ΠΑΣΧΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ - ΠΗΛΙΟ

ΑΠΟ 239€

ΣΥΝΟΨΗ

04 ΜΕΡΕΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 17/4 - Ώρα αναχώρησης: 07:30
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: ΑΘΗΝΑ - ΑΘΑΝΑΣΑΚΕΙΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ - ΒΟΛΟΣ

Ώρα αναχώρησης: 07:30
Αναχώρηση από την Αθήνα με κατεύθυνση την πρωτεύουσα της Μαγνησίας. Ξενάγηση από επίσημο ξεναγό στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο, ένα από τα παλαιότερα στη χώρα μας, το οποίο στεγάζεται σε υπέροχο Νεοκλασικό κτίριο του 1909. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος για να θαυμάσετε την αρχιτεκτονική της πόλης και να δοκιμάσετε το τσίπουρο και τα τοπικά μεζεδάκια. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Park Hotel 4* στο κέντρο της πόλης. Το βράδυ μετάβαση στην περιφορά του Επιταφίου. Δείπνο.

 

ΜΕΡΑ 2

Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ: «ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ» - ΜΗΛΙΕΣ - ΒΥΖΙΤΣΑ

Πρωινό και αναχώρηση για μια αξέχαστη γραφική ανάβαση στις πλαγιές του Πηλίου. Άφιξη στα Άνω Λεχώνια, όπου θα επιβιβασθούμε στο θρυλικό «Μουντζούρη» για μια πλατανοσκέπαστη ορεινή διαδρομή 15χλμ. ως τις Μηλιές. Φτάνοντας εκεί θα δούμε την ιστορική εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών του 1741 και τη Δημόσια Βιβλιοθήκη με τα σπάνια χειρόγραφα. Παραμονή για γεύμα και μετάβαση στη Βυζίτσα, έναν εντυπωσιακό διατηρητέο οικισμό, 3χλμ. δυτικά των Μηλιών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ανάσταση-Αναστάσιμο δείπνο.

 

ΜΕΡΑ 3

ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΣΧΑ: ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΓΕΥΜΑ - ΠΟΡΤΑΡΙΑ - ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑ

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος. Ακολουθεί Πασχαλινό γεύμα. Το απόγευμα επίσκεψη στο Πηλιορείτικο κεφαλοχώρι Πορταριά, με τα γραφικά καλντερίμια και τις παραδοσιακές ταβέρνες. Συνεχίζουμε για την ξακουστή Μακρινίτσα, που «κουρνιάζει» στην πλαγιά του βουνού πάνω από την πόλη του Βόλου. Περίπατος μέχρι την κεντρική πλατεία με τα υπεραιωνόβια πλατάνια, επίσκεψη στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, με τη μαρμάρινη βρύση «αθάνατο νερό» με τους λεοντόμορφους κρουνούς, και χρόνος για καφεδάκι στον ξακουστό «Θεόφιλο». Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 

ΜΕΡΑ 4

ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΣΧΑ: ΜΟΥΣΕΙΟ «ΤΣΑΛΑΠΑΤΑ» - ΒΟΛΟΣ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, σπάνιο δείγμα διασωζόμενου βιομηχανικού συγκροτήματος στον Ελληνικό χώρο, το οποίο σημειωτέον ιδρύθηκε το 1926. Ξενάγηση και περιήγηση από τον υπεύθυνο του μουσείου και στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην πόλη με το παραδοσιακό χρώμα, τα Νεοκλασικά κτίρια και τα μοναδικά τσιπουράδικα. Το μεσημέρι παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα.

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Μεταφορές, περιηγήσεις που αναφέρονται με πολυτελές πούλμαν της εταιρείας Panolympia 
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο Park Hotel 4* στον Βόλο
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Αναστάσιμο δείπνο & Πασχαλινό γεύμα σε σερβιριστό μενού στη θέση της ημιδιατροφής
  • Λαμπάδα για την Ανάσταση
  • Ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο
  • Αρχηγός/συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Τα γεύματα εκτός ξενοδοχείου. Η είσοδος στους επισκέψιμους χώρους. Το εισιτήριο για το τρενάκι «Μουντζούρη» 10 €, πληρωτέο στο γραφείο. Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα. Ο φόρος διαμονής.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
PARK HOTEL
ΒΟΛΟΣ
park-hotel-volos