ΣΑΜΠΑΧ - ΜΑΛΑΙΣΙΑΝΟ ΒΟΡΝΕΟ

ΑΠΟ 1545€

ΣΥΝΟΨΗ

ΑΠΟ 08 ΜΕΡΕΣ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΚΟΤΑ ΚΙΝΑΜΠΑΛΟΥ

Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού και άφιξη την επομένη στην Κότα Κιναμπάλου, πρωτεύουσα της επαρχίας Σαμπάχ στο Βόρνεο, το τρίτο μεγαλύτερο νησί του κόσμου. Η σύγχρονη πόλη που βλέπουμε σήμερα έχει χτιστεί από την αρχή, μια και είχε καταστραφεί τελείως από τους Ιάπωνες και τους συμμάχους στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αποτελεί την ιδανική βάση για εξερεύνηση της ευρύτερης περιοχής, είτε αγαπάτε το βουνό είτε τη θάλασσα, παρότι τα περισσότερα αξιοθέατά της, που σχετίζονται με τη φυσιολατρία, βρίσκονται έξω από την ίδια την πόλη και το κέντρο της.

ΜΕΡΑ 2

ΚΟΤΑ ΚΙΝΑΜΠΑΛΟΥ

Άφιξη στο αεροδρόμιο, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Λίγο μετά το μεσημέρι θα ξεκινήσουμε τις επισκέψεις μας και συγκεκριμένα θα γνωρίσουμε τον τρόπο ζωής και τα έθιμα των ιθαγενών στη ζούγκλα. Θα μεταβούμε στο πολιτιστικό χωριό Μάρι Μάρι, το οποίο βρίσκεται μέσα σε τροπικό δάσος με ποτάμια και καταρράκτες στην περιοχή Κιονσόμ, 25 λεπτά δρόμο από την πόλη. Με την άφιξή μας στον οικισμό θα ξεναγηθούμε στις κοινότητες (longhouses) διαφορετικών φυλών όπως οι Dusun, Rungus, Lundayeh, Bajau και Murut. Θα παρακολουθήσουμε πώς διάγουν την καθημερινότητά τους, θα μάθουμε πώς φτιάχνεται το κρασί από ρύζι, θα γευτούμε το μέλι τους, θα μάθουμε να ανάβουμε φωτιά τρίβοντας μπαμπού, θα χρησιμοποιήσουμε τα παραδοσιακά όπλα-καλάμια και συγκεκριμένα στη φυλή Murut, την πλέον πολεμοχαρή, θα δούμε τα κρανία των νικημένων αντιπάλων τους που είναι κρεμασμένα σε ειδικό χώρο έτσι ώστε να διώχνουν τα κακά πνεύματα. Θα απολαύσουμε το παραδοσιακό απογευματινό γεύμα μας (high tea) παρακολουθώντας τους παραδοσιακούς χορούς της φυλής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και προαιρετική βόλτα.
ΜΕΡΑ 3

ΚΟΤΑ ΚΙΝΑΜΠΑΛΟΥ - ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΙΝΑΜΠΑΛΟΥ

Πρωινό νωρίς στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε για μια 3ωρη διαδρομή μέχρι το Εθνικό Πάρκο Κιναμπάλου (UNESCO) στην περιοχή Κουντασάνγκ. Καθ’ οδόν θα σταματήσουμε στην αγορά φρούτων της Ναμπάλγια για ένα μικρό διάλειμμα. Με την άφιξή μας στο πάρκο Κιναμπάλου θα διαπιστώσουμε ότι «πρωταγωνιστεί» το ομώνυμο βουνό, ανάμεσα στα 20 ψηλότερα του κόσμου και το μεγαλύτερο από τα Ιμαλάια μέχρι τη Νέα Γουινέα. Θα παρακολουθήσουμε ενημέρωση με προβολή slides που θα μας κατατοπίσει σχετικά με το δάσος, ενώ στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο mountain garden. Γεύμα και θα προχωρήσουμε για τις πηγές με τα θερμά ιαματικά νερά που αναβλύζουν από το έδαφος. Η εκδρομή μάς προσφέρει την ευκαιρία να διασχίσουμε τη ζούγκλα πάνω σε κρεμαστή γέφυρα 41 μέτρων απ’ όπου θα παρατηρήσουμε τα εξωτικά πουλιά που ζουν σε αυτό το δάσος. Άφιξη στο λοτζ για δείπνο και διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 4

ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΙΝΑΜΠΑΛΟΥ - ΣΑΝΤΑΚΑΝ

Πρωινό και αναχωρούμε με κατεύθυνση ανατολικά για την παραθαλάσσια πόλη Σαντακάν (την παλιά πρωτεύουσα του Σαμπάχ). Αποτελεί την ιδανική βάση για όσους ενδιαφέρονται να μεταβούν και να εξερευνήσουν τα παρθένα νησιά με τον απίθανο υποβρύχιο κόσμο της Θάλασσας Σούλου είτε τα ποτάμια της ζούγκλας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Υπόλοιπη μέρα ελεύθερη για μια βόλτα στην πόλη αλλά και στις τοπικές αγορές.

ΜΕΡΑ 5

ΣΑΝΤΑΚΑΝ - ΣΕΠΙΛΟΚ - ΠΟΤΑΜΟΣ ΚΙΝΑΜΠΑΤΑΓΚΑΝ

Πρωινή αναχώρηση για το Κέντρο Αποκατάστασης Ορφανών Ουρακοτάγκων Σεπιλόκ. Βάσει του προγράμματος θα φτάσουμε την ώρα τους πρωινού ταΐσματος. Το κέντρο ιδρύθηκε το 1964, καταλαμβάνει έκταση 43 τ.χλμ. και βρίσκεται στις παρυφές του Δάσους Καμπίλι Σεπιλόκ. Οι ουρακοτάγκοι που βρίσκονται εκεί φροντίζονται μέσα σε φυσικό περιβάλλον και οι περισσότεροι εκπαιδεύονται στην εξοικείωση με τη ζούγκλα ώστε να επανέλθουν στο φυσικό τρόπο συντήρησης του εαυτού τους και να εξασφαλίσουν την επιβίωση. Θα θαυμάσουμε αυτά τα συμπαθητικά θηλαστικά να τρώνε και να παίζουν μεταξύ τους και εάν είμαστε τυχεροί θα έρθουν και κοντά μας για να τα χαϊδέψουμε!

Έπειτα θα μεταφερθούμε στο λιμάνι του Σαντακάν για επιβίβαση σε ταχύπλοο για το σύντομο ταξίδι μας στην άγρια ζούγκλα του Βόρνεο μέσα από τον ποταμό Κιναμπατανγκάν. Ανάμεσα στα ζώα που θα παρατηρήσουμε με τα κιάλια μας περιλαμβάνονται κροκόδειλοι, πυγμαίοι ελέφαντες, άγρια εξωτικά πουλιά, μακάκοι κ.ά., τα οποία θα εντοπίσουμε και θα αναγνωρίσουμε με τη βοήθεια των εμπείρων οδηγών και ξεναγών μας. Θα φτάσουμε στο λοτζ μας για μεσημεριανό, τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση μέχρι νωρίς το απογευματάκι οπότε θα ξεκινήσουμε για μια τρίωρη περιήγηση στον ποταμό για παρακολούθηση της άγριας ζωής. Η περιπλάνησή μας θα συνεχιστεί μέχρι το θαυμάσιο ηλιοβασίλεμα. Επιστρέφοντας στο λοτζ μας θα δούμε και τις εκπληκτικές πυγολαμπίδες που φωτίζουν σαν Χριστουγεννιάτικα φωτάκια τα δέντρα και ό,τι άλλο τις φιλοξενεί! Δείπνο στο λοτζ και η βραδιά δεν τελείωσε ακόμα: ακολουθεί νυχτερινή περιήγηση στη ζούγκλα για να παρατηρήσουμε τα ζώα που βγαίνουν αυτήν την ώρα. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 6

ΠΟΤΑΜΟΣ ΚΙΝΑΜΠΑΤΑΓΚΑΝ - ΣΟΥΚΑΟΥ

Ο ποταμός Κιναμπατανγκάν έχει το μεγαλύτερο μήκος στην Σαμπάχ, πηγάζει από ψηλά στην Οροσειρά Crocker και κατεβαίνει 560χλμ. πιο κάτω στα μανγκρόβια δάση και τους βάλτους για να καταλήξει στη Θάλασσα Σούλου. Ξεκινάμε τη μέρα πολύ νωρίς το πρωί, πριν το πρόγευμα, για να κάνουμε μία ακόμη εξερεύνηση της ζούγκλας του Βόρνεο, που θα μας φέρει μέσα από τους παραπόταμους ως τη Λίμνη Πίτας. Η πανδαισία των χρωμάτων της ανατολής μαζί με τις αντανακλάσεις του νερού θα σας ανταμείψει με μερικές πολύ καλές φωτογραφίες. Θα απολαύσουμε έναν καφέ στη βάρκα και θα επιστρέψουμε στο κατάλυμα για κανονικό πρωινό.

Κατά τον υπόλοιπο χρόνο παραμονής μας στην περιοχή θα βοηθήσουμε τους ντόπιους να φυτέψουν δέντρα, έτσι ώστε να αναπληρώσουμε όσα φοινικόδεντρα έχουν κοπεί λόγω της μεγάλης παραγωγής φοινικελαίου, θα γευματίσουμε με τους ψαράδες του χωριού Αμπάι και θα κατευθυνθούμε ακόμη πιο βαθιά στη ζούγκλα με κατεύθυνση το χωριό Σουκάου. Καθ’ οδόν θα παρατηρούμε πυγμαίους ελέφαντες, ουρακοτάγκους και πολλά άλλα είδη σπάνιων πουλιών και θηλαστικών ή ερπετών. Φτάνοντας στο λοτζ όπου θα διανυκτερεύσουμε θα ξεκουραστούμε για λίγο και έπειτα θα βγούμε νωρίς το απόγευμα για να παρατηρήσουμε και πάλι την άγρια ζωή. Δείπνο και διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 7

ΠΟΤΑΜΟΣ ΚΙΝΑΜΠΑΤΑΓΚΑΝ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Σαντακάν, απ’ όπου θα επιβιβαστούμε στο αεροπλάνο για το ταξίδι της επιστροφής μέσω ενδιάμεσων σταθμών. Όποιος το επιθυμεί μπορεί να συνεχίσει την εκδρομή του είτε στα παρθένα νησιά της Θάλασσας Σούλου είτε στα όμορφα θέρετρα της Κότα Κιναμπάλου στη Νότια Κινεζική Θάλασσα.
ΜΕΡΑ 8

ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Άφιξη στην Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙA 3*, 4* & ΣΕ LODGE
1 νύχτα στην Κότα Κιναμπάλου, 1 νύχτα σε λοτζ στο Eθνικό Πάρκο Κιναμπάλου, 1 νύχτα στο Σαντακάν, 2 νύχτες στο Κιναμπαταγκάν
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙA 3*, 4* & ΣΕ LODGE
ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
6 ΓΕΥΜΑΤΑ
6 ΓΕΥΜΑΤΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Πραγματοποιούνται με κλιματιζόμενα μεταφορικά μέσα

ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
ΕΙΣΟΔΟΙ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΠΑΡΚΑ
ΕΙΣΟΔΟΙ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΠΑΡΚΑ
ΤΟΠΙΚΟΣ ΞΕΝΑΓΟΣ
Εκδρομές/ξεναγήσεις με τοπικό Αγγλόφωνο οδηγό/ξεναγό
ΤΟΠΙΚΟΣ ΞΕΝΑΓΟΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

• Αεροπορικά εισιτήρια με πτήσεις της Singapore Airlines μέσω Κων/πολης & Σιγκαπούρης
• Διαμονή σε ξενοδοχείο 3*/4* και λοτζ με πρωινό
• 6 γεύματα
• Μεταφορές με κλιματιζόμενο αυτοκίνητο
• Εκδρομές/ξεναγήσεις με αγγλόφωνους οδηγούς όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
• Είσοδοι στα Πάρκα
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
• Ενημερωτικά έντυπα


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

• Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι 465 € το άτομο από Αθήνα & 495 € από Θεσ/νίκη
• Έξοδα κάμερας και φωτογραφικής μηχανής στο πάρκο
• Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο


ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

• Υπάρχει περίπτωση λόγω καιρού ορισμένες πεζοπορίες να μην είναι εφικτές.
• Θα πρέπει να έχετε μαζί σας αδιάβροχο, παπούτσια πεζοπορίας, κιάλια και εντομοαπωθητικά
• Δυνατότητα επέκτασης στην Σιγκαπούρη με 165 € το άτομο σε 3* ξενοδοχεία με πρωινό, μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο, και 24 υπηρεσίες

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
KINABALU PINE RESORT
ΚΟΤΑ ΚΙΝΑΜΠΑΛΟΥ
kinabalu-pine-resort
ABAI JUNGLE LODGE
ΚΙΝΑΜΠΑΤΑΓΚΑΝ
abai-jungle-lodge

ΤΙΜΕΣ

Ημερομηνίες
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
-
Ενήλικες
+
-
Παιδιά
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ

  1. ΗΛΙΚΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ
Κόστος κατ' άτομο αεροπορικώς | Νοέμβριος '19 - Απρίλιος '20

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 2-3 ΑΤΟΜΩΝ

1/11-19/12 & 5/1-30/4

Ξενοδοχεία 3*, 4* & Lodges

1545 €

20/12-4/1

1845 €• Η σειρά του προγράμματος, τα ξενοδοχεία, μπορούν να τροποποιηθούν όπως ακριβώς επιθυμείτε.

• Οι τιμές είναι βασισμένες σε ειδικό οικονομικό αεροπορικό ναύλο.
Σε περίπτωση που κατά τη ζήτηση κράτησης δεν υπάρχει διαθεσιμότητα στον συγκεκριμένο ναύλο, θα υπάρχει αντίστοιχη επιβάρυνση με τον αμέσως επόμενο οικονομικό διαθέσιμο ναύλο.