ΑΡΤΑ - ΠΡΕΒΕΖΑ

ΑΠΟ 285€

ΣΥΝΟΨΗ

04 ΜΕΡΕΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 13/8 Ώρα αναχώρησης: 07:15
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΒΟΥΡΓΑΡΕΛΙ - ΑΡΤΑ

Λίμνη Πουρναρίου - Κάτω Αθαμάνιο

Πρωινή αναχώρηση για τα Αθαμάνια Όρη. Μέσω της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου και περνώντας από το χωριό Πέτα, όπου έγινε η ιστορική μάχη με τους Τούρκους, φτάνουμε στις Μελάτες, για ν' απολαύσουμε το μοναδικό θέαμα της τεχνητής Λίμνης Πουρναρίου. Συνεχίζουμε με το Κάτω Αθαμάνιο και το Παλαιοκάτουνο, θα επισκεφθούμε την Κόκκινη Εκκλησία του 13ου αιώνα, η οποία οφείλει το όνομά της στο χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα των πλίνθων της τοιχοποιίας της. Επόμενος σταθμός μας το Βουργαρέλι για να θαυμάσουμε τη Μονή Αγίου Γεωργίου, προεπαναστατικό καταφύγιο κλεφτών και αρματολών και τόπος κήρυξης της επανάστασης την άνοιξη του 1821. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα. Το απόγευμα άφιξη στο ξενοδοχείο BYZANTINO HOTEL 4* στην Άρτα. Δείπνο.

ΜΕΡΑ 2

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΝΙΚΟΠΟΛΗΣ & ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Πρέβεζα - Λίμνη Ζηρού

Πρωινό και αναχώρηση για τη Ρωμαϊκή Νικόπολη, την πόλη που ίδρυσε ο Οκταβιανός σε ανάμνηση της νίκης του στη ναυμαχία του Ακτίου. Ακολουθεί ξενάγηση από επίσημο ξεναγό στο Αρχαιολογικό Μουσείο, που είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στη Νικόπολη και παρουσιάζει στο κοινό την ιστορία της σπουδαίας αυτής πόλης. Συνεχίζουμε για την Πρέβεζα, με το ιδιαίτερο χρώμα, τα στενά σοκάκια, την παλιά πόλη και τα νεοκλασικά κτίρια. Θα περπατήσουμε στην προκυμαία, στον πεζόδρομο Σεϊτάν Παζάρ και θα θαυμάσουμε τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους (18ος αιώνας) με τον επιβλητικό Πύργο του Ρολογιού και τον εντυπωσιακό εσωτερικό διάκοσμο. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα σε κάποιο από τα παραδοσιακά ταβερνάκια και ουζερί. Το απόγευμα θα απολαύσουμε τον καφέ μας στη λίμνη Ζηρού η οποία βρίσκεται σε τοπίο σπάνιας ομορφιάς και διακρίνεται για το φυσικό της κάλλος (Natura 2000). Επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο.

ΜΕΡΑ 3

ΠΗΓΕΣ ΑΧΕΡΟΝΤΑ - ΝΕΚΡΟΜΑΝΤΕΙΟ

Αμμουδιά - Αχέροντας (προαιρετική κρουαζιέρα)

Πρωινό και αναχώρηση για τις πηγές του ποταμού Αχέροντα, στο χωριό Γλυκή. Ο Αχέροντας έχει χαρακτηριστεί περιοχή ιδιαίτερου κάλλους και ανήκει στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Προστατευόμενων περιοχών (Natura 2000). Αφού απολαύσουμε το τοπίο, θα επισκεφθούμε το πιο φημισμένο Νεκρομαντείο του αρχαίου Ελληνικού κόσμου, κοντά στις όχθες της Αχερουσίας Λίμνης. Επόμενος σταθμός μας η Αμμουδιά, όπου θα πραγματοποιηθεί προαιρετική κρουαζιέρα στις εκβολές του Αχέροντα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο.

ΜΕΡΑ 4

ΓΕΦΥΡΙ ΑΡΤΑΣ - ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για το θρυλικό γεφύρι της Άρτας, ορόσημο της πόλης που απέκτησε τη σημερινή του μορφή τα έτη 1602-1606 μ.Χ. Χρόνος για να θαυμάσουμε και να φωτογραφίσουμε το πέτρινο στολίδι της Ηπείρου με τη θαυμάσια αρχιτεκτονική. Συνεχίζουμε για τη Ναύπακτο, μια από τις αρχαιότερες ελληνικές πόλεις που γνώρισε περιόδους μεγάλης ακμής και συνδέθηκε με σημαντικά ιστορικά γεγονότα. Αυτό μαρτυρά η άρτια οχύρωσή της, η οποία ξεκινάει από το λιμάνι, συνεχίζεται με τρία αλλεπάλληλα τείχη και καταλήγει στο κάστρο που δεσπόζει πάνω από την πόλη. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και πορεία επιστροφής στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ & ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΠΟΥΛΜΑΝ
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ & ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΠΟΥΛΜΑΝ
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ BYZANTINO HOTEL 4*
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ BYZANTINO HOTEL 4*
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
  • Μεταφορές, περιηγήσεις όπου αναφέρονται με πολυτελές πούλμαν της εταιρείας Panolympia
  • Διαμονή στο Byzantino Hotel 4*, στην Άρτα
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Αρχηγός/συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Τα γεύματα εκτός ξενοδοχείου.
Η είσοδος στους επισκέψιμους χώρους.
Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.
Ο ειδικός φόρος διαμονής.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
BYZANTINO HOTEL
ΠΟΛΗ ΑΡΤΑΣ
πισίνα στο ξενοδοχείο Byzantino Hotel στην Άρτα