ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΑΠΟ 305€

ΣΥΝΟΨΗ

04 ΜΕΡΕΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 15/3 | Ώρα αναχώρησης: 06:30
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΛΙΤΟΧΩΡΟ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρωινή αναχώρηση και με ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στο Λιτόχωρο, στους πρόποδες του Ολύμπου. Ελεύθερος χρόνος στη γραφική κωμόπολη η οποία ξεχωρίζει για την παραδοσιακή, Μακεδονικού ρυθμού αρχιτεκτονική της και τις εναλλαγές της πλούσιας βλάστησης που την περιβάλλει, σε μια εξαίσια αισθητική αρμονία. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο PORTO PALACE 5*. Δείπνο.

ΜΕΡΑ 2

ΣΟΥΡΩΤΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Βυζαντινό Μουσείο - Αγορά Μοδιάνο
Πρωινό και αναχώρηση για τη Σουρωτή, όπου θα επισκεφθούμε τη Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου. Εδώ βρίσκονται τα λείψανα του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκη και ο τάφος του Γέροντα Παϊσίου. Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη για ξενάγηση στα κυριότερα αξιοθέατά της: Παλιός Σταθμός, Λευκός Πύργος, περιοχή των Εποχών, Κάστρα, Άγιος Δημήτριος, Ρωμαϊκή Αγορά, Γαλεριανό συγκρότημα, Ροτόντα και Βυζαντινό Μουσείο. Συνεχίζουμε για τη διαχρονική αγορά Μοδιάνο. Η «Κεντρική Αγορά Τροφίμων της Θεσσαλονίκης» αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο σύγχρονη σκεπαστή αγορά. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και γεύμα με τοπικές σπεσιαλιτέ στα Λαδάδικα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.
ΜΕΡΑ 3

ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ - ΕΔΕΣΣΑ - ΠΑΛΑΙΟΣ ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Πρωινό και αναχώρηση για τα Λουτρά Πόζαρ, στους πρόποδες του Όρους Καϊμακτσαλάν, όπου θα έχουμε την ευκαιρία για ευεργετικό λουτρό αλλά και για καφέ δίπλα στις πηγές. Συνεχίζουμε για την Έδεσσα, θα θαυμάσουμε το μεγάλο καταρράκτη «Κάρανο», θα επισκεφθούμε το Υπαίθριο Μουσείο Νερού και το Ενυδρείο-Ερπετάριο που στεγάζεται σε αναστηλωμένο νερόμυλο και παρουσιάζει μια ποικιλία από ενδημικά ψάρια λίμνης και ερπετά ξηράς. Ακολουθεί πεζή περιήγηση μέχρι την παραδοσιακή συνοικία Βαρόσι. Τελευταίος σταθμός μας ο παραδοσιακός οικισμός Παλαιός Άγιος Αθανάσιος (καιρού επιτρέποντος), ο οποίος χτίστηκε στα τέλη του 15ου αιώνα, αναπαλαιώθηκε τη δεκαετία του 1990 και έχει μετατραπεί σ’ ένα από τα πιο κοσμικά ορεινά χωριά, με έντονο παραδοσιακό χρώμα. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και γεύμα στα παραδοσιακά ταβερνάκια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

ΜΕΡΑ 4

ΒΕΡΓΙΝΑ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για τη Βεργίνα, όπου θα ξεναγηθούμε από διπλωματούχο ξεναγό στο Μουσείο των Βασιλικών Τάφων των Αιγών. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Νέο Μουσείο, που ενσωματώνει τον αρχαιολογικό χώρο των Αιγών, το Ανάκτορο του Φιλίππου, την ταφική συστάδα των Τεμενίδων και το Μουσείο των Βασιλικών Τάφων. Πορεία επιστροφής για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ & ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΠΟΥΛΜΑΝ
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ & ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΠΟΥΛΜΑΝ
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PORTO PALACE 5*
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PORTO PALACE 5*
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΑΠΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟ ΞΕΝΑΓΟ
ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΑΠΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟ ΞΕΝΑΓΟ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Μεταφορές, περιηγήσεις όπου αναφέρονται με πολυτελές πούλμαν της εταιρείας Panolympia
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο Porto Palace 5*, στη Θεσσαλονίκη
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Αρχηγός/συνοδός
  • Ξενάγηση από διπλωματούχο ξεναγό στη Βεργίνα, στο Ανάκτορο του Φιλίππου και στη Θεσσαλονίκη
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Τα γεύματα εκτός ξενοδοχείου.
Η είσοδος στους επισκέψιμους χώρους.
Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
PORTO PALACE HOTEL & CONFERENCE CENTER
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
πρόσοψη στο ξενοδοχείο Porto Palace στη Θεσσαλονίκη