ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ

ΑΠΟ 215€

ΣΥΝΟΨΗ

03 ΜΕΡΕΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 16/3 | Ώρα αναχώρησης: 07:15
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΚΑΤΩ ΑΘΑΜΑΝΙΟ - ΒΟΥΡΓΑΡΕΛΙ - ΑΡΤΑ

Πρωινή αναχώρηση για τα Αθαμάνια Όρη. Μέσω της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου και περνώντας από το χωριό Πέτα, όπου έγινε η ιστορική μάχη με τους Τούρκους, φτάνουμε στις Μελάτες, για να θαυμάσουμε το μοναδικό θέαμα της τεχνητής Λίμνης Πουρναρίου. Συνεχίζουμε με το Κάτω Αθαμάνιο και το Παλαιοκάτουνο, όπου θα επισκεφθούμε την Κόκκινη Εκκλησία του 13ου αιώνα, η οποία οφείλει το όνομά της στο χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα των πλίνθων της τοιχοποιίας της. Επόμενος σταθμός μας το Βουργαρέλι, όπου θα θαυμάσουμε τη Μονή του Αγίου Γεωργίου, προεπαναστατικό καταφύγιο κλεφτών και αρματολών και τόπος κήρυξης της επανάστασης την άνοιξη του 1821. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα. Το απόγευμα άφιξη στο ξενοδοχείο BYZANTINO HOTEL 4* στην Άρτα. Δείπνο.

ΜΕΡΑ 2

ΑΓΝΑΝΤΑ - ΠΡΑΜΑΝΤΑ - ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΟΙ

Πρωινό και αναχώρηση μέσω Πλάκας, για τα «σκαρφαλωμένα» στα βουνά χωριά με τη μοναδική ομορφιά (καιρού επιτρέποντος). Στη διαδρομή θα κάνουμε στάση για να θαυμάσουμε το εντυπωσιακό πέτρινο μονότοξο γεφύρι. Άφιξη στα γραφικά Άγναντα, χρόνος για περίπατο και ακολουθεί επίσκεψη στο εντυπωσιακό Σπήλαιο της Ανεμότρυπας (εφόσον είναι ανοιχτό). Διαθέτει ασφαλές μονοπάτι από το οποίο θα δούμε ολόκληρο το σπήλαιο. Επόμενος σταθμός μας τα Πράμαντα. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και βόλτα στην πλακόστρωτη πλατεία με τον υπεραιωνόβιο πλάτανο και την ιστορική βρύση «Αράπης». Μετάβαση στους γειτονικούς Μελισσουργούς, το βορειότερο χωριό του νομού, όπου θα έχουμε χρόνο για καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

ΜΕΡΑ 3

ΓΕΦΥΡΙ ΑΡΤΑΣ - ΠΡΕΒΕΖΑ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για το θρυλικό γεφύρι της Άρτας, ορόσημο της πόλης που απέκτησε τη σημερινή του μορφή τα έτη 1602-1606 μ.Χ. Χρόνος για να απολαύσουμε και να φωτογραφίσουμε το πέτρινο στολίδι της Ηπείρου με τη θαυμάσια αρχιτεκτονική. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Ρωμαϊκή Νικόπολη με τη μακραίωνη ιστορία, η οποία ιδρύθηκε από τον Οκταβιανό το 31 π.Χ. και το Αρχαιολογικό Μουσείο (ξενάγηση από επίσημο ξεναγό). Συνεχίζουμε για την Πρέβεζα, με το ιδιαίτερο χρώμα, τα στενά σοκάκια, την παλιά πόλη και τα νεοκλασικά κτίρια. Θα περπατήσουμε στην προκυμαία, στον πεζόδρομο Σεϊτάν Παζάρ και θα θαυμάσουμε το Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους (18ος αιώνας) με τον επιβλητικό πύργο του ρολογιού και τον εντυπωσιακό εσωτερικό διάκοσμο. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και πορεία επιστροφής στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ & ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΠΟΥΛΜΑΝ
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ & ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΠΟΥΛΜΑΝ
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ BYZANTINO HOTEL 4*
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ BYZANTINO HOTEL 4*
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Μεταφορές, περιηγήσεις όπου αναφέρονται με πολυτελές πούλμαν της εταιρείας Panolympia
  • Διαμονή στο Byzantino Hotel 4*, στην Άρτα
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Ξενάγηση από επίσημο ξεναγό στον αρχαιολογικό χώρο και στο Μουσείο της Νικόπολης
  • Αρχηγός/συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Τα γεύματα εκτός ξενοδοχείου.
Η είσοδος στους επισκέψιμους χώρους.
Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.
Το τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
BYZANTINO HOTEL
ΠΟΛΗ ΑΡΤΑΣ
πισίνα στο ξενοδοχείο Byzantino Hotel στην Άρτα