ΣΕΡΡΕΣ - ΑΝΩ ΠΟΡΟΙΑ - ΑΜΦΙΠΟΛΗ

ΑΠΟ 205€

ΣΥΝΟΨΗ

04 ΜΕΡΕΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΠΑΣΧΑ 17/4 - Ώρα αναχώρησης: 07:00
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ 30/4 - Ώρα αναχώρησης: 07:00
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: ΑΘΗΝΑ - ΣΕΡΡΕΣ

Ώρα αναχώρησης: 07:00

Πρωινή αναχώρηση από Αθήνα και με ενδιάμεσες στάσεις άφιξη στις Σέρρες. Πρόκειται για μια σύγχρονη πόλη, με πληθώρα ανέσεων και μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον, κυρίως για την υπέροχη φύση που την περιβάλλει, αλλά και για τα αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από αυτήν. Άφιξη στο ξενοδοχείο Siris Hotel 4* στον Λευκώνα. Τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και μεταφορά για την περιφορά του Επιταφίου στο κέντρο την πόλης.

ΜΕΡΑ 2

Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ: ΟΧΥΡΟ ΡΟΥΠΕΛ - ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΒΥΡΩΝΕΙΑΣ - ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ - ΑΝΩ ΠΟΡΟΙΑ

Πρωινό κι επίσκεψη στην ιστορική γραμμή Οχυρών Μεταξά-Ιστίμπεη, ακολουθώντας τη διαδρομή προς Προμαχώνα-Ρούπελ. Θα ξεναγηθούμε στο Στρατιωτικό Μουσείο και σε τμήματα του μεγαλύτερου οχυρωματικού συγκροτήματος κατά μήκος των Ελληνοβουλγαρικών συνόρων. Στη συνέχεια μετάβαση στο Πετρίτσι, όπου δίπλα στον ποταμό Στρυμόνα βρίσκεται το Δημοτικό Ενυδρείο Βυρώνειας, με ψάρια του γλυκού νερού και σπάνια ερπετά. Προχωρούμε προς τη Λίμνη Κερκίνη, έναν από τους σημαντικούς υδροβιότοπους της Ευρώπης με σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας. Καταλήγουμε στα Άνω Πορόια, με θέα την κοιλάδα και τη λίμνη, όπου θα απολαύσετε τις παραδοσιακές σπεσιαλιτέ στην πλατεία του χωριού, με πλούσια και… διαφορετικά τοπικά εδέσματα, όπως βουβάλι, ζαρκάδι κ.ά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ανάσταση - Αναστάσιμο δείπνο.

 

ΜΕΡΑ 3

ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΣΧΑ: ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΓΕΥΜΑ - ΜΟΝΗ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ (ΤΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ) - ΣΕΡΡΕΣ

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος, καθώς ψήνεται ο οβελίας, με μεζεδάκι και ουζάκι στον κήπο του ξενοδοχείου. Ακολουθεί Πασχαλινό γεύμα με γλέντι. Το απόγευμα επίσκεψη στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου, ένα σημαντικό και παράλληλα εκπληκτικού κάλλους μοναστήρι στις πλαγιές του Μενικίου όρους, όπου θα παρακολουθήσουμε την Τελετή της Αγάπης.Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην πόλη των Σερρών, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για περιήγηση στον πεζόδρομο με τα πολλά καταστήματα, τα καφέ κ.ά. Μην παραλείψετε να αγοράσετε τους παραδοσιακούς ακανέδες, το γλυκό για το οποίο φημίζεται η πόλη! Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 

ΜΕΡΑ 4

ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΣΧΑ: ΑΜΦΙΠΟΛΗ (ΜΟΥΣΕΙΟ) - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και ξεκινάμε τη μέρα της επιστροφής μας με εκδρομή στην Αμφίπολη, με την αρχαία πόλη, τον περίφημο Λέοντα και τον Τύμβο στον Λόφο Καστά. Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου εκτίθενται ευρήματα από τη γύρω περιοχή. Πορεία για Αθήνα.

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Μεταφορές, περιηγήσεις που αναφέρονται με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν της εταιρείας Panolympia 
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο Siris 4*, στον Λευκώνα Σερρών
  • Ημιδιατροφή καθημερινά σε μπουφέ
  • Αναστάσιμο δείπνο με μαγειρίτσα μετά την Ανάσταση
  • και Πασχαλινό γεύμα με κρασί και μουσικό γλέντι
  • στη θέση της ημιδιατροφής
  • Λαμπάδα για την Ανάσταση
  • Αρχηγός/συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Τα γεύματα εκτός ξενοδοχείου. Η είσοδος στους επισκέψιμους χώρους. Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα. Ο ειδικός φόρος διαμονής.

 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ 30/4:
1η μέρα: Αθήνα - Σέρρες
2η μέρα: Οχυρό Ρούπελ - Λίμνη Κερκίνη - Άνω Πορόια 
3η μέρα: Αμφίπολη - Σπήλαιο Αλιστράτης - Δράμα
4η μέρα: Θεσσαλονίκη - Αθήνα 

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
SIRIS HOTEL
ΛΕΥΚΩΝΑΣ
1new