ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ

ΑΠΟ 299€

ΣΥΝΟΨΗ

04 ΜΕΡΕΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 14/4 - Ώρα αναχώρησης: 05:55
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: ΡΑΦΗΝΑ - ΤΗΝΟΣ - ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ - ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ

Πρωινή αναχώρηση από την Αθήνα, άφιξη στη Ραφήνα, επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για τη Τήνο. Άφιξη στο νησί και μεταφορά στο κεντρικό ξενοδοχείο FAVIE SUZANNE ΤΙΝΟS. Τακτοποίηση στα δωμάτια και στη συνέχεια μετάβαση στο Ναό της Μεγαλόχαρης για προσκύνημα. Στο Ιερό Ίδρυμα της Μεγαλόχαρης θα δούμε το Ναό της Εύρεσης, το Μαυσωλείο της Έλλης, το Μουσείο Βυζαντινών εικόνων και κειμηλίων και τη σπουδαία Πινακοθήκη. Χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ θα μεταβούμε για δείπνο σε κοντινό εστιατόριο με νηστίσιμα. Αμέσως μετά θα παρακολουθήσουμε την περιφορά των Επιταφίων που συγκεντρώνονται στη μαρμάρινη εξέδρα στην πλατεία Παντανάσσης και ψάλλονται τα Εγκώμια. Στη συνέχεια ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου κατευθύνεται προς την παραλία Καλάμια, ακολουθούμενος από τον παπά και τα εξαπτέρυγα, όπου μπαίνουν όλοι στο νερό ανεξαρτήτως καιρού και πραγματοποιείται δέηση υπέρ των ναυτικών, ενώ στο απέναντι νησάκι Χάνδρα, ανάβουν μεγάλοι φωτεινοί σταυροί και πυρσοί. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 2

Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ: ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ - ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟ ΔΕΙΠΝΟ

Πρωινό και αναχώρηση για το γύρο του νησιού με τοπικό ξεναγό. Αρχίζουμε με επίσκεψη και προσκύνημα στο Μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας (Κοιμήσεως Θεοτόκου Κεχροβουνίου) και συνεχίζουμε για το Βώλακα για βόλτα και καφέ στο ρομαντικό χωριό. Επόμενος σταθμός μας το καταπληκτικό Μουσείο Μαρμαροτεχνίας έξω από τον Πύργο, με εντυπωσιακά εκθέματα και αναπαραστάσεις λατομείου, εργαστηρίου κ.ά. (προαιρετικά). Ακολουθεί περίπατος στο μεγαλύτερο χωριό της Τήνου, τον πανέμορφο Πύργο με τα ολόλευκα σπίτια που στολίζονται από μαρμάρινα υπέρθυρα και σκαλοπάτια. Θα επισκεφθούμε το σπίτι του γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά και το Μουσείο των Τηνίων καλλιτεχνών και θα κάνουμε βόλτα για αγορές και φωτογραφίες στην κεντρική πλατεία του χωριού με τη μαρμάρινη βρύση του 1778 και τον αιωνόβιο πλάτανο. Χρόνος για γεύμα (προαιρετικά) στο επίνειο του Πύργου, το παραθαλάσσιο χωριό του Πάνορμου. Τελευταίος μας σταθμός το πανέμορφο χωριό Υστέρνια με τη μοναδική αισθητική, όπου θα φωτογραφηθούμε με φόντο την απίστευτη θέα μπροστά από την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Επιστροφή και ξεκούραση. Το βράδυ μετάβαση για την Ανάσταση και ακολουθεί Αναστάσιμο δείπνο σε κοντινό εστιατόριο με παραδοσιακή μαγειρίτσα, κρέας φούρνου, κόκκινα αυγά κ.ά.

ΜΕΡΑ 3

ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΣΧΑ: ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΓΕΥΜΑ - ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΑΓΑΠΗΣ

Λιτανεία λαβάρων της Αναστάσεως

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος στην πανέμορφη Χώρα. Το μεσημέρι θα απολαύσουμε πλούσιο Πασχαλινό γεύμα με αρνάκι φούρνου και παραδοσιακά εδέσματα σε κοντινό εστιατόριο. Νωρίς το απόγευμα πραγματοποιείται ο Εσπερινός της Αγάπης και ακολουθεί η λιτανεία των λαβάρων της Αναστάσεως του Ναού της Μεγαλόχαρης και των Ενοριών, προπορευόμενης της Φιλαρμονικής που διασχίζει τους δρόμους της Χώρας μέχρι την πλατεία Παντανάσσης. Η τελετή λήγει και τα λάβαρα επιστρέφουν στο Ναό της Ευαγγελιστρίας και στις Ενορίες τους.

ΜΕΡΑ 4

ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΣΧΑ: ΤΗΝΟΣ - ΡΑΦΗΝΑ

Πρωινό και χρόνος ελεύθερος στη Χώρα για τις τελευταίες αγορές. Το μεσημέρι μεταφορά με πούλμαν στο λιμάνι. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για Ραφήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ & ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΠΟΥΛΜΑΝ
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ & ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΠΟΥΛΜΑΝ
ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
Τα γεύματα είναι σε τοπικά εστιατόρια
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟ ΔΕΙΠΝΟ & ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΓΕΥΜΑ
σε τοπικό εστιατόριο
ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟ ΔΕΙΠΝΟ & ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΓΕΥΜΑ
ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ
ΑΡΧΗΓΟΣ/ΣΥΝΟΔΟΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ραφήνα - Τήνος σε αριθμημένα καθίσματα και Τήνος - Ραφήνα οικονομικής θέσης με Fast Ferries
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο Favie Suzanne Hotel Tinos 2*Sup, στη Χώρα 
  • Μεταφορές, περιηγήσεις όπου αναφέρονται με κλιματιζόμενο πούλμαν 
  • Πρωινό καθημερινά
  • Δείπνο τη Μ. Παρασκευή, Αναστάσιμο δείπνο & Πασχαλινό γεύμα σε τοπικά εστιατόρια 
  • Λαμπάδα για την Ανάσταση
  • Γύρος του νησιού με τοπικό ξεναγό  
  • Αρχηγός/συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Τα γεύματα εκτός ξενοδοχείου.
Η είσοδος στους επισκέψιμους χώρους.
Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.
Ο φόρος διαμονής.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΟΙΩΝ:
14/4 ΡΑΦΗΝΑ - ΤΗΝΟΣ «FAST FERRIES ANDROS» 07:30 - 11:05
17/4 ΤΗΝΟΣ - ΡΑΦΗΝΑ «FAST FERRIES ANDROS» 17:00 - 21:00

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
HOTEL FAVIE SUZANNE
ΤΗΝΟΣ
favie-syzanne-tinos