ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ ΧΙΟ

ΑΠΟ 389€

ΣΥΝΟΨΗ

05 ΜΕΡΕΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 16/4
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΕΡΑ 1

Μ. ΠΕΜΠΤΗ: ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΧΙΟΣ

Συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο, απόπλους και διανυκτέρευση εν πλω.

 

ΜΕΡΑ 2

Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: ΧΙΟΣ - ΜΑΣΤΙΧΟΧΩΡΙΑ - ΠΥΡΓΙ - ΜΕΣΤΑ

Άφιξη στη Χίο και μεταφορά στο ξενοδοχείο Chios Chandris Hotel 4*. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τα Μαστιχοχώρια, μοναδικό τόπο παραγωγής μαστίχας Χίου. Συνεχίζουμε για το Πυργί, με τη μοναδική αρχιτεκτονική των σπιτιών με τα ασπρόμαυρα γεωμετρικά σχήματα στους τοίχους, που δίνουν στο χωριό το μοναδικό χαρακτήρα του. Επόμενος σταθμός μας ο Μεσαιωνικός οικισμός των Μεστών, όπου όλα τα σπίτια έχουν ενωμένες τις στέγες με μία είσοδο και μία έξοδο για όλο τον οικισμό, δημιουργώντας έναν κατοικούμενο λαβύρινθο! Τελευταία επίσκεψη στην εκκλησία του Ταξιάρχη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και μετάβαση στην περιφορά του Επιταφίου. Δείπνο.

 

ΜΕΡΑ 3

Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ: ΔΥΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ (ΚΑΡΥΕΣ - ΝΕΑ ΜΟΝΗ - ΑΝΑΒΑΤΟΣ - ΑΥΓΩΝΥΜΑ) - ΒΡΟΝΤΑΔΟΣ

Πρωινό και αναχώρηση για τη δυτική πλευρά του νησιού, όπου θα δούμε τις Καρυές, με θέα έως τις Μικρασιατικές ακτές. Πρώτος σταθμός η Νέα Μονή, το σπουδαιότερο Βυζαντινό μνημείο του νησιού (1042 μ.X.). Επόμενος σταθμός το Μεσαιωνικό χωριό Ανάβατος, ο «Μυστράς του Αιγαίου». Συνεχίζουμε με περιήγηση στο Μεσαιωνικό χωριό των Αυγωνύμων και επιστρέφουμε στην πόλη της Χίου και στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ μεταφορά στο Βροντάδο για να παρακολουθήσουμε το έθιμο των ρουκετών, που λαμβάνει χώρα στην Ανάσταση, το Μεγάλο Σάββατο. Πρόκειται για μια ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες ενορίες της πόλης, αυτές του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας Ερυθιανής. Ανάσταση και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Αναστάσιμο δείπνο.
ΜΕΡΑ 4

ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΣΧΑ: ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΓΛΕΝΤΙ - ΓΕΥΜΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος. Ακολουθεί το Πασχαλινό γεύμα, με τον οβελία να «κυριαρχεί», συνοδεία πολλών τοπικών εδεσμάτων. Το απόγευμα μπορείτε να χαλαρώσετε απολαμβάνοντας τις ανέσεις του ξενοδοχείου και να κάνετε βόλτα στην πόλη.

 

ΜΕΡΑ 5

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΡΩΙΝΟ - ΧΙΟΣ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος στην πόλη, όπου θα έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε μαστίχα και άλλα προϊόντα του νησιού. Μεταφορά στο λιμάνι. Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για τον Πειραιά. Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά αργά το βράδυ.

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Μεταφορές, περιηγήσεις με πολυτελές πούλμαν
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιάς - Χίος - Πειραιάς
  • σε οικονομική θέση
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο Chios Chandris Hotel 4*
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Αναστάσιμο δείπνο & Πασχαλινό γεύμα στη θέση
  • της ημιδιατροφής
  • Λαμπάδα για την Ανάσταση
  • Αρχηγός/συνοδός 
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Τα γεύματα εκτός ξενοδοχείου. Η είσοδος στους επισκέψιμους χώρους. Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα. Ο ειδικός φόρος διαμονής.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΟΙΩΝ:
16/4 ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΧΙΟΣ «NISSOS RODOS» 20:00-04:15
20/4 ΧΙΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ «NISSOS SAMOS» 13:30-21:15

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
CHIOS CHANDRIS
ΠΟΛΗ ΧΙΟΥ