ΑΡΜΕΝΙΑ - ΓΕΩΡΓΙΑ

ΑΠΟ 795€

ΣΥΝΟΨΗ

08 ΜΕΡΕΣ
aegean
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ 19/6, 24/7, 7, 21/8
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΓΕΡΕΒΑΝ

Αναχώρηση αεροπορικώς με απευθείας πτήσεις για την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Αρμενίας, το Γερεβάν.

 

ΜΕΡΑ 2

ΕΡΕΒΑΝ (ΕΤΣΜΙΑΤΖΙΝ - ΖΒΑΡΤΝΟΤΣ)

Άφιξη τα ξημερώματα και άμεση τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Μετά το πρωινό στην σημερινή μας ξενάγηση θα γνωρίσουμε καλύτερα το Γερεβάν, που βρίσκεται χτισμένο στις όχθες του ποταμού Χραζντάν και είναι μια από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου όπως μαρτυρούν τα αρχαιολογικά ευρήματα που έχουν φέρει στο φως οι ανασκαφές. Πόλη όμορφη, ζωντανή, με φαρδιές λεωφόρους, επιβλητικά κτίρια, καταπράσινους κήπους και μεγάλες πλατείες. Κατά την διάρκεια της ξενάγησής μας θα δούμε το Άγαλμα της Μητέρας Αρμενίας, την Ακαδημία Επιστημών, το κτίριο της Βουλής, το μεγαλοπρεπές κτίριο της Όπερας, την λεωφόρο Μάστοτς. Στην Πλατεία Δημοκρατίας βρίσκεται το Ιστορικό Μουσείο της Αρμενίας το οποίο θα επισκεφτούμε για να γνωρίσουμε μέσα από τα πλούσια εκθέματά του την ιστορία της Αρμενίας από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι και σήμερα. Επόμενος προορισμός ο ιερός χώρος Ετσμιατζίν και ο ομώνυμος Καθεδρικός Ναός του 4ου αιώνα, όπου βρίσκεται η έδρα του Αρμένιου Πατριάρχη. Ο ναός ανήκει στην λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco όπως και τα ερείπια του καθεδρικού ναού του 7ου αι. στο Ζβάρτνοτς που θα επισκεφθούμε κατά την επιστροφή μας στο Γερεβάν. Δείπνο στο ξενοδοχείο.

 

ΜΕΡΑ 3

ΓΕΡΕΒΑΝ (ΓΚΑΡΝΙ - ΓΚΕΡΑΡΤ)

Η μέρα μας θα ξεκινήσει με την επίσκεψη στον αρχαιοπρεπή ναό του Γκαρνί από την εποχή του Τιγκράνι που κατασκευάστηκε το 77μ.Χ., στη συνέχεια καταστράφηκε από σεισμό και αναστηλώθηκε το 1975. Συνεχίζουμε στο μεταγενέστερο λαξευμένο στους βράχους μοναστήρι του Γκέραρτ για να ολοκληρώσει την γνωριμία μας με ένα ευρύτατο φάσμα της αρμένικης ιστορίας. Το όνομα του σημαίνει Ιερή λόγχη από το δόρυ που πέρασε το σώμα του εσταυρωμένου Χριστού. Τέλος θα επισκεφτούμε την Εθνική Πινακοθήκη για να μυηθούμε στην τέχνη των διάσημων Αρμενίων ζωγράφων όπως ο Αιβαζόβσκυ, ο Σαριάν, ο Αταμιάν κ.ά. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο.

 

ΜΕΡΑ 4

ΓΕΡΕΒΑΝ (ΚΟΡ ΒΙΡΑΠ - ΝΟΡΑΒΑΝΚ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ)

Μετά το πρωινό ξεκινάμε μια διαδρομή που θα μας φέρει στο ιστορικό Μοναστήρι του Κορ Βιράπ, εκεί που φυλακίστηκε ο Αγ. Γρηγόριος ο Φωτιστής που έφερε το φως του Χριστιανισμού στην Αρμενία. Η θέα από το μοναστήρι των δίδυμων κορυφών του βιβλικού Αραράτ προκαλεί δέος και συνάμα μελαγχολία και αποτελεί προσφιλές θέμα των ζωγράφων της χώρας. Συνεχίζουμε για το Μοναστήρι του Νοραβάνκ χτισμένο κατά την διάρκεια του 13ου αι. και το οποίο υπήρξε σπουδαίο θρησκευτικό και πολιτιστικό κέντρο της Αρμενίας. Επιστροφή στο Ερεβάν για να επισκεφθούμε το εκπληκτικό μουσείο της Γενοκτονίας. Τα επίσημα εγκαίνια του Μουσείου της Αρμένικης Γενοκτονίας έγιναν το 1995, που συνέπεσαν με την 80η επέτειο της Γενοκτονίας. Το κτίριο του Μουσείου είναι μοναδικού σχήματος και μορφής: σχεδιαστές είναι οι αρχιτέκτονες Καλασιάν, Ταρχανιάν και ο γλύπτης Αρακελιάν. Η επίσκεψη στο Μουσείο έχει πια γίνει το μέρος του επίσημου πρωτοκόλλου του Κράτους. Ήδη πολλές ξένες αντιπροσωπείες έχουν επισκεφθεί το Μουσείο όπως αυτές των Πάπα Ιωάννη Παύλου Β', Βλαντιμίρ Πούτιν, Ζακ Σιράκ και άλλων διάσημων πολιτικών, κοινωνικών και πνευματικών προσωπικοτήτων και αρχηγών. Το εντυπωσιακό διώροφο κτίριο του Μουσείου είναι ανοικοδομημένο μέσα στην πλευρά του λόφου με τη θέα προς την κοιλάδα Αραράτ και το μεγαλοπρεπές όρος του Αραράτ, ούτως ώστε να μην αποσπάται από την επιβλητική και μεγαλοπρεπή παρουσία του Μνημείου της Γενοκτονίας που είναι κοντά του. Τ εκθέματα του Μουσείου παρουσιάζονται στο χώρο του δεύτερου ορόφου έκτασης 1000 τ.μ. Εδώ υπάρχουν 3 αθουσες εκθέσεων εσωτερικού χώρου και μια γκαλερί εξωτερικού χώρου. Δείπνο στο ξενοδοχείο.

 

ΜΕΡΑ 5

ΕΡΕΒΑΝ - ΑΣΤΑΡΑΚ/ΚΑΡΜΡΑΒΟΡ - ΝΟΡΑΤΟΥΖ - ΤΣΑΧΑΤΖΟΡ

Μετά το πρωινό φορτώνουμε τις αποσκευές μας στο πούλμαν και αναχωρούμε για το Τσαχατζόρ. Πριν αφήσουμε όμως το Γερεβάν θα επισκεφθούμε το Ματενανταράν, ένα μοναδικό μουσείο χειρογράφων. Εδώ φυλάσσονται πάνω από 20.000 χειρόγραφα ανεκτίμητης ιστορικής και πνευματικής αξίας, που χρονολογούνται από τον 5ο έως τον 18ο αιώνα. Τα παλαιότερα είναι γραμμένα σε πέτρα, ξύλο και δέρμα ζώων, τα νεότερα είναι στολισμένα περίτεχνα, δεμένα με πολύτιμα μέταλλα και λίθους. Τα χειρόγραφα αυτά είναι ξεχωριστά για τους Αρμένιους όχι μόνο γιατί εξιστορούν την παγκόσμια εξέλιξη του ανθρώπινου πνεύματος αλλά και γιατί αντιπροσωπεύουν τα συγκεκριμένα σύμβολα της γένεσής τους. Τα περισσότερα είναι γραμμένα στο εθνικό αλφάβητο το οποίο επινόησε τον 5ο αιώνα ο μοναχός Μεσρόπ Μαστότς. Aναχώρηση για την επαρχία Αραγκατσόν με προορισμό την πόλη Ασταράκ, η οποία είναι από τους παλαιότερους οικισμούς στην Αρμενία με πολλά ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία. Εμείς θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Καρμραβόρ που χρονολογείται από τον 7ο αιώνα και είναι αφιερωμένη στην Υπεραγία Θεοτόκο. Επόμενη στάση στη διαδρομή μας το υπέροχο Νορατούζ όπου θα δούμε τις μεσαιωνικές επιτύμβιες στήλες που υπάρχουν εκεί, τα Χατσκάρ όπως ονομάζονται στα αρμενικά και θεωρούνται τα σύμβολα για τη σωτηρία της ψυχής. Άφιξη και διανυκτέρευση στο Τσαχατζόρ, πόλη θέρετρο, που το όνομά της στα Αρμενικά σημαίνει «Κοιλάδα των Λουλουδιών». Δείπνο στο ξενοδοχείο.

 

ΜΕΡΑ 6

ΤΣΑΧΑΤΖΟΡ - ΧΑΓΚΜΠΑΤ - ΤΙΦΛΙΔΑ

Η μέρα μας θα ξεκινήσει με επίσκεψη στο Μοναστήρι Χαγκπάτ, προστατευόμενο μνημείο της Unesco και πραγματικό αριστούργημα της μεσαιωνικής αρμενικής αρχιτεκτονικής. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στα γεωργιανά σύνορα και περνάμε στο έδαφος της Γεωργίας. Τελικός προορισμός η Τιφλίδα, πρωτεύουσα της Γεωργίας, πόλη πανέμορφη χτισμένη στο γεωγραφικό σταυροδρόμι Ευρώπης και Ασίας με ιδιαίτερη ευρασιατική αρχιτεκτονική.

Άφιξη και άμεση ξενάγηση όπου θα γνωρίσουμε καλύτερα την πανέμορφη «κόρη» της Υπερκαυκασίας, την Τιφλίδα. Θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό Σιόνι, έδρα του Πατριάρχη Γεωργίας όπου φυλάσσεται ο σταυρός της Αγίας Νίνας, την Βασιλική του Ανχισκάτι του 6ου αι., η παλαιότερη εκκλησία της Τιφλίδας με τυπική γεωργιανή μεσαιωνική αρχιτεκτονική και τέλος το Ιστορικό/Εθνικό Μουσείο που στεγάζει τα χρυσά εκθέματα από τον θησαυρό της Κολχίδας και το μουσείο της Σοβιετικής κατοχής. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο.

 

ΜΕΡΑ 7

ΤΙΦΛΙΔΑ (ΜΤΣΧΕΤΑ - ΓΚΟΡΙ - ΟΥΠΛΙΤΣΙΚΕ) - ΑΘΗΝΑ

Η σημερινή εκδρομή θα μας φέρει στα φαράγγια του Καυκάσου, στην ιστορική πόλη Μτσχέτα που έχει ηλικία 3.000 ετών. Οι μεσαιωνικές εκκλησίες της Μτσχέτα περιλαμβάνονται στην λίστα μνημείων Παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco. Κορυφαία αξιοθέατα η εκκλησία Τζβάρι του 6ου αι., ο Καθεδρικός Ναός Σβετσκοσβέλι και το Μοναστήρι του Σάμταβρο. Αμέσως μετά θα αναχωρήσουμε για την επαρχία Κάρτλι στην καρδιά της χώρας. Πρώτος σταθμός το Γκόρι γενέτειρα του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Τζουκασβίλι παγκοσμίως γνωστός με το ψευδώνυμο Στάλιν. Στο ομώνυμο μουσείο θα δούμε προσωπικά του αντικείμενα και θα γνωρίσουμε άγνωστες πτυχές των πρώτων χρόνων της ζωής τού αμφιλεγόμενου ηγέτη. Μετά μας περιμένει η υπόσκαφη πόλη Ουπλιτσίκε που χρονολογείται από το 1500 π.Χ. Επιστροφή στη Τιφλίδα, δείπνο και χρόνος για ξεκούραση στα δωμάτια μας μέχρι τα ξημερώματα όπου μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

 

ΜΕΡΑ 8

ΤΙΦΛΙΔΑ - ΑΘΗΝΑ

Άφιξη στην Αθήνα

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ ΠΤΗΣΕΙΣ AEGEAN AIRLINES
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ ΠΤΗΣΕΙΣ AEGEAN AIRLINES
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4* SUP & 5*
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4* SUP & 5*
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ - ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ
ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ - ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ & ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ & ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΟΙ ΕΙΣΟΔΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
ΟΙ ΕΙΣΟΔΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ / ΣΥΝΟΔΟΣ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ / ΣΥΝΟΔΟΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

  1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
  2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
  3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
  4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
  5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
  6. Στα περισσότερα ξενοδοχεία του εξωτερικού ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση, το οποίο επιστρέφεται με το check out.
  7. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής, που μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ
8 ΗΜΕΡΕΣ | ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ AEGEAN AIRLINES
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ - ΓΕΡΕΒΑΝ 23:45 03:20
ΤΙΦΛΙΔΑ - ΑΘΗΝΑ 05:10 07:05
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
COURTYARD BY MARRIOTT TBILISI
ΤΙΦΛΙΔΑ
ARARAT HOTEL
ΓΕΡΕΒΑΝ
MARRIOTT ARMENIA HOTEL YEREVAN
ΓΕΡΕΒΑΝ