ΚΟΛΟΜΒΙΑ - ΕΚΟΥΑΔΟΡ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΑΝ ΑΓΚΟΥΣΤΙΝ

ΑΠΟ 3590€

ΣΥΝΟΨΗ

17 ΜΕΡΕΣ
Turkish
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 19/12

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΜΠΟΓΚΟΤΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Νότια Αμερική.

ΜΕΡΑ 2

ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΜΠΟΓΚΟΤΑ - ΒΙΛΛΑ ΝΤΕ ΛΕΙΒΑ

Φτάνουμε το πρωί στο αεροδρόμιο της Μπογκοτά απ’ όπου αναχωρούμε για το βορρά του κολομβιανού οροπεδίου. Το μεσημέρι φτάνουμε στη Βίλλα ντε Λέιβα, ένα κομψοτέχνημα αποικιακής αρχιτεκτονικής που χρονολογείται από το 1572. Το ίδιο απόγευμα θα ξεναγηθούμε στην Πλάζα Μαγιόρ, την μεγαλύτερη πλακόστρωτη πλατεία της Κολομβίας, θα δούμε τα κέντρα χειροτεχνίας και θα γευθούμε την αύρα της παλιάς αποικιακής Κολομβίας.

ΜΕΡΑ 3

ΒΙΛΛΑ ΝΤΕ ΛΕΙΒΑ - ΚΑΡΤΑΓΕΝΑ

Επιστρέφουμε οδικώς στο αεροδρόμιο της Μπογκοτά απ’ όπου πετάμε για μια από τις θρυλικές πόλεις στις ακτές της Καραϊβικής. Την Καρταγένα ντε Ίντιας, αρχιτεκτονικό θησαυρό παγκόσμιας κληρονομιάς υπό την προστασία της UNESCO.

ΜΕΡΑ 4

ΚΑΡΤΑΓΕΝΑ

Η μέρα είναι αφιερωμένη στην επίσκεψη των μνημείων αυτής της ανεπανάληπτης πόλης. Στην ξενάγηση θα μάθουμε και θα δούμε πολλά για την Καρταγένα που χτίστηκε το 1533 από τους Ισπανούς. Τόσο σπουδαία ήταν η θέση της στη θάλασσα της Καραϊβικής, που όλοι οι κατακτητές ονειρευόταν να τη φέρουν στην δική τους κυριαρχία. Στην πιο σημαντική πολιορκία -από τους Άγγλους- την άμυνα ανέλαβε ο μονόχειρας, μονόφθαλμος και... μονοπόδαρος Μπλας ντε Πέζο που παρέταξε 2.500 άνδρες σκλάβους και ινδιάνους στους 25.000 έμπειρους ναυτικούς, στα 186 πλοία και στα 2.000 κανόνια των Άγγλων. Οι τελευταίοι ήταν τόσο σίγουροι για την νίκη, που εξέδωσαν προκαταβολικά νόμισμα αναμνηστικό, που έδειχνε το Μπλας ντε Πέζο γονατιστό, να παραδίδει την πόλη. Και μάλιστα επειδή θεωρούσαν υποτιμητικό να νικήσουν έναν.... σακατεμένο, τον απεικόνισαν με... δύο χέρια και δύο πόδια. Όμως, ο Μπλας ντε Πέζο νίκησε και αυτή τη φορά, χάνοντας όμως και το άλλο του πόδι! Το άγαλμά του στέκει στην είσοδο του κάστρου Σαν Φελίπε που θα περιλάβουμε στην ξενάγησή μας. Θα περπατήσουμε την παλιά τοιχογύριστη πόλη που σώζεται άθικτη από τον 16ο και 17ο αιώνα.

ΜΕΡΑ 5

ΚΑΡΤΑΓΕΝΑ - ΠΟΠΑΓΙΑΝ

Πετάμε πίσω στο οροπέδιο και από το αεροδρόμιο του Κάλι συνεχίζουμε οδικώς για μια από τις ωραιότερες πόλεις της Κολομβίας, το Ποπαγιάν. Στην απογευματινή ξενάγηση θα εξερευνήσουμε το "λευκό μαργαριτάρι" της αποικιακής αρχιτεκτονικής, και άλλοτε εμπορικό σταθμό μεταξύ Καρταγένας και Κίτο. Παρά τον καταστροφικό σεισμό του 1983 η πόλη επούλωσε γρήγορα τις πληγές της και δείχνει όπως το 1537, όταν ιδρύθηκε από τον Σεμπάστιαν Μπελακάθαρ. Ανάμεσα στα αξιοθέατα θα δούμε την εκκλησία του Σάντο Ντομίνγκο και τα αποικιακά μέγαρα που στολίζουν την πόλη.

ΜΕΡΑ 6

ΠΟΠΑΓΙΑΝ (ΙΝΔΙΑΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΣΙΛΒΙΑ)

Σήμερα μας περιμένει μια έκπληξη. Στην αγορά της Σίλβια, 60 χιλιόμετρα βόρεια του Ποπαγιάν συρρέουν κάθε Τρίτη οι Ινδιάνοι Γκουαμπιάνο από τα γειτονικά χωριά: Πουεμπλίτο, Λα Καμπότα κ.ά.

Οι Γκουαμπιάνο που θεωρούνται οι πιο παραδοσιακοί Ινδιάνοι της Κολομβίας έρχονται ντυμένοι με τις χαρακτηριστικές ενδυμασίες τους που θυμίζουν ως ένα βαθμό τους γείτονες τους Οταβαλενιος απ' το Εκουαδόρ. Εμείς θα κυκλοφορήσουμε ανάμεσα στο πλήθος, θα διαπραγματευτούμε μάλλινα είδη (πουλόβερ, κασκόλ κ.ά.) ενώ το μεσημέρι μάς περιμένει γεύμα σε παραδοσιακό εστιατόριο με γεύσεις από την τοπική κουζίνα. Αργότερα επιστρέφουμε στο Ποπαγιάν.

ΜΕΡΑ 7

ΠΟΠΑΓΙΑΝ - ΤΙΕΡΡΑΔΕΝΤΡΟ

Εντυπωσιακή η σημερινή διαδρομή πάνω στα ορεινά περάσματα της Κορδιλιέρας των Άνδεων, που όμως θα μας επιβραβεύσει με την άφιξή μας σε έναν από τους πιο θεαματικούς αρχαιολογικούς χώρους της Νότιας Αμερικής. Ο λόγος για τους ζωγραφιστούς τάφους των προκολομβιανών πολιτισμών της Τιερραδέντρο. Τα λεγόμενα «Υπόγεια» που θα επισκεφθούμε αύριο.

ΜΕΡΑ 8

ΤΙΕΡΡΑΔΕΝΤΡΟ - ΣΑΝ ΑΓΚΟΥΣΤΙΝ

Το πρωί είναι αφιερωμένο στην επίσκεψη αυτών των εντυπωσιακών δημιουργημάτων των αρχαίων λαών της Κολομβίας. Στη συνέχεια ταξιδεύουμε προς την ραχοκοκαλιά των Άνδεων και κατά μήκος του ποταμού Μαγκνταλένα. Θα κατηφορίσουμε στο Σαν Αγκουστίν, το σημαντικότερο κέντρο του ομώνυμου προκολομβιανού πολιτισμού στην Κολομβία και ενός απ' τους τρεις μεγαλύτερους στη Νότια Αμερική μαζί με εκείνους του Περού και της Βολιβίας. Άφιξη αργά το απόγευμα.

ΜΕΡΑ 9

ΣΑΝ ΑΓΚΟΥΣΤΙΝ

Η μέρα είναι αφιερωμένη στη γνωριμία με τα απομεινάρια του πολιτισμού του Σαν Αγκουστίν (Σιβιλισασιόν Σαν-Αγκουστινιάνα). Πρώτα θα περιπλανηθούμε στο Αρχαιολογικό Πάρκο με το περίφημο Δάσος των Αγαλμάτων. Πάνω από 100 αγάλματα διαφόρων μεγεθών και παραστάσεων βρίσκονται διάσπαρτα στην πυκνή βλάστηση, σ’ ένα περιβάλλον παρόμοιο με αυτό που βρέθηκαν.

Δείγμα ότι η προέλευση αυτού του πολιτισμού είναι τα δάση του Αμαζονίου, και εντελώς διαφορετική από τους άλλους πολιτισμούς των Άνδεων που αναπτύχθηκαν στα οροπέδια. Ακολούθως θα επισκεφτούμε την Μεσίτα «Β», εκεί όπου έχουν αποκαλυφθεί εκπληκτικά ταφικά μνημεία. Μεγαλιθικές κατασκευές που θυμίζουν κελτικά μενίρ. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το Αλτο ντε λος Ιδολος στο χωριό Σαν Χοσέ ντε Ισνος, με παράξενα αγάλματα.

ΜΕΡΑ 10

ΣΑΝ ΑΓΚΟΥΣΤΙΝ - ΜΠΟΓΚΟΤΑ

Αναχωρούμε για το αεροδρόμιο της πόλης Νέιβα και πετάμε πίσω στην Μπογκοτά. Μεταφορά στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 11

ΜΠΟΓΚΟΤΑ

Εκπληκτική και γεμάτη η σημερινή μας μέρα. Το πρωί αρχίζουμε την ξενάγηση στη Μπογκοτά που όπως είναι φυσικό επικεντρώνεται στην κεντρική πλατεία Μπολίβαρ με τα αποικιακά κτίσματα και το προεδρικό Μέγαρο. Θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια της Καντελάρια -της παλιάς συνοικίας της Μπογκοτά- και λίγο πριν το μεσημέρι έρχεται η μεγάλη στιγμή. Στα θησαυροφυλάκια της Κεντρικής Τράπεζας θα επισκεφθούμε το Μουσείο του Χρυσού, μοναδικό στο είδος του στον κόσμο όπου φιλοξενούνται πάνω από 30.000 χρυσά αντικείμενα από τους προκολομβιαvούς πολιτισμούς των Άνδεων: Κιμπάγια, Τολίμα, Μουίσκα και Ταϊρόνα. Όλοι αντιπροσωπεύονται εδώ με εξαίσια κοσμήματα και τελετουργικά αντικείμενα. Επόμενη στάση  στο φημισμένο μουσείο Μποτερό όπου εκτίθενται περίπου 123 έργα του διάσημου Κολομβιανού καλλιτέχνη, τα οποία δώρισε στο μουσείο το 2000 κι έχουν αναγνωριστεί παγκοσμίως. Τελευταία στάση το 8ο θαύμα του κόσμου, ο Καθεδρικός του αλατιού! Το βράδυ μάς περιμένει δείπνο σε τοπικό εστιατόριο.

ΜΕΡΑ 12

ΜΠΟΓΚΟΤΑ

Μία ακόμη ξενάγηση στη δυναμική πόλη. Πρώτα θα ανέβουμε με τελεφερίκ στο λόφο Μονσεράτ για μια αποκαλυπτική θέα στην απέραντη μεγαλούπολη, ενώ στη συνέχεια θα περιηγηθούμε πανοραμικά στο ιστορικό κέντρο της πόλης για να θαυμάσουμε μεταξύ άλλων το Αρχιεπισκοπικό παλάτι, το Προεδρικό Μέγαρο και την εκκλησία Ελ Κάρμεν χτισμένη αρχικά τον 17ου αιώνα αλλά έχει πάρει τη τελική της μορφή το 1926. Το απόγευμα είναι ελεύθερο για να εξερευνήσετε και να ανακαλύψετε νέες γωνιές μιας αναγεννημένης πόλης.

ΜΕΡΑ 13

ΜΠΟΓΚΟΤΑ - ΚΙΤΟ

Αλλάζουμε σκηνικό σήμερα καθώς πετάμε για το Κίτο, την «Φλωρεντία της Νότιας Αμερικής» και αμέσως αρχίζουμε την ξενάγηση στην πρωτεύουσα με τον ατέλειωτο πλούτο μνημείων και αρχιτεκτονικών θησαυρών. Θα περπατήσουμε στην πλατεία Σαν Φρανσίσκο, θα περιηγηθούμε στο εσωτερικό της ομώνυμης εκκλησίας και θα επισκεφθούμε το Προεδρικό παλάτι. Δεν θα παραλείψουμε μια στάση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλαμπάντο ενώ μετά το μεσημεριανό μας διάλλειμα θα πάμε στο σημείο που διέρχεται η νοητή γραμμή του Ισημερινού και βρίσκεται το ανάλογο μνημείο. Μπορείτε και εσείς να φωτογραφηθείτε όπως συνηθίζεται, με το ένα πόδι στο βόρειο και το άλλο στο… νότιο ημισφαίριο της Γης.

ΜΕΡΑ 14

ΚΙΤΟ (ΚΟΤΟΠΑΞΙ)

Νέες εμπειρίες μάς περιμένουν σήμερα καθώς ανηφορίζουμε στις πλαγιές του ηφαιστείου Κοτοπαξί. Ο τέλειος κώνος με την χιονισμένη κορυφή είναι ένα θέαμα από μόνος του. Θα φτάσουμε σε υψόμετρο 3.800 μ. κοντά στη λίμνη Λιμπιοπούνγκο παρατηρώντας τα άγρια λάμα, τους κόνδορες και τα ελάφια των Άνδεων. Επιστροφή στο Κίτο.

ΜΕΡΑ 15

ΚΙΤΟ (ΟΤΑΒΑΛΟ) - ΜΠΟΓΚΟΤΑ

Η αγορά της χειροτεχνίας του χωριού Oταβάλο είναι διάσημη στις Άνδεις και οι Οταβαλένιος με τις χαρακτηριστικές φορεσιές τους ταξιδεύουν στις πόλεις και τα χωριά πουλώντας την πραμάτεια τους. Εμείς θα τους επισκεφθούμε στην ίδια την πατρίδα τους και θα παρατηρήσουμε τα δρώμενα, θα ψωνίσουμε είδη χειροτεχνίας ενώ το μεσημέρι θα γευθούμε τοπικές σπεσιαλιτέ του Οταβάλο σε παραδοσιακό εστιατόριο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον καταρράκτη Πεγκούτσε που βρίσκεται σε ένα όμορφο πάρκο με μονοπάτια και γεφυρούλες από όπου έχει κανείς πανοραμική θέα στο καταρράκτη. Επιστροφή στο Κίτο και πτήση για τη γνώριμη Μπογκοτά. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση.

ΜΕΡΑ 16

ΜΠΟΓΚΟΤΑ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ

Νωρίς το πρωί πετάμε με ενδιάμεσους σταθμούς πίσω στην Ελλάδα.

ΜΕΡΑ 17

ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ ΠΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ TURKISH AIRLINES
Αεροπορικά εισιτήρια με πτήσεις της Turkish Airlines
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
Ημιδιατροφή καθημερινά
ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ
ΑΡΧΗΓΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
Αρχηγός - συνοδός της εκδρομής
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση με πτήσεις της Turkish Airlines
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 5*, 4* στις μεγάλες πόλεις και 3* στις μικρές επαρχιακές πόλεις και χωριά
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
 • Τέλη εισόδων (π.χ. Μουσεία)
 • Φιλοδωρήματα
 • Αρχηγός - συνοδός της εκδρομής
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Φόροι αεροδρόμιου & επίναυλος καυσίμων 890€
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Στα περισσότερα ξενοδοχεία του εξωτερικού ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση, το οποίο επιστρέφεται με το check out.
 3. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής, που μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ

Απαραίτητο το διαβατήριό σας με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα

 

17 ΗΜΕΡΕΣ | 19/12
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 21:40 00:15*
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΜΠΟΓΚΟΤΑ 02:05 08:25
ΜΠΟΓΚΟΤΑ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 09:45 09:55*
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ 13:15 13:50 4