ΣΑΜΠΑΧ - ΜΑΛΑΙΣΙΑΝΟ ΒΟΡΝΕΟ

ΑΠΟ 2090€

ΣΥΝΟΨΗ

ΑΠΟ 08 ΜΕΡΕΣ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

ΑΘΗΝΑ - ΚΟΤΑ ΚΙΝΑΜΠΑΛΟΥ

Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού και άφιξη την επομένη στην Κότα Κιναμπάλου, πρωτεύουσα της επαρχίας Σαμπάχ στο Βόρνεο, το τρίτο μεγαλύτερο νησί του κόσμου. Η σύγχρονη πόλη που βλέπουμε σήμερα έχει χτιστεί από την αρχή, μια και είχε καταστραφεί τελείως από τους Ιάπωνες και τους συμμάχους στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αποτελεί την ιδανική βάση για εξερεύνηση της ευρύτερης περιοχής, είτε αγαπάτε το βουνό είτε τη θάλασσα, παρότι τα περισσότερα αξιοθέατά της, που σχετίζονται με τη φυσιολατρία, βρίσκονται έξω από την ίδια την πόλη και το κέντρο της.

ΜΕΡΑ 2

ΚΟΤΑ ΚΙΝΑΜΠΑΛΟΥ

Άφιξη στο αεροδρόμιο, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Περίπου στις 18:00 θα ξεκινήσει η ξενάγηση της πόλης που θα κρατήσει περίπου 4 ώρες. Ξεκινάμε από τις υπαίθριες πολύχρωμες αγορές και τη νυχτερινή αγορά με τα σουβενίρ. Θα παρακολουθήσουμε τη βραδινή ζωή από ένα ψηλό παρατηρητήριο και στη συνέχεια ακολουθεί δείπνο σε τοπικό εστιατόριο με φολκλορικό θέαμα. Ελεύθερος χρόνος για να περιηγηθείτε στην πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση.

ΜΕΡΑ 3

ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΙΝΑΜΠΑΛΟΥ

Πρωινό νωρίς στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε για μια 3ωρη διαδρομή μέχρι το Εθνικό Πάρκο Κιναμπάλου (UNESCO) στην περιοχή Κουντασάνγκ. Καθ’ οδόν θα σταματήσουμε στην αγορά φρούτων της Ναμπάλγια για ένα μικρό διάλειμμα. Με την άφιξή μας στο πάρκο Κιναμπάλου θα διαπιστώσουμε ότι το ομώνυμο βουνό, «πρωταγωνιστεί», ανάμεσα στα 20 ψηλότερα του κόσμου. Θα παρακολουθήσουμε ενημέρωση με προβολή slides που θα μας κατατοπίσει σχετικά με το δάσος, ενώ στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο mountain garden.
Θα ακολουθήσει γεύμα και θα προχωρήσουμε για τις πηγές με τα θερμά ιαματικά νερά που αναβλύζουν από το έδαφος. Η εκδρομή μάς προσφέρει την ευκαιρία να διασχίσουμε τη ζούγκλα πάνω στην κρεμαστή γέφυρα 41μ. απ’ όπου θα παρατηρήσουμε τα εξωτικά πουλιά που ζουν σε αυτό το δάσος. Άφιξη στο κοντινό λοτζ για δείπνο και διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 4

ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΙΝΑΜΠΑΛΟΥ - ΣΑΝΤΑΚΑΝ

Πρωινό και αναχωρούμε με κατεύθυνση ανατολικά για την παραθαλάσσια πόλη Σαντακάν (την παλιά πρωτεύουσα του Σαμπάχ). Αποτελεί την ιδανική βάση για όσους ενδιαφέρονται να μεταβούν και να εξερευνήσουν τα παρθένα νησιά με τον απίθανο υποβρύχιο κόσμο της Θάλασσας Σούλου είτε τα ποτάμια της ζούγκλας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Υπόλοιπη μέρα ελεύθερη για μια βόλτα στην πόλη αλλά και στις τοπικές αγορές.

ΜΕΡΑ 5

ΣΑΝΤΑΚΑΝ - ΣΕΠΙΛΟΚ - ΠΟΤΑΜΟΣ ΚΙΝΑΜΠΑΤΑΓΚΑΝ

Πρωινή αναχώρηση για το Κέντρο Αποκατάστασης Ορφανών Ουρακοτάγκων Σεπιλόκ. Βάσει του προγράμματος θα φτάσουμε την ώρα τους πρωινού ταΐσματος. Το κέντρο ιδρύθηκε το 1964, καταλαμβάνει έκταση 43 τ.χλμ. και βρίσκεται στις παρυφές του Δάσους Καμπίλι Σεπιλόκ. Οι ουρακοτάγκοι που βρίσκονται εκεί φροντίζονται μέσα σε φυσικό περιβάλλον και οι περισσότεροι εκπαιδεύονται στην εξοικείωση με τη ζούγκλα ώστε να επανέλθουν στο φυσικό τρόπο συντήρησης του εαυτού τους και να εξασφαλίσουν την επιβίωση. Θα θαυμάσουμε αυτά τα συμπαθητικά θηλαστικά να τρώνε και να παίζουν μεταξύ τους και εάν είμαστε τυχεροί θα έρθουν και κοντά μας για να τα χαϊδέψουμε!
Έπειτα θα μεταφερθούμε στο λιμάνι του Σαντακάν για επιβίβαση σε ταχύπλοο για το σύντομο ταξίδι μας στην άγρια ζούγκλα του Βόρνεο μέσα από τον ποταμό Κιναμπατανγκάν. Ανάμεσα στα ζώα που θα παρατηρήσουμε με τα κιάλια μας περιλαμβάνονται κροκόδειλοι, πυγμαίοι ελέφαντες, άγρια εξωτικά πουλιά, μακάκοι κ.ά., τα οποία θα εντοπίσουμε και θα αναγνωρίσουμε με τη βοήθεια των εμπείρων οδηγών και ξεναγών μας.
Θα φτάσουμε στο λοτζ μας για μεσημεριανό, τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση μέχρι νωρίς το απογευματάκι οπότε θα ξεκινήσουμε για μια τρίωρη περιήγηση στον ποταμό για παρακολούθηση της άγριας ζωής. Η περιπλάνησή μας θα συνεχιστεί μέχρι το θαυμάσιο ηλιοβασίλεμα. Επιστρέφοντας στο λοτζ μας θα δούμε και τις εκπληκτικές πυγολαμπίδες που φωτίζουν σαν Χριστουγεννιάτικα φωτάκια τα δέντρα και ό,τι άλλο τις φιλοξενεί! Δείπνο στο λοτζ και η βραδιά δεν τελείωσε ακόμα: ακολουθεί νυχτερινή περιήγηση στη ζούγκλα για να παρατηρήσουμε τα ζώα που βγαίνουν αυτήν την ώρα. Διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 6

ΠΟΤΑΜΟΣ ΚΙΝΑΜΠΑΤΑΓΚΑΝ - ΣΟΥΚΑΟΥ

Ο ποταμός Κιναμπατανγκάν έχει το μεγαλύτερο μήκος στη Σαμπάχ, πηγάζει από ψηλά στην Οροσειρά Crocker και κατεβαίνει 560χλμ. πιο κάτω στα μανγκρόβια δάση και τους βάλτους για να καταλήξει στη Θάλασσα Σούλου. Ξεκινάμε τη μέρα πολύ νωρίς το πρωί, πριν το πρόγευμα, για να κάνουμε μία ακόμη εξερεύνηση της ζούγκλας του Βόρνεο, που θα μας φέρει μέσα από τους παραπόταμους ως τη Λίμνη Πίτας. Η πανδαισία των χρωμάτων της ανατολής μαζί με τις αντανακλάσεις του νερού θα σας ανταμείψει με μερικές πολύ καλές φωτογραφίες. Θα απολαύσουμε έναν καφέ στη βάρκα και θα επιστρέψουμε στο κατάλυμα για κανονικό πρωινό.
Κατά τον υπόλοιπο χρόνο παραμονής μας στην περιοχή θα βοηθήσουμε τους ντόπιους να φυτέψουν δέντρα, έτσι ώστε να αναπληρώσουμε όσα φοινικόδεντρα έχουν κοπεί λόγω της μεγάλης παραγωγής φοινικέλαιου, θα γευματίσουμε με τους ψαράδες του χωριού Αμπάι και θα κατευθυνθούμε ακόμη πιο βαθιά στη ζούγκλα με κατεύθυνση το χωριό Σουκάου. Καθ’ οδόν θα παρατηρούμε πυγμαίους ελέφαντες, ουρακοτάγκους και πολλά άλλα είδη σπάνιων πουλιών και θηλαστικών ή ερπετών. Φτάνοντας στο lodge θα ξεκουραστούμε για λίγο και έπειτα θα βγούμε νωρίς το απόγευμα για να παρατηρήσουμε και πάλι την άγρια ζωή. Δείπνο και διανυκτέρευση.
ΜΕΡΑ 7

ΠΟΤΑΜΟΣ ΚΙΝΑΜΠΑΤΑΓΚΑΝ - ΣΑΝΤΑΚΑΝ - ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Σαντακάν, απ’ όπου θα επιβιβαστούμε στο αεροπλάνο για το ταξίδι της επιστροφής μέσω ενδιάμεσων σταθμών. Άφιξη την επόμενη μέρα. Όποιος το επιθυμεί μπορεί να συνεχίσει την εκδρομή του είτε στα παρθένα νησιά της Θάλασσας Σούλου είτε στα όμορφα θέρετρα της Κότα Κιναμπάλου στη Νότια Κινεζική Θάλασσα.

ΜΕΡΑ 8

ΑΘΗΝΑ

Άφιξη στην Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙA 3*, 4* & ΣΕ LODGE
1 νύχτα στην Κότα Κιναμπάλου, 1 νύχτα σε λοτζ στο Eθνικό Πάρκο Κιναμπάλου, 1 νύχτα στο Σαντακάν, 2 νύχτες στο Κιναμπαταγκάν
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙA 3*, 4* & ΣΕ LODGE
ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
6 ΓΕΥΜΑΤΑ
6 ΓΕΥΜΑΤΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Πραγματοποιούνται με κλιματιζόμενα μεταφορικά μέσα

ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
ΕΙΣΟΔΟΙ ΣΤΑ ΠΑΡΚΑ
ΕΙΣΟΔΟΙ ΣΤΑ ΠΑΡΚΑ
ΤΟΠΙΚΟΣ ΞΕΝΑΓΟΣ
Εκδρομές/ξεναγήσεις με τοπικό Αγγλόφωνο οδηγό/ξεναγό
ΤΟΠΙΚΟΣ ΞΕΝΑΓΟΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ένα ταξίδι που απευθύνεται στους λάτρεις της φύσης και στους πιο έμπειρους ταξιδευτές. Η βόρεια επαρχία Σαμπάχ (η χώρα κάτω από τον άνεμο) του Μαλαισιανού Βόρνεο είναι το δεύτερο μεγαλύτερο γεωγραφικό διαμέρισμα της Μαλαισίας. Το νησί με τα τροπικά δάση και τις φυλές των ιθαγενών φιλοξενεί μια πανίδα μοναδική στον πλανήτη.
Ο επισκέπτης θα ζήσει αλησμόνητες εμπειρίες εξερευνώντας σπήλαια, ταξιδεύοντας στα ποτάμια με παραδοσιακές πιρόγες και κολυμπώντας σε κρυστάλλινα νερά με κάτασπρες αμμουδιές και κοκκοφοίνικες. Αξίζει να δει κανείς από κοντά τις φυλές ιθαγενών με τους τοπικούς παραδοσιακούς χορούς και τις πλουμιστές ενδυμασίες. Η ζούγκλα Κιναμπατάγκαν είναι μια από τις πιο παρθένες ζούγκλες στον πλανήτη. Στο βορειοανατολικό τμήμα του Βόρνεο, στο Σεπιλόκ, κατοικούν ουρακοτάγκοι και στο ποτάμι Κιναμπατάνγκαν, το δεύτερο μεγαλύτερο της Μαλαισίας, κυριαρχούν η άγρια φύση και οι συναρπαστικοί βιότοποι.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 •  Αεροπορικά εισιτήρια με πτήσεις της Qatar Airways ή Turkish ή Malaysia
 • 5 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3*, 4* και lodge
 • Πρωινό καθημερινά
 • 6 γεύματα
 • Μεταφορές με κλιματιζόμενο αυτοκίνητο
 • Εκδρομές/ξεναγήσεις με Αγγλόφωνους οδηγούς βάσει προγράμματος
 • Είσοδοι στα Πάρκα
 • Ενημερωτικά έντυπα
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης έως 75 ετών

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι 465€/άτομο από Αθήνα
 • Έξοδα κάμερας και φωτογραφικής μηχανής στο πάρκο
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

 • Υπάρχει περίπτωση λόγω καιρού ορισμένες πεζοπορίες να μην είναι εφικτές
 • Θα πρέπει να έχετε μαζί σας αδιάβροχο, παπούτσια πεζοπορίας, κιάλια και εντομοαπωθητικά
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
GRANDIS HOTEL
ΚΟΤΑ ΚΙΝΑΜΠΑΛΟΥ
Grandis Hotel
KINABALU PINE RESORT
ΚΟΤΑ ΚΙΝΑΜΠΑΛΟΥ
kinabalu-pine-resort
SABAH HOTEL
ΣΑΝΤΑΚΑΝ
Sabah-Hotel-Sandakan
BILIT RAINFOREST LODGE
ΚΙΝΑΜΠΑΤΑΓΚΑΝ
Bilit-Rainforest-Lodge-Grounds

ΤΙΜΕΣ

Ημερομηνίες
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
-
Ενήλικες
+
-
Παιδιά
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ

 1. ΗΛΙΚΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ
ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ
Κόστος κατ' άτομο αεροπορικώς | Νοέμβριος 2023 - Οκτώβριος 2024

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 2-3 ΑΤΟΜΑ

Καθημερινά 11/2023-10/2024

Grandis Hotel 4*, Kota Kinabalu
Kinabalu Pine 3*, Kundasang
Sabah Hotel 4*, Sandakan
Bilit Rainforest Lodge, Sukau

2090€


 • Οι τιμές είναι βασισμένες σε ειδικό οικονομικό αεροπορικό ναύλο. Σε περίπτωση που κατά τη ζήτηση κράτησης δεν υπάρχει διαθεσιμότητα στο συγκεκριμένο ναύλο, θα υπάρχει αντίστοιχη επιβάρυνση με τον αμέσως επόμενο οικονομικό διαθέσιμο ναύλο.
 • Τα διαβατήρια πρέπει να έχουν 6μηνη ισχύ και θα τα χρειαστούμε 20 μέρες πριν την είσοδο στη χώρα για έγκριση.