες του ποταμού. Συνεχίζουμε για την επαρχιακή πόλη Banos de Agua Santa, ανάμεσα στις Άνδεις και στη λεκάνη του Ισημερινού Αμαζονίου, 8χλμ. από τον κρατήρα του ηφαιστείου Τουνγκουραχούα.
ΜΕΡΑ 6

ΜΠΑΝΙΟΣ - ΡΙΟΜΠΑΜΠΑ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε το δάσος των νεφών όπου θα δούμε τους καταρράκτες Pailon de Diable, Manto de la Novia και την κορυφή του ενεργού ηφαιστείου Tungurahua. Τελικός μας προορισμός το Ριομπάμπα, «η καρδιά της Πατρίδας». Η πόλη είναι περιτριγυρισμένη από χιονοσκέπαστα ηφαίστεια μεταξύ των οποίων και το Chimborazo, που η κορυφή του είναι το πιο απομακρυσμένο σημείο από το κέντρο της γης. Θα περιηγηθούμε πεζή στο ιστορικό της κέντρο και θα καταλήξουμε σε παραδοσιακή χασιέντα στις παρυφές της πόλης.
ΜΕΡΑ 7

ΡΙΟΜΠΑΜΠΑ - ΑΛΑΟΥΣΙ - ΙΝΚΑΠΙΡΚΑ - ΚΟΥΕΝΚΑ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την ορεινή πόλη Αλαουσί με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική. Θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο της Ινκαπίρκα, όπου θα θαυμάσουμε το Ναό του Ήλιου. Αργά το απόγευμα θα καταλήξουμε στην Κουένκα, την πόλη κόσμημα του Εκουαδόρ. Άφιξη στο ξενοδοχείο και το βράδυ θα απολαύσουμε μια βόλτα.

ΜΕΡΑ 8

ΚΟΥΕΝΚΑ - ΓΟΥΑΓΙΑΚΙΛ

Μετά το πρωινό ακολουθεί ξενάγηση της πόλης όπου θα θαυμάσουμε λιθόστρωτα καλντερίμια, χαμηλά σπίτια με κόκκινα κεραμίδια, κομψά σιδερόφραχτα μπαλκόνια, χαριτωμένες πλατείες, αποικιακά μέγαρα και πλούσια τοπική χειροτεχνία. Θα δούμε τον Καθεδρικό της Ναό, στολισμένο με μάρμαρο και θα επισκεφθούμε το Μουσείο των Ιθαγενών με την πλούσια συλλογή κεραμικών των Προκολομβιανών Πολιτισμών των Άνδεων. Συνεχίζουμε για το παραθαλάσσιο Γουαγιακίλ. Στη διαδρομή μας θα διασχίσουμε το Εθνικό Πάρκο Κάχας, ερημικά τοπία και «θάλασσες» από σύννεφα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
ΜΕΡΑ 9

ΓΟΥΑΓΙΑΚΙΛ - ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό ακολουθεί ξενάγηση της πόλης. Κάποτε φιλοξένησε σημαντικούς προκολομβιανούς πληθυσμούς όπως τους Βλαντίβια, τους Ματσαλίγια, τους Τσορέρα, τους Γκουανκάλα και τους Μαντένια. Στολίδι της πόλης, η Μαλεκόν 2000, μια ανάπλαση κατά μήκος του Ωκεανού. Θα επισκεφθούμε το πάρκο Μπολίβαρ όπου θα δούμε ιγκουάνα. Το βράδυ θα αναχωρήσουμε από το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.
ΜΕΡΑ 10

ΑΘΗΝΑ

Άφιξη στην Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ KLM
Αεροπορικά εισιτήρια με KLM
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 5* & 4*
Διαμονή σε ξενοδοχεία 5* & 4*
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
Ημιδιατροφή καθημερινά
ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΑΜΑΖΟΝΙΟ
Πλήρης διατροφή στον Αμαζόνιο
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ
Έμπειρος αρχηγός/συνοδός
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Κίτο - Γουαγιακίλ - Αθήνα με KLM
 • 8 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 5* & 4*
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Πλήρης διατροφή στον Αμαζόνιο
 • Εισιτήρια εισόδων
 • Φιλοδωρήματα
 • Τοπικός ξεναγός
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων 890€
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
 4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 6. Στα περισσότερα ξενοδοχεία του εξωτερικού ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση, το οποίο επιστρέφεται με το check out.
 7. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής, που μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ
10 ΗΜΕΡΕΣ | ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ KLM
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ - ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ 06:00 08:30
ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ - ΚΙΤΟ 10:00 14:40
ΓΟΥΑΓΙΑΚΙΛ - ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ 18:40 13:15
ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ - ΑΘΗΝΑ 20:55 01:10