ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ - ΜΑΛΔΙΒΕΣ

ΑΠΟ 1800€

ΣΥΝΟΨΗ

ΑΠΟ 10 ΜΕΡΕΣ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
sri lanka map

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΚΟΛΟΜΠΟ

Πτήση με ενδιάμεσο σταθμό από Αθήνα για Κολόμπο. Άφιξη την επόμενη μέρα στην πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα, πρώην Κεϋλάνη.

ΜΕΡΑ 2

ΚΟΛΟΜΠΟ - ΑΝΟΥΡΑΝΤΑΠΟΥΡΑ

Άφιξη στο αεροδρόμιο το πρωί και μετάβαση οδικώς στην ιστορική Ανουρανταπούρα. Πρόκειται για μια πόλη με θαυμάσια αρχιτεκτονικά και αρχαιολογικά μνημεία, που μεταφέρει με ακρίβεια τη μεγαλοπρέπεια αλλά και τη μυστηριακή ατμόσφαιρα μιας λαμπερής πρωτεύουσας επί 1.300 χρόνια. Από τους αναρίθμητους τόπους λατρείας με τις θολωτές στέγες (dagoba) ορισμένοι χρησιμοποιούνται ως σήμερα για θεαματικές θρησκευτικές τελετές, οι οποίες κρατούν σε υψηλά επίπεδα τον παλμό και τη ζωντάνια της πόλης. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση και ξεκούραση.
Κολόμπο - Ανουρανταπούρα, 4 ώρες
ΜΕΡΑ 3

ΑΝΟΥΡΑΝΤΑΠΟΥΡΑ - ΜΙΧΙΝΤΑΛΕ - ΑΟΥΚΑΝΑ - ΧΑΜΠΑΡΑΝΑ

Πρωινό και ολοήμερη ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Ανουρανταπούρα (UNESCO). Για 1000 περίπου χρόνια η Ανουρανταπούρα ήταν η πρωτεύουσα των Σινγαλέζων βασιλιάδων που κυριαρχούσαν στη χώρα. Σήμερα μπορείτε να περιδιαβείτε τα ερείπια της αρχαίας πόλης με το περίφημο ιερό δέντρο «Μπο Τρι», το αρχαιολογικό μουσείο και τις κομψές «ντάγκομπες».
Στη συνέχεια θα ταξιδέψουμε 13χλμ. ανατολικά στο Μιχιντάλε, το χωριό με το μεγάλο ναό, σε μια βουνοκορφή του οποίου θεωρείται ότι το 247 π.Χ. ο τότε βασιλιάς Devanampiya Tissa μυήθηκε στον Βουδισμό. Συνεχίζουμε στην ευρύτερη περιοχή με κατεύθυνση τη Χαμπαράνα όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Καθοδόν θα σταματήσουμε για να θαυμάσουμε το άγαλμα του Βούδα στο χωριό Αukana που συμβολίζει την ινδουιστική τελετουργική χειρονομία με τα xέρια (mudra). Το άγαλμα έχει ύψος πάνω από 12μ. και είναι σκαλισμένο σε γρανίτη τον 5ο αιώνα από άγνωστο γλύπτη. Η γαλήνια έκφραση του αγάλματος, ο σκαλιστός, χαραγμένος με λεπτές τακτοποιημένες πτυχώσεις μανδύας και η αδιαφανής έκφραση του προσώπου αντανακλά την υπέρτατη πνευματικότητα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στη Χαμπαράνα. Βραδινό σε μπουφέ και ξεκούραση, για όσους το επιθυμούν, με θεραπευτικές τεχνικές Αγιουρβέδα.
Ανουρανταπούρα - Μιχιντάλε - Αουκάνα - Χαμπαράνα, 3 ώρες 

ΜΕΡΑ 4

ΧΑΜΠΑΡΑΝΑ - ΠΟΛΟΝΑΡΟΥΑ - ΣΙΓΚΙΡΙΓΙΑ - ΧΑΜΠΑΡΑΝΑ

Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγησή μας στη δεύτερη κορυφαία αρχαία πόλη, την Πολοναρούα, έως πριν από 800 χρόνια σημαντικό διοικητικό, θρησκευτικό και εμπορικό κέντρο της Σρι Λάνκα. Στον αρχαιολογικό της χώρο μπορεί να θαυμάσει κανείς ερείπια ναών και του παλατιού, αγάλματα του Βούδα λαξευμένα σε βράχο, τα λουτρά, την αίθουσα συμβουλίων κ.ά.
Η ξενάγηση γίνεται και με ποδήλατα στα δρομάκια της αρχαίας πόλης. Το γεγονός ότι η Πολοναρούα βρίσκεται ανάμεσα σε πάρκα άγριας ζωής γεμάτα με ελέφαντες, την καθιστά λίγο ακόμα πιο δημοφιλή! Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε ένα τυπικό παραδοσιακό χωριό. Θα έχουμε την εμπειρία να δούμε με ποιον τρόπο ετοιμάζει το φαγητό της μια τοπική οικογένεια και θα δοκιμάσουμε συνταγές που αποτελούνται μόνο από φρέσκα συστατικά, μαγειρεύονται με ξύλα και σερβίρονται σε φύλλα λωτού. Παραδοσιακό ρύζι, φακές, φρέσκα τοπικά λαχανικά με κάρυ, τηγανητά ψάρια, είναι μερικές γεύσεις που θα δοκιμάσουμε. Στη συνέχεια θα κάνουμε μια βόλτα με ποδήλατα στο χωριό μέσα από ορυζώνες και θα βιώσουμε την κουλτούρα των κάτοικων.
Πριν συνεχίσουμε για το επόμενο μας σταθμό θα σταματήσουμε σε παραδοσιακό μαγαζί με όλων των ειδών τα ξυλόγλυπτα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τον τρόπο κατασκευής τους.
Η διαδρομή περιλαμβάνει πολλές σημαντικές στάσεις, με πρώτη στο βράχο-φρούριο της Σιγκιρίγια. Πρόκειται για έναν πανύψηλο γεωλογικό σχηματισμό που θυμίζει τα δικά μας Μετέωρα, φτάνοντας σε ύψος 200μ., που στην κορυφή του έχει ένα πλάτωμα στο οποίο χτίστηκε το κάστρο του Κασιάπα, τον 5ο αιώνα, ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Σρι Λάνκα. Το σημείο από τον 3ο κιόλας π.Χ. αιώνα καταλαμβανόταν από μοναστήρι. Στη μέση περίπου της διαδρομής, κατά την ανάβασή μας στο βράχο, υπάρχουν μέσα σε σπηλιές οι διάσημες ζωγραφιές με τις γυμνόστηθες γυναίκες της Σιγκιρίγια, από τις εξαίσιες βουδιστικές τοιχογραφίες της χώρας. Απολαύστε τη θέα από τον πρώτο εξώστη ή τολμήστε μια ανάβαση μέχρι εκεί που κάποτε στεκόταν ο θρόνος του βασιλιά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Χαμπαράνα για ξεκούραση.
Χαμπαράνα - Πολοναρούα - Σιγκιρίγια - Χαμπαράνα, 2,5 ώρες

ΜΕΡΑ 5

ΧΑΜΠΑΡΑΝΑ - ΝΤΑΜΠΟΥΛΑ - ΠΕΡΑΝΤΕΝΙΑ - ΚΑΝΤΙ

Πρωινό και αναχωρούμε με κατεύθυνση προς το Νότο. Η πρώτη στάση μας θα γίνει στον υπόσκαφο ναό της Ντάμπουλα. Με έκταση πάνω από 2.000τ.μ., το μοναστήρι χρονολογείται από τον 1ο π.Χ. αιώνα και αποτελείται από πέντε σπήλαια τα οποία κοσμούν εξαιρετικές τοιχογραφίες και πολυάριθμα εντυπωσιακά αγάλματα του Βούδα, περίπου 150, όπου ξεχωρίζει ένα τεράστιο, ύψους 14μ.
Προαιρετικά, και πριν τον επόμενο μας σταθμό, θα κάνουμε μια στάση στο Ματάλε για να επισκεφθούμε μια φυτεία μπαχαρικών και να παρακολουθήσουμε επίδειξη μαγειρικής. Σειρά έχουν οι Βασιλικοί Βοτανικοί Κήποι στην Περαντένια, έκτασης 60 εκταρίων. Φιλοξενούν θαυμαστή χλωρίδα και πανίδα, με πιο σημαντικά τη θεόρατη συκιά, το πανύψηλο μπαμπού των 40μ., τις πανέμορφες ορχιδέες, που πλέον μπορούν να τα απολαμβάνουν και οι κοινοί θνητοί…
Άφιξη στην Κάντι (τελευταία αρχαία πρωτεύουσα της χώρας), η πόλη με τη λίμνη που κοσμεί το κέντρο της είναι εξίσου ελκυστική σε εμφάνιση, με ήλιο ή με βροχή. Στην ξενάγηση στην πόλη θα μας εντυπωσιάσουν τα πολύχρωμα σπίτια, τα κτίρια του Πανεπιστημίου και η αγορά. Το κορυφαίο αξιοθέατο είναι ο Ναός του Ιερού Δοντιού του Βούδα, ιερό προσκύνημα των απανταχού Βουδιστών. Το λείψανο - δόντι του Βούδα φυλάσσεται σε χρυσοποίκιλτη θήκη στο κέντρο του ναού. Η μέρα μας θα τελειώσει με μια εντυπωσιακή παράσταση με τοπικούς χορούς και πυροβασία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην Κάντι και διανυκτέρευση.
Χαμπαράνα - Ντάμπουλα - Περαντένια - Κάντι, 4 ώρες

ΜΕΡΑ 6

ΚΑΝΤΙ - ΓΚΙΡΑΓΚΑΜΑ - ΠΙΝΑΒΑΛΑ - ΚΟΛΟΜΠΟ

Δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε τη Σρι Λάνκα χωρίς να δοκιμάσουμε το καλύτερο τσάι στον κόσμο. Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για τις φυτείες τσαγιού Γκιραγκάμα με το ομώνυμο εργοστάσιο. Εκεί παρασκευάζεται το κορυφαίο αφέψημα. Θα μας παρουσιαστεί η διαδικασία παραγωγής και θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε διάφορες ποικιλίες. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Ορφανοτροφείο των Ελεφάντων Πιναβάλα. Εκεί, εξειδικευμένο προσωπικό παρέχει φροντίδα και περίθαλψη σε εγκαταλελειμμένα μωρά ελεφάντων και τραυματισμένους ελέφαντες. Αξίζει να παρακολουθήσει κανείς τα ζώα να κάνουν μπάνιο στο ποτάμι, όπου μικρά και μεγάλα παίζουν όλα μαζί. Άφιξη στο Κολόμπο και πριν τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας θα ξεναγηθούμε στο κέντρο (Φρούριο), θα δούμε το Δημαρχείο, την Πλατεία Ανεξαρτησίας, την περιοχή Σίναμον Γκάρντενς και τη γραφική αγορά του Πέταχ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
Κάντι - Γκιραγκάμα - Πιναβάλα - Κολόμπο, 4 ώρες
ΜΕΡΑ 7

ΚΟΛΟΜΠΟ - ΜΑΛΔΙΒΕΣ

Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και σύντομη πτήση προς τις μαγευτικές Μαλδίβες, ένα σύμπλεγμα 1200 νησιών στον Ινδικό Ωκεανό που συνδυάζει ασύγκριτες αμμουδιές με εξωτικά χρώματα πλαισιωμένες από τα περίφημα ολοκάθαρα τιρκουάζ νερά της θάλασσας. Οι δυνατότητες για τους ταξιδιώτες είναι αμέτρητες: εξερεύνηση των υποθαλάσσιων κήπων με τα κοράλλια, ηλιοθεραπεία, μπάνιο στις ατόλες, παρατήρηση εξωτικών ψαριών, πάρτι στην παραλία κ.λπ.
Άφιξη στο αεροδρόμιο και μεταφορά στο νησί για την πρώτη διανυκτέρευση μας.

ΜΕΡΑ 8

ΜΑΛΔΙΒΕΣ

Ημέρα ελεύθερη. Προσφέρεται η δυνατότητα για ολοήμερη εκδρομή με snorkeling και γεύμα στην παραλία.

ΜΕΡΑ 9

ΜΑΛΔΙΒΕΣ

Ημέρα ελεύθερη. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε την πρωτεύουσα Μάλε. Μπορεί η πόλη να μη διαθέτει πολλά αξιοθέατα, αλλά είναι αρκετά εντυπωσιακή γι’ αυτό που είναι, ένα νησάκι χτισμένο απ’ άκρου εις άκρον με πολύχρωμα κτίρια, με έντονη εμπορική, τουριστική και επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά και το τοπικό χρώμα όμως σε άλλο φόντο, μακριά από τον μπουφέ και την πισίνα του πολυτελούς ξενοδοχείου…
ΜΕΡΑ 10

ΜΑΛΔΙΒΕΣ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη την ίδια μέρα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙA 3*, 4* & 5*
1 νύχτα στο Μιχιντάλε, 1 νύχτα στο Γκιριντάλε/Χαμπαράνα, 3 νύχτες στην Κάντι & 3 νύχτες στις Μαλδίβες
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙA 3*, 4* & 5*
ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
1 ΓΕΥΜΑ
την 4η ημέρα στη Σρι Λάνκα
1 ΓΕΥΜΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
στην Σρι Λάνκα πραγματοποιούνται με κλιματιζόμενο αυτοκίνητο
ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΕΙΣΟΔΩΝ
στα σημεία ξεναγήσεων όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΕΙΣΟΔΩΝ
ΤΟΠΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ/ΞΕΝΑΓΟΣ
Εκδρομές/ξεναγήσεις στην Σρι Λάνκα με τοπικό Αγγλόφωνο οδηγό/ξεναγό
ΤΟΠΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ/ΞΕΝΑΓΟΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια από Αθήνα και Θεσσαλονίκη με πτήσεις της Qatar μέσω Ντόχα
 • Αεροπορικά εισιτήρια από Κολόμπο στο Μάλε και επιστροφή Μάλε - Ντόχα - Αθήνα
 • Αεροπορικοί φόροι και επίναυλοι  για την πτήση στις Μαλδίβες
 • 5 διανυκτερεύσεις, σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*, 4*, 5* στη Σρι Λάνκα
 • 3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Malahini Kuda Bandos 4*, στις Μαλδίβες
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
 • 1 γεύμα την 4η ημέρα
 • Ξεναγήσεις με Αγγλόφωνο οδηγό/ξεναγό, με κλιματιζόμενο αυτοκίνητο βάσει προγράμματος
 • Μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο
 • Εισιτήρια εισόδου στα σημεία ξεναγήσεων βάσει προγράμματος
 • Ενημερωτικά έντυπα
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 •  Αεροπορικοί φόροι και επίναυλοι 435€
 • Επιβάρυνση από Θεσσαλονίκη 120€/άτομο στο πακέτο
 • Βίζα Σρι Λάνκα
 • Φιλοδωρήματα ξεναγών, οδηγών, προσωπικά έξοδα, έξοδα κάμερας ή φωτογραφικής μηχανής, υποχρεωτικά εορταστικά δείπνα
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗ ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ: 85€/άτομο

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
MALAHINI KUDA BANDOS RESORT
ΜΑΛΔΙΒΕΣ
Malahini Kuda Bandos Resort

ΤΙΜΕΣ

Ημερομηνίες
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
-
Ενήλικες
+
-
Παιδιά
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ

 1. ΗΛΙΚΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ
ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ
Κόστος κατ' άτομο αεροπορικώς | Ιανουάριος - Οκτώβριος 2023

ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 2 ΑΤΟΜΑ

ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 3-5 ΑΤΟΜΑ

20/1-30/4

Ξενοδοχεία 3*

1800€

1795€

Ξενοδοχεία 4*

1860€

1810€

Ξενοδοχεία 5*

2070€

1865€

30/4-30/6 & 1/9-31/10

Ξενοδοχεία 4*, 5*

1910€

1880€

1/7-31/8

Ξενοδοχεία 4*, 5*

1990€

1965€

• Η σειρά του προγράμματος, τα ξενοδοχεία, μπορούν να τροποποιηθούν όπως ακριβώς επιθυμείτε.

• Οι τιμές είναι βασισμένες σε ειδικό οικονομικό αεροπορικό ναύλο.
Σε περίπτωση που κατά τη ζήτηση κράτησης δεν υπάρχει διαθεσιμότητα στον συγκεκριμένο ναύλο, θα υπάρχει αντίστοιχη επιβάρυνση με τον αμέσως επόμενο οικονομικό διαθέσιμο ναύλο.