ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ

ΑΠΟ 3870€

ΣΥΝΟΨΗ

10 ΜΕΡΕΣ
saudia
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 21/9, 19/10

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΡΙΑΝΤ

Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, το Ριάντ, στο κέντρο της Αραβικής χερσονήσου, σε υψόμετρο 1.000μ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 2

ΡΙΑΝΤ - ΝΤΙΡΙΓΙΑ

Πρωινό και ξενάγηση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε την ιστορική πόλη της Ντιρίγια (Diriyyah), στο οροπέδιο Νατζντ. Στην παλιά πόλη ξεκινά η ιστορία της σημερινής βασιλικής δυναστείας των Αλ-Σαούντ. Επιστροφή στο Ριάντ. Θα επισκεφθούμε το Φρούριο Μασμάκ, στο παλιό τμήμα της πόλης και το Εθνικό Μουσείο, με αντικείμενα από την παλαιολιθική μέχρι τη σύγχρονη εποχή. Ακολουθεί το Ανάκτορο Μουράμπα (Al Murabba), όπου κατασκευάστηκε στο διάστημα 1935-1945. Σειρά έχει το σουκ Ντίρα με την ανατολίτικη ατμόσφαιρα και τα χειροποίητα αριστουργήματα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 3

ΡΙΑΝΤ - ΟΥΣΑΪΚΕΡ - ΑΛ ΚΑΣΑΜΠ - ΡΙΑΝΤ

Πρωινό και αναχώρηση για μια διαδρομή περίπου 200χλμ. με προορισμό το Ουσαϊκέρ (Ushaiqer), έναν ιστορικό οικισμό στην «καρδιά» της ερήμου. Θα περιηγηθούμε πεζή στα σοκάκια, θα δούμε τα καλοδιατηρημένα πλίνθινα σπίτια και τα παλιά τζαμιά του χωριού. Σειρά έχουν οι αλυκές της Αλ Κασάμπ (Al Qasab), μια αρχαία πόλη γνωστή από την προ-ισλαμική εποχή για την παραγωγή αλατιού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 4

ΡΙΑΝΤ - ΑΜΠΧΑ

Μετά το πρωινό μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της επαρχίας Ασίρ, την Άμπχα. Θα δούμε πολύχρωμα καλάθια, για τα οποία είναι γνωστή, στην ομώνυμη αγορά (Basket Market), παραδοσιακά σπίτια και θα επισκεφθούμε το Ανάκτορο Σάντα, το οποίο υπήρξε γραφείο και κατοικία των κυβερνητών του Βασιλιά Ιμπν Σαούντ. Σειρά έχει το Muftaha Village Art Gallery, το οποίο ιδρύθηκε το 1989 ως μια προσπάθεια προώθησης των τεχνών. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 5

ΑΜΠΧΑ - ΟΡΟΣ ΣΟΥΔΑ - ΡΙΤΖΑΛ ΑΛΜΑ - ΑΜΠΧΑ

Μετά το πρωινό ακολουθεί εκδρομή στο Όρος Σούδα (Souda). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το ηλικίας 900 ετών και εκπληκτικής αρχιτεκτονικής χωριό Ριτζάλ Αλμά (Rijal Almaa). Θα δούμε 60 πολυώροφες κατοικίες, χτισμένες από πέτρα, λάσπη και ξύλο και με ιδιαίτερες διακοσμήσεις. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 6

ΑΜΠΧΑ - ΑΛ ΟΥΛΑ

Μετά το πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αλ Ούλα (Al Ula), στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, στην έρημο της Σαουδικής Αραβίας. Η πόλη ιδρύθηκε τον 6ο αιώνα π.Χ. σε μια όαση με εύφορο έδαφος και άφθονο νερό, ως κέντρο διακίνησης εμπορευμάτων προς την Αίγυπτο και την Ινδία. Υπήρξε πρωτεύουσα του βασιλείου των Λιχυανιτών, ενός από τα ισχυρά αρχαία βασίλεια των Αράβων, που είχαν τον έλεγχο του Κόλπου της Άκαμπα στα βόρεια της Ερυθράς Θάλασσας. Θα δούμε τα περίπου 800 ερειπωμένα σπίτια της, κατασκευασμένα από άμμο και πέτρα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 7

ΑΛ ΟΥΛΑ - ΜΑΝΤΑΪΝ ΣΑΛΕΧ - ΑΛ ΟΥΛΑ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε τα παλιά σπίτια της Αλ Ούλα και το Βράχο του Ελέφαντα. Συνεχίζουμε για τον αρχαιολογικό χώρο του Μαντάιν Σάλεχ (UNESCO). Γνωστός ως Al Hijr στους αρχαίους χρόνους, υπήρξε σημαντικός σταθμός στους προσοδοφόρους εμπορικούς δρόμους των καραβανιών προς τη Μεσόγειο. Θα δούμε πολυάριθμους μνημειακούς τάφους διαφόρων μεγεθών και σχημάτων, λαξεμένους στους βράχους με έντονα διακοσμημένες προσόψεις και επιγραφές με τα ονόματα των εκλιπόντων, ημερομηνίες και άλλες σημαντικές πληροφορίες. Επιστροφή στην Αλ Ούλα. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 8

ΑΛ ΟΥΛΑ - ΜΕΔΙΝΑ - ΤΖΕΝΤΑ

Πρωινό και αναχώρηση για τη Μεδίνα, την αρχαία Γιαθρίμπ, τη δεύτερη ιερότερη πόλη για τους Μουσουλμάνους και τόπο ταφής του προφήτη Μωάμεθ. Εδώ βρίσκονται το Τέμενος του Προφήτη, με τον τάφο του Μωάμεθ και των πρώτων χαλίφηδων Αμπού Μπακρ και Ομάρ και τα τρία παλαιότερα τζαμιά. Άφιξη και περιήγηση στο επιτρεπόμενο για μη μουσουλμάνους τμήμα της πόλης. Μεταφορά στο σιδηροδρομικό σταθμό και επιβίβαση στο τρένο με προορισμό την κοσμοπολίτικη Τζέντα. Βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Αραβικής χερσονήσου, στα παράλια της Ερυθράς Θάλασσας, με χρώματα και αρώματα των σουκς, εμπορικά κέντρα και πολυσύχναστες λεωφόρους. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 9

ΤΖΕΝΤΑ

Πρωινό και ξενάγηση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα θαυμάσουμε την αρχιτεκτονική των σπιτιών της παλιάς πόλης με τα ξύλινα μπαλκόνια και τα περίτεχνα σκαλισμένα παραθυρόφυλλα. Θα δούμε το σπίτι της γνωστής οικογένειας Νασίφ (Nasif), όπου από το 1964 λειτουργεί ως μουσείο. Θα επισκεφθούμε την ψαραγορά, την παραλιακή περιοχή Κορνίς με το Τζαμί Αλ Ράχμα και το σιντριβάνι του Βασιλιά Φαντ. Ακολουθεί το συγκρότημα του Μουσείου Αλ Ταϊμπάτ (Al Tayebat) και της γύρω περιοχής. Θα δούμε το «πλωτό τέμενος» (Floating mosque), το φάρο στο λιμάνι, σήμα κατατεθέν της πόλης, τα υπαίθρια γλυπτά (Open Jeddah Museum) κ.ά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 10

ΤΖΕΝΤΑ - ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ SAUDIA
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ SAUDIA
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4*, 4*SUP
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4*, 4*SUP
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟ/ΠΡΟΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ/ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟ/ΠΡΟΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ/ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Τζέντα - Ριάντ - Τζέντα - Αθήνα με Saudia
 • 9 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*, 4*Sup (3 Ριάντ, 2 Άμπχα, 2 Αλ Ούλα, 2 Τζέντα)
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (εκτός της πρώτης μέρας)
 • Μεταφορές από/προς αεροδρόμια/ξενοδοχεία
 • Ξεναγήσεις, εκδρομές βάσει προγράμματος
 • Εισιτήρια εισόδων
 • Βίζα
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
 • Υπηρεσίες τοπικών αντιπροσώπων
 • Αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων 900€
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Οι αρχαιολογικοί χώροι είναι επισκέψιμοι βάσει των εκάστοτε οδηγιών των τοπικών αρχών τουρισμού

 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων
 4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 6. Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες
 7. Για τις οδικές εκδρομές η επιβάρυνση κατ’ άτομο σε καμπίνα (με επιστροφή) : ΑΒ2 +€65, Α2 +€80, Α4 +€25, ΑΒ3 +€30, Α3 +€35.
 8. Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.
 9. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής όπως αναφέρονται στο site μας www.smileacadimos.gr
10 ΗΜΕΡΕΣ | ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ SAUDIA
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
ΑΘΗΝΑ - ΤΖΕΝΤΑ SV 192 15:15 19:00
ΤΖΕΝΤΑ - ΡΙΑΝΤ SV 1048 21:00 22:50
ΤΖΕΝΤΑ - ΑΘΗΝΑ SV 191 10:00 13:45