ΑΝΔΡΟΣ

ΑΠΟ 279€

ΣΥΝΟΨΗ

04 ΜΕΡΕΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ 10/6

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΡΑΦΗΝΑ - ΜΠΑΤΣΙ - ΑΝΔΡΟΣ

Αναχώρηση 05:45 από Αθήνα για το λιμάνι της Ραφήνας. Επιβίβαση στο πλοίο που θα μας μεταφέρει στην “Καπετάνισσα Άνδρο” και απόπλους στις 07:50. Άφιξη στο Γαύριο, επιβίβαση σε τοπικό πούλμαν και ξεκινάμε τη γνωριμία μας με το νησί από το γραφικό Μπατσί, με την επιβλητική εκκλησία του Αγίου Φιλίππου να δεσπόζει ψηλά. Χρόνος για καφεδάκι με θέα και συνεχίζουμε για τη Χώρα της Άνδρου. Επίσκεψη στην Καΐρειο Βιβλιοθήκη και το Ίδρυμα Κυδωνιέως, την πλατεία του Αφανούς Ναύτη με το ομώνυμο άγαλμα - σήμα κατατεθέν της Άνδρου, αφιερωμένο στους ναυτικούς που δεν επέστρεψαν. Στο βάθος και ο Τουρλίτης, ο φάρος που αναδύεται μέσα στη θάλασσα, πάνω σε ένα βράχο, ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νησιού, αλλά και ολόκληρου του Κυκλαδικού πολιτισμού. Θα βγάλουμε φωτογραφίες με φόντο την πέτρινη θολωτή καμάρα που ενώνει τη χερσόνησο της Χώρας με τα ερείπια του μεσαιωνικού κάστρου και θα περπατήσουμε στα γραφικά σοκάκια. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας PARADISE ART HOTEL 3*sup, τακτοποίηση στα δωμάτια.

ΜΕΡΑ 2

ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΧΡΑΝΤΟΥ - ΧΩΡΙΑ ΚΟΡΘΙΟΥ - ΣΤΡΑΠΟΥΡΙΕΣ

Πρόγευμα μπουφέ και ξεκινάμε με προσκύνημα στη Μονή Παναχράντου το ωραιότερο βυζαντινό μοναστήρι της Άνδρου. Σύμφωνα με την παράδοση, κτίστηκε τον 10ο αι. από τον Αυτοκράτορα Νικηφόρο Φωκά. Εκεί φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, που θεωρείται έργο του Ευαγγελιστή Λουκά. Στο μοναστήρι επίσης φυλάσσεται η κάρα του Αγίου Παντελεήμωνος, η οποία μεταφέρθηκε από την Κωνσταντινούπολη το 1705. Συνεχίζουμε για το νότιο τμήμα του νησιού για να δούμε χωριά του Κορθίου στις πλαγιές των ορεινών όγκων που σχηματίζουν οι Γερακώνες και η Ράχη, ενώ σε απόσταση φαίνονται περιστεριώνες και κάποιοι σπάνιοι οριζόντιοι ανεμόμυλοι (ταβλόμυλοι). Φθάνουμε στον γαλήνιο Όρμο Κορθίου, το γραφικό ψαρολίμανο, με τα περιποιημένα σπιτάκια τους λουλουδιασμένους κήπους και γραφικά σοκάκια που θα σας κερδίσουν αμέσως. Μετά τον περίπατο μας κατευθυνόμαστε για το χωριό Στραπουριές, μέσα σε ένα κατάφυτο τοπίο με τρεχούμενα νερά. Τα περισσότερα σπίτια του είναι παλαιά, χτισμένα με πέτρα από τους ντόπιους μάστορες. Εδώ υπάρχει και ο Πύργος του Αθηναίου, ένα από τα εντυπωσιακότερα κτίρια του νησιού, δυστυχώς προς το παρόν εγκαταλελειμμένος. Επιστροφή νωρίς το απόγευμα.

ΜΕΡΑ 3

ΤΗΝΟΣ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)

Πρόγευμα μπουφέ. Προαιρετική εκδρομή στην Τήνο (καιρού επιτρέποντος) για προσκύνημα στην Παναγία και γύρο του νησιού. Επιστροφή το απόγευμα.

 

ΜΕΡΑ 4

ΑΠΟΙΚΙΑ - ΜΕΝΗΤΕΣ - ΓΑΥΡΙΟ - ΡΑΦΗΝΑ - ΑΘΗΝΑ

Πρόγευμα μπουφέ και αναχωρούμε από το ξενοδοχείο μας για επίσκεψη στο χωριό Αποίκια, σε πλαγιά του όρους Πετάλου με θέα στο Αιγαίο. Θα δούμε την ιαματική πηγή Σάριζα και τον καταρράκτη του ποταμού Πιθάρα, τα δύο καλύτερα αξιοθέατα της περιοχής και θα συνεχίσουμε για τη Μονή της Αγίας Μαρίνας (14 αι) ένα από τα σπουδαιότερα προσκυνήματα στην Ελλάδα που μοιάζει με κάστρο. Το μοναστήρι έγινε ευρύτατα γνωστό από το θαύμα της θεραπείας μικρού παιδιού από την Κύπρο. Επόμενος σταθμός μας οι Μένητες, χωρίς αμφιβολία το πιο πράσινο μέρος στις Κυκλάδες. Θα βγάλουμε φωτογραφίες στις πηγές που αναβλύζουν το νερό μέσα από κεφαλές μαρμάρινων λεόντων στη μικρή σκιερή πλατεία με τις ταβέρνες και τα καφενεία. Χρόνος για περίπατο και καφέ. Αργότερα χρόνος για γεύμα στην παραλία του Αγίου Πέτρου και μετάβαση στο Γαύριο απ’όπου απόπλους για Ραφήνα. Επιστρέφουμε στην Αθήνα.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ SUPERFERRY
ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ SUPERFERRY
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ PARADISE ART HOTEL 3*
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ PARADISE ART HOTEL 3*
ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ & ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΠΟΥΛΜΑΝ
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ & ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΠΟΥΛΜΑΝ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

• Μεταφορές, περιηγήσεις όπου αναφέρονται με πολυτελές πούλμαν

• Εισιτήρια πλοίου σε οικονομική θέση Ραφήνα-Άνδρος-Ραφήνα με το Superferry.

• Διαμονή στο ξενοδοχείο Paradise Art Hotel 3* Superior στην Χώρα της Άνδρου

•  Πρωινό καθημερινά

• Αρχηγός/συνοδός

• Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική ως 75 ετών

• Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Τα γεύματα εκτός ξενοδοχείου.

Η είσοδος στους επισκέψιμους χώρους.
Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.
O φόρος διαμονής 1,5€/δωμάτιο/διανυκτέρευση.


ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΟΙΩΝ:

10/6 ΡΑΦΗΝΑ - ΑΝΔΡΟΣ «SUPERFERRY» 07:50 - 09:45
13/6 ΑΝΔΡΟΣ - ΡΑΦΗΝΑ «SUPERFERRY» 16:30 - 18:30