ΚΟΝΙΤΣΑ

ΑΠΟ 329€

ΣΥΝΟΨΗ

04 ΜΕΡΕΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΠΑΣΧΑ 3/5 | Ώρα αναχώρησης: 07:30
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: ΑΘΗΝΑ - ΚΟΝΙΤΣΑ

Αναχώρηση από την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις και μέσω της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου και Ιόνιας οδού, κατευθυνόμαστε για την Κόνιτσα. Άφιξη και επίσκεψη στο σπίτι όπου μεγάλωσε ο Άγιος Παΐσιος, όπου θα δούμε τα προσωπικά του αντικείμενα και κειμήλια και συνεχίζουμε για το «μπαλκόνι της Κόνιτσας», το εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας με την πανοραμική θέα στην περιοχή. Θα προσκυνήσουμε στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος για περίπατο στην πανέμορφη κεντρική πλατεία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο GRAND HOTEL DENTRO 3* στην Κόνιτσα. Δείπνο και στη συνέχεια θα παρακολουθήσουμε την περιφορά του Επιταφίου.
ΜΕΡΑ 2

Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ: ΜΑΣΤΟΡΟΧΩΡΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση για τα Μαστοροχώρια, τα μέρη των ξακουστών μαστόρων της πέτρας και του ξύλου. Θα επισκεφθούμε τρία από τα πιο σημαντικά, που διατηρούν μέχρι και σήμερα την αυθεντικότητά τους. Πρώτος σταθμός μας η Καστάνιανη, με τα χαρακτηριστικά ψηλά πέτρινα αρχοντικά ύψους μέχρι και 13μ., τα στενά καλντερίμια και τις εξαίσιες λίθινες τοιχοποιίες που την κάνουν να μοιάζει με λαβύρινθο. Σειρά έχει η Πυρσόγιαννη, εναρμονισμένη πλήρως με το τοπίο και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Συνεχίζουμε για τη Βούρμπιανη, ένα από τα μεγαλύτερα Μαστοροχώρια, τόπος καταγωγής σπουδαίων χτιστών και ξυλόγλυπτων. Χρόνος για περίπατο στα πέτρινα καλντερίμια και στο Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου σώζεται το ξυλόγλυπτο τέμπλο του 16ου αιώνα και μια εικόνα του Αγίου Γεωργίου του 1747, έργο Χιοναδίτη αγιογράφου. Το μεσημέρι θα μας βρει στο Κεφαλοχώρι, χτισμένο σε απαράμιλλη ομορφιά της Ηπειρωτικής φύσης, όπου θα απολαύσουμε το γεύμα μας. Επιστροφή στην Κόνιτσα και όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκεφθούν το σπίτι της Χάμκως, της μάνας του Αλή Πασά. Ξεκούραση και το βράδυ μετάβαση στην Ανάσταση, αναστάσιμο δείπνο.
ΜΕΡΑ 3

ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΣΧΑ: ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΟ - ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΠΙΓΚΟ - ΓΕΦΥΡΙ ΚΟΝΙΤΣΑΣ

Πρωινό και αναχώρηση για την Ιερά Μονή Παναγίας Μολυβδοσκέπαστης που ιδρύθηκε τον 7ο αιώνα από τον αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Δ’ Πωγωνάτο, καθώς επέστρεφε από εκστρατεία στη Σικελία. Συνεχίζουμε για το χωριό Μολυβδοσκέπαστο στις ανατολικές πλαγιές της Νεμέρτσικας, με την αυθεντική αρχιτεκτονική και φιλοξενία, όπου θα περιηγηθούμε πεζή μέχρι την εκκλησία των Αγίων Αποστόλων, που αποτέλεσε έδρα της Αρχιεπισκοπής Πωγωνιανής από τα τέλη του 13ου αιώνα. Εδώ, μόλις 30μ. από τα σύνορα θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα στην περιοχή και τη συμβολή των ποταμών Αώου και Σαρανταπόρου. Θα δοκιμάσουμε εξαιρετικές πίτες στην πλατεία του χωριού και θα έχουμε την ευκαιρία να προμηθευτούμε αγνά προϊόντα από το πρατήριο του τοπικού αγροτικού - οινοποιητικού συνεταιρισμού. Επιστροφή στην Κόνιτσα για το πασχαλινό γεύμα. Στη συνέχεια, μέσω Αρίστης κατευθυνόμαστε για το Πάπιγκο, με τα πανέμορφα πέτρινα σοκάκια. Σειρά έχει η Κόνιτσα και επίσκεψη στο φημισμένο πέτρινο γεφύρι, το μεγαλύτερο των Βαλκανίων.
ΜΕΡΑ 4

ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΣΧΑ: ΚΟΝΙΤΣΑ - ΓΕΦΥΡΙ ΚΛΕΙΔΩΝΙΑΣ - ΚΑΛΠΑΚΙ - ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το γεφύρι της Κλειδωνιάς που ενώνει τις όχθες του Βοϊδομάτη από το 1853. Χρόνος για φωτογραφίες και ακολουθεί επίσκεψη στο τοπικό Κέντρο Ενημέρωσης, όπου θα πληροφορηθούμε για το Γεωπάρκο Βίκου - Αώου. Συνεχίζουμε για το ξακουστό Καλπάκι, όπου θα επισκεφθούμε το Πολεμικό Μουσείο και θα θαυμάσουμε τα ιστορικά εκθέματα από την εποχή του 1940. Επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις μέσω Αντιρρίου - Ρίου.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ & ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΠΟΥΛΜΑΝ
Μεταφορές & περιηγήσεις με πολυτελές πούλμαν
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ GRAND HOTEL DENTRO 3*
Διαμονή στο Grand Hotel Dentro 3*
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
Ημιδιατροφή καθημερινά
ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟ ΔΕΙΠΝΟ
*στη θέση της ημιδιατροφής
Αναστάσιμο δείπνο
ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΓΕΥΜΑ
*στη θέση της ημιδιατροφής
Πασχαλινό γεύμα
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ
Έμπειρος αρχηγός/συνοδός
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ & ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ COVID-19 ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ
Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική Covid-19 έως 75 ετών

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Μεταφορές, περιηγήσεις όπου αναφέρονται με πολυτελές πούλμαν
  • Διαμονή στο Grand Hotel Dentro 3*, στην Κόνιτσα
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Αναστάσιμο δείπνο & πασχαλινό γεύμα στη θέση της ημιδιατροφής
  • Λαμπάδα για την Ανάσταση
  • Αρχηγός/συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική με κάλυψη Covid-19 έως 75 ετών

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Τα γεύματα εκτός ξενοδοχείου.
Η είσοδος στους επισκέψιμους χώρους.
Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.
Το τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
GRAND HOTEL DENTRO
ΚΟΝΙΤΣΑ
Grand-Hotel-Dentro-Konitsa

ΤΙΜΕΣ

Ημερομηνίες
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ:

-
Ενήλικες
+
-
Παιδιά
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ

  1. ΗΛΙΚΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ
ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ
Κόστος κατ' άτομο με πούλμαν, με ημιδιατροφή

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

ΗΜΕΡΕΣ

2ΚΛΙΝΟ

3ο ΑΤΟΜΟ

1ΚΛΙΝΟ

3/5

4

329€

320€

420€

Στις αναγραφόμενες τιμές δεν περιλαμβάνεται το τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση, το οποίο αντικαθιστά το φόρο διαμονής, ανά ημερήσια χρήση και ανά δωμάτιο ή διαμέρισμα σε όλα τα ξενοδοχειακά καταλύματα, που ισχύει από 1/1/2024, βάσει του άρθρου 30 του Ν.5073/2023.

Κατά τους μήνες Μάρτιο έως Οκτώβριο το τέλος ανέρχεται σε:
1,50€ σε μονάδες ενός ή δύο αστέρων
3,00€ σε μονάδες τριών αστέρων
7,00€ σε μονάδες τεσσάρων αστέρων
10,00€ σε μονάδες πέντε αστέρων

Κατά τους μήνες Νοέμβριο έως Φεβρουάριο το τέλος ανέρχεται σε:
0,50€ σε μονάδες ενός ή δύο αστέρων
1,50€ σε μονάδες τριών αστέρων
3,00€ σε μονάδες τεσσάρων αστέρων
4,00€ σε μονάδες πέντε αστέρων

Το τέλος καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.