ΑΝΔΡΟΣ

ΑΠΟ 359€

ΣΥΝΟΨΗ

04 ΜΕΡΕΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ 21/6 - Ώρα αναχώρησης: 05:45
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΡΑΦΗΝΑ - ΜΠΑΤΣΙ - ΧΩΡΑ

Αναχώρηση για το λιμάνι της Ραφήνας. Επιβίβαση στο πλοίο και άφιξη στο Γαύριο. Ξεκινάμε τη γνωριμία μας με το νησί από το γραφικό Μπατσί, όπου θα έχουμε χρόνο για καφέ. Συνεχίζουμε για τη Χώρα, όπου θα επισκεφθούμε την Καΐρειο Βιβλιοθήκη και το Ίδρυμα Κυδωνιέως, την Παναγία τη Θεοσκέπαστη, προστάτιδα του νησιού, την Παναγία τη Θαλασσινή, χτισμένη πάνω σε βράχο και την πλατεία της Ρίβας με το άγαλμα του Αφανούς Ναύτη, σήμα κατατεθέν της Άνδρου. Θα θαυμάσουμε τον Τουρλίτη, το γραφικό φάρο που βρίσκεται σε έναν μικρό βράχο στην άκρη της Χώρας και θα βγάλουμε φωτογραφίες την πέτρινη θολωτή καμάρα που ενώνει τη χερσόνησο της Χώρας με τα ερείπια του μεσαιωνικού κάστρου και θα περιηγηθούμε πεζή στα γραφικά σοκάκια. Νωρίς το απόγευμα μεταφορά στο PARADISE ART HOTEL 3* Sup, στη Χώρα. Το βράδυ θα δειπνήσουμε σε επιλεγμένο εστιατόριο.

ΜΕΡΑ 2

ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΧΡΑΝΤΟΥ - ΧΩΡΙΑ ΚΟΡΘΙΟΥ - ΣΤΡΑΠΟΥΡΙΕΣ

Πρωινό και αναχώρηση για τη Μονή Παναχράντου, χτισμένη το 10ο αιώνα σε επιβλητική θέση με μοναδική θέα. Πρόκειται για το ωραιότερο βυζαντινό μοναστήρι της Άνδρου και φιλοξενεί σημαντικά ιερά κειμήλια. Συνεχίζουμε για το νότιο τμήμα του νησιού διασχίζοντας τα χωριά του Κορθίου στις πλαγιές του όρους Γερακώνες και της Ράχης, ενώ σε απόσταση φαίνονται περιστεριώνες και κάποιοι σπάνιοι οριζόντιοι ανεμόμυλοι (ταβλόμυλοι). Άφιξη στον Όρμο Κορθίου, όπου θα περιηγηθούμε στο γραφικό λιμανάκι ανάμεσα σε όμορφα σπίτια και λουλουδιασμένους κήπους. Επόμενος σταθμός μας το χωριό Στραπουριές, μέσα σε ένα κατάφυτο τοπίο με τρεχούμενα νερά και παλιά πέτρινα κτίρια. Εδώ βρίσκεται ο εντυπωσιακός αλλά εγκαταλελειμμένος «Πύργος του Αθηναίου». Ελεύθερος χρόνος για γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ θα δειπνήσουμε σε επιλεγμένο εστιατόριο.

ΜΕΡΑ 3

ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΙΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ - ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΑΔΙΝΟΥ - ΓΥΑΛΙΑ - ΝΕΙΜΠΟΡΙΟ

Πρωινό και αναχώρηση για τις επισκέψεις της ημέρας. Ξεκινάμε με το Μουσείο Ελιάς Κυκλάδων στον Άνω Πιτροφό, το οποίο στεγάζεται στο ισόγειο παλαιού λιθόκτιστου κτιριακού συγκροτήματος και αποτελεί ένα εξαίρετο δείγμα προβιομηχανικής τεχνολογίας, αγροτικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς (έξοδα ατομικά). Επόμενος σταθμός μας το Σπήλαιο στο χωριό Αλαδινού, γνωστό και ως «Φόρος», ένα από τα πρώτα σπήλαια που ανακαλύφθηκαν στην Ελλάδα και από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νησιού (έξοδα ατομικά). Θα περπατήσουμε 300 μέτρα από το παλαιό γεφύρι του 1680 μ.Χ. ακολουθώντας το παραδοσιακό καταπράσινο πλακόστρωτο καλντερίμι. Κατά την είσοδο θα εντυπωσιαστούμε από τους πολύχρωμους σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Αργότερα θα βρεθούμε στα Γυάλια, μια από τις καλύτερες παραλίες του νησιού με κρυστάλλινα νερά. Χρόνος για μπάνιο και γεύμα. Κατά την επιστροφή μας θα κάνουμε στάση για φωτογραφίες και παγωτό στο Νειμποριό, με την όμορφη θέα στη Χώρα της Άνδρου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Το βράδυ θα δειπνήσουμε σε επιλεγμένο εστιατόριο.

ΜΕΡΑ 4

ΑΠΟΙΚΙΑ (ΣΑΡΙΖΑ) - ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ - ΜΕΝΗΤΕΣ - ΓΑΥΡΙΟ - ΡΑΦΗΝΑ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και αναχωρούμε για το χωριό Αποίκια, χτισμένο σε πλαγιά του όρους Πετάλου με θέα στο Αιγαίο. Θα επισκεφθούμε την ιαματική πηγή Σάριζα και τον καταρράκτη του ποταμού Πιθάρα και συνεχίζουμε για τη Μονή της Αγίας Μαρίνας, ένα από τα σπουδαιότερα προσκυνήματα στην Ελλάδα που μοιάζει με κάστρο. Επόμενος σταθμός μας οι καταπράσινοι Μένητες, όπου θα έχουμε χρόνο για περίπατο και καφέ στην όμορφη πλατεία με τις πηγές που αναβλύζουν το νερό μέσα από κεφαλές μαρμάρινων λεόντων. Τελευταίος μας σταθμός η παραλία του Αγίου Πέτρου όπου θα έχουμε χρόνο για γεύμα. Μετάβαση στο Γαύριο και επιβίβαση στο πλοίο της επιστροφής.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ & ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΠΟΥΛΜΑΝ
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ & ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΠΟΥΛΜΑΝ
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ PARADISE ART HOTEL 3*SUP
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ PARADISE ART HOTEL 3*Sup
ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ SUPERFERRY
ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ SUPERFERRY
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ COVID-19 ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ Covid-19 έως 75 ετών

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: 

  • Μεταφορές, περιηγήσεις όπου αναφέρονται με κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ραφήνα - Άνδρος - Ραφήνα με Golden Star Ferries σε αριθμημένες θέσεις αεροπορικού τύπου
  • Διαμονή στο Paradise Art Hotel 3*Sup, στη Χώρα
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Αρχηγός/συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση με κάλυψη Covid-19 έως 75 ετών

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Τα γεύματα εκτός ξενοδοχείου.
Η είσοδος στους επισκέψιμους χώρους.
Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.
Ο ειδικός φόρος διαμονής.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΟΙΩΝ

21/6 ΡΑΦΗΝΑ - ΑΝΔΡΟΣ «SUPERFERRY» 07:50-09:45
24/6 ΑΝΔΡΟΣ - ΡΑΦΗΝΑ «SUPERFERRY» 16:30-18:30

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
PARADISE ART HOTEL
ΧΩΡΑ ΑΝΔΡΟΥ
paradise-andros-pool